Raspberry Pi - FAQ

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
liranics
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440

שליחה

בני אני ממש מצטער לשמוע שדווקא אצלך נפל מוצר תקול אני גם הזמנתי מ RS ולמזלי ה RPi עובד ללא דופי, מקווה שההתנהלות שלך מולם תסתיים יפה ותקבל מוצר תקין בהקדם וללא הוצאות מיותרות.
לירניקס - כל מה שחם בגיימינג https://www.facebook.com/Liranics

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6115

שליחה

dhead2009 תודה,
ניסיתי לפנות אליהם טלפונית אך אין תשובה - כנראה בגלל שיום שישי היום, שלחתי להם אבל מייל עם כל הפרטים ואמתין לתשובה מקסימום אתקשר בראשון, מ-RS אין שום יחס... נראה שהם עסוקים בליצור וליצור וכל מערך היצור בסין מראה את אתותיו ויש אפס שירות כי הם לא עומדים בעומס פניות.. ככה שמדובר במטחנת כסף בעבור מטריצה עם כמה חלקים עליה עם אחלה אורות... אבל ממש לא מחשב...

בכל מקרה אני מציע להזהר בהזדמנות הקרובות מ-RS כנראה שזה משלוח פגום וחבל שעוד אנשים יכוו, חפשו ספק אחר והאמת עדיף איביי כי ככה אתם מוגנים ע"י איביי במקרה והמוצר פגום ולא כמו במקרה הזה שהכסף שלי פשוט הלך אלא אם יקום צדיק בסדום ויחליף לי את המוצר במסגרת "האחריות".

אני אעדכן בכל שינוי... שיהיה לכולנו בהצלחה!

liranics גם אני מקווה, יהיה בסדר (Y)

Newboy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430

שליחה

מתי גרסת 12.0-Frodo של XBMC גם ל OPENELEC?

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975

שליחה

נראה שהRPi עדיין יכול לתת מעט יותר במקרה של ניגון וידאו בXBMC,
לפי הPR הזה בGithub ניתן לנגן וידאו עם רצועת אודיו בקידוד DTS כאשר האודיו מפוענח בתוכנה ללא צורך בOverclocking.
הpatch הזה באופן כללי מאפשר ניגון וידאו חלק יותר ללא גמגומים כאשר המעבד עמוס,
כך כנראה יהיה שיפור בניגון וידאו כאשר תוכנות שונות רצות ברקע כמו שרתי הורדות וכדו'.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

חברת Egoman Technology Corp מסין קיבלה זכיון לייצור ומכירת הRPi בסין ובמספר מדינות נוספות במזרח אסיה.
הלוח שהם מוכרים זהה לחלוטין למקורי אך איננו בעל אישורי תקינה אמריקאים ואירופאים ולכן ע"מ להבדילו בחרו לייצרו בצבע אדום.
כרגע ניתן לרוכשו בסין בסביבות 45$ אך מאחר ולחברה הסינית יש אישור לייצרו עם רכיבים אחרים יש סיכוי לא קטן שמחיר זה יצנח.
בקרוב בחנות aliexpress הקרובה לביתכם ...
http://www.raspberrypi.org/archives/3195

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

חדשות רעות :evil:
הנציגות של RS בארץ יותר ביזיונית מהנציגות בחו"ל - הם אולי עונים למיילים בניגוד לאנגליה אך לא מוכנים לסייע בדבר בטוענה כי המוצר לא נקנה מהם ולכן יש לפנות לאנגליה ישירות. בתור יבואן רשמי יש להם אפס אחריות מול הלקוח הישראלי... וגם שאמרתי באנגליה לא עונים כלל למיילים ושאני מבקש אם את המעט שאפשר וזה להעביר את פרטיי לשירות באנגליה נעניתי בשלילה חזקה... אני חוסך את הקללות והמילים שאני רוצה לכתוב כאן אבל 200 שקלים הלכו לזבל... אלא אם RS אנגליה יטרחו לענות למיילים ויסבירו לי איך אני מעביר את המוצר אליהם לצורך מימוש אחריות :evil:

עדכון:
נברתי באתר של RS ומצאתי גאולה
http://authenticate.rsdelivers.com/stat ... nsform.pdf
שלחתי את הקייס והמחשב כרגע בדואר ל-RS (עם מספר מעקב ורשום עלה לי 11.60 ש"ח)
לדברי RS באתר הם מציינים כי ממועד קבלת המוצר אני אקבל את כספי תוך 14 ימים... אני לוקח זאת בספק לאור ההתנהלות שלהם במייל שלא קיימת פשוט מבחינת שירות.
מה שבטוח ביקשתי זיכוי כספי מלא ואין לי עניין עוד בבדיחה הזאת.
למי שנתקל כמוני במצב אני מציע לפעול בדרך הזו בדיוק כי זו הדרך היחידה.. לידיעתכם

john.doe
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90

שליחה

dhead2009 כתב:נראה שהRPi עדיין יכול לתת מעט יותר במקרה של ניגון וידאו בXBMC,
לפי הPR הזה בGithub ניתן לנגן וידאו עם רצועת אודיו בקידוד DTS כאשר האודיו מפוענח בתוכנה ללא צורך בOverclocking.
הpatch הזה באופן כללי מאפשר ניגון וידאו חלק יותר ללא גמגומים כאשר המעבד עמוס,
כך כנראה יהיה שיפור בניגון וידאו כאשר תוכנות שונות רצות ברקע כמו שרתי הורדות וכדו'.
...
הpatch יוכנס לגרסה הבאה של raspbmc.
לפי התגובות בפורום, נראה שזה עובד.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

מי שמתכנן להשתמש בRPi גם כAP אלחוטית מומלץ שיבצע השוואה בין שתי הרשימות האלה:
1. חומרה תואמת לRPi
2. כרטיסי רשת אלחוטיים ופונקציונליות נתמכת תחת לינוקס

יש לשים לב שגם אם כרטיס רשת תומך במצב AP (או master) אין מובטח שיעבוד במצב זה גם בOpenELEC,
לכן אם אתם מעדיפים להימנע מרכישות מיותרות אז כנראה שתרצו להמתין מעט.

כרגע ניתן לאפשר את תכונת הAP רק דרך שורת הפקודה (כנראה בגרסה הסופית של OpenELEC 3.0 יתאפשר מהGUI),
עיינו בשני הIssues הבאים למידע נוסף:
https://github.com/OpenELEC/OpenELEC.tv/issues/603
https://github.com/OpenELEC/OpenELEC.tv/issues/185

מבחינתי כרגע Ralink 5370 הוא המועדף ביותר מבחינת קומפקטיות ומחיר,
קיימת לו גרסה עם אנטנה פנימית וגרסה עם אנטנה ניתקת,
למציאת מס' רב יותר של תוצאות בebay בצעו חיפוש גם בדף המוצר ולא רק בכותרת.

למי שבעל סבלנות יתרה אני ממליץ להמתין כיוון שאבדוק זאת בעצמי, בעתיד לא הקרוב מדי.

Ariky
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222

שליחה

Raspberry בלאי !

כול פעולה שאני עושה ב XBMC המכשיר קופא
צעצוע נחמד ולא יותר
גם ב OPEN...
וגם עם rosxbmc איך שלא קוראים לזה

(U)

igorg79
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 201

שליחה

היי לכולם ,
יש לי RPI עם 512 מגה דור 2 . כאשר אני מנגן סרטי 1080P על גבי רשת קווית (כבל רשת לראוטר ) המכשיר מרבה לבצע (כמעט כל 30 שניות ) BUFFERING . פשוט בלתי נסבל לראות . אני מדבר רק על סרטי FULL HD עם פסי קול HD AUDIO . החשש שלי שהוא פשוט לא מצליח להתגבר על סרטים עם ביטרייט גבוה במיוחד . סרטים עם 720P וחלק מ-1080P הולכים חלק , אבל ברגע שמדובר בקובץ של 30G או בלו ריי מלא התופעה מופיעה מייד.
מרוב העצבים אני כבר רוצה להחליף למיני PC מבוסס AMD E-360 .
האם אלו הן היכולות של הכרטיס ואין מה לעשות או אולי בגלל שזה רץ ברשת ולא מכונן חיצוני , למרות שרשת קווית לא אמורה להיות בעיה כלל

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

הצעצוע הזה לא יודע לאכול DTS HD אלא DTS וזה גם אחרי האצת חומרה...
חבל שלא קראת את המידע עליו שקיים בשרשור הנוכחי טרם הרכישה.
אם אתה מחפש משהו שיריץ לך תכנים של 30 ג"ב עם פסי קול מתקדמים אז אתה זקוק או לסטרימר איכותי או באמת למחשב

igorg79
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בני
האי יכולת שלו לתמוך ב-HD AUDIO הייתה ידועה לי מראש , באותה נק' זמן החלטתי להסתפק בתמיכה ב-DTS רגיל וכד'
לפי כל המידע לנגן חלק VIDEO ב-FULL HD על גבי רשת קווית הוא כן היה אמור להיות מסוגל , אך כנראה ביט רייט גבוהה במיוחד או סרטים שיש בהם פס קול HD AUDIO והוא נאלץ לעשות להם DOWNGRADE הוא תוקע. הוא פשט מבצע כל כמה שניות BUFFERING .
אני פשוט רוצה לשלול כל אפשרות של בעיה בניגון על גבי רשת קווית ולהיות בטוח שזה פשוט חוסר יכולת של CPU להתמודד עם האתגר
אין לי אפשרות לבדוק האם התופעה תתרחש גם בניגון מ-HD חיצוני . אין לי רכזת USB ובלי זה הוא אינו מזהה את הדיסק לרמות שהוא כן מדליק לו את התאורה

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046

שליחה

אני בקרוב אנסה לנגן כאלה קבצים מדיסק חיצוני (עניין של כמה ימים) ואעדכן איך זה עובד.

igorg79
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אהיה נהדר לקבל את העדכון . נמתין

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046

שליחה

אין בעיה.
דרך אגב, מהנסיון שלי, סרטים לא כבדים עוברים מצוין דרך רשת קווית על חשמל (חלשה בהרבה מרשת קווית וחזקה מעט מ-wifi), אפילו סרטי full hd עוברים יפה מאוד עם מעט buffering (בקטעים עם הרבה פרטים).
סרטים גדולים, עם קבצי קול מתקדמים אכן נתקעים לעיתים קרובות, אבל שוב, זה על רשת חשמל ולא קווית.

igorg79
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אצלי נתקע על רשת קווית ETHERNET ולא חשמל .
אבל שוב פעם , אני חושב שזה לא בגלל הרשת אלא בגלל היכולות של RPI
נחכה ונראה מה תהיה התוצאה אצלך ברגע שתזרים מכונן HD חיצוני
דוגמת סרטים שנתקעו אצלי - MADAGASCAR 3 בלו ריי מלא , משחקי רעב 1080P . שניהים עם פסקול HD AUDIO .
יחד עם זאת יש בחלט סרטים ב-1080P שמנגנים אצלי חלק , אך גודל הקובץ בסרטים אלו קטן יותר .
בעצם למה לנחש ? אני אבדוק ביטרייטים בשני סרטים ואפרסם תוצאה . משם נתקדם

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838

שליחה

אני חייב לשאול, יש לי את הצעצוע (ואני מגדיר אותו צעצוע) הרעיון היה להחליף את SAGE אבל לא נראה לי שזה יקרה.

האם אתם משתמשים בשלט?
האם אתם יכולים להעביר את הסרט 10 שניות 30 שניות * כמה פעמים קדימה? כלומר 4 לחיצות על הכפתור של ה30 שניות יעבירו 2 דקות.
אני פשוט לא חושב שהוא מספיק חזק להחליף משהו נורמלי.

תקנו אותי אם אני טועה

liranics
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440

שליחה

alon24 כתב:אני חייב לשאול, יש לי את הצעצוע (ואני מגדיר אותו צעצוע) הרעיון היה להחליף את SAGE אבל לא נראה לי שזה יקרה.

האם אתם משתמשים בשלט?
האם אתם יכולים להעביר את הסרט 10 שניות 30 שניות * כמה פעמים קדימה? כלומר 4 לחיצות על הכפתור של ה30 שניות יעבירו 2 דקות.
אני פשוט לא חושב שהוא מספיק חזק להחליף משהו נורמלי.

תקנו אותי אם אני טועה
...
אני משתמש לשליטה על ה RPI עם השלט של הטלויזה שתומכת ב HDMI-CEC, לפי בדיקה שלי לא ניתן לקפוץ במהירות לקטע מסויים בסרט. לוחצים - מתקדמים ושוב לוחצים.

igorg79
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לחיצה של חץ למעלה מעבירה 10 דק' קדימה

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

ה REV A של "הצעצוע" זמין מהיום לרכישה באירופה.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”