האם הבמה הקדמית צריכה חיזוק של הגברה חיצונית ? ** עדכון - התחדשתי **

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

האם הבמה הקדמית צריכה חיזוק של הגברה חיצונית ?

כן, צריך הגברה חיצונית נוספת על הרסיבר
21
44%
לא צריך הגברה חיצונית, הכול טוב כרגע
27
56%

סך הכול הצבעות: 48

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9072

שליחה

eyosha כתב:@gal-cohen
· אני בעד אופציה 2 אני מנסה לרמוז את זה בנימוס לאבי אבל אין מצב מבחינתו...
...
דארלינג, אתה לא צריך לרמוז לי את זה בנימוס.
אנחנו מכירים מספיק זמן בשביל שתרשום לי את זה, נקודה (סוף).

אני לא רוצה להחליף את הרמקולים כרגע. הם הוחלפו לפני 4 שנים אחרי מסע אחר שיצאתי אליו, תוך התסתכלות הן על הביצועים והן על העיצוב. למי שפספס, חחח... הנה השרשור: https://www.hometheater.co.il/vt239139.html
(אני ממש נהנה מהדרך, גם כאן אגב ולומד על ההסתכלות המספרית שלא ידעתי אותה לפני כן).

רשמתי את זה בעבר, ההחלפה של ה-SVS הנוכחיים תהיה רק למשהו כמה רמות מעל, כדוגמת: פוקאל אוטופיה דיאבלו או סופרה מדפיים. לא יהיה שלב ביניים, כי אני לא מרגיש שיש צורך להיכנס עכשיו להחלפה של כל הסט מקדימה.

יש לי שאלה מבחינת החישובים. אם אמרנו שעל כל 3 דציבל צריך הכפלה של ההספק, קרי:
1W אני מקבל 87dB ב-1 מטר מהרמקול
2W - 90dB
4W - 93dB
8W - 96dB
16W - 99dB
32W - 102dB
64W - 105dB

איך אני משקלל את המרחק האמיתי שיש לי (3.25 מטר) לערכים הנ"ל ?
האם כל מטר נוסף זה גם הכפלה בהספק ?

אין לי מד SPL כהילכתו אבל אני אעשה בדיקה עם אפליקציה בנייד בהמשך היום וחוזר עם הנתון. של עוצמת השמע אצלי בשוטף (ברור שצריך להאזין, אבל אני רוצה להבין את המספרים מאחורי הסאונד).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342

שליחה

@avihuli
· "האם כל מטר נוסף זה גם הכפלה בהספק ?"
כן. לכן אמרתי שעם הרמקולים שלך במרחק 4 מטר כדי לקבל 87 db, המגבר שלך יוציא 16 וואט

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648

שליחה

eyosha כתב:@avihuli
כן. לכן אמרתי שעם הרמקולים שלך במרחק 4 מטר כדי לקבל 87 db, המגבר שלך יוציא 8 וואט
...
·

כל התרחקות של מטר מפחיתה מהעוצמה האקוסטית ב 6 דציבל. זה אומר יש לרבע את ההספק אם מתרחקים מטר אחד מהרמקול כדי לפצות על העוצמה.

http://www.puiaudio.com/resources-white ... power.aspx

http://www.sengpielaudio.com/calculator-distance.htm

זה אומר, אם רמקול מפיק 86 דציבל לכל ואט ממטר אחד (נצילות תיפוסית), ואתה יושב 4 מטר מהרמקול, ואתה רוצה לשמוע חזק ב 95 דציבל, בנוסף להשאיר מרווח נשימה של 6 דציבל HEADROOM עבור פיקים במוסיקה או אפקטים בסרט אקשן, אתה צריך הספק של 500 וואט עבור רמקול בודד. אם הצליל הוא מונו משני רמקולים, אז מספיק 250 וואט לערוץ כדי לעמוד במשימה. מגבר אנלוגי רגיל בהספק כזה יצריך שעבוד כליה, ולכן, שוב אני אומר, רק CLASS D בפרויקט DIY. למשל 700AS1 של ICEPOWER, מספק 700 ואט לערוץ בקלות רבה ומינימום עיוותים עם תווך דינאמי של 120 דציבל שזה תואם 20 סביות דיגיטאליות (גבול יכולת האבחנה שלנו בגלל רצפת הרעש הטבעית).

אבל, עזוב, אף אחד לא מקשיב לטרולים... הכי בטוח, מגבר KRELL או מקינטוש שפורפרטי עם 100 וואט הספק ב 50 אלף שח ו 3% עיוותים, כי זה הכי אודיפילי...

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@eyosha
הבנתי. אז אם החישוב שלי נכון זה ההספק שיוצא במרחק של 3.25 מטר מהרמקול, עבור תוספת 3 דציבל (בהתאמה):

W @ 3.25M - 4.5 | 9 | 18 | 36 | 72 | 144 | 288
dB @ 3.25M - 87 | 90 | 93 | 96 | 99 | 102 | 105
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

eyosha כתב:@avihuli
כן. לכן אמרתי שעם הרמקולים שלך במרחק 4 מטר כדי לקבל 87 db, המגבר שלך יוציא 16 וואט
...
למה 16 ? אמור להיות 8, לא ?
אם 1W ב-1 מטר מוציא 87, אזי:
2W יהיו 2 מטר.
4W יהיה 3 מטר.
8W יהיה 4 מטר.
.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@avihuli
· טעות שלי. כל הכפלה במרחק שאתה מתרחק הdb spl יורד ב 6 db.
אז ב 4 מטר יש לך 2 הכפלות מרחק ,ממטר אחד ל שני מטר הכפלה ראשונה. משני מטר ל 4 מטר הכפלה שנייה איבדת 12 db סהכ.
12 לחלק ל 3 (כל 3 db מכפילים וואט) שווה 4. 4 הכפלות יתנו לך 16

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

avihuli כתב:
...
...
למה 16 ? אמור להיות 8, לא ?
אם 1W ב-1 מטר מוציא 87, אזי:
2W יהיו 2 מטר.
4W יהיה 3 מטר.
8W יהיה 4 מטר.
...
·

אתה כאילו מכוונה מתעלם ממה שרשמתי? החישוב מוטעה, פי 4 הספק למטר מרחק ולא פי 2... עזוב, הנה מחשבון מוכן עבורך:

https://www.crownaudio.com/en-US/tools/ ... r_required

רק תכניס את התנאים ותקבל תשובה.

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ufffnick כתב:@avihuli
·

בכמעט רבע מחיר מהברוקלין, ולטעמי בסיכוי טוב יותר לקבל ביצועים טובים מהברוקלין (תסתכל על עקומת תגובה), יש את

https://www.schiit.com/products/vidar

תבדוק אתם אם מדיניות ההחזרה והאחריות המוצהרת שלהם, תופסת גם במשלוח לארץ, להקטנת הסיכון.

אני עדיין חושב שbi amp יכול לעזור.
תוריד זוג רמקולים, תקשיב בתצורה של 5.1 ללא bi amp ועם, וכך תדע אם זה אפקטיבי (קח בחשבון שעצם המעבר ל5.1 נותן לך אקסטרא בהגברה גם בלי bi amp.
אבל זה רק ניסוי, מן הסתם הגברה חיצונית כלשהי, תהיה הניסוי הנקי יותר.
...
·

זה מגבר class ab של 100 ואט לערוץ או 200 במונו. זה לא ייתן לו הרבה מעבר למה שיש לו כרגע. לשדרוג רציני עם תמורה הכי גבוהה למחיר, אין תחליף ל class d איכותי וזול

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

לגבי עוצמת ההאזנה, בדקתי עם אפליקציה Sound Meter על הפלאפון.
בפיקים אני עובר את ה-80dB, מעבר לזה בהאזנה רגילה זה נע בין 55-75 דציבל לאורך הפס קול.
.

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

avihuli כתב:לגבי עוצמת ההאזנה, בדקתי עם אפליקציה Sound Meter על הפלאפון.
בפיקים אני עובר את ה-80dB, מעבר לזה בהאזנה רגילה זה נע בין 55-75 דציבל לאורך הפס קול.
...
·

מד SPL מבוסס אפלקציה אינו אמין, כי הוא לא עבר כיול. זו אפלקציה ג'נרית שבה לקחו רגישות ממוצעת של כמה מכשירי טלפון. בשביל להשתמש באפלקציה, אתה צריך קודם לכייל אותה עם מד SPL יעודי. יש כאלו בגרושים באיביי או עליאקפרס, ויקרים יותר מאמזון.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@avihuli
· אז לא נראה לי שאתה סובל ממחסור בהספק.
אולי יתקנו אותי אבל זו דעתי.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

@avihuli
·
כדאי להוסיף סוג של baseline של המדידה (בכל זאת לא בדיוק spl), תנסה למדוד במרחק דומה מהרמקול, מרחק מהפה שלך בדיבור רגיל.
זה לרוב סוג של פרמטר השוואתי "כמה חזק" אתה שומע.
לחילופין אתה יכול להשתמש בטבלה של תקני רעש מזיק, כדי למדוד עד כמה הטלפון מודד סביר ביחס למה שצפוי:
https://myhealth.alberta.ca/Health/Page ... wid=tf4173

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5191

שליחה

אני חייב להוסיף על מה שנכתב פה בכל הקשור לעוצמות בנקודת האזנה
ושהימאהה (או כל רסיבר אחר במשוואה) מספיקים אם עושים חישובים כאלה ואחרים....

כנראה שאתם מפספסים המון בכל הקשור להגברה לסטאפ...
כאשר מחברים הגברה חיצונית נהנים מכמה יתרונות

1 שליטה בדריברים של הרמקולים בצורה יוצאת דופן, ויוצא מזה כמה יתרונות.
א דינמיקה וסדר (ונקיון) גם בווליום גבוהה ייחסית.
ב המגבר מספק דינמיקה לאורך כל הפס קול
ג הצלילים מקבלים משקל, הצליל נשמע עבה יותר וקולנועי יותר הבמה גדולה יותר רחבה יותר
התוצאה של כל המכלול הזה היא שהרמקולים נשמעים הרבה יותר טוב
יותר מדוייקים, יותר מלאים הבאס מנקודת החיתוך של הרמקולים (ובכלל) נשמע הרבה יותר מלא והדוק, פתאום נשמעים צלילים בטקסטורה (הכוונה צלילים ברקע שלפני ההגברה פחות שמעו אותם ופתאום שומעים אותם ברור יותר ויש להם משמעות אחרת) שלפני היו נשמעים פחות דינמיים, פתאום שומעים אותם והם מקבלים נוכחות טובה יותר בעלת משמעות בהתאם לפס הקול.

זאת ההתרשמות שלי מכמה וכמה הגברות שניסתי על הסטאפים שהיו ברשותי.
סטאפ 5.1, רמקולים מדפיים סונוס פאבר venere 2.0 עם הסנטר התואם שלהם, רמקולים סוראונד JBL 8320, סבוופר SVS SB16ULTRA.
סטאפ 4.1, רמקולים גדולים b&W 804 D3, שימשו עבורי פאנטום סנטר
רמקולים סראונד JBL 8320 סבוופר SVS SB16ULTRA,
מרחקי ישיבה 3.5 מטר.
ההשוואות נעשו עם כיול וללא כיול

ההגברות שהיו באמתכתי
שרבורון
פהרהסאונד
ATI
ADA

בכל אופן זה מה שאני חוויתי באופן אישי לאחר תקופה ממושכת עם כל אחת מההגברות הנ"ל בחלל שלי, כולם שודכו לרסיבר אנתאם MRX 720
ששימש כ פרוססור בלבד.
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5191

שליחה

אפשר להוסיף על מה שכתבתי שבשילוב של הגברה חיצונית מקבלים הפרדת ערוצים טובה יותר.
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@FastandFurious
ויקטור, תודה... (f)

יש משהו אחד שאני לא מצליח להבין מעבר לזה שסאונד שומעים עם האוזניים ולא באמצעות מספרים.
כל מה שרשמת וגם כאלו אחרים שטוענים, על ווליום גבוה - מובן לי ההיגיון.

כאשר מדובר בווליום "סביר" שלא מביא את הרסיבר לנק' הקצה שלו - מדוע מתקיימים ההבדלים הללו בגין חיבור הגברה חיצונית לבין שימוש בהגברה הפנימית של הרסיבר ?
זה הדבר היחידי שלא נסגר לי וגורם לי למעשה עדיין לשבת עוד קצת על הגדר.

רק לצורך הדוגמא שנידונה פה שלאור המרחק שלי והווליום, אז לצורך העניין הרסיבר אצלי מוציא נגיד 16W לערוץ (או כל מספר אחר רלוונטי נמוך יותר).
אז השאלה היא מה זה משנה לרמקול עצמו אם הוא מקבל את אותם 16W מהגברה החיצונית או מההגברה הפנימית של הרסיבר ? זה כמובן בתנאי שאנחנו מסכימים על זה שהמגבר רק מגביר ולא צובע את הסאונד.
הרי זה אותם 16W בדיוק ולכן התוצאה (לפי ההיגיון...) אמורה להיות זהה בשני המקרים.

כפי איך שאני רואה את הדברים אלו האופציות שעומדות בפניי כדי להתקדם:
1. "לסכן" (לא באמת...) כ-1,500-2,000 שקל וללכת על מה שמצאתי שמתאים לי, האימוטיבה A-150 אחרי שמישהו מצליח להסביר לי מדוע מתקיים ההבדל. זאת למרות חלק מהדיעות המכובדות כאן שכנראה לא ארגיש הבדל.
2. אם תחת אותו תקציב לערך אמצא מגבר דו ערוצי, קלאס D - אז כנראה אקנה בלי ההסבר (כן, לא מובן ההיגיון...), אבל אני זורם עם זה שקלאס D זה העתיד - אז שיהיה כבר מוכן להמשך הדרך.
3. אם יש הסבר מניח את הדעת, אז אולי לשחרר עוד תקציב וללכת על קלאס D יקר יותר
4. לעשות סיבוב קל בארץ ולהשאיל לכמה ימים הגברה לבדיקה אצלי בבית (לך תתחיל עכשיו לפרק את המזנון, להזיז, לחווט מחדש, כיול, בדיקה ואחר כך פירוק. קיצור - זה זמן להשקיע בזה)

איף, נהייתי מה זה טרחן... חפרתי לעצמי כבר את הראש... :lol:
יאללה, שחרר.
.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

avihuli כתב:

רק לצורך הדוגמא שנידונה פה שלאור המרחק שלי והווליום, אז לצורך העניין הרסיבר אצלי מוציא נגיד 16W לערוץ (או כל מספר אחר רלוונטי נמוך יותר).
אז השאלה היא מה זה משנה לרמקול עצמו אם הוא מקבל את אותם 16W מהגברה החיצונית או מההגברה הפנימית של הרסיבר ? זה כמובן בתנאי שאנחנו מסכימים על זה שהמגבר רק מגביר ולא צובע את הסאונד.
הרי זה אותם 16W בדיוק ולכן התוצאה (לפי ההיגיון...) אמורה להיות זהה בשני המקרים.
...
·

רצפת הרעש של כל מגבר יכולה להיות שונה.
רזרבת הכוח לפיקים יכולה להיות שונה. לא בטוח לגבי האנלוגיה הבאה אבל אולי אפשר לראות את זה כמו רכב אחד שמגיע ל 100 קמ"ש בסל"ד נמוך ויש לו הרבה רזרבות של כוח לעומת רכב אחר שמגיע לאותה המהירות אבל עם יותר מאמץ (סל"ד גבוה יותר) ובלי רזרבות כוח נוספות.

ארז

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@ארז_וחני
הופה !! הנה עלית פה על משהו... (Y)
מסתבר שיש "מספרים" נוספים שיכולים להשפיע על התוצאה של הסאונד.

אתן דוגמא להמחיש לעצמי: הרסיבר שלי יודע לספק W מסויים ברצפת רעש גבוהה יותר מול מגבר שיודע לספק את אותו W עם רצפת רעש נמוכה יותר >>> זה אומר כנראה שהסאונד יהיה פחות "מלוכלך" ויותר מדויק / ברור / צלול.
.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

הסיבה היא שלרסיבר קשה להתנהג כמו Wire with a gain ולכן עשוי להכניס שינויים באופי הצליל גם במצב direct/pure direct היא בגלל בקרת הווליום.

יש מקרים, התלויים בתכנון הרסיבר, שבו בקרת הווליום נשארת דיגיטאלית גם כאשר המקור הוא אנלוגי. לכן מתבצע תהליך של ADC וחזרה ל DAC במסלול האודיו כאשר באמצע יש בדרך כלל גם upsampling ו downsampling with dithering כדי לאפשר מרווח ראש לעיבודים. ה dithering עצמו מכניס שינויים שייתכן ויהיו שמיעים וייתכן שלא. יצא לי גם לקרוא פעם תגובה מאחד המהנדסים של Emotiva שהסביר מדוע לרסיברים מאוד קשה להשתוות לביצועים של מגברי סטיריאו "טהורים" מהסיבה שכמעט בלתי אפשרי לעקוף את ה DSP ברסיברים.

כאשר זה מגיע לשלב הבעיה, זה לא משהו שאפשר לפתור על ידי הגברה חיצונית כי היא נוצרה לפני. תחשוב על זה קצת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@avihuli
· תנסה להשאיל הגברה חיצונית טובה ולבדוק לפני שאתה קונה, למרות שזה לא הרבה כסף כמו שאמרת, יש מצב שתפרק תרכיב תכייל ותתאכזב או לא...
אני אישית להוציא את הסאב לא קניתי ציוד מבלי לבדוק קודם

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

לדעתי כל ריסיוור באשר הוא
הוא פשרה מסויימת בכל הפראמטרים
הווה אומר
פרוססור
הגברה