קופסה קטנה. שינוי דרמטי. האודיו מתעורר!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #201 

BUGY כתב:הנה דוגמה לרסיבר מושלם, כמעט: תמיכה ברוב הפורמטים החדשים, 4K מלא וכמובן מערכת DiracLive...
...
·

יצרתי קשר איתם לפני כמה שבועות.
מחיר בפתח הבית קרוב ל 20k עם מתח 220v

במחיר הזה ,ללא אחריות מקומית ,קצת בעייתי.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #202 

istarmini כתב:
...
...
·

יצרתי קשר איתם לפני כמה שבועות.
מחיר בפתח הבית קרוב ל 20k עם מתח 220v

במחיר הזה ,ללא אחריות מקומית ,קצת בעייתי.
...
20K?
WTF...:cry:
טוב, נמשיך לחפש. אני עדיין ממתין לרסיבר טוב שתומך בכל הפורמטים החדשים, יציאות פרה לכל הערוצים ולפחות 5.4.1, מערכת כיול טובה ומחיר סביר.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #203 

רק כמה נקודות נוספות והשלמת מידע בחלק מהנושאים.

אין ספק ש DIRAC היא מערכת כיול ו RC מעולה וכתבתי את זה כאן לפני כ 8 חודשים. אבל חייבים להבין שבתור מערכת
כיול STAND ALONE כתוכנה במחשב או במכשירי MINIDSP היא לא מסוגלת לתת פתרון לכיול של ATMOS .
נכון להיום שמעתי אותה עובדת ב 3 מתוך 5 המכשירים בהם היא מותקנת ע'י היצרן.
[THETA - ARCAM - AUDIOCONTROL] לא הזדמן לי לשמוע ב DATASAT ו EMOTIVA . חשוב לציין שב-
THETA וב DATASAT המערכת עובדת גם עם ATMOS אבל זה עם SPECS והתאמה מיוחדת של היצרנים. שמעתי
ב THETA עם גרסת 16 ערוצים וזה נשמע פנטסטי. נכון להיום ב ARCAM ב AUDIOCONTROL וב EMOTIVA
זה עובד רק ב 7.1 [כלומר ש 5.1.2 זאת אפשרות אבל לא ATMOS מדויק] ובמסגרת ה 7.1 זה עובד מעולה. ARCAM
הודיעו שבעדכון הגירסה הבא הם מקווים ש DIRAC יעבוד גם עם ATMOS . היות ונכתב כאן ש ARCAM זה מוצר HI-END
בריטי/אנגלי אז תיקון קטן. ARCAM כבר מזמן לא מוצר בריטי . לפני מספר שנים היצרן עמד בפני פשיטת רגל בעקבות
הרבה בעיות במכשירים עם שילוב של שירות לקוחות גרוע ביותר והנהלה שלא האמינה במערכות כיול . ואז באה חברה
קנדית ורכשה את ARCAM ובמשך כשנתיים לא ייצרה כלום. אבל העבירה את הייצור לוויטנאם וחתמה חוזה עם DIRAC
עבור השימוש במערכת הכיול. החברה הקנדית היא גם חברת האם של AUDIOCONTROL ודגמי הרסיברים האחרונים
של החברות הם כמעט זהים למעט חזית המכשיר והעובדה ש AUDIOCONTROL מיוצר בארצות הברית ומיועד להזמנה
דרך מתקינים מוסמכים. ההגברה במכשירים היא רק ל 7 ערוצים כך שצריך הגברה נוספת לשימוש ב ATMOS וגם DIRAC
לא מכייל את ATMOS [כיול רק ל 7.1 ערוצים] אבל הביצועים ב 7.1 מעולים כמו גם בסטריאו וה DIRAC עושה עבודה מעולה.

תמונות של ARCAM 850 ושל AUDIOCONTROL 9 [מצא את ההבדלים]
[imgbig]http://i.imgur.com/KZV23yN.jpg[/imgbig]

[imgbig]http://i.imgur.com/GTqHX4m.jpg[/imgbig]

כמה מילים לגבי ה DIRAC למחשב - ה MINIDSP NANO - וגם ה 88A , זה עובד מעולה עבור מי שמוכן להתפשר עם
ההגבלות והמגבלות. ולא מדובר רק על מיגבלת עבודה עם ATMOS . תוכנת המחשב טובה רק בתנאי שהנגן עובד דרך
המחשב וזה מגביל . דרך ה MINIDSP קיימת הגבלה באפשרות החיבור והגבלות בנושא ה HDMI 2.0A - HDCP 2.2
HDR וגם 4K. היות וכל התעשיה עוברת לעבוד עם הפורמטים הללו זאת בעיה עבור כל מי שה AV החדשני חשוב לו. בנוסף
למגבלות הללו אם יש כאלו שחושבים ש 2 יחידות של 88A בסכום של 2.000$ פותרות את בעיית ה ATMOS בעצמן
הם טועים . כל מה ש 2 יחידות עושות זה להכפיל את מספר הערוצים הניתנים לכיול. אבל לא עבור ATMOS . כדי לכייל
עבור ATMOS ה DIRAC חייב לעבוד בשילוב עם מערכת כיול אחרת כמו אודיסי אשר כבר מובנת במכשיר כדי לאפשר
TIME ALIGMENT לרמקולים של ATMOS כיוון ש DIRAC לא יכול לעשות זאת בעצמו. רק להדגיש אם DIRAC
היתה מסוגלת לעשות את זה אז כבר היתה קיימת גירסה למחשב ולרסיברים והפרוססורים בהם המערכת מותקנת כיום.
גם כותב המדריך עבור השימוש ב 88A ל ATMOS מדגיש שזאת רק אחת הדרכים לבצע כיול של ATMOS בעזרת
DIRAC . והסיבה העיקרית ש MINIDSP העלו את המדריך לאתר היא שהמדריך ממליץ על רכישת 2 מכשירים
בשווי 1.000$ כל אחד. דבר שבעצם לא נחוץ. רוכשים מכשיר אחד עבור ה 7.1 והיות וחייבים להשתמש במערכת
הכיול של רסיבר ה ATMOS עבור העליונים אז משתמשים גם ב 4 הערוצים הקיימים כבר ברסיבר עבורם. כל זה אפשרי
היות וה 88A ממוקם בין ה PRE/PRO לבין ההגברה לרמקולים. וזה מה שמאפשר ל 88A להשתמש בכיול של
ה PRE/PRO [במערכת הכיול המובנת] עבור ה TIME ALIGMENT . וזאת הסיבה שה NANO לא יכול לעשות
את זה היות והוא יושב בין המחשב לרסיבר/פרוססור ולא מסוגל להשתמש במערכת הכיול המובנת. הסיבה ש DIRAC
מסוגלת לבצע כיולים מורכבים ולשמור נתונים בזכרון היא בזכות מעבדים וזכרונות אוטונומיים מובנים ב MINIDSP
כך שמערכת הכיול לא משתמשת במשאבים של הרסיבר/פרוססור שהם בעצם צוואר הבקבוק והנקודה החלשה שלהם.
אבל כמובן כל זה כאמור אם מוכנים להתפשר על כל השאר. ד'א. גרסאות תואמות ATMOS יצאו לשוק די בקרוב .
ד'א. אם בודקים באתרים של DIRAC ושל MINIDSP הם לא כותבים באף מקום שקיימת תמיכה ב ATMOS
ובאתר MINIDSP למרות הקישור עבור המדריך לשילוב שני מכשירים עבור ATMOS הם עצמם לא מכריזים
שזה באמת עובד כראוי ולא מוכנים להתחייב כדי להמנע מתביעות אפשריות לגבי פרסום מטעה .
דבר נוסף שה 88A לא מסוגל לעשות זה כיול [RC] ליותר מאשר סאב אחד . וזאת הסיבה שכמעט כל בעלי המכשיר [88A]
ואשר משתמשים ביותר מסאב אחד נאלצו לרכוש גם את ה 2X4 שמאפשר כיול ליותר מאשר סאב אחד כולל TIME ALIGMENT.
בתערוכת CES האחרונה הודיעה חברת MINIDSP על מוצר חדש/שידרוג של ה FW ל 88A שבעצם יאחד אותו עם
היכולות של ה miniDSP plug-in [2X4] כמובן שאחד הדברים החשובים שזה יאפשר זה הכיול של כמה סאבים
מבלי לחבר עוד מכשיר נוסף אבל השידרוג לא יהיה בחינם . כרגע המחיר ותאריך היציאה למכירה עדיין לא ידועים אבל ע'פ
היצרן זה יקרה בקרוב . אפשרות נוספת ופחות מסובכת היא מכשירי ANTHEM שמערכת הכיול שלהם ARC לא פחות טובה
ועושה את אותה עבודה והמכשירים כבר מכילים כל פורמט אפשרי ל 7.1.4 , והדגם הבכיר גם הגברה מלאה לכל הערוצים .
הפרסום הנרחב וההעדפה ל DIRAC נובעים מהאפשרות לרכישה באופן ניפרד עבור שימוש עם כל מכשיר אחר או מחשב
בזמן ש ARC עובד רק ב ANTHEM . אפשרות חלופית עבור מי שלא מעונין ב ATMOS היא מערכת הכיול של TRINNOV
שנחשבת טובה יותר מהאחרות ועד היום הותקנה רק ברסיבר אחד [חוץ מאשר מכשירי TRINNOV] קשה למצוא את
המכשיר אבל אם אפשר זה כדאי. הרסיבר הוא Sherwood Newcastle R-972/872 אלו שני דגמים של אותו מכשיר
וזאת הפעם היחידה שמערכת הכיול של TRINOV LITE הותקנה במכשיר של חברה אחרת. ד'א. מערכת הכיול של
TRINNOV במכשיר חיצוני [STAND ALONE] עולה בין 14.000$ ל 20.000$ , והגירסה המלאה מותקנת גם במכשירי
ADA שנחשבים ל HI-END אמיתי . מערכת הכיול הזאת מסוגלת לכייל ATMOS מלא. זה אומר 34 ערוצים והכל יכול
לעבוד בפרוססור עצמו מאחר ו TRINNOV זה היצרן היחידי כיום שמשתמש בלוח אם ומעבדים של אינטל כמו מחשב רגיל
ובניגוד לשאר היצרנים לא חסר לו משאבים במכשיר עצמו למערכת כיול אמיתית וטובה לכל הפורמטים הקיימים .
אז כמו שכתבתי זה רק קצת מידע נוסף בתקווה שזה לא יותר מידי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #204 

mbd כתב:רק כמה נקודות נוספות והשלמת מידע בחלק מהנושאים.

אין ספק ש DIRAC היא מערכת כיול ו RC מעולה וכתבתי את זה כאן לפני כ 8 חודשים. אבל חייבים להבין שבתור מערכת
כיול STAND ALONE כתוכנה במחשב או במכשירי MINIDSP היא לא מסוגלת לתת פתרון לכיול של ATMOS .
נכון להיום שמעתי אותה עובדת ב 3 מתוך 5 המכשירים בהם היא מותקנת ע'י היצרן.
[THETA - ARCAM - AUDIOCONTROL] לא הזדמן לי לשמוע ב DATASAT ו EMOTIVA . חשוב לציין שב-
THETA וב DATASAT המערכת עובדת גם עם ATMOS אבל זה עם SPECS והתאמה מיוחדת של היצרנים. שמעתי
ב THETA עם גרסת 16 ערוצים וזה נשמע פנטסטי. נכון להיום ב ARCAM ב AUDIOCONTROL וב EMOTIVA
זה עובד רק ב 7.1 [כלומר ש 5.1.2 זאת אפשרות אבל לא ATMOS מדויק] ובמסגרת ה 7.1 זה עובד מעולה. ARCAM
הודיעו שבעדכון הגירסה הבא הם מקווים ש DIRAC יעבוד גם עם ATMOS . היות ונכתב כאן ש ARCAM זה מוצר HI-END
בריטי/אנגלי אז תיקון קטן. ARCAM כבר מזמן לא מוצר בריטי . לפני מספר שנים היצרן עמד בפני פשיטת רגל בעקבות
הרבה בעיות במכשירים עם שילוב של שירות לקוחות גרוע ביותר והנהלה שלא האמינה במערכות כיול . ואז באה חברה
קנדית ורכשה את ARCAM ובמשך כשנתיים לא ייצרה כלום. אבל העבירה את הייצור לוויטנאם וחתמה חוזה עם DIRAC
עבור השימוש במערכת הכיול. החברה הקנדית היא גם חברת האם של AUDIOCONTROL ודגמי הרסיברים האחרונים
של החברות הם כמעט זהים למעט חזית המכשיר והעובדה ש AUDIOCONTROL מיוצר בארצות הברית ומיועד להזמנה
דרך מתקינים מוסמכים. ההגברה במכשירים היא רק ל 7 ערוצים כך שצריך הגברה נוספת לשימוש ב ATMOS וגם DIRAC
לא מכייל את ATMOS [כיול רק ל 7.1 ערוצים] אבל הביצועים ב 7.1 מעולים כמו גם בסטריאו וה DIRAC עושה עבודה מעולה.

תמונות של ARCAM 850 ושל AUDIOCONTROL 9 [מצא את ההבדלים]
[imgbig]http://i.imgur.com/KZV23yN.jpg[/imgbig]

[imgbig]http://i.imgur.com/GTqHX4m.jpg[/imgbig]

כמה מילים לגבי ה DIRAC למחשב - ה MINIDSP NANO - וגם ה 88A , זה עובד מעולה עבור מי שמוכן להתפשר עם
ההגבלות והמגבלות. ולא מדובר רק על מיגבלת עבודה עם ATMOS . תוכנת המחשב טובה רק בתנאי שהנגן עובד דרך
המחשב וזה מגביל . דרך ה MINIDSP קיימת הגבלה באפשרות החיבור והגבלות בנושא ה HDMI 2.0A - HDCP 2.2
HDR וגם 4K. היות וכל התעשיה עוברת לעבוד עם הפורמטים הללו זאת בעיה עבור כל מי שה AV החדשני חשוב לו. בנוסף
למגבלות הללו אם יש כאלו שחושבים ש 2 יחידות של 88A בסכום של 2.000$ פותרות את בעיית ה ATMOS בעצמן
הם טועים . כל מה ש 2 יחידות עושות זה להכפיל את מספר הערוצים הניתנים לכיול. אבל לא עבור ATMOS . כדי לכייל
עבור ATMOS ה DIRAC חייב לעבוד בשילוב עם מערכת כיול אחרת כמו אודיסי אשר כבר מובנת במכשיר כדי לאפשר
TIME ALIGMENT לרמקולים של ATMOS כיוון ש DIRAC לא יכול לעשות זאת בעצמו. רק להדגיש אם DIRAC
היתה מסוגלת לעשות את זה אז כבר היתה קיימת גירסה למחשב ולרסיברים והפרוססורים בהם המערכת מותקנת כיום.
גם כותב המדריך עבור השימוש ב 88A ל ATMOS מדגיש שזאת רק אחת הדרכים לבצע כיול של ATMOS בעזרת
DIRAC . והסיבה העיקרית ש MINIDSP העלו את המדריך לאתר היא שהמדריך ממליץ על רכישת 2 מכשירים
בשווי 1.000$ כל אחד. דבר שבעצם לא נחוץ. רוכשים מכשיר אחד עבור ה 7.1 והיות וחייבים להשתמש במערכת
הכיול של רסיבר ה ATMOS עבור העליונים אז משתמשים גם ב 4 הערוצים הקיימים כבר ברסיבר עבורם. כל זה אפשרי
היות וה 88A ממוקם בין ה PRE/PRO לבין ההגברה לרמקולים. וזה מה שמאפשר ל 88A להשתמש בכיול של
ה PRE/PRO [במערכת הכיול המובנת] עבור ה TIME ALIGMENT . וזאת הסיבה שה NANO לא יכול לעשות
את זה היות והוא יושב בין המחשב לרסיבר/פרוססור ולא מסוגל להשתמש במערכת הכיול המובנת. הסיבה ש DIRAC
מסוגלת לבצע כיולים מורכבים ולשמור נתונים בזכרון היא בזכות מעבדים וזכרונות אוטונומיים מובנים ב MINIDSP
כך שמערכת הכיול לא משתמשת במשאבים של הרסיבר/פרוססור שהם בעצם צוואר הבקבוק והנקודה החלשה שלהם.
אבל כמובן כל זה כאמור אם מוכנים להתפשר על כל השאר. ד'א. גרסאות תואמות ATMOS יצאו לשוק די בקרוב .
ד'א. אם בודקים באתרים של DIRAC ושל MINIDSP הם לא כותבים באף מקום שקיימת תמיכה ב ATMOS
ובאתר MINIDSP למרות הקישור עבור המדריך לשילוב שני מכשירים עבור ATMOS הם עצמם לא מכריזים
שזה באמת עובד כראוי ולא מוכנים להתחייב כדי להמנע מתביעות אפשריות לגבי פרסום מטעה .
דבר נוסף שה 88A לא מסוגל לעשות זה כיול [RC] ליותר מאשר סאב אחד . וזאת הסיבה שכמעט כל בעלי המכשיר [88A]
ואשר משתמשים ביותר מסאב אחד נאלצו לרכוש גם את ה 2X4 שמאפשר כיול ליותר מאשר סאב אחד כולל TIME ALIGMENT.
בתערוכת CES האחרונה הודיעה חברת MINIDSP על מוצר חדש/שידרוג של ה FW ל 88A שבעצם יאחד אותו עם
היכולות של ה miniDSP plug-in [2X4] כמובן שאחד הדברים החשובים שזה יאפשר זה הכיול של כמה סאבים
מבלי לחבר עוד מכשיר נוסף אבל השידרוג לא יהיה בחינם . כרגע המחיר ותאריך היציאה למכירה עדיין לא ידועים אבל ע'פ
היצרן זה יקרה בקרוב . אפשרות נוספת ופחות מסובכת היא מכשירי ANTHEM שמערכת הכיול שלהם ARC לא פחות טובה
ועושה את אותה עבודה והמכשירים כבר מכילים כל פורמט אפשרי ל 7.1.4 , והדגם הבכיר גם הגברה מלאה לכל הערוצים .
הפרסום הנרחב וההעדפה ל DIRAC נובעים מהאפשרות לרכישה באופן ניפרד עבור שימוש עם כל מכשיר אחר או מחשב
בזמן ש ARC עובד רק ב ANTHEM . אפשרות חלופית עבור מי שלא מעונין ב ATMOS היא מערכת הכיול של TRINNOV
שנחשבת טובה יותר מהאחרות ועד היום הותקנה רק ברסיבר אחד [חוץ מאשר מכשירי TRINNOV] קשה למצוא את
המכשיר אבל אם אפשר זה כדאי. הרסיבר הוא Sherwood Newcastle R-972/872 אלו שני דגמים של אותו מכשיר
וזאת הפעם היחידה שמערכת הכיול של TRINOV LITE הותקנה במכשיר של חברה אחרת. ד'א. מערכת הכיול של
TRINNOV במכשיר חיצוני [STAND ALONE] עולה בין 14.000$ ל 20.000$ , והגירסה המלאה מותקנת גם במכשירי
ADA שנחשבים ל HI-END אמיתי . מערכת הכיול הזאת מסוגלת לכייל ATMOS מלא. זה אומר 34 ערוצים והכל יכול
לעבוד בפרוססור עצמו מאחר ו TRINNOV זה היצרן היחידי כיום שמשתמש בלוח אם ומעבדים של אינטל כמו מחשב רגיל
ובניגוד לשאר היצרנים לא חסר לו משאבים במכשיר עצמו למערכת כיול אמיתית וטובה לכל הפורמטים הקיימים .
אז כמו שכתבתי זה רק קצת מידע נוסף בתקווה שזה לא יותר מידי.
...
·

תודה על המיידע.
יש שמועות ש ADA בסוף דרכם האם, לידיעתך, יש בהן אמת ?

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #205 

istarmini כתב:
...
...
·

תודה על המיידע.
יש שמועות ש ADA בסוף דרכם האם, לידיעתך, יש בהן אמת ?
...
·
יש שמועות אבל יש גם שמועות שהם עובדים על סידרה חדשה של מוצרים
עבור הפורמטים החדשים. וכל זמן שחברות התקנה מתמחות ישתמשו במוצרים
שלהם [שחלקם מאוד יחודי] הם ימשיכו לייצר.

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

שליחה #206 

@mbd
תודה על המידע המפורט
לפני רכישת ה nano dl שקלתי להחליף את הרסיבר שלי ולרכוש רסיבר תומך dirac (ושיתמוך גם באטמוס ו 4K).
כיוון שבעתיד הקרוב אין לי כוונה לשים רמקולים לאטמוס, ואני מאוד מרוצה ממקרן ה HD שיש לי היום כך שאין כוונה להחליף כרגע ל 4K , ה nano dl נותן פתרון מצויין וזול (יחסית להחלפת רסיבר).

למי שמעוניין באטמוס ו/או 4K , לדעתי גם אם ה 88A יתן פתרון מלא לאטמוס, עדיין לא נראה לי כדאי להוסיף 2000$ (ללא משלוח ומיסים).
החלפה לרסיבר תומך נראית לי כדאית יותר במקרה זה.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #207 

sufgi כתב:@mbd
תודה על המידע המפורט
לפני רכישת ה nano dl שקלתי להחליף את הרסיבר שלי ולרכוש רסיבר תומך dirac (ושיתמוך גם באטמוס ו 4K).
כיוון שבעתיד הקרוב אין לי כוונה לשים רמקולים לאטמוס, ואני מאוד מרוצה ממקרן ה HD שיש לי היום כך שאין כוונה להחליף כרגע ל 4K , ה nano dl נותן פתרון מצויין וזול (יחסית להחלפת רסיבר).

למי שמעוניין באטמוס ו/או 4K , לדעתי גם אם ה 88A יתן פתרון מלא לאטמוס, עדיין לא נראה לי כדאי להוסיף 2000$ (ללא משלוח ומיסים).
...
·
צודק בהחלט.

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #208 

אגב, גם לעניין ה- 4K זה לא ממש מדויק.
תהיה בעייה העברת מידע רק מ- 10 ביט ומעלה.

לא תהיה בעיית העברה 4K , 8bit.

mbd,

תודה על האינפורמציה, קצת קשה לי עם הקביעות האבסולוטיות שלך לפעמים.
לא ממש מאמין בלשמוע מערכת מסוימת ולהצהיר כל מיני הצהרות, כדוגמת ההצהרה האחרונה לגביי טיב מערכת הכיול של anthem, שהיא איננה טנופלת מדירק (יתכן וכן...ויתכן ולא..)
הפוסטים שלך בדרך כלל, מלווים בהצהרות וקביעות אבסולוטיות לגביי מוצרים מסוימים.

בעיניי כל הקביעות האלה, כל עוד הן לא במסגרת השוואה כלשהי, באותם תנאים, הן דיי חסרות ערך.
אודיו הוא בראש ובראשונה תלוי מיקום.

לומר ששמעתי מערכת X והיא הרבה יותר טובה ממערכת Y כאשר 2 המערכות הוצגו במקום אחר, בזמן אחר, או לחילופין לגזור איזו מסקנה על רכיב מסוים מתוך מערכת ששמעת, זה קצת חסר ערך בעיניי.

סתם נקודה למחשבה.
ושוב, תודה על המידע.

רן

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #209 

sufgi כתב:@mbd
תודה על המידע המפורט

...
·

סליחה,
אבל אתם נתפשים בענין האטמוס לדבר הלא עיקרי.
רמקולים למעלה הם אחלה, הם לא הכרח.
אטמוס הוא שיטת אחרת של סאונד ונשמעת טוב יותר גם ללא רמקולים בתיקרה.
כך שהעבודה שלא תציב רמקולים בתיקרה לא אמורה למנוע ממך להשתמש באטמוס ולהנות.

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #210 

שמוליק.

בוא נצא מתוך נקודת הנחה שמי שקונה Nano DL לא יכול להשתמש באטמוס, בין שיש לו רמקולים על התקרה ובין אם לאו, היות והוא יכול להשתמש רק ב- PCM.

עכשיו נשאלת השאלה מה עדיף?

מערכת עם אטמוס ללא דירק לעומת מערכת עם דירק ללא אטמוס.

באופן סוביקטיבי ולא מחייב לחלוטין, אני משוכנע בתשובה לשאלה הזו , אחרי שהתנסיתי בדירק ובטרנספורמציה של הסאונד אצלי.

הייתי מאוד רוצה גם וגם וגם וגם, אבל אם זה המצב.... אני עם דירק.

רן

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #211 

RanMoyal כתב:אגב, גם לעניין ה- 4K זה לא ממש מדויק.
תהיה בעייה העברת מידע רק מ- 10 ביט ומעלה.

לא תהיה בעיית העברה 4K , 8bit.

mbd,

תודה על האינפורמציה, קצת קשה לי עם הקביעות האבסולוטיות שלך לפעמים.
לא ממש מאמין בלשמוע מערכת מסוימת ולהצהיר כל מיני הצהרות, כדוגמת ההצהרה האחרונה לגביי טיב מערכת הכיול של anthem, שהיא איננה טנופלת מדירק (יתכן וכן...ויתכן ולא..)
הפוסטים שלך בדרך כלל, מלווים בהצהרות וקביעות אבסולוטיות לגביי מוצרים מסוימים.

בעיניי כל הקביעות האלה, כל עוד הן לא במסגרת השוואה כלשהי, באותם תנאים, הן דיי חסרות ערך.
אודיו הוא בראש ובראשונה תלוי מיקום.

לומר ששמעתי מערכת X והיא הרבה יותר טובה ממערכת Y כאשר 2 המערכות הוצגו במקום אחר, בזמן אחר, או לחילופין לגזור איזו מסקנה על רכיב מסוים מתוך מערכת ששמעת, זה קצת חסר ערך בעיניי.

סתם נקודה למחשבה.
ושוב, תודה על המידע.

רן
...
·
@רן
A/V כמו הרבה דברים אחרים זה בעיקר טעם אישי. [מבלי להתיחס כרגע לבדיקות מעבדה שונות]
וכן מסכים בהחלט. חלק גדול מאיכות האודיו והשמע תלויים במיקום.
אני אומנם לא טורח לכתוב כל פעם מחדש שכמובן הכל לדעתי. [אבל כן. כשאני כותב ששמעתי או
בדקתי או התנסיתי. המסקנות כמובן משקפות אך ורק את דעתי] אף פעם לא ניסיתי לכפות את דעתי
על אף אחד ואף אחד לא חייב לקבל את דעתי. אבל אם לא היתי מאמין בדעתי לא היתי כותב אותה.
אז רק כדי להבהיר . כל מה שאני כותב מתוך נסיון וידע אישי זאת אך ורק דעתי.
ואני תמיד שמח להביא מידע.

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #212 

סבבה.

תודה על התגובה הענינית.

רן

Highendman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 415
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #213 

מסקרן אותי מאוד הפתרון הזה. אבל אחרי הרבה קריאה ברשת, מורכבות ההתקנה, חוסר התמיכה ב-ATMOS ו-DTS:X, הצורך לשרשר את ציוד האודיו / וידאו דרך זה, הייסורים שרן עובר - החלטתי לא להתקדם.
לא נשמע לי בשל מספיק, בשביל מה שאני מוכן לסבול.
אני מסתפק באודיסי פרו, לשלב זה.
כשיצא פרוססור שתומך בכל הפורמטים + בדיראק, ובמחיר שפוי, אבדוק מחדש.
בכל מקרה, רן תודה שחשפת אותי למוצר מאוד מעניין. שמח שאתה נהנה ממנו :)

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #214 

דרך הייסורים שאני עובר היא מאוד חריגה ולא נתקלתי בשום דבר דומה ברשת. שילוב מאוד מסוים של הציוד שיש לי.

לשמחתי מצאתי פיתרון, אומנם מעווות, אבל לפחות זה עובד.
עובדה זו לא אמורה להיות קשורה להחלטות שלך.

המוצר לגמרי בשל אבל ככל שתרצה ללכת על הנאנו, אז הוא גם לגמרי מגביל....

כמובן שיש לך אפשרויות אחרות כדוגמת ארקאם, או רסיברים/פרוססורים יקרים יותר.

אני לא מתיחס כרגע לדברים שהנאנו ימנע ממך (כי זה כבר עניין סוביקטיבי. החשיבות של גשם מהשמיים (שמוליק וטל-הייתי חייב..) ) אלא רק ל- impact שיש לדירק על הסאונד.

במקרה שלי, בחדר לא מטופל, ההבדלים הם דרמטיים.

אני מציע לך לחשוב על זה פעם נוספת. האודיסי פרו זה נחמד, אבל זה לא דומה לדירק.

רן

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #215 

אני לא נתקלתי בקשיים שנתקל בהם רן, המכשיר עובד בצורה מצויינת.
השינוי שהוא ביצע אצלי בסאונד הוא יותר מדרמטי בגלל חלל האזנה בעייתי.
היום סוף סוף יתאפשר לי לבצע כיול נוסף, והפעם מקוה שהוא יהיה יותר מדוייק מהפעם הקודמת (למרות שגם עכשיו השינוי אדיר).

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #216 

איציק.

שלח את ה program של החדש...ושים לב לכל מה שכתבתי לך...ובמיוחד איך זה נראה אצלי במהלך המדידה..(התמונות שהעליתי. ..של המצב שלך לעומת שלי... ) ולא פחות חשוב תהליך עוצמת הטסט טון ורגישות המיקרופון.

בהצלחה

רן

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #217 

@RanMoyal
כיילתי שוב
לא היה לי זמן לבצע מספר מדידות, אבל מדידה אחת מספיקה כרגע
https://mega.nz/#!6gYixJKZ!84g7d0NRmyhi ... pBnTsL8Hyg

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #218 

ואיך נראתה המדידה של הרמקולים?

כמו התמונה שאני צרפתי?

רואים מדידה של כל רמקול ורמקול בנפרד?

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #219 

נראה שכן
תסתכל בקובץ שצירפתי

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #220 

הסתכלתי על זה.

נראה טוב. הרבה יותר טוב. יש מדידה של כל רמקול ורמקול בלי שום רעש באמצע.

לאור מה שאני רואה, הייתי שם את הקדמיים על Large, את הסנטר והסראונד על small וחותך ב50.

צריך גם לחשוב על הסאב. שים לב שיש איבוד גובה בעוצמה מאזור ה 63HZ. איזה סאב זה?
זה נראה שהוא סובל קצת מהמיקום שלו.
תחשוב על להוריד REW. מאוד קל. מאוד פשוט. יש לך כבר את המיקרופון.
היתרון ב REW זה היכולת שלך לשחק עם הסאב מבחינת מיקום וכיוונים (פאזות וכיוצ"ב) ולראות מיידית איך זה נראה על הגרף.
עושה רושם שגם אחרי המקסימום של דירק...יש עוד דרך שצריך לעשות.

...בסך הכל זה נראה הרבה יותר טוב מהמדידה הראשונה.

לפחות לפי הגרפים, עושה רושם שדירק עושה אצלך עבודה מעולה.

איך זה נשמע?
רן

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”