שרשור תגובות: ספינת הדגל החדשה של סמסונג - 55D8000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
MovieBit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #201 

hm32hm כתב:לבעלי מסכי סמסונג למינהם -
אפשר להמליץ על אתרי הדרכה לכיול המסכים ?
אני לא מתכוון לקחת ערכים מומלצים - אלא להסבר התהליך, לסדר הכיול (מה לפני מה) שיקולים שונים וכד.

BALANCE
תודה על התשובה שלך, הבנתי - ואני חושב שמיצינו את הנושא.
...
אין עקרונות מיוחדים לכיול מסך סמסונג. בעיקרון אתה יכול לבצע כיול contrast, brightness, tint ו-color בסיסי בעזרת שימוש בtest patterns של המסך. contrast ו-brightness עם הראשון, וcolor ו-tint עם השני בשילוב של RGB mode- blue. אתה יכול לקרוא קצת על כיול בסיסי בAVSForum, ויש שם גם עוד patterns שמתאימים לכיול בסיסי ולתוכנות שונות, חינם.
המלצתי - מצא שרשור בavsfourm או בכל פורום אחר שבו פרסמו אנשים עם מסך זהה לשלך את ערכי הכיול שנעשו עבורם ע"י מקצוענים, עשה ממוצע ביניהם, ואז נסה לבדוק מול הpatterns לכיול הנ"ל אם זה נראה בסדר, ואם לא, אז תעשה קצת fine tuning.
זה לא פתרון מושלם, אבל זה כנראה הפתרון הכי טוב שניתן להשיג ללא רכישת ציוד כיול יקר, שעות של לימודי כיול, שעות של ניסוי וטעיה, או לחילופין לשלם כמה אלפי שקלים על כיול מקצועי אם בכלל יש כזה זמין.

hm32hm
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 892
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #202 

MovieBit כתב:
אני לא מתכוון לקחת ערכים מומלצים - אלא להסבר התהליך, לסדר הכיול (מה לפני מה) שיקולים שונים וכד.

BALANCE
תודה על התשובה שלך, הבנתי - ואני חושב שמיצינו את הנושא.
...
אין עקרונות מיוחדים לכיול מסך סמסונג. בעיקרון אתה יכול לבצע כיול contrast, brightness, tint ו-color בסיסי בעזרת שימוש בtest patterns של המסך. contrast ו-brightness עם הראשון, וcolor ו-tint עם השני בשילוב של RGB mode- blue. אתה יכול לקרוא קצת על כיול בסיסי בAVSForum, ויש שם גם עוד patterns שמתאימים לכיול בסיסי ולתוכנות שונות, חינם.
המלצתי - מצא שרשור בavsfourm או בכל פורום אחר שבו פרסמו אנשים עם מסך זהה לשלך את ערכי הכיול שנעשו עבורם ע"י מקצוענים, עשה ממוצע ביניהם, ואז נסה לבדוק מול הpatterns לכיול הנ"ל אם זה נראה בסדר, ואם לא, אז תעשה קצת fine tuning.
זה לא פתרון מושלם, אבל זה כנראה הפתרון הכי טוב שניתן להשיג ללא רכישת ציוד כיול יקר, שעות של לימודי כיול, שעות של ניסוי וטעיה, או לחילופין לשלם כמה אלפי שקלים על כיול מקצועי אם בכלל יש כזה זמין.
...
אני מבין ומסכים. דעתי היא שכיול מקצועי במכשור יקר הוא טוב, אבל כנראה תביא תוצאות סינטתיות "לפי הספר" ולא בטוח ששווה את ההשקעה הכספית . גם לא בטוח שזה יתאים לזה או לאחר ויצטרך TWEAKING, מצד שני זה כנראה בסיס בטוח להתחיל אתו.
בסקירות מקצועיות על ידי מעבדות חול יש תמיד הבדל בין OUT OF BOX לבין "תוצעות יפות אחרי כיול"אבל כנרא שיש פה אינטרסים.
בבדיקות סופיות של מכשירי איכות יש להניח שמכיילים בצורה פנימית כך ש SETUP אחיד שיש לסדרה מסוימת (למשל DEFAULT BRIGHTNESS=50) יציג תמונה זהה ויתגבר על ההתפלגות הנורמלית שקיימת בתהליכי ייצור.
ובכל זאות יש מה לכייל ל NORMAL במכשיר חדש מעבר להעדפות אישיות ?

ראיתי כמה שרשורים ב AVFORUM אשר מפנים ל טבלת פרמטרים מומלצים דרך FACEBOOK . האמת שאני מחפש חומר רקע בנושא זה. במסכים המתקדמים כמות הפרמטרים לשינוי היא עצומה ומן הסתם יש השפעה הדדית . וזה לפני פתיחת שרות טכנאים !!! לכן ברצוני ללמוד את הנושא. אם יש איזה DVD או שרשור ספציפי אני אשמח. כמו כן צריך לבדוק אם ואיך אפשר לחדד או לרפא תופעות לווי כמו CLOUDING, BENDING,HALO וכד.
אני עוד לא שם אבל מתכונן לזה ....

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78807
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #203 

hm32hm

1. התוצאות לאחר כיול ממש לא סינטטיות. הן נפלאות ולא צריך להתאים אותם לזה או לאחר כי זה הכי מדוייק שניתן + המקסימום שהמסך שלך יודע להוציא.
2. המכשור רק עוזר לישר את מה שעקום, יש הרבה מאוד דברים שצריך לעשות בלי קשר למכשור.
3. אם מראש מוגדר שרוצים לעשות TWEAKING ושיש "העדפה" (נניח אני מעדיף שהתמונה שלי תהיה יותר "צבעונית" אז אין בכלל טעם בכיול)
4. אין בכלל ספק שזה מותרות, זה לחלוטין לא נחוץ עם מרבית המסכים שקיימים כיום.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14350
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #204 

.
...
יש שירשור יעודי בנושא באתר AV:
http://www.avforums.com/forums/lcd-led- ... hread.html

וגם בביקורת של D8000 LED ערכים מומלצים+הסבר מה השיקולים:
http://www.flatpanelshd.com/review.php? ... 1304937593

כיול באופן כללי לכל דגם לפי בחירה:
http://forums.cnet.com/hdtv-picture-settings-forum/

הסברים על ערכי כיול:
http://news.cnet.com/8301-17938_105-999 ... lankArea.2

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #205 

טלhd

אפילו לא לינק אחד על כיול מהאתר שלנו?!

אין ספק שב cnet מבינים המון על כיול...

http://forums.cnet.com/7723-19410_102-5 ... eadListing
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 22/07/2011 13:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14350
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #206 

oferlaor כתב:טלhd

אפילו לא לינק אחד על כיול מהאתר שלנו?!
...
באתר שלנו, הוא בטח יודע לערוך חיפוש....יש גבול לעצלנות :P

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #207 

חחח
(Y)

hm32hm
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #208 

אני מודה לעופר , טל ו MOVIEBIT - אכן הרבה חומר להתעמק וללמוד בנושא זה . אולי אני אפתח שרשור ספציפי לכיול דגם מסוים כשיהיה רלוונטי עבורי.
הבסיס לכיול נמצא במאמר של עופר מנובמבר 2010 (אולי דרוש רענון ?)
אז זה ברור עכשיו שאת התהליך הראשוני ניתן לעשות בבית עם ידע בסיסי ו TEST PATTERNS ברי השגה.

עופר - כמה שאלות ספציפיות אם אפשר:

1 במסכי PANASONIC נניח VT20 יש מצב THX שנחשב מכוייל אבסולוטית. אבל תמונת HD מYES יוצאת "צהובה" וגם תמונת HTPC יוצאת חלבית משהו. מה דעתך ?

2. היות ויש כמה PICTURE MODES וכיול נשמר ספציפית לכל כניסה בנפרד - כנראה שאפשר לבחור די בקלות עם השלט בין מצבי צפיה שונים, למשל כיול מקצועי (נניח העדפה שלי) בMOVIE או כיול חם יותר (העדפה של הבוסית:קריצה: ) במצב תמונה NORMAL. האם סביר להניח שכל מסכי פרמיום מהחברות מובילות יאפשרו את זה ?

3. לכל מסך יש יתרונות ובמידה מסוימת גם וחסרונות. במקרה של "עננות קלה" במסכי LED EDGE LIT , האם אפשר לפצות על ידי כיול מכוון כמו הורדת BACKLIGHT ועד כמה ? האם ניסית לשנות פרמטרים על ה D8000 שסקרת ?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #209 

1. זה לא נחשב למכוייל אבסלוטית אלא שזה היה מכוייל כשזה יצא מהמפעל... התמונה המכויילת היא אכן יותר חומה (לא צהובה) מתמונה שמרבית האנשים רגילים אליה בהתחלה.

2. נכון.

3. אפשר בהחלט, מה שיכול לגרום להפחתת התופעה אך לא להעלמות מוחלטת שלה.

Oranl
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #210 

hm32hm כתב:MH7 -

ORANI
אתה אכן צודק. אני ממליץ להמשיך במאבק. סמיליין לא יוכלו להתעלם מנושא כזה פומבי . איזו גירסת תוכנה יש אצלך ?
...
הגרסה אצלי היא 001007.

בהתחלה סמליין לא היו מוכנים להחליף לי את המכשיר. הם אמרו לי שהצעתם היא שאבטל את העסקה מהסיבה שכל מכשיר שאקבל תהיה לי את אותה התלונה לגביו. תשובה הזויה וממש לא מתאימה לחברה שכזו.. וזה עוד ממנהל השירות שלהם!
לאחר התערבות של החנות והפעלת שרירים שלהם הוסכם שיוחלף לי המכשיר ושאגיע לפתיחה של טלוויזיה חדשה כדי שאראה את התמונה בעיניים לפני שאני בוחר. המלצות כלשהן לאופן הבחינה הראויה ולמה עליי לבדוק במצב שכזה?

hm32hm
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #211 

יופי - יש התקדמות
אני לא מתיימר להיות מומחה לנושא, אולי בעלי מסכי סמסונג יכולים ליעץ פה.
כנראה שאתה צריך להצטייד ב:
- תמונת JPEG לטסט - ברובה שחורה ועם ICON לבן באמצע.
- נכונות ויכולת החנות להחשיך את המקום על מנת לאפשר מצב בדיקה אופטימלי .
מתי זה צפוי לקרות ?

spazzz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 271
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #212 

Oranl כתב:
hm32hm כתב:MH7 -

ORANI
אתה אכן צודק. אני ממליץ להמשיך במאבק. סמיליין לא יוכלו להתעלם מנושא כזה פומבי . איזו גירסת תוכנה יש אצלך ?
...
הגרסה אצלי היא 001007.

בהתחלה סמליין לא היו מוכנים להחליף לי את המכשיר. הם אמרו לי שהצעתם היא שאבטל את העסקה מהסיבה שכל מכשיר שאקבל תהיה לי את אותה התלונה לגביו. תשובה הזויה וממש לא מתאימה לחברה שכזו.. וזה עוד ממנהל השירות שלהם!
לאחר התערבות של החנות והפעלת שרירים שלהם הוסכם שיוחלף לי המכשיר ושאגיע לפתיחה של טלוויזיה חדשה כדי שאראה את התמונה בעיניים לפני שאני בוחר. המלצות כלשהן לאופן הבחינה הראויה ולמה עליי לבדוק במצב שכזה?
...
לקוות ליום שטוף שמש וללא (תופעת) עננות כלל וכלל !

ועכשיו ברצינות - יפה שהיבואן מוכיח ומצדיק את הרכישה עם אחריות יבואן רישמי (למרות שאני בעד שוק פתוח - פרללי)

MH7
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
קיבל תודות: 0

שליחה #213 

ערב טוב
לאחר ברור מקיף עם הדילר בגרמניה
נאמר לי שבטלויזה 55d8000
אין עברית בתפריטי השפות
עם זאת באינטרנט לדבריו יש עברית
וה. הבואוזר פתוח
מה זה אומר
יתכן ובדגם 60 שיגיע לחנות בסוף החודש
יהיה עברית
חוץ מזה ראיתי שבארצות הברית מוכרים את ה 60 עם 2480 MHz במקום 800 באירופה
מה אתם אומרים
תודה

hm32hm
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #214 

" חוץ מזה ראיתי שבארצות הברית מוכרים את ה 60 עם 2480 MHz במקום 800 באירופה"

לא ברור למה התכוונת...

יתרונות לדגם האמריקאי בהשוואה לאירופאי:
- יש מיקרודימינג + שזה תוסף חומרה אשר מתיימר להוריד את בעיית ה עננות. לא מצאתי הסבר ממצא איך זה עובד או כמה זה אפקטיבי
- התאמת קצב עדכון 60HZ לחומר מקור אמריקאי - גם על נושא זה אני לא מצאתי הסבר ממצא.
- עלות כוללת נמוכה יותר.

יתרונות לאירופאי:
-תאימות טיונר ל DTT הישראלי (בקליטה יש מלאה - בלוח שידורים כנראה חלקי) ועל כן יכולת PIP
-לא דורש מתאם וידאו לצפייה ביס או הוט

ULTIMATE
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #215 

המחיר של הדגם מאירופה יהיה גבוהה מאוד.

סביר להניח שלא תקבל את זוג המשקפיים - דגם ה 3300 היקרים שמגיעים עם הדגם מארה"ב.
וכמובן השלט רחוק עם המקלדת.

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #216 

ULTIMATE כתב:המחיר של הדגם מאירופה יהיה גבוהה מאוד.

סביר להניח שלא תקבל את זוג המשקפיים - דגם ה 3300 היקרים שמגיעים עם הדגם מארה"ב.
וכמובן השלט רחוק עם המקלדת.
...
את המשקפיים לא מקבלים עם הטלוויזיה, מקבלים קוד שאיתו צריך להיכנס לאתר שלהם בשביל שישלחו אותם, ואפשר לעשות את זה רק לכתובת אמריקאית, ככה שצריך לשלם עוד 20$ משלוח לארץ, בנוסף אחרי שעשיתי את זה רשום לי בין 10-12 שבועות! זה פשוט מטומטם, אומנם אני קניתי את ה3700 מאיביי אבל מי שלא רוצה לקנות אותם צריך לחכות 3 חודשים בשביל שהוא יוכל להשתמש ב-3D של הטלוויזיה ?

*עדכון עברו רק כמה ימים והמשקפיים כבר נשלחו ( בדיוק עכשיו קיבלתי מייל ), אני מניח שהמשלוח לא יקח 10 שבועות בתוך ארצות הברית, ככה שטוב שזה באמת לא לוקח כל כך הרבה זמן כמו שהם מפרסמים באתר שלהם וגם על השובר שמקבלים עם הטלוויזיה

MH7
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
קיבל תודות: 0

שליחה #217 

ערב טוב
במסר קודם נפלה טעות והכוונה ל 240 MHz
בארצות הברית באתר מכירה ש ה 55d8000
בעוד שבאירופה כולל אנגליה מפרסמים 800 MHz
יתכן ויש לזה השפעה על איכות התמונה

ULTIMATE
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #218 

בדגם ה 60" המשקפיים נמצאים בתוך האריזה.

hm32hm
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #219 

MH7 כתב:ערב טוב
במסר קודם נפלה טעות והכוונה ל 240 MHz
בארצות הברית באתר מכירה ש ה 55d8000
בעוד שבאירופה כולל אנגליה מפרסמים 800 MHz
יתכן ויש לזה השפעה על איכות התמונה
...
יש קצת בלבול בערכים - אז הסבר קצר:
800 זה לא תדר אלא תוצאת פרמטר שסמסונג המציאה הנקרא CMR ואמור לבטא קצב עדכון מסך בתוכנה . הוא זהה לשני המודלים. לעומת זה האמריקאי מכיל אלמנט חומרה מיקרודימינג + שעשוי להפחית תופעות לוואי כמו עננות.

ה REFRESH האמתי בחומרה הוא 200 HZ
הבדלי תדר רשת החשמל 50/60 HZ בין המדינות גורמות במכפלה 4X לתוצאה 200/240 . האם מסך אמריקאי יעשה REFRESH פה על פי מכפלת התדר הישראלי - 200HZ או שמנגנון ה העדכון בלתי תלוי ברשת וישאר 240 ? אולי מנהלי האתר יכולים להסביר...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”