Lost - עונה 5

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
gelibter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449

שליחה

sam22 כתב:
נראה לי שריצ'רד הוא אכן מהקדמונים על האי

...
לקדמונים יכול להיות שתי משמעויות:
1. הניצולים של ספינת ה BLACK ROCK שנמצאה באי
2. מכיוון שהוזכר שהאחרים מדברים לטינית וגם בעונה הראשונה נמצא פסל יווני עם 3 אצבעות, אולי זה משהו קדום עוד יותר...

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1274
שם מלא: RoeyTNT

שליחה

sam22 כתב:פרק מעולה

רק מחזק את מה שאמרתי שבוע שעבר
אבא של ג'ק הוא ג'ייקוב
...
זה לא נכון.
בסוף העונה הקודמת ג'ון מבקר בבקתה של ג'ייקוב ורואה שם את אבא של ג'ק עם קלייר
אז הוא אמר שהוא לא ג'ייקוב אלא רק מדבר בשמו.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

אז הוא אמר
:lol:
כל דבר שנאמר בסידרה הזו קרה במדויק?
העם דורש..... כל מיני דברים

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן

שליחה

לדעתי דניאל לא חזר אחורה והתחזה לעובד דארמה, אלא באמת עבד בדארמה אך כנראה "ידע יותר מדי"...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

keyser,
אם זה נכון אז הוא היה צריך לזכור שהוא אמר את זה לשארלוט.
מה שכן, בטוח שהוא יודע הרבה

וגם נראה לי שאנו למדים שךבן יש תוכניות משלו שלא בהכרח תואמות את אלה של ג'ייקוב/ריצ'ארד

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78954
שם מלא: עפר לאור

שליחה

keyser,

לא חושב שאתה צודק.

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן

שליחה

טוב ראיתי... סוף סוף.
אני חושב ש:

1)ג'קוב: אבא של ג'ק זה לא ג'קוב. על זה אני בטוח. ג'קוב שואל דמות כלשהיא על מנת להראות. אותה דמות שאנחנו ראינו בפרק האחרון (אבא של..) הוא אינו בשר ודם, הוא לא יכל לעשור לג'ון להתרומם... דרך אגב, בעונה 3 בפרק בו בן לוקח את ג'ון לבקתה בפעם הראשונה רואים את ג'קוב לשבריר שנייה. כן כן... במבט ראשוני אף אחד לא שם לב אבל הוא שם, יושב על הכסא בדמות של זקן עם שיער לבן ארוך מאוד מאוד וכך גם הזקן.

אני חושב שג'קוב הוא מן סוג של "אל" / "רוח" / "יישות" כלשהיא שהיא בעצם בעל / בעלת הבית של האי. על מנת להראות הוא לובש דמות.

אפרופו ג'קוב, מה קרה לקליר? אין פלומבה שהיא אכן מתה.. לא? בטח תחזור עוד פרק או שניים.

2) בן:לבן תוכניות משלו. לזה אני מסכים. אני חושב שג'קוב לא כלכך מת עליו ובגלל זה ג'קוב כעס עליו, שוב אני מתייחס למפגש בעונה 3.
זו גם הסיבה בן ניסה לרצוח את ג'ון. לא?

3)ריצ'רד: המנהיג של כל הזמנים, יד ימינו של ג'קוב לדעתי. מנהל שלא בפועל את האחרים, מנווט אותם לפי דרכו שלג'קוב. שוב, דעתי בלבד

4) דניאל: נראה בפרק הראשון בעונה זו כאחד העובדים בפרוייקט. לדעתי חזר בזמן על מנת להציל את שרלוט.

5) מפלצת שחורה מופעלת על ידי האחרים. זהו בעצם נשק הגנתי שנועד להגן על האי בכדי שלא ייתגלה על ידי אחרים. יהיה מעניין לראות מה מסתתר מאחורי זה בסופו של דבר...
בעונה הקודמת בן ניסה או רצה להפעיל אותה. לא זוכר בדיוק.. אבל היה קשור לזה.

אוף, איזו סידרה מעולה...
יאללה, הבן שלי קורא לי.. חולה המסכן... הייתי ממשיך אבל.....
בברכה קובי כהן

gelibter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

jaksirak כתב:
5) מפלצת שחורה מופעלת על ידי האחרים. זהו בעצם נשק הגנתי שנועד להגן על האי בכדי שלא ייתגלה על ידי אחרים. יהיה מעניין לראות מה מסתתר מאחורי זה בסופו של דבר...
בעונה הקודמת בן ניסה או רצה להפעיל אותה. לא זוכר בדיוק.. אבל היה קשור לזה.
...
כאשר החיילי קומנדו חיפשו את בן, הוא שלח את ריצ'רד והאחרים להסתתר במקדש שמוגן ע"י המפלצת השחורה, כנראה שהאחרים חסינים מפניה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

יש באי הרבה טכנולוגיות שאנחנו לא מכירים, כמו העשן, הגדר האלקטרונית ועוד.

לדעתי האי היה בעתיד ושם הטכנולוגיות הללו ייושמו.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813

שליחה

אין הרבה סדרות בהן בשלב של העונה החמישית עולים ברמה ביחס לעונות הקודמות, והעונה LOST עושה את זה. נקווה שלא יהרסו.

שאלה, מישהו זוכר את ליבי מעונה 2? זאת שמייקל ירה בה ובאנה לוסיה.
היה איזה פרק בבית חולים למשוגעים עם הארלי, שהתאהב בה.
בזמנו לא היה ברור כל כך מה הסיפור שלה, האם היא היתה משוגעת או עם פיצול אישיות. האם היא היתה רק על האי או הגיע מאיזה מקום.
היה גם את האפרו אמריקאי שהופיע בבית החולים, שנראה כאילו היה לו איזה תפקיד מרכזי בעניין, אבל הוא נעלם בזמן האחרון.

בקשר לדניאל, לדעתי הוא לא ממש מודע למה שהיה איתו בעבר על האי.
אם אתם זוכרים כשחוזרים אחורה לריצ'ארד לא היה מושג מה לוק רוצה ממנו. אולי המעברים האלה בזמן גרמו לדניאל לאבד חלק מהמסעות, ולכן הוא לא זכר ולא ידע על מה שארלוט מדברת כשהיא אמרה לו שהוא היה "האיש המוזר" שהזהיר אותה כשהיא היתה ילדה קטנה.

ואם אמא של דניאל אחראית על המעברים (אולי שתעזור לנו בעזה קצת), מה לגבי אבא שלו? האם פספסתי מידע עליו או שזה לא רלוונטי? אולי הוא הבן של ג'ייקוב :)

בנוגע למפלצת השחורה, תיאורה מאוד מעניינת של עופר על כך שלקחו את הטכנולוגיה מהעתיד.
עם זאת לא נראה לי שהמפיקים "יחשבו" על הרעיון הגאוני הזה, ובטח ימציאו איזה חירטוט או יתעלמו מזה לגמרי.
אולי כדאי לשלוח להם כמה רעיונות כאלה כדי שישפרו את חווית הצפיה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

שמתם לב שהם נעים בזמן וכל הזמן אומרים "אין לנו זמן"? רק אותי זה שיעשע?

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655

שליחה

Huber כתב:שמתם לב שהם נעים בזמן וכל הזמן אומרים "אין לנו זמן"? רק אותי זה שיעשע?
...
:lol: :lol: :lol:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לגבי ליבי ואנה לוסיה, שתי השחקניות נתפסו בנהיגה בשכרות באותו שבוע, ובמקרה "נהרגו" במרווח של כמה שבועות לאחר מכן...

לדעתי לפחות ליבי תופיע בהמשך הסיפור מחדש.

יש אלמנטים שאני בטוח שלא יפתרו וישארו פתוחים (הימור שלי: משמעות המספרים שאנחנו שומעים ברדיו ושהרלי נדבק אליהם, או מהות האנשים שמופיעים בסדרה בעיקר להארלי).

לגבי זה שנעלמים לאנשים מידע לאורך הזמן - לכל אחד יש את מסלול הזמן הפרטי שלו, אם קורה משהו לאחד שהוא לפני משהו שקרה לאחר, הוא לא ידע על כך לפני כן, מן הסתם.

gelibter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

oferlaor כתב: יש אלמנטים שאני בטוח שלא יפתרו וישארו פתוחים (הימור שלי: משמעות המספרים שאנחנו שומעים ברדיו ושהרלי נדבק אליהם, או מהות האנשים שמופיעים בסדרה בעיקר להארלי).
...
4+8+15+16+23+42=108

אחת התאוריות המעניינות לגביי המספרים היא שהם מייצגים איכשהו את סוף העולם ואולי זה קשור לזה שהיה צריך ללחוץ על הכפתור כל 108 דקות כדי למנוע את הסוף המר.. :)

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן

שליחה

לגבי דניאל,

פתאום חשבתי על זה... אם אמא שלו אמורה להחזיר אותם לאי, אז היא בעניינים, כלומר... היא אחת שקשורה לאי וכך גם דניאל.
אז בעצם דניאל לא חזר אחרוה בכדי להזהיא את שרלוט, אלא היה חיי שם.

אולי הוא שכח שהזהיר אותה, אולי בעצם שיחק כאילו שכח...

לגבי המפלצת וטכנולוגיה מהעתיד: יש מצב אבל לדעתי הסבירות לכך מאוד נמוכה. אין בזה פשוט הגיון
בברכה קובי כהן

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

jaksirak כתב:אין בזה פשוט הגיון
...
חחחחחחח, ברור שלא, זה אבודים.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

oferlaor כתב: לגבי זה שנעלמים לאנשים מידע לאורך הזמן - לכל אחד יש את מסלול הזמן הפרטי שלו, אם קורה משהו לאחד שהוא לפני משהו שקרה לאחר, הוא לא ידע על כך לפני כן, מן הסתם.
...
זה נכון לגבי ריצ'רד או כל מי שפסיבי (בקטעים נקודתיים), אבל מי שאקטיבי ועובר במסע הזמן (מאז שהגלגל הזה החל להסתובב) כן יודע מה הולך איתו. לכן עדיין לא ברור באיזה סרט דניאל הזה חי
רק שלא יקריצו איזה שיבוט בני אדם, ראינו מספיק טלנובלות על זה.
נערך לאחרונה על ידי sheva23 ב 16/02/2009 0:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

sheva23 כתב:
oferlaor כתב: לגבי זה שנעלמים לאנשים מידע לאורך הזמן - לכל אחד יש את מסלול הזמן הפרטי שלו, אם קורה משהו לאחד שהוא לפני משהו שקרה לאחר, הוא לא ידע על כך לפני כן, מן הסתם.
...
זה נכון לגבי ריצ'רד או כל מי שפסיבי בסיפור, אבל מי שאקטיבי ועובר במסע הזמן כן יודע מה הולך איתו. לכן עדיין לא ברור באיזה סרט דניאל הזה חי
רק שלא יקריצו איזה שיבוט בני אדם, ראינו מספיק טלנובלות על זה.
...
לא נראה לי שאתה מבין.
אם דניאל נגיד נסע לעבר כשהוא בן 50
אז כשהוא בן 30 הוא לא יזכור את זה,
כי זה עוד לא קרה לו.
אפילו שמבחינת קו הזמן זה כבר קרה.
אבל דניאל לא זוכר את זה, כי זה קרה לדניאל של עוד 20 שנה.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

השאלה היא האם דניאל הגיע לגיל 50 , אם כן אז זה הגיוני. מצד שני לא הגיעו עדיין לשלב הזה בו אנחנו מתבשרים על דמויות שחזרו מהעתיד שעוד לא נגלה בסדרה לעבר הרחוק.

הבנתי שמן הסתם אם דמויות אקטיביות פוגשות דמויות פסיביות בעבר הפסיביות לא ידעו על מה מדובר, מן הסתם כי הם לא יכולים לראות את העתיד....אבל אני מדבר פה על סוגיה אחרת.
זו של דניאל שעדיין לא ברורה לנו

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152

שליחה

לדעתי, כל המסע בזמן הוא איזה נסיון להסיט מהשאלות האמיתיות.

האם קיבלנו תשובות לשאלות הבסיסיות ביותר שלנו מהעונה הראשונה?
מה זה האי הזה ולמה אף אחד לא רואה אותו? ועוד עם כל המיכשור שיש היום?
מי הם האחרים? איך הם יודעים כל כך הרבה על מי שנחת באי? האם הם חלק מיוזמת דארמה או שיוזמת דארמה באמת חוסלה?
אם היא חוסלה, איך היוזמה הזו לא עשתה כלום נגד "האחרים" ונותנת להם להשתמש בציוד? איך הם עדיין מגייסים אנשים (גולייט גויסה לטיפול בפוריות - אבל איך ומאיפה השיגו עליה מידע?)
אם "האחרים" כל כך קדמונים כמו שהעלו כאן אז איך ויותר מזה ,למה, הם נוסעים לשאר העולם להביא מנהיגים? איך המחנה שלהם היה יחסית כל כך מתקדם?

יש עוד כל כך הרבה לשאול...
של כל דבר עם 4 גלגלים!

חזור אל “סרטים וטלויזיה”