רכב צמוד, ליסיניג, קנייה פרטית או בכלל דו גלגלי?

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #21 

barvfr כתב: 5. לגבי חברה שבבעלות עצמית. כאן חשוב להתייעץ גם עם רוה"ח שלך כי לא כל ההוצאות מוכרות ולא על הכול יש החזר מע"מ מלא.
wink:
...
זה די פשוט: אין החזר מע"מ על רכישת המכונית עצמה. יש החזר על ההוצאות הקבועות.

עוד דבר בקשר לרכב בבעלות החברה, מעבר לאי נוחות, יש גם עלות כספית נוספת בצורת מחיר נמוך יותר (במכירה) לרכב שהיה רשום על חברה.
משה

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #22 

moco כתב:
barvfr כתב: 5. לגבי חברה שבבעלות עצמית. כאן חשוב להתייעץ גם עם רוה"ח שלך כי לא כל ההוצאות מוכרות ולא על הכול יש החזר מע"מ מלא.
wink:
...

עוד דבר בקשר לרכב בבעלות החברה, מעבר לאי נוחות, יש גם עלות כספית נוספת בצורת מחיר נמוך יותר (במכירה) לרכב שהיה רשום על חברה.
...
לגבי מחיר מכירה נמוך- לכן כתבתי את נושא ה- ירידת ערך.
2. ירידת ערך- אתה כבעל הרכב תספוג את ירידת הערך לאורך זמן. כלל אצבע מדבר על 1% לחודש אחרי השנה הראשונה.
לפי הכללים, מפחתים את ערך הרכב והגרט על 5 שנים=0. (לרכב חדש).
לגבי המע"מ יש עוד מרכיבים כמו על הדלק לא מכירים את כול ההוצאה השוטפת
ואם אני זוכר נכון מקבלים החזר רק על 2/3 .

ההגיון של רשויות המס אומר, שגם ברכב לעבודה, יש אלמנט של נסיעות פרטיות...
נערך לאחרונה על ידי barvfr ב 30/11/2009 10:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

Re: דו גלגלי

שליחה #23 

Shed כתב:
ilanafri כתב:זה הזמן להפריח את המיתוס בנוגע לעלות הזולה של דו גלגלי.
נושא הצריכה הנמוכה של הדלק מתקזז במהרה במחירי הביטוח העושקים והצורך בטיפולים תקופתיים
יקרים בטווחים תכופים.

דוגמא:
דו"ג עד 250 - 4000~ ש"ח ביטוח חובה בלבד !!! לא ג' ולא מקיף
דו"ג 251+ 5000~ - כנ"ל
וכל זה אם אתה נהג מעל גיל 30 עם מספיק וותק וללא הרשאות, צעירים ישלמו יותר.

טיפולים - כל 4000 ק"מ, פעם טיפול קטן (400 ש"ח) ופעם טיפול גדול (1000+) וחוזר חלילה.

תעשו את החשבון ותראו שחסכתם בסה"כ את הפקקים..

ולמרות כל זה, זה ממכר עובדה כבר 6 שנים משתמש בדו"ג ולא מצליח להיגמל.
...
תן לי קצת לתקן אותך בקשר לעלויות של דו"ג (עד 250 סמ"ק):
ביטוח - חובה + צד ג' + מקיף: 5600 ש"ח (חידשתי לפני שבוע)
טיפולים: אני עושה קצת יותר מ-10K ק"מ בשנה, מה שאומר שני טיפולים קטנים וטיפול אחד גדול. טיפול קטן, במוסך של היבואן עולה 300 ש"ח, טיפול גדול - 400 ש"ח. סה"כ= 1000 ש"ח טיפולים.
טסט: 250 ש"ח לשנה.
דלק: עם צריכת דלק באיזור של 1:24 הוצאות הדלק הופכות להיות כמעט זניחות: משהו באיור ה-150 ש"ח לחודש.
סה"כ היה לנו:
ביטוח כ-6000 שקלים = 500 ש"ח לחודש.
טיפולים כ-1000 שקלים ~ 100 ש"ח לחודש.
טסט - זניח.
דלק ~150 ש"ח לחודש.

הגענו לעלות של 750-800 ש"ח לחודש עבור כלי דו"ג שנוסע בקלות בתוך העיר ומחוצה לה. אין שום רכב שעלות האחזקה שלו מתקרבת בכלל לסכומים האלה. רק השווי מס הוא מעל 1000 שקלים, נטו.
...

מה עם אובדן ימי עבודה עקב תאונות ?
החיים שווים יותר מקיצור זמן וכסף עקב נסיעה על אופנוע.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #24 

barvfr כתב:
moco כתב:
wink:
...

...
לגבי מחיר מכירה נמוך- לכן כתבתי את נושא ה- ירידת ערך.
2. ירידת ערך- אתה כבעל הרכב תספוג את ירידת הערך לאורך זמן. כלל אצבע מדבר על 1% לחודש אחרי השנה הראשונה.
לפי הכללים, מפחתים את ערך הרכב והגרט על 5 שנים=0. (לרכב חדש).
לגבי המע"מ יש עוד מרכיבים כמו על הדלק לא מכירים את כול ההוצאה השוטפת
ואם אני זוכר נכון מקבלים החזר רק על 2/3 .

ההגיון של רשויות המס אומר, שגם ברכב לעבודה, יש אלמנט של נסיעות פרטיות...
...
אני חושב שאתה מבלבל בין מה שהיה בעבר למה שקיים היום. (אך לא 100% בטוח).
בעבר היו חישובים מסובכים כולל התיחסות למשהו כמו 10K ק"מ לשנה , כדי לבטא את אלמנט הנסיעות הפרטיות.
היום, השווי למס מבטא את זה, בדיוק כמו אצל לוקחי ליסינג.

לגבי ירידת הערך (ההתיחסות המיוחדת לשנה הראשונה זה רק עבור רכב חדש כך שזה לא רלוונטי) - הכוונה שלי היא שירידת הערך בפועל על רכב חברה היא גבוהה יותר בגלל הישום על חברה ברישיון, אלא אם כן אתה רוכש אותה מחברה (למשל מליסינג) מלכתחילה, שזה באמת מומלץ למקרים אלה.
משה

lior50
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #25 

pixies כתב:אני נתקלתי לאחרונה בדילמה הזו, ובסוף הלכתי על רכב פרטי (קניתי את הרכב אותו היה לי בליסינג 3 שנים מחברת הליסינג), ואני נוסע בערך כמוך.
בדיעבד, יש הבדל מבחינה כלכלית לטובת רכב פרטי, אבל אני לא משוכנע שזה כדאי. הנה החישובים שלי, עבור רכב קטן (דייהטסו סיריון):

הנטו שלי כעת גדול ב-2000-2100 שקל. אבל זה היה ביוני השנה, ולפני גזירות המס על בעלי רכב ליסינג שמחמירות ב-2010.

ההוצאות שלי כרגע:
1. ביטוח חובה + מקיף: 3700 ש"ח בשנה.
2. דלק - כ-600 ש"ח לחודש, משהו כמו 3 תדלוקים של 200 שקל.
3. ירידת ערך - להערכתי עניין של 5000-10000 ש"ח בשנה, לא יודע את הסכום המדוייק (ההבדל בין 2006 ל-2007 היה 10000 בדיוק).

הסכומים הבאים הם הערכות. עוד לא עשיתי בעצמי אז לא יודע סכומים מדוייקים:
4. טיפולים - עוד לא יצא לי לעשות. מניח שלפחות 500 ש"ח לשנה.
5. טסט - גם משהו בסגנון הזה, כ-500 ש"ח.

כלומר, בחישוב גס ולא כולל תאונות (חס וחלילה) יוצא לי משהו כמו 1600-1700 ש"ח לחודש (תקנו אותי אם אני טועה). אם תשווה את זה ל-2000-2100, זה אכן יוצא משתלם עבור נסיעות יחסית קצרות כמו שלי ושלך. בשנה הבאה ההפרש אמור להיות גדול יותר.

אבל אולי החסכון של 300-400 ש"ח בחודש (או יותר בשנה הבאה) לא שווה את הפינוק של רכב חברה? דלק חופשי בלי לחשוב בכלל, לוקחים לך את האוטו לכל הטיפולים והטסטים, פחות דאגה לשלום האוטו, וכו.

את זה אתה תגיד... :)
...
ברוב החברות מורידים לך מהברוטו את העלות של הליסינג.
מהסכום שנשאר נגזרים לך תנאים סוציאלים (ביטוח מנהלים וקרן השתלמות).
ברגע שאתה מחזיר את הרכב והברוטו גדל התנאים האלו גדלים גם .
זה יכול ליהיות סכום משמעותי כתוספת שאי אפשר לא להתחשב בו בתחשיב הכללי.
לפי החסכון של ה 2000 שקל בחודש שציינתה אני יכול להעריך שיתווסף לך גם באזור ה 1000 שח לתנאים האלו
ובלבד שאתה מקבל תנאים סוציאים על 100 אחוז שכר.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

Re: דו גלגלי

שליחה #26 

mayeast כתב: מה עם אובדן ימי עבודה עקב תאונות ?
החיים שווים יותר מקיצור זמן וכסף עקב נסיעה על אופנוע.
...
נו באמת... איזו תשובה לענות, את הטיפשית או את המתחכמת?

"אובדן ימי עבודה עקב תאונות":
התשובה הטיפשית: מכוסה על ידי הביטוח. בנוסף יש כאן אפשרות לתביעה אזרחית - ואז בכלל יוצאים ברווח!

"החיים שווים יותר מקיצור זמן וכסף עקב נסיעה על אופנוע":
התשובה הטיפשית: נכון לכרגע, אני שווה הרבה יותר כסף כמת מאשר כאדם חי.
התשובה המתחכמת: אפשר למות בכל מיני צורות ודרכים, ברכב, בטיסה, במהלך ריצה, במהלך רכיבה על אופניים ואפילו תוך כדי סקס - האם להימנע מכל זה?
התשובה הרצינית: ב 2007 מתו על הכביש 35 רוכבי דו"ג לעומת 134 הולכי רגל. באותה שנה, אגב, נהרגו כ-130 נוסעים ברכבים (קרי אנשים שנסעו ברכב אך לא נהגו בו) ועוד כ-120 נהגים.
You are never fully dressed without a smile

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #27 

shed,
זה סטייה מהנושא, אבל הסטטיסטיקה שלך מטעה לגמרי.
המספר הרלוונטי זה כמה הרוגים על דו"ג יחסית לרוכבי דו"ג, ואת זה להשוות להרוגים הולכי רגל יחסית לכלל הולכי הרגל, וכנ"ל לנהגים.
לבן אדם ששוקל האם לרכב על אופנוע, ללכת ברגל או לנהוג במכונית, היחס הזה מבטא את הסיכון שלו, לא המספרים המוחלטים.
יש רק הרוג אחד מבין האנשים שהחליטו בכוונה לקפוץ מתחת לגלגלי משאית, אבל זה 100% מתוך אלה שהחליטו לעשות כן, אז אני מסיק שלקפוץ מתחת לגלגלי משאית זה כנראה די מסוכן :roll:
משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #28 

moco כתב:shed,
זה סטייה מהנושא, אבל הסטטיסטיקה שלך מטעה לגמרי.
המספר הרלוונטי זה כמה הרוגים על דו"ג יחסית לרוכבי דו"ג, ואת זה להשוות להרוגים הולכי רגל יחסית לכלל הולכי הרגל, וכנ"ל לנהגים.
לבן אדם ששוקל האם לרכב על אופנוע, ללכת ברגל או לנהוג במכונית, היחס הזה מבטא את הסיכון שלו, לא המספרים המוחלטים.
יש רק הרוג אחד מבין האנשים שהחליטו בכוונה לקפוץ מתחת לגלגלי משאית, אבל זה 100% מתוך אלה שהחליטו לעשות כן, אז אני מסיק שלקפוץ מתחת לגלגלי משאית זה כנראה די מסוכן :roll:
...
חיכיתי שהטיעון הזה יגיע.
יש "קצת" בעיה כאן עם המספרים, מפני שאנחנו לא יודעים כמה הולכי רגל יש (האם מישהו שהולך בקניון הוא הולך רגל או לא? האם "הולך רגל" הוא רק מי שחוצה את הכביש? האם זוג שישב בבית קפה, ונחת עליהם ג'יפ הם הולכים רגל?).
בנוסף - אין לנו סטטיסטיקה ונתונים לגבי כמה נוסעים ברכב יש בסך הכל.
המספרים היחידים שידועים הם: מספר כלי רכב, ומספר נהגים שרשאים לנהוג (לאוו דווקא מספר נהגים פעילים).
אגב, גם לפי המספרים האלה, שני דו"חות שונים מציינים אחוזים שונים של מעורבות בתאונות דרכים עבור דו"ג.

בכל מקרה - לא ניכנס לזה כאן. אני בהחלט אשמח אם מרטין לא ילך על האופציה של קטנוע מפנק, כי זה יחסוך לי רכישה של מעיל וכפפות :-)
You are never fully dressed without a smile

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #29 

למזלינו, סטטיסטיקת הולכי הרגל לא רלוונטית להחלטה של מרטין, אז הבעייתיות שהזכרת לא צריכה להטריד אותנו.
בהחלטה אם לרכב על דו גלגלי או ליסוע במכונית, יותר מסוכנת משמעותית הבחירה בדו גלגלי.
משה

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #30 

בהקשר של תאונות, הסטטיסטיקה היחידה שכם יודעים לעשות היא כמות הרוגים לק"מ שאותו כלי עושה, וכאן, אכן לדו-גלגלי יש אחוזים גבוהים יותר מרכב 4 גלגלי.
מכיון שמדובר על מרחקים קצרים, בכבישים, יחסית נוחים בלי תנועה רבה ומדובר בקטנוע ולא אופנוע ספורט ואני מכיר את הנהג (לא מתלהב ממהירות בכלל), אני חושב שאני מקטין משמעותית את הסיכון בתחום הזה, אבל נכון, פגיעה קטנה באשמת צד ג', סיכוייה לפגיעה קטלנית גבוה יותר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

דו"ג בטוח

שליחה #31 

אני בחרתי בדו"ג הבטוח ביותר שיש( ליתר דיוק: היה) בשוק - BMW-C1.
ואכן, עד היום 0 תאונות! האישה שקטה (יותר), ואני מקווה לראות את הילדים גדלים.
והיתרון הכי גדול: שומר על שפיותי מפני אבדנה המוחלט בפקקי כביש גהה (הידוע גם כ"חניון הגדול במדינה").
בכל אופן: למקרה תאונה, אני מוגן יותר מכל רוכב אחר, וכנראה כמו נהג מכונית אירופאית קטנה.
לגבי עלויות: תחזוקה יקרה רצח (ב.מ.וו., או לא?).
דלק: 1:27
ביטוח: רצח.
שפיות: priceless
אורי

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73269
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #32 

מרטין, בתור אחד שנהג על קטנוע מנהלים כ 5 שנים אני יכול להגיד לך שאין שום אפשרות להשוות את הנוחות של רכב דו גלגלי למכונית, ביחוד כשהדו גלגלי הוא רכב שני במשפחה (בנוסף למכונית) ומשמש בעיקר לנסיעות לעבודה ולסידורים. אני לא יודע איך זה אצלכם, אבל רב נהגי המכוניות מבלים זמן ניכר מהזמן שלהם על הכביש (בעיקר לעבודה וחזרה) בפקקים. החיסכון בזמן שנותן דו גלגלי מהבחינה הזו (ולא הזכרתי בכלל את היתרון הגדול במציאת חנייה - אין דבר כזה "אין מקום חנייה" עם דו גלגלי) בעיניי לפחות הוא יתרון אדיר. הסיבה היחידה בגללה מכרתי את הקטנוע הייתה הגעתה של הזאטוטה שלי שהובילה לצורך ברכישת מכונית - כרגע אין לי את האפשרות הכלכלית לשלם שני ביטוחים במקביל.

אז נכון, זה כלי פחות סלחני בתאונה, אבל כמו שציינת גם אני הכרתי את עצמי וגם אני יודע שבמקרה שלי לא היה מדובר על צעיר מתלהב וחובב אתגרים, ככה שרמת הסיכון אוטומטית יותר נמוכה (ד"א, כשאתה רוכב על קטנוע אתה עשרות מונים יותר עירני, את זה הבנתי אחרי כמה שנים על הכביש על שני סוגי הרכבים).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

Re: דו"ג בטוח

שליחה #33 

urisavor כתב:אני בחרתי בדו"ג הבטוח ביותר שיש( ליתר דיוק: היה) בשוק - BMW-C1.
ואכן, עד היום 0 תאונות! האישה שקטה (יותר), ואני מקווה לראות את הילדים גדלים.
והיתרון הכי גדול: שומר על שפיותי מפני אבדנה המוחלט בפקקי כביש גהה (הידוע גם כ"חניון הגדול במדינה").
בכל אופן: למקרה תאונה, אני מוגן יותר מכל רוכב אחר, וכנראה כמו נהג מכונית אירופאית קטנה.
לגבי עלויות: תחזוקה יקרה רצח (ב.מ.וו., או לא?).
דלק: 1:27
ביטוח: רצח.
שפיות: priceless
אורי
...
הי אורי.

אולי תוכל להסביר לי איך החופה המיזערית הזו אמורה להגן עליך? לי אישית זה נראה יותר כגימיק מאשר כאביזר בטיחות, לא?

ד"א - אם כבר מדברים על דו גלגלי "בטיחותי" - יש כיום דו גלגלי עם 3 גלגלים, מה שמצמצם באופן משמעותי את הסיכוי להתהפכות/נפילה:

http://thekneeslider.com/archives/2006/ ... 3-scooter/

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #34 

Huber ידידי,
החופה היא אכן שולית בעיניין. ההגנה העיקרית היא מהקשתות שמחזיקות אותה ומהוות תא בטיחות - ומהחגורות שמחזיקות אותך מוגן בפנים בזמן תאונה.
וזה רק feature בטיחות אחד מיני רבים.
אם זה באמת מעניין אותך - הנה אתר ובו אינפורמציה רבה:
http://www.c1forum.co.uk/cgi-bin/forum_show.pl
היו ברשת עותקים של סרטונים של ניסויי ריסוק של הקטנוע - נדמה לי שהם נמחקו כבר, אבל אחפש אותם.
לגבי התלת-אופן- זה הגימיק האמיתי. מתי נפלת מקטנוע בפעם האחרונה כי היה חסר לך גלגל?
אורי

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #35 

אהה: הינה אחד ....

ויש עוד כ3 או 4.

לא זכור לי שראיתי כאלה ניסויים בשום דו"ג אחר...
אורי

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #36 

אם כבר שאלת :roll:

כשרכבתי על הקטנוע היו לי 2 מיקרים של התהפכות שבקטנוע שכזה כנראה ולא היו קורים, הראשונה עקב כתם שמן שצף בגשם הראשון. עמדתי ברמזור וכשהתחלתי את הנסיעה לא שמתי לב שבאמצע הצומת ישנו כתם שמן, מה שהוביל לאיבוד שליטה ונפילה (לא רצינית האמת למזלי עקב מהירות נמוכה). השנייה עקב פנצר בגלגל הקידמי שהוביל לאיבוד שליטה ושוב לנפילה (והפעם די כואבת אבל ללא תוצאות לטווח ארוך).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #37 

ראיתי כרגע את הווידאו שמצאת - לא רלוונטי לחלוטין. במקרה ראשון למשל האופנוע ממשיך לעמוד במקום אחרי התנגשות ושנינו יודעים שזה לא מה שקורה במציאות (יש מספיק סירטונים ברשת של התנגשויות של אופנוע אם אתה רוצה לראות מה קורה באמת). הווידאו השני רק מראה התנגשות, מה זה מוכיח? מה קרה לבובת ניסוי באמת לא ממש מראים.

ד"א - בשני הפעמים בהם איבדתי שליטה על הקטנוע (ראה פוסט קודם שלי) עצם העובדה שלא הייתי קשור אליו עזרה להוריד מחומרת האירוע ולא להיפך, אני אישית בחיים לא הייתי קושר את עצמי לכלי דו גלגלי, אני נחרד לחשוב מה יקרה לי בתאונה רציני אם אהיה קשור לכלי עצמו (אני מכיר כמה וכמה מקרים של רוכבי דו גלגלי שעשו תאונה רצינית, נזרקו מהכלי לצד הדרך ושרדו עם פגיעות מינימליות, אני די בטוח שאם הם היו קשורים לכלי המצב היה שונה).

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #38 

ובטוח שגלגל נוסף היה מציל אותך?
באחד הימים הראשונים שלי על הC1 -כשהיה לי ולו ותק של 300 ק"מ שלמים!- דרסתי בקבוק זכוכיתת שפוצץ את הגלגל האחורי. העצירה היתה הדרגתית ומפתיעה בחוסר הדרמה שבה - אולי הודות לABS....
התוצאות לטווח ארוך היו גרירה למוסך וצמיג חדש :-P
נסיעה בטוחה,
אורי

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #39 

הוידאו הראשון מדמה התנגשות חזיתית בקיר, או תאונה אחרת עם האטה של 50 קמ"ש בתוך מרחק אפסי. (שזה גם יכול להיות מ100 ל50ת כמובן). שים לב מה קורה לבובה: היא לא עפה לשום מקום. העצירה שלה היא הדרגתית וsurvivable.
לגבי הסרטון השני - שוב, הבובה שורדת לחלוטין ומוגנת מפגיעות נוספות. אגב, בסרטון אחד כזה ניתן היה לראות שהראש נוגע באספלט ולכן היצרן הוסיף "פגושונים" בצדדים.
בכל-אופן, אם לא השתכנעת, חבל אבל לא נורא: הרשויות בישראל ובמדינות נוספות (למעשה כולן חוץ מבריטניה) השתכנעו ופתרו את רוכבי הC1 מחובת חבישת קסדה. וכן, יש ברוב הרשויות האלו אנשים שמבינים משהו בבטיחות בדרכים, אפילו יותר מהשראלי המצוי ש"יודע" שעדיף לעוף מאופנוע מאשר להשאר עליו.

עוד דבר: בפקספקטיבה של כ-8 שנים, לחברי האתר הנ"ל (לאחר שחיפשו!) התבררה תאונה קטלנית אחת בC1 - ובמקרה זה הרוכב ז"ל לא היה חגור.
אורי

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #40 

urisavor כתב:ובטוח שגלגל נוסף היה מציל אותך?

בטוח זה רק המוות - בלי לעשות ניסוי אמפירי שום דבר לא בטוח. מניח שכן כי קראתי על הכלי הזה והבנתי שהיציבות שלו על הכביש הרבה יותר גבוה מקטנוע רגיל.

באחד הימים הראשונים שלי על הC1 -כשהיה לי ולו ותק של 300 ק"מ שלמים!- דרסתי בקבוק זכוכיתת שפוצץ את הגלגל האחורי. העצירה היתה הדרגתית ומפתיעה בחוסר הדרמה שבה - אולי הודות לABS....
התוצאות לטווח ארוך היו גרירה למוסך וצמיג חדש :-P

או שפשוט נסעת במהירות הרבה יותר נמוכה ממני/היה לך יותר מזל? :wink:

נסיעה בטוחה,
אורי
...

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”