istarmini כתב:itay123 כתב:
...
רק עכשיו שמתי לב לגובה שמיקמת את רמקולי הסראונד.
למה כל כך גבוה?
הרי אתה מנסה להצמד לתקן THX אז למה לא למקם קצת מעל האוזניים במצב ישיבה?
או שהתקן מגדיר כזה גובה?
...
בוקר טוב לך ולכולם...
אמת אני ב-90% מנסה להתאים את המערכת CINEMA שלי לתקן THX....אך לפעמים יש אילוצי מקום, אקוסטיקה שאומרים לי אחרת...
ע"פ תקן THX, הרמקולים הצידיים והאחוריים צריכים להיות לפחות 2 FEET מעל הראש (כ-65 ס"מ מעל)...
אצלי בחלל הם כ-3 FEET מעל (כ-100 ס"מ), מכמה סיבות שאמנה אותם כעת:
1. אני יושב צמוד לקיר האחורי.
2.בכדי להגיע ל-envelop sound נכון ע"פ התקן, מיקום של 1 FEET מעל התקן (כאשר אני יושב צמוד לקיר האחורי ולא מרוחק), אני מקבל ב-95% את אותו האפקט. (אפקטים המתרחשים מאחורי הצופה
ומעל הצופה).
3.רמקולי הסראאונד מומלץ שהם יהיו בדיוק באותו הגובה, כמו של ה-BACK, בכדי לקבל סאונד וגון אחיד מסביב.
4.לגבי המרחק הפיזי של רמקולי ה-BACK, עפי התקן כאשר משתמשים ברמקולים סטנדרטים מומלץ להקריב ואף להצמיד את רמקולי ה-BACK אחד לשני, בכדי לקבל פיזור אחיד ומאותו המיקום.
מכיוון שאני משתמש ברמקול B POLAR מומלץ להרחיקם לפחות FEET אחד מהשני..במקרה שלי, בכדי לקבל פיזור אחיד (לא רק באיזור ה-SWEET SPOT) נאלצתי להרחיקם בעוד FEET וחצי בכדי לקבל מעטפת רחבה יותר וגם שהיושבים באנך לרמקולים יוכלו להנות....מה שכן חייבים להגדיר ברסיבר את המרחק הפיזי של ה-BACK.
הרבה חישובים וטסטים הושקעו בכדי לקבל אופטימיזציה בחלל הסראוונד, אבל זה בהחלט משתלם...איזה עומק, נפח ומשקל יש מאחור ומהצד...
אגב כמה טיפים לסרטים שם צריך לקבל אחידות טובה וגוון אחיד ברמקולי ה-BACK וה-SIDE.
ומבחן טוב לבדיקת הסראוונד ב-SETUP של 7.1. וכמובן ב-mode THX (ובתקן SELECT 2/ULTRA 2)
1.הסרט 300 - כ-10 דקות מההתחלה לאחר שליאוניידוס מאמן בחרב את בנו ויוצא לפגוש את השליח הפרסי, יש סצינה בה נשמעת פתיחת דלת, הפתחיחה נשמעת קודם כל מצד ימין בצד עוברת ל-BACK מרמקול לרמקול ואז נגמרת בצד שמאל....בסצינה זו ההומגניה חייבת להיות זהה...
2.הסרט AVATAR לאחר 33 דקות מתחילת הסרט, יש סצינות של הישרדות של הגיבור מלהקת זאבים (מכוערים), הטיולים של הזאבים מסביב, מאחור, מעל הראש...ואז יוצאים קדימה לקדמת המסך...צריכים להשמע זהים ובאותו הגוון..במיקום הישיבה...
3.הסרט מחול הפיגיונות...הריקוד המפורסם...זריקת האבנים, חייבת להיות זהה בגוון ובטון...אחרת יהיה מיקס ולא יהיה ניתן לזהות את הפירוט, את הנפילות של האבנים...כשהגון הוא תואם, ניתן להנות מגשפ של אבנים בכל צד , ומעל הצופה...וכמובן דו שיח מצויין בין החזית האחורית לקדמית.
אגב אני מכוון את המערכת ע"פ הטריילרים (פרסומות) הקלאסיים של THX של DOLBY ושל DTS...
יש לי דיסק הדגמה עם כל הטריילרים שיצאו אי פעם...(כ-100 טרילרים סה"כ)...
במיוחד עם פרסומת המסוק והרכבת...של דולבי, שם צריך לזהות את הצופר של הרכבת באותו טון וגוון סביבך..
וכמובן פרסומות של THX בכדי לכון את הדינאמיקה של הרמקולים שלא יקרה מצב שדינאמיקה של רמקול א' יעלה או יתעלה על רמקול ב'..צריך להגיע לאיזון טונאלי אחיד...
ויש עוד הרבה כותרים...אבל זו אחלה הצצה לכיוון הסראוונדים בתצורת THX 7.1...