[פוצל] - הערות על התמונות של מערכות חברי הפורום

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
נעול
itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #201 

bariko כתב:9000es
תודה. בוא נגיד שגם הסט שלך לא קוטל קנים :wink:
השדרוג ל-83 הוא בעיקר בשל מחשבה לעתיד לקראת התלת המימד.

ארז,
חן חן (Y)
כן אני חושב שבתחום האודיו כבר הגעתי לקצה גבול היכולת הכלכלית שלי (אלא אם כן אזכה בפרס הגדול בלוטו, בלה בלה)
וחוץ מזה כולם אומרים שלמטרות ק"ב, אין הבדלים תהומיים בשמע בין רמקולים של 20k לבין רמקולים של 100k.

כרגע השדרוג שהכי קורץ לי, זה החלפה למסך בגודל 60
...
bariko יופי של מערכת...
אבל אני מצטרף לאחרים, על הרצון שלך לשדרג את ה-82..שעדיין לא הספקת אפילו להנות ממנו...

ה-3D לא מסתיים בהחלפת רסיבר, כפי שכבר אמרו, אתה חייב גם מסך, גם נגן וכמובן תכנים...(שכמעט ולא קיימים)....
חכה עם זה...אין לך לאן "לברוח עם הטכנולוגיה"...

אגב הייתי אצל מכר טוב שרכש את ה-81 (ולא את ה-82)...מסיבה פשוטה שהשווה בין השניים, בצורה דקדקנית...
והם נשמעו לו זהים לחלוטין...והוא העדיף לרכוש את ה-81, שהיה זול מה-82 ב-2500 ש"ח....(ואין לאותו מכר בעיה כלכלית) רק ציין שזה הזוי לשלם 2500 ש"ח נוספים על אותו מכשיר בדיוק...

אותו מכר עם רמקולים של THIL והגברת ברייסטונים וחיפש פרוססור איכותי לקולנוע...ולאחר מבחנים שערך בסופו של דבר לקח את ה-81...

מה שמוביל אותי אצליך bariko על הרצון לשדרג את ה-82..

על תתפתה סתם (Y)

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #202 

מעניין מה פיוניר יחדשו ברסיבר הבא שלהם , בדנון 4311 שדרגו את מערכת הכיול אודיסי MultEQ XT32 שלפי טענתם הרבה יותר טובה ומדויקת וכוללת תיקון לסאב {המערכת תיכנס כנראה גם למכשירי אונקיו }

http://www.marketwire.com/press-release ... 301142.htm

ימהה מטפלת בגלים עומדים ב RX-A 2000, 3000 ובכלל הם מצהירים שהפרוססינג שלהם הוא הטוב ביותר בדגמים החדשים

הגיע הזמן לאיזה מבחן רסיברים מעניין :wink:
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #203 

itay123 תודה (Y)

האמת היא שבעקרון אתם צודקים.
כאילו, אם הייתי סגור על כך שבטווח הקרוב אני עובר למסך תלת מימד, אז אין ספק שהייתי משדרג רסיבר. יש לי גם סיבה טובה מאוד לעשות זאת כעת ולא לכשיגיע הזמן, כפי שאומר bossgt6
מה שטרף אצלי את הקלפים זה המאמר של עופר, שבו הוא הצביע על הבעיות של ה-3D
מבין כל הדברים שהוא ציין שם, אני מוכן "להתפשר" עם הכול, חוץ מהבעיה הבריאותית, שאף אחד לא יודע בדיוק מה מידת חומרתה...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

Re: וזהו להיום

שליחה #204 

itay123 כתב:(f)
...
רק עכשיו שמתי לב לגובה שמיקמת את רמקולי הסראונד.

למה כל כך גבוה?

הרי אתה מנסה להצמד לתקן THX אז למה לא למקם קצת מעל האוזניים במצב ישיבה?

או שהתקן מגדיר כזה גובה?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: וזהו להיום

שליחה #205 

istarmini כתב:
itay123 כתב:(f)
...
רק עכשיו שמתי לב לגובה שמיקמת את רמקולי הסראונד.

למה כל כך גבוה?

הרי אתה מנסה להצמד לתקן THX אז למה לא למקם קצת מעל האוזניים במצב ישיבה?

או שהתקן מגדיר כזה גובה?
...
בוקר טוב לך ולכולם...

אמת אני ב-90% מנסה להתאים את המערכת CINEMA שלי לתקן THX....אך לפעמים יש אילוצי מקום, אקוסטיקה שאומרים לי אחרת...

ע"פ תקן THX, הרמקולים הצידיים והאחוריים צריכים להיות לפחות 2 FEET מעל הראש (כ-65 ס"מ מעל)...

אצלי בחלל הם כ-3 FEET מעל (כ-100 ס"מ), מכמה סיבות שאמנה אותם כעת:

1. אני יושב צמוד לקיר האחורי.
2.בכדי להגיע ל-envelop sound נכון ע"פ התקן, מיקום של 1 FEET מעל התקן (כאשר אני יושב צמוד לקיר האחורי ולא מרוחק), אני מקבל ב-95% את אותו האפקט. (אפקטים המתרחשים מאחורי הצופה ומעל הצופה).
3.רמקולי הסראאונד מומלץ שהם יהיו בדיוק באותו הגובה, כמו של ה-BACK, בכדי לקבל סאונד וגון אחיד מסביב.
4.לגבי המרחק הפיזי של רמקולי ה-BACK, עפי התקן כאשר משתמשים ברמקולים סטנדרטים מומלץ להקריב ואף להצמיד את רמקולי ה-BACK אחד לשני, בכדי לקבל פיזור אחיד ומאותו המיקום.
מכיוון שאני משתמש ברמקול B POLAR מומלץ להרחיקם לפחות FEET אחד מהשני..במקרה שלי, בכדי לקבל פיזור אחיד (לא רק באיזור ה-SWEET SPOT) נאלצתי להרחיקם בעוד FEET וחצי בכדי לקבל מעטפת רחבה יותר וגם שהיושבים באנך לרמקולים יוכלו להנות....מה שכן חייבים להגדיר ברסיבר את המרחק הפיזי של ה-BACK.
הרבה חישובים וטסטים הושקעו בכדי לקבל אופטימיזציה בחלל הסראוונד, אבל זה בהחלט משתלם...איזה עומק, נפח ומשקל יש מאחור ומהצד...

אגב כמה טיפים לסרטים שם צריך לקבל אחידות טובה וגוון אחיד ברמקולי ה-BACK וה-SIDE.
ומבחן טוב לבדיקת הסראוונד ב-SETUP של 7.1. וכמובן ב-mode THX (ובתקן SELECT 2/ULTRA 2)

1.הסרט 300 - כ-10 דקות מההתחלה לאחר שליאוניידוס מאמן בחרב את בנו ויוצא לפגוש את השליח הפרסי, יש סצינה בה נשמעת פתיחת דלת, הפתחיחה נשמעת קודם כל מצד ימין בצד עוברת ל-BACK מרמקול לרמקול ואז נגמרת בצד שמאל....בסצינה זו ההומגניה חייבת להיות זהה...
2.הסרט AVATAR לאחר 33 דקות מתחילת הסרט, יש סצינות של הישרדות של הגיבור מלהקת זאבים (מכוערים), הטיולים של הזאבים מסביב, מאחור, מעל הראש...ואז יוצאים קדימה לקדמת המסך...צריכים להשמע זהים ובאותו הגוון..במיקום הישיבה...
3.הסרט מחול הפיגיונות...הריקוד המפורסם...זריקת האבנים, חייבת להיות זהה בגוון ובטון...אחרת יהיה מיקס ולא יהיה ניתן לזהות את הפירוט, את הנפילות של האבנים...כשהגון הוא תואם, ניתן להנות מגשפ של אבנים בכל צד , ומעל הצופה...וכמובן דו שיח מצויין בין החזית האחורית לקדמית.

אגב אני מכוון את המערכת ע"פ הטריילרים (פרסומות) הקלאסיים של THX של DOLBY ושל DTS...
יש לי דיסק הדגמה עם כל הטריילרים שיצאו אי פעם...(כ-100 טרילרים סה"כ)...
במיוחד עם פרסומת המסוק והרכבת...של דולבי, שם צריך לזהות את הצופר של הרכבת באותו טון וגוון סביבך..
וכמובן פרסומות של THX בכדי לכון את הדינאמיקה של הרמקולים שלא יקרה מצב שדינאמיקה של רמקול א' יעלה או יתעלה על רמקול ב'..צריך להגיע לאיזון טונאלי אחיד...
ויש עוד הרבה כותרים...אבל זו אחלה הצצה לכיוון הסראוונדים בתצורת THX 7.1...

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #206 

הרסיבר של פיוניר LX-83 הוא איכותי יותר מדגם ה 82 .

1. תמיכה בתלת מימד
2. הגברה איכותית יותר
3. תוספת לחיבור זוג רמקולים נוספים בחזית לגובהה . הכוונה 9.1 .
4. 6 כניסות HDMI
5. יציאת פרה 9.1

השאלה היא לכל המעוניינים לרכוש את ה 83 שיהיה יקר יותר מ- 82 ...............האם הם מתכוונים לנצל את כל הפונקציות שיש לו .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #207 

9000es כתב:הרסיבר של פיוניר LX-83 הוא איכותי יותר מדגם ה 82 .

1. תמיכה בתלת מימד
2. הגברה איכותית יותר
4. 6 כניסות HDMI
5. יציאת פרה 9.1

השאלה היא לכל המעוניינים לרכוש את ה 83 שיהיה יקר יותר מ- 82 ...............האם הם מתכוונים לנצל את כל הפונקציות שיש לו .
...
במקרה שלי...(בעל ה-81)

ובמיוחד לפי ההבדלים שמנית...

1.לא מאמין בזה עדיין..וגם כאשר אאמץ את הרעיון אז ההחלפה תהיה הרבה יותר מלהחליף רסיבר.
2.לא מעניין ההגברה כי גם ככה אני עם הגברת הייאנד חיצונית.
3.גימיק חמוד שלא ממצא עצמו
4.בקשוי אני משתמש עם 3 אינפוטים.
5.מצויין...

ככה שאני לא חושב שלי לפחות יש לאן למהר...

לגבי אחרים, לא אוכל כמובן לדבר בשמם...אבל עדיין ההבדלים לא מצדיקים שדרוג...כלל וכלל...
במיוחד השה-81 כשלעצמו, עושה עבודה פנטסטית...(כפרה-פרוססור)...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #208 

itay123 כתב:

1. תמיכה בתלת מימד
2. הגברה איכותית יותר
4. 6 כניסות HDMI
5. יציאת פרה 9.1

...
במקרה שלי...(בעל ה-81)

1.לא מאמין בזה עדיין..וגם כאשר אאמץ את הרעיון אז ההחלפה תהיה הרבה יותר מלהחליף רסיבר.
5.מצויין...

לגבי אחרים, לא אוכל כמובן לדבר בשמם...אבל עדיין ההבדלים לא מצדיקים שדרוג...כלל וכלל...
...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #209 

itay123 כתב:

1. תמיכה בתלת מימד
2. הגברה איכותית יותר
4. 6 כניסות HDMI
5. יציאת פרה 9.1

...
במקרה שלי...(בעל ה-81)

5.מצויין...

...
היי איתי

אתה יכול לספר לי קצת על המוצר הזה?
http://www.ada.net/products/ht/cinema_r ... _mach4.php

או על אחיו הקטן:
http://www.ada.net/products/ht/suite_7.1.php

בזמנו ,בגלגול הקודם של לייזר סיטי, שישבו עוד בכניסה לסביון היה להם ציוד של ADA . נדמה לי שהיה להם את הפאור שלך+איזה פרוססור מטורף. מאז לא יצא לי לראות את החברה הזו בארץ.

יש להם נציגות?

תודה
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 30/08/2010 11:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #210 

itay123,
למה אתה מתכוון כשאתה אומר, "לכוון את הדינאמיקה של הרמקולים" ? אתה מתכוון לכיול עוצמות אולי?
כדי להגיע לאיזון טונלי אחיד יש לעבוד עם רמקולים זהים, או לכל הפחות בעלי אותם אלמנטים, בזמנו חשבתי שRC יכול לאזן הפרשים טונלים בין רמקולים שונים, לאחר נסיונות רבים בזמן האחרון, התבדתי שלא כל כך. מה דעתך?

מחול הפגיונות- אחד הסרטים הכי מרשימים בעיניי, אכן סרט רפרנס לק"ב (Y)
מיקום רמקולים סראונד- אני ממש מסכים איתך בעניין, הספסיפיקציות של THX מצויינות, אם כי לא לוקחות בחשבון, את החדר עצמו.
גם אצלי הסראונד גבוהים יחסית, כ 110 ס"מ מעל הצופה, עם תוצאות מצויינות.

9000es,
תודה על האינפורמציה, מסתבר שיש הבדלים מלבד ה3D :wink:
לגבי ההגברה, היא טובה יותר על הנייר, או שיצא לך לשמוע?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #211 

gro111 כתב:itay123,
למה אתה מתכוון כשאתה אומר, "לכוון את הדינאמיקה של הרמקולים" ? אתה מתכוון לכיול עוצמות אולי?
כדי להגיע לאיזון טונלי אחיד יש לעבוד עם רמקולים זהים, או לכל הפחות בעלי אותם אלמנטים, בזמנו חשבתי שRC יכול לאזן הפרשים טונלים בין רמקולים שונים, לאחר נסיונות רבים בזמן האחרון, התבדתי שלא כל כך. מה דעתך?

מיקום רמקולים סראונד- אני ממש מסכים איתך בעניין, הספסיפיקציות של THX מצויינות, אם כי לא לוקחות בחשבון, את החדר עצמו.

9000es,
...
צודק לא ברור לי כיצד ניתן להגיע לאיזון טונאלי כל עוד מדובר בחברות רמקולים שונות ?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #212 

istarmini כתב:

9000es,
...
צודק לא ברור לי כיצד ניתן להגיע לאיזון טונאלי כל עוד מדובר בחברות רמקולים שונות ?
...
כשאני מדבר על הדינאמיקה...
אני מדבר על הפתיחות והנוכחות של הרמקול וההתערבות שלו בגוף פסקול הסרט...
בכדי להגיע לאיזון טונאלי טוב...למשל ב-RC של פיוניר...בכיול האקוסטי..יש TRIM...
ע"י גדילה או הפחתה של כיול הטרים..ניתן להגיע לאיזון...
כאשר אנחנו נמצאים על עקומה מסויימת, לערוץ מסויים, לפי נתוניו האקוסטים...לא תמיד השילוב של כל הרמקולים אפילו שכוונו אקוסטית כראוי לפי החלל והאקוסטיקה בה בממערכת נמצאת, לא תמיד השילוב יחד ייתן תוצאה משביעה רצון...לכן ע"י הפחתת ה-TRIM או להפך הגדלתו ניתן לאזן וליצור הומוגניה בין הערוצים וכך לאזן אותם...שלא "יעלו" אחד על השני...כך ניתן לשלוט בדינאמיות של אותו ערוץ ביחס לאחר...
לגבי הגוון, אני חוזר שוב לכיול האקוסטי שם...הקדצמיים אצלי במערכת הם הדומיננטיים (B&W 801 MATRIX 3), ע"י הרפרנס של הגוןן הציל כיוונתי את הסנטר שיהיה כמה שאפשר שיהיה זהה לטון של הקדמיים, (עבודה קשה אבל לבסוף עם כיוון הגלים העומדים, אני חושב שבהחלט הצלחתי)...כנ"ל גם לסראוונדים....שם הכיוןומ אף קריטי יותר..., הסראוונד צריך להיות הומגני גם עם הבמה הקדמית וגם עם האחורית /צידית...האוזן שומעת טונם אחרים כשהיא נמצאת מאחורי או מצד הרמקול מאשר מקדימה...שם יש עבודת כיול קשה הרבה יותר...ושוב עם כיוון reverbrations וכיוון גלים עומדים של הקדמיים והסנטר יחד עם הסאב, ניתן להגיע לצליל הקפי (כמעט מושלם)...על זה מכוונים group delay שמעניק הפרש זמן אחיד לכל הערוצים..(לא DELAY רגיל-שהוא צריך להיות +/- ממקומות הישיבה מדוייק בכדי לקבל רזולוציה אחידה ומפורטת ונכונה לחלל)...

זו עבודה לא קלה, אבל לאחר שבועיים + של התעסקויות...אני חושב שהגעתי לאופטימיזציה נכונה...ומדהימה אני חייב להוסיף...

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #213 

itay123, תודה.

למיטב הבנתי הTRIM הוא חלק מהRC, והוא נועד להשוואת עוצמות, ראה ציטוט מ Audyssey,
the sound pressure level produced by each speaker is adjusted with the trim controls so that they match each other"

לא מבין איך זה משפיע על דינאמיקה של רמקול:? זה סה"כ כיוון SPL.

לא כל כך הבנתי מה הקשר בין תיאום הטונליות של הקידמיים והסנטר לגלים עומדים, מוכן להרחיב?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #214 

או על אחיו הקטן:

בזמנו ,בגלגול הקודם של לייזר סיטי, שישבו עוד בכניסה לסביון היה להם ציוד של ADA . נדמה לי שהיה להם את הפאור שלך+איזה פרוססור מטורף. מאז לא יצא לי לראות את החברה הזו בארץ.

יש להם נציגות?
...
אני לא מכיר לעומק את הפרוססור הנוכחי שלהם, למכר טוב היה את הפרוססור שקדם לנוכחי שהיה מצויין ומאז הוא שודרג לפרוססור HD הרבה יותר מתקדם (ויקר) של ANTHEM...דגם הדגל שלהם-לא זוכר את הדגם...

הייתי בעלי המגבר הדגל של החברה (ADA) שהיה מטורף (שני חלקים-של ספק + מגבר)...
החלטתי לשחררו בגלל כמה סיבות, שאחד מהם הוא "כבד בכיס"...(ולא רק בממשקל)....

החלטתי לקחת את ה-6150 מכמה סיבות:
א.אין מגבר אחד שאפילו מתקרב לדינאמיות של המגבר הזה במחיר שפוי (עד 10K ואף יותר (ביד 2 כמובן).,
ב. הוא נשמע ב-90% זהה לדגם הדגל, (דגם הדגל 502 MPA מתאים לחללים גדולים מאוד ולבתי קולנוע ופחות לסלון סנטרטי)...ה-6150 הוא יותר גרסה בייתית של ה-502...וגם הדינאמיקה שלו הרבה יותר פורפורציונאלית...ה-502 הרגיש אצלי בחלל (אמנם בדירה הישנה והקטנטונת) פשוט לא מתאים(גדול הרבה יותר ויותר מידי לחלל)...
ג. משתלב מעולה עם ה-81 (השילוב יחד מעניק איזון יפה וגוון יפה).מאשר כל פאואר חיצוני שהיה לי החל מ-ROTELים למינהם, ועד ל-CLASSE שהיה לי לפני (בקולנוע כמובן)...

אנקדוטה חשובה
החלטתי "למשכן" את מגבר המנורות, מסיבה פשוטה...
השילוב שלו יחד עם ה-801 בדירה הקודמת היה יותר "מאוזן" ונעים, בדירה הנוכחית, המרחק של הרמקולים גדל מיותר בכפליים, וגם החלל גדל, ככה שלעיתים הרגשתי over התאמתצות בציל (ב-STEREO) פחות בקולנוע...
החלטתי לנסות את ה-ADA עם ה-801, ופשוט נפלתי 8O , הסאונד נעשה מאוד יציב, גם בטונים גבוהים מאוד, הבאס מאוד עמוק ויציב...הפירוט השתנה לטובה...
החלטתי שכרגע לקונסטלציה שאני נמצא בה, ה-ADA מתאים ונכון יותר גם במוזיקה דו-ערוצית מאשר מגבר המנורות...שאותו החלטתי למשכן...(בינתיים)...

דבר נוסף...מוזיקה ב-pure direct לאחר כיול וכיוון, ההרכב של ה-81 יחד עם ה-ADA ובמיוחד בשילוב ה-801 של B&W, מעניקים תוצאות בהחלט מרשימות ומתעלות הרבה יותר על הרבה מערכות קצה עליון ששמעתי בינהם סט של GAMUT עם רמקולים של SONUS FABER , ויותר מסט של ELECTRO עם שילוב של רמקולים של DEVOR, או שילוב של ברייסטון ו-פרה של KRELL עם רמקולים של QUADRALL (הטופ שלהם)....

סה"כ זה נשמע בהחלט משביע רצון, מאוד מוזיקלי, עמוק ועשיר...מאוד תלת מימדי...ומאוד שקוף...במיוחד הבמה המרכזית... (Y)
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 01/09/2010 14:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #215 

gro111 כתב:itay123, תודה.

למיטב הבנתי הTRIM הוא חלק מהRC, והוא נועד להשוואת עוצמות, ראה ציטוט מ Audyssey,
the sound pressure level produced by each speaker is adjusted with the trim controls so that they match each other"

לא מבין איך זה משפיע על דינאמיקה של רמקול:? זה סה"כ כיוון SPL.

לא כל כך הבנתי מה הקשר בין תיאום הטונליות של הקידמיים והסנטר לגלים עומדים, מוכן להרחיב?
...
בשמחה...

ה-TRIM לא רק מכון את ה-"עוצמה" והעוצמה מורכבת מכמה פקטורים שבינהם זה הפתיחות של הרמקול ב-level מסויים וכומבן הדינאמיות שלו (עד כמה הוא נפתח בעצם ביחס לחלל ולאקוסטיקה)...

TRIM זה לא LEVEL...אם תשים לב...כיוון ה-TEST TONE נשמע אחרת לגמרי מכיוון האקוסטי (PINK NOISE)
המדד של כל LEVEL של רמקולים נמדד אחרת ממדד אקוסטי...אילו שני כיוונים פרמטרים שונים..
וכמובן שניהם קשורים יחדיו...

הגלים העומדים, גורמים לסאונד "לזוז"...להיפתח קדימה או אחורה, להשתלב טונאלית עם שאר הרמקולים...וליצור במה אחידה הומוגנית (ללא חורים)...או פערים בתדרים...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #216 

itay123 כתב:

או על אחיו הקטן:

יש להם נציגות?
...
אני לא מכיר לעומק את הפרוססור הנוכחי שלהם, למכר טוב היה את הפרוססור שקדם לנוכחי שהיה מצויין ומאז הוא שודרג לפרוססור HD הרבה יותר מתקדם (ויקר) של ANTHEM...דגם הדגל שלהם-לא זוכר את הדגם...

הייתי בעלי המגבר הדגל של החברה (ADA) שהיה מטורף (שני חלקים-של ספק + מגבר)...
החלטתי לשחררו בגלל כמה סיבות, שאחד מהם הוא "כבד בכיס"...(ולא רק בממשקל)....

החלטתי לקחת את ה-6150 מכמה סיבות:
א.אין מגבר אחד שאפילו מתקרב לדינאמיות של המגבר הזה במחיר שפוי (עד 10K ואף יותר (ביד 2 כמובן).,
ב. הוא נשמע ב-90% זהה לדגם הדגל, (דגם הדגל 502 MPA מתאים לחללים גדולים מאוד ולבתי קולנוע ופחות לסלון סנטרטי)...ה-6150 הוא יותר גרסה בייתית של ה-502...וגם הדינאמיקה שלו הרבה יותר פורפורציונאלית...ה-502 הרגיש אצלי בחלל (אמנם בדירה הישנה והקטנטונת) פשוט לא מתאים(גדול הרבה יותר ויותר מידי לחלל)...
ג. משתלב מעולה עם ה-81 (השילוב יחד מעניק איזון יפה וגוון יפה).מאשר כל פאואר חיצוני שהיה לי החל מ-ROTELים למינהם, ועד ל-CLASSE שהיה לי לפני (בקולנוע כמובן)...

אנקדוטה חשובה
החלטתי "למשכן" את מגבר המנורות, מסיבה פשוטה...
השילוב שלו יחד עם ה-801 בדירה הקודמת היה יותר "מאוזן" ונעים, בדירה הנוכחית, המרחק של הרמקולים גדל מיותר בכפליים, וגם החלל גדל, ככה שלעיתים הרגשתי over התאמתצות בציל (ב-STEREO) פחות בקולנוע...
החלטתי לנסות את ה-ADA עם ה-801, ופשוט נפלתי 8O , הסאונד נעשה מאוד יציב, גם בטונים גבוהים מאוד, הבאס מאוד עמוק ויציב...הפירוט השתנה לטובה...
החלטתי שכרגע לקונסטלציה שאני נמצא בה, ה-ADA מתאים ונכון יותר גם במוזיקה דו-ערוצית מאשר מגבר המנורות...שאותו החלטתי למשכן...(בינתיים)...

דבר נוסף...מוזיקה ב-pure direct לאחר כיול וכיוון, ההרכב של ה-81 יחד עם ה-ADA ובמיוחד בשילוב ה-801 של B&W, מעניקים תוצאות בהחלט מרשימות ומתעלות הרבה יותר על הרבה מערכות קצה עליון ששמעתי בינהם סט של GAMUT עם רמקולים של SONUS FABER , ויותר מסט של ELECTRO עם שילוב של רמקולים של DEVOR, או שילוב של ברייסטון ו-פרה של CARY עם רמקולים של QUADRALL (הטופ שלהם)....

סה"כ זה נשמע בהחלט משביע רצון, מאוד מוזיקלי, עמוק ועשיר...מאוד תלת מימדי...ומאוד שקוף...במיוחד הבמה המרכזית... (Y)
...
תודה על הפרוט הממצה.
(Y)
יש להם נציגות בארץ?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14351
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #217 

חברים, סטיתם מנושא השרשור.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #218 

יש להם נציגות בארץ?
...
דיי התקלת אותי...לצערי אני לא יודע...מי ייצג אותם בארץ ומי ייבא אותם...מה שאני כן יודע שנכון להיום אין להם ייצוג...

מה שאני כן יכול לומר שהם מכשירים מאוד אמינים, עם 0 תקלות...ובמידה ויש ניתן ליצור קשר עם החברה בחו"ל...

הם חברה מאוד מכובדת ואדיבה...

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #219 

9000es,
...
gro111

ההגברה טובה יותר ב 83 היא נוטה טיפה לכיוון ה LX-90 . ה- 83 רסיבר מצויין ודי יקר לעומת ה 81 או 82 .

גם החזית של ה 83 נראה שונה הוא לא בצבע שחור פייאנו פשוט מאוד שחור מט מלוטש . לדעתי פחות יפה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #220 

ההגברה טובה יותר ב 83 היא נוטה טיפה לכיוון ה LX-90 . ה- 83 רסיבר מצויין ודי יקר לעומת ה 81 או 82 .

גם החזית של ה 83 נראה שונה הוא לא בצבע שחור פייאנו פשוט מאוד שחור מט מלוטש . לדעתי פחות יפה
...
גם לדעתי העיצוב החדש פחות מרשים מהשחור פיאנו...(שניראה ומרגיש יוקרתי ואלגנטי).

צריך לראות פיזית את המכשיר, כי תמונות יכולות לשקר...ולא מוסיפות חן...
אפור-שחור פחם מלוטש מט, דווקה יכול להשתלב יפה...הרבה מוצרי הייאנד משתמשים בפיניש זה כמו חברת THETA, KRELL, CLASSE, SUNFIRE, ANTHEM ועוד...

אני מאמין שה-83 בהחלט רסיבר איכותי, אבל נכון להיום אני לא רואה שום צורך או רצון לבצע שדרוג...כאשר לא חסר (לפחות אצלי דבר)...

אבל מי שאינו משתמש בפאואר חיצוני ונהנה מההגברה של הרסיבר, אולי נתון ההגברה יהווה בהחלט upgrade רציני...(3D סתם שטויות :wink: )...

נעול

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”