בית חכם מבוסס על openHAB המדריך השלם (מתעדכן)
התוסף החדש יצא כבר בגירסה 2.4. אבל הוא עדיין לא מסוגל לשלוט על הברודלינק. רק בגירסה 2.5 המפתח של התוסף יוסיף את כל היכולות של התוסף הישן. ואז יהיה אפשר לשלוט גם איתו על הבודלינק. כגע מי שמעוניין בבודלינק מתקין את התוסף הישן ועובד לפי המדריך.
- BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 333
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
הוספתי את הicloud ודרכו גם את האייפון שלי
אבל כשאני מוסיף item מה thing בVS זה מראה לי שגיאה
Location Location "Location" {channel="icloud:device:8389ea07:d7b5aab3:location"}
מישהו מכיר?
אבל כשאני מוסיף item מה thing בVS זה מראה לי שגיאה
Location Location "Location" {channel="icloud:device:8389ea07:d7b5aab3:location"}
מישהו מכיר?
- BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

·puma1 כתב:זה לא ברור. לא רואים טוב את הטקסט. למה שם הרכיב זהה לשם הסוג הרכיב. שנה את שם הרכיב תראה אם מסתדר...
זה לא השם בעייתי זה המילה השניה והרשונה שדומות
למצב הסוללה אין בעיה
דרך אגב דהגדרתי דרך הpaperUI לא היתה בעיה
- BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

הבנתי, צריך לשנות את השם של הitem למשהו אחר מlocation
שאלה נוספת, יש דרך לגרום לUI באייפון להראות שונה ממכשיר למכשיר?
לדוגמא אני רוצה שהאייפון שלי ושל אישתי יראה שונה
שאלה נוספת, יש דרך לגרום לUI באייפון להראות שונה ממכשיר למכשיר?
לדוגמא אני רוצה שהאייפון שלי ושל אישתי יראה שונה
אתה יכול ליצור יותר מsitemap אחד. ובטלפון לבחור איזה יפתח. אני לא יודע אם זה שומר את הבחירה בטלפון לפתיחה הבאה של האפליקציה. תפתח את התפריט באפליקתיה. ושם תראה רשימה של קבצי הsitrmap שלך. לי יש רק אחד. אז אין חי אפשרות לבדוק כרגע. יש לך אופציה גם בתפריט לclear default sitemap.
Mqtt. יש רכיבים שרק ככה ניתן לתקשר איתם.צד אחד שולח הודעה צד שני מקבל הודעה. ויש שרת שיושב באמצע ששני הצדדים מחוברים אליו ודרכו מקבלי ומעבירים הודעות.
במקרה של ברודלינק אין פידבק חזרה אז הוא הצד שמקבל את ההודעות. openhab זה הצד ששולח את ההודעות. ומוסקיטו. זה שצריך להתקין דרך תפריט ההגדרות ב-putty זה השרת שיושב באמצע. אם לדוגמה זה חיישן שנותן לך מידע. אז openhab יהיה הצד שמקבל את ההודעה. או לדוגמה נורה שיכולה גם לדווח על הסטטוס שלה. אז שני הצדדים שולחים ומקבלים הודעות. תחשוב על וואצאפ. רק שבמקרה הזה השרת נמצא אצלך בבית ולא בענן
במקרה של ברודלינק אין פידבק חזרה אז הוא הצד שמקבל את ההודעות. openhab זה הצד ששולח את ההודעות. ומוסקיטו. זה שצריך להתקין דרך תפריט ההגדרות ב-putty זה השרת שיושב באמצע. אם לדוגמה זה חיישן שנותן לך מידע. אז openhab יהיה הצד שמקבל את ההודעה. או לדוגמה נורה שיכולה גם לדווח על הסטטוס שלה. אז שני הצדדים שולחים ומקבלים הודעות. תחשוב על וואצאפ. רק שבמקרה הזה השרת נמצא אצלך בבית ולא בענן
מנסה לראות איפה טעיתי בהוספת הקוד ל sitemap ו- items , בהפעלה של broadlink .
דרך MQTT Broadlink Bridge הצלחתי ללמד את כל השלטים הרצוים ובלחיצה על "Play" הפקודות שנלמדו עובדות בצורה מעולה .
לצורך העניין השתמשתי בשורת הקוד לכפתור יחיד עבור "השתק" כשהחלפתי כמובן את כתובת ה ID של ה broadlink שלי .
ככה נראה קובץ ה sitemap שלי :
שכאמור, לחיצה על "השתק" לא מפעילה את הפעולה הרצויה .
אשמח לדעת היכן הטעות, תודה רבה
דרך MQTT Broadlink Bridge הצלחתי ללמד את כל השלטים הרצוים ובלחיצה על "Play" הפקודות שנלמדו עובדות בצורה מעולה .
לצורך העניין השתמשתי בשורת הקוד לכפתור יחיד עבור "השתק" כשהחלפתי כמובן את כתובת ה ID של ה broadlink שלי .
ככה נראה קובץ ה sitemap שלי :
וככה נראה בהתאם קובץ ה itemssitemap home label="HOME" {
Switch item=room_tv_mute mappings=[ON="השתק"]
}...
ב BasicUI זה מוצג בדרך הבאה (מצ"ב התמונה) .
Switch room_tv_mute "mute" { autoupdate="false", mqtt=">[mosquitto:broadlink/room/tv/mute:command:ON:play-0d19b4e43748]"}...
שכאמור, לחיצה על "השתק" לא מפעילה את הפעולה הרצויה .
אשמח לדעת היכן הטעות, תודה רבה
- BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

היי אני מנסה לממש UI שיראה במסך הראשי חדרים ובתוך כל חדר רכיבים מסויימים ובנוסף במסך הראשי עוד כמה פריטים כמו מקומין אייפונים וכו
הבעיה שאני מנסה לעשות מסגרות בתוך מסגרות והוא רושם שגיאה שזה לא אפשרי, אני מנסה קבוצה בשביל כל חדר ומסגרת בשביל האייפונים וגם אז אני מקבל שגיאה שזה לא ניתן, מה הדרך הנכונה לעשות את זה?
הבעיה שאני מנסה לעשות מסגרות בתוך מסגרות והוא רושם שגיאה שזה לא אפשרי, אני מנסה קבוצה בשביל כל חדר ומסגרת בשביל האייפונים וגם אז אני מקבל שגיאה שזה לא ניתן, מה הדרך הנכונה לעשות את זה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
@BarakMichaeli
·אל תשתמש בקבוצות בשביל הגדרת הממשק. יש עם זה כמה בעיות, הראשונה היא שאתה לא יכול לבחור את החברים בקבוצה שיוצגו או את הסדר של ההצגה. הממשק תמיד יציג את כל הקבוצה והחברים תמיד יוצגו בסדר שבו הם הוגדרו בקובץ ה items
הדרך הנכונה להגדיר sitemap היא באמצעות frames. השורה הראשונה תמיד צריכה להכריז על שם ה sitemap ולאחר מכן אתה יגול להוסיף את המסגרות שאתה רוצה. למשל:
[left]
sitemap DemoSitemap label="My Home"
{
Frame {
Text item=gLights label="Light Frame" icon="hue"
Frame {
Text item=Light1_Switch label="Room No1" {
Switch item=Light1_Switch label="First Light Switch"
Slider item=Light1_Dimmer label="First Light Dimmer"
Colorpicker item=Light1_Color label "First Light Color Wheel"
}
}
}
}
[/left]
·אל תשתמש בקבוצות בשביל הגדרת הממשק. יש עם זה כמה בעיות, הראשונה היא שאתה לא יכול לבחור את החברים בקבוצה שיוצגו או את הסדר של ההצגה. הממשק תמיד יציג את כל הקבוצה והחברים תמיד יוצגו בסדר שבו הם הוגדרו בקובץ ה items
הדרך הנכונה להגדיר sitemap היא באמצעות frames. השורה הראשונה תמיד צריכה להכריז על שם ה sitemap ולאחר מכן אתה יגול להוסיף את המסגרות שאתה רוצה. למשל:
[left]
sitemap DemoSitemap label="My Home"
{
Frame {
Text item=gLights label="Light Frame" icon="hue"
Frame {
Text item=Light1_Switch label="Room No1" {
Switch item=Light1_Switch label="First Light Switch"
Slider item=Light1_Dimmer label="First Light Dimmer"
Colorpicker item=Light1_Color label "First Light Color Wheel"
}
}