ירידת איכות שידורי ה HD ב YES בזמן האחרון

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
blknom1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1322

שליחה

RonTs כתב:יצרתי קשר עם גלובס.
מישהו (מבין עניין) מעוניין להמשיך בשיחה עם הכתב בטלפון? להסביר לו את הבעיה ומה בדיוק קורה.
...
קדימה חברים! סוף סוף מישהו הרים את הכפפה.
לכל מביני העניין שבנינו, תציפו את הבעיה לכתב גלובס. לפחות כך קולנו ישמע.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

כמה דברים:
1. דיברתי עם יס, והם טוענים שקצב הנתונים לא השתנה מזה חודשים ארוכים (לפני שהערוצים עלו, הם הריצו תכנים בניסוי למשך כמעט חצי שנה).
2. הם ביקשו אם נוכל לציין תכנים ספציפים שמטרידים את צופי האתר.
3. לשאלה מדוע יש הרגשה של ירידה באיכות, הם הגיבו שיתכן שבגלל שהמינון בערוצי הסרטים הוא עדיין לטובת ה-SD (שבעצם upscaled) יש הרבה יותר חשיפה ל-UPSCALE ולכן עלול להווצר רושם שהאיכות יורדת.
4. הם מתכננים להעלות את המינון של תכני HD באופן משמעותי (בעצם הם רמזו לכם שהם יורידו את רכישות ה-SD למינימום ההכרחי...)
5. התרגום היה מאז ומעולם (בגלל מגבלה טכנית של תקן DVBS) באיכות גרועה. זה בעצם תרגום ב-SDTV שמולבש על התמונה.
ב-NGHD התרגום מובנה (כלומר, לא מולבש על ידי הממיר אלא על ידי הגוף המשדר).

יש לי איזה רעיון בהקשר לתרגום שאני אשלח להם, אולי זה יעזור.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4854

שליחה

השרשור הזה התחיל לפני שערוצי הסרטים החדשים עלו, בשלב שערוצי הסרטים ב-HD שידרו תוכן קבוע ב-HD

אישית אני יכול להגיד שהרגשתי בירידת איכות בסדרה "האירוע", ראיתי את כל הפרקים ברצף בפסח ופרק 16(ששודר במוצ"ש האחרון) הרגיש לי בהחלט פחות טוב מתחילת הסדרה, למרות שזה דווקא שודר במשיב הפחות עמוס.

האם רמת ה-bit rate ש- yes משתמשים בה סבירה, גם אם הם משדרים כך חצי שנה? לא חושב

Vic1234,
יש לך תמונות ארכיון מלפני חצי שנה?

blknom1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1322

שליחה

oferlaor כתב:כמה דברים:
1. דיברתי עם יס, והם טוענים שקצב הנתונים לא השתנה מזה חודשים ארוכים (לפני שהערוצים עלו, הם הריצו תכנים בניסוי למשך כמעט חצי שנה).
2. הם ביקשו אם נוכל לציין תכנים ספציפים שמטרידים את צופי האתר.
3. לשאלה מדוע יש הרגשה של ירידה באיכות, הם הגיבו שיתכן שבגלל שהמינון בערוצי הסרטים הוא עדיין לטובת ה-SD (שבעצם upscaled) יש הרבה יותר חשיפה ל-UPSCALE ולכן עלול להווצר רושם שהאיכות יורדת.
4. הם מתכננים להעלות את המינון של תכני HD באופן משמעותי (בעצם הם רמזו לכם שהם יורידו את רכישות ה-SD למינימום ההכרחי...)
5. התרגום היה מאז ומעולם (בגלל מגבלה טכנית של תקן DVBS) באיכות גרועה. זה בעצם תרגום ב-SDTV שמולבש על התמונה.
ב-NGHD התרגום מובנה (כלומר, לא מולבש על ידי הממיר אלא על ידי הגוף המשדר).

יש לי איזה רעיון בהקשר לתרגום שאני אשלח להם, אולי זה יעזור.
...
כל הכבוד עופר. פשוט יישר כוח.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK

שליחה

Mistoffelees כתב:השרשור הזה התחיל לפני שערוצי הסרטים החדשים עלו, בשלב שערוצי הסרטים ב-HD שידרו תוכן קבוע ב-HD

אישית אני יכול להגיד שהרגשתי בירידת איכות בסדרה "האירוע", ראיתי את כל הפרקים ברצף בפסח ופרק 16(ששודר במוצ"ש האחרון) הרגיש לי בהחלט פחות טוב מתחילת הסדרה, למרות שזה דווקא שודר במשיב הפחות עמוס.

Vic1234,
...
האירוע מצולמת בפילם ואחר כך עוברת המרה בשביל להיות דיגיטלי, כל דבר קורה בדברים כאלה, זה בהמון סדרות ככה כמו אבודים או סוכן מחוק, כנראה ההמרה באירוע יותר חזקה, לעומת ההמרה שסוכן מחוק עובר (שנראה מזוויע, אבל עדיין עדיף לראות בHD).

tals79
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 863

שליחה

אני שמתי לב לירידה באיכות גם בערוץ ספורט2HD
שמים לב לפיקסלזיה בעיקר בקלוזאפים

rony1234
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 673

שליחה

אצלי בפלזמה רואים גם מגורען קצת, גם עומק הצבעים ירד, וגם ההברקה של האיכות ירדה(למבינים אותי),
oferlaor , אני מקווה מאוד שתצליח עם YES , אני עם כל הטלפונים ליס וכל התלונות הרבות שלי , לא הצלחתי.
בהצלחה oferlaor (Y)

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143

שליחה

Mistoffelees כתב:השרשור הזה התחיל לפני שערוצי הסרטים החדשים עלו, בשלב שערוצי הסרטים ב-HD שידרו תוכן קבוע ב-HD

Vic1234,
...
תאמת לא חשבתי שיש אבל במשתמש ב IMAGESHACK היה
התמונות האלה בערך מלפני שנה
לפני שנוספו הערוצים החדשים היו רק 2 ערוצי טסטים
תמונה
תמונה
בערך חודש חודש וחצי לפני שעלו הערוצים הם העלו את ערוצי הטסטים של ערוצי הסרטים

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

vic1234,
תודה

עופר,
זה סותר לגמרי את מה ש-yes טוענים.
יש כאן ירידה דרסטית ברוחב הפס!

rony1234
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אם יש לכם הוכחות כאלו שיש ירידה כזו גדולה, אז חבל על הזמן שלכם שאתם כותבים רק בפורום הזה, למי שיש קשרים שיעביר את זה לאתרים ניצפים יותר , כך שכולם ידעו את האמת לגביי הרמאות של YES , אבל הגרוע ביותר הוא שהם עוד לא מתבישים לגבות מאיתנו עוד 60 ש"ח על איכות מזויפת של HD, זה לא יכול להמשיף עוד הרבה זמן כך.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין

שליחה

vic1234,
תודה על המדידות אבל מהנתונים אי אפשר לדעת אם שודר HD או HD מתואם? צריך להוכיח שמשדרים תוכניות HD בביטרייט נמוך ולא HD מתואם.
אתה יכול לבצע מדידות נוספות בשבילנו לאורך זמן?
תודה!

גם אני שמתי לב לירידת איכות בתוכניות HD ולא מרוצה מהאיכות. כתבתי ליס מכתב קשה שבוע שעבר והתקשרתי לשירות לקוחות להתלונן.
אתמול התחלתי לבצע רישום של תוכניות שמשודרות באיכות נמוכה. להפתעתי כמעט כל התוכניות בערוצי הסרטים / סדרות היו ב- HD מתואם.
הסידרה חברים ששודרה ב- HD מתואם בלטה לטובה באיכות (יותר טוב מהסידרה קסל ששודרה ב HD בשבת בצהריים).
מה ששודר ב- HD היה באיכות מספקת עד טובה.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

yaronkle,
בערוצי הסדרות אל תסמוך על הסימון, הוא מלא בטעויות.
בערוצי הסרטים אני חושב שהוא יותר אמין, אבל מניח שגם שם יש טעויות.

חברים משודר ב-HD מלא

בזמן שהמדידות הראשונות שהראו בעיה yesHD1 ו-yesHD2 שידרו כל הזמן HD וגם בערוצי הסדרות (לפני עליית comedy) כמעט כל התכנים משודרים ב-HD.

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209

שליחה

אני בהחלט שמתי לב בירידה באיכות, עוד לפני שהוסיפו ערוצים.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609

שליחה

ocsi כתב:
pop_up כתב:...הפתרון המקובל הוא לפזר את ערוצי ה HD בין הטרנספונדרים של ה SD.
...
אין בעיה טכנית לשדר מעורב,מה שכן הכל חייב להיות משודר בתקן DVB-S2/8PSK שזה MPEG-4,ואז יש בעיה קטנה.................כל ממיר בבית חייב להיות HD :lol: :lol: :lol:
אתם רואים מצב שיס מחליף לכולם כל ממיר ל-HD,בכלל יהיה להם ממיר HD פשוט (לא MAX/TOTAL) זמין ?
גם אם הייתי כותב את זה ב-1 באפריל היה נשמע חזוי לגמרה......

בוא ניגע גם בנתונים שלא לגמרה תלויים ביס,כרגע AMOS 3 נותן את הכיסוי הכי טוב,אבל יש מצוקת טרנספורדרים רק 11 מכוון לאזור שלנו,ויש עוד חברות שמשתמשים בלווין הזה,מנגד לא רואה שיס רץ להוציא עוד כסף לטרנספורדר נוסף (ועוד לא דיברנו על היבטים ביטחוניים של לווין זר),אז המסקנה המתבקשת שלפחות עד 2012 כאשר ישוגר AMOS 5,לא יכול להיות שום שינוי.בכלל להזכירכם אורך חיים של AMOS 2 עד 2017,ושל AMOS 3 עד 2025.....מי יודעה מה יהיה עד אז עם יס עם כל האיום של IPTV,נתונים נלקחו מפה
http://www.amos-spacecom.com/

בקיצור יס הימרו על "...לנו יש הכי הרבה ערוצי HD",איכות HD מבחינתם "זה נושא לפרשנות",זה שבכל העולם,נהוג לשים עד 6 ערוצי HD על טרנספורדר גדול עם קיבולת של 59.8 Mbps ,הם פריירים,לנו יש מקודדים סופר חכמים,וממילה העמך לא יודעה מה זה UPSCALE,ביטרייט של 4MBPS ממוצע :@
אני בעל צלחת פרטית,אני לא מדבר על חבילות פרמיום של האיטלקים/גרמנים/אנגלים/שוויצרים ששם איכות HDפירושו ביטרייט ממוצע בין 15-20 MBPS,גם בחבילות של מדינות מזרח אירופה ,ערוץ HD לא יורד מ-8-10MBPS בממוצע.
אני כבר לא מדבר על זוועה של סרט שנירכש ב-4:3 ומנסים לשדר בערוץ HD ב-16:9 (ראיתי אצל חבר אתמול,איו לי יס,....זה ניראה פשוט עלבון)
בקיצור יס הלכו על כמות במקום איכות,וניחוש פרוע .. זה יצליח להם (n)
...
סליחה שאני מצטט את עצמי,פשוט אין לי כח לחזור על זה.....המגבלה של המשיב(רוחב פס מקסימלי של TP) היא הבעיה של יס.שום מקודד חכם/יודעה לחלק רוחב פס לפי הצורך, לא יכול להתמודד עם עובדה מאוד בסיסית,שאי אפשר לשדר 12 !!!!!! ערוצים על משיב אחד,שמתוכם 7 סרטים/סדרות 3 ספורט (שלרוב משדרים תוכן שמצריך ביטרייט גבוה),ועוד 2 של TEST,בלי לפגוע באיכות שידור :idea:
זה הכל...כל היתר טחינת מים,וגם את עופר( שאני מחזיק מימנו),מרחו עם תשובות דיפלומטיות.
תבקש שיגיבו על הטבלה הזאת
http://en.kingofsat.net/hdtv.php
פה מרוכז כל השידורים הלווינים ב-HD,לפי כמות ערוצים פר TP,לרוב מופיע גם רוחב פס מקס של TP.
אתה רואה בבירור שלרוב,על TP של 60Mbps ,שזה נחשב לTP גדול ואיכותי,הממוצע 6-7 ערוצים למשיב.בכלל תנסו לחלק בצורה גסה,רוחב פס לכמות הערוצים,לעולם לא תקבלו ממוצע של 5 !!!
גם איפו שיש 10 ערוצים,אתה רואה שחלק זה ערוצים כללים/ילדים שמראש סוג התוכן שלהם לא זולל ביטרייטים (i)
בקיצור כל הגוים טמבלים,לא מבינים כלום מהחיים שלהם...מן הסתם תבוא תגובה מלנקולית בנוסח"...יס משדר לפי תקנים מחמירים,עם איכות שידור בסטנדרטים הכי גבוהים..."

נ.ב היום בבוקר שמעתי ברדיו פרסום שלהם,שמהללים את כמות הערוצים ב-HD (נכון,ביחס להוט),ואת רמת הפירוט של התמונה בפרק של דקסטר (עצוב,עד כמה הם צוחקים על לקוחות שלהם)

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ivanhoe888 כתב:אני בהחלט שמתי לב בירידה באיכות, עוד לפני שהוסיפו ערוצים.
...
הערוצים הועלו כערוצי נסיון לפני שראית אותם בממיר בערך בתקופה שהתחילו התלונות

ערוצים שרק נסיינים ראו

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

Mistoffelees

יש 7 ערוצים על הטרנספונדר שנדגם בשני המקרים (טיפה הרבה מדי בשבילי, הייתי מוריד 1 או 2 לפחות).
עליה ל-8 ערוצים זה נראה גם ככה הרבה (5-6 זה סביר).

12 לא הגיוני לי לחלוטין.

vic1234
אפשר להראות השוואה של לפני ואחרי?

גם לא ראיתי שום מידע על 12 ערוצים בטרנספונדר אחד, זה לא נראה לי בכלל הגיוני.

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird

שליחה

תגידו, רק לי עובר בראש שהפרסומת שלהם על 14 ערוצים באיכות HD זה פרסומת מטעה וקיימת עילה לתביעה ייצוגית על כך שהם בעצם לא מספקים איכות HD.

HD מותאם זה לא HD.

יאללה מי מרים את הכפפה?
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הנה צילום המסך של vic1234 שמראה 12 ערוצים-
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 44#1388744

rony1234
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אני היתי מתנתק מיס ועובר לצלחת פרטית , אני כבר לא יכול לצפות בערוצים של יס , זה כבר מציק לי בעניים , לאחר שאני רואה בסטרימר איכות של סרט HD , קשה לחזור אחורה לאיכות הירודה מאוד של יס, אני מחובר ליס מחוסר ברירה כי יש לי 3 טלויזיות ובבית רוצים לראות ערוץ ויוה פלטניום , אם זה היה תלוי בי היתי זורק את יס כיבנימט לכל הרוחות , זה לפי דעתי כבר מדובר פה בהונאת הציבור ואין לשתוק על זה יותר :@

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609

שליחה

oferlaor כתב:Mistoffelees

יש 7 ערוצים על הטרנספונדר שנדגם בשני המקרים (טיפה הרבה מדי בשבילי, הייתי מוריד 1 או 2 לפחות).
עליה ל-8 ערוצים זה נראה גם ככה הרבה (5-6 זה סביר).

12 לא הגיוני לי לחלוטין.
vic1234
אפשר להראות השוואה של לפני ואחרי?

גם לא ראיתי שום מידע על 12 ערוצים בטרנספונדר אחד, זה לא נראה לי בכלל הגיוני.
...
הופה...מתחיל להבין :עצוב:
עכשיו אתה מבין למה הבאתי את הטבלה הקודמת,אצל יס (YES,WE CAN... :lol: ) יש מאין (i)
עופר לא צריך שום מידע,פשוט תסרוק עם ממיר HD את התדר,ותיראה את הרשימה (ברור שאי אפשר לירואת כי זה מוצפן,אבל רואים את התחנות),והתוצאות כמו שVIC1234 פרסם.
11510 V
DVB-S2/8PSK 30000 2/3

YES1 HD
YES DRAMA HD
YES ACTION HD
MGM HD
Sport 1 HD
Sport 5 HD
Eurosport HD
YES3 HD
YES4 HD
YES5 HD