כה אמר הגורו 2...

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
דורון3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
שם מלא: דורון אור

שליחה

TrueJoker - אם הייתי במצבך הייתי הולך על משהו זול כמו הדבר הבא למשל:

http://www.decware.com/newsite/MG944.htm

גם קואינסידנט זה אופציה לא רעה, למשל:
http://www.coincidentspeaker.com/tri_sig.htm

דעתי האישית - אם לא רוצים להיות משדרג כרוני אין טעם בלהשקיע הרבה כסף בטכנולוגיה מוגבלת.
או לעשות את זה עד הסוף או לרכוש משהו סביר במחיר סביר.

אני אישית נשאר עם ארונות הקבורה לקופים שלי (הסונוס פאבר גרנד פיאנו) כי לגודל החדר אין טעם בהורן או Full Range ESL וסינגל דרייבר לא נראים לי בינתיים.

אל תשכח גם שלרכוש מערכת כמו של דיז או Full Range אלקטרוסטטיים עם הגברה מתאימה יקנה הרבה מאוד כרטיסים להופעות קלאסיות וג'אז חיות אז צריך לקחת דברים בפרופורציה.

לדעתי : אם אין חדר - לא מכניסים חמישה פילים לחיפושית. עובדים עם מה שיש ומתפשרים על זה שלא יהיה לך את הסאונד הכי טוב בעולם. זה לא סוף העולם. יש צרות גדולות יותר...

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022

שליחה

דורון3 כתב:
אל תשכח גם שלרכוש מערכת כמו של דיז או Full Range אלקטרוסטטיים עם הגברה מתאימה יקנה הרבה מאוד כרטיסים להופעות קלאסיות וג'אז חיות אז צריך לקחת דברים בפרופורציה.

...
...
אפשר גם וגם :lol:
להקשיב להופעות זה משהו שאודיופילים אמיתיים שכחו מזמן

זו ההזדמנות להמליץ למי שיש לו ילד או ילדה לקחת אותם לסידרה בפלהרמונית של קונצרטים לילדים.

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לג'וקר- מה גודל החדר שלך? אולי גם הקואינסינדס יותר מידי גדול עבורך?

בנתיים הקואינסינדס טוטל אקליפש שלי עומדים במנוחה במרתף. מקווה שיום יבוא ויהיה לי כוח להעלות אותם לסלון.
:נגד החוקים:
ההבדל בין בס שיוצא מרמקול קופסתי (בהכללה) לבס שיוצא ממערכת בס הורן שבנויה נכון הוא ההבדל בין חומוס בקופסאת שימורים (נדמה לי שעדיין מופיעים כאילו במנות קרב) לבין חומוס חומוס.
יש כאילו שעדין קוראים לדבר ההוא בקופסאת השימורים- חומוס, ממש כמו כאילו שקוראים לאיזה אפקט=בס
לגבי יחידת בס- אין ספור רעיונות, למשל
http://forum.bd-design.nl/index.php?id=16211
The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

2.8 על 3.20 מטר אבל הבעיה היא שיש לי עכשיו המון ציוד רפואי שמפוזר בחדר , שאני לא יכול להזיז או להעיף , ויש שולחן מחשב ומיטה וארון מערכת , בקיצור חדר עמוס לאללה :lol:
ד"א אני מקווה שאני מבין נכון , אבל ביטומן זה ביטון ? כי אם כך הוא "משוגע" לחלוטין :lol:

דורון שמעת את ה DECWARE המדובר ?

דורון3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

truejoker כתב:2.8
...
לא שמעתי אבל במחיר שהם עולים ועם אפשרות לשלוח חזרה אם לא טוב אני חייב להודות שזה דיי מפתה.
עם זאת כמו שאמרתי מקודם - קופסה זה קופסה. לא יעזור בית דין.

רומי החתול כתב כבר את הדבר הבא:

http://www.goodsoundclub.com/Forums/Sho ... D=510#510

ואחרי 5 שנים בתחביב אני נאלץ להסכים.
רק היום הלכתי לצפות בבתי רוקדת בלט. יש פסנתר עומד בסטודיו ומנגנת מקצועית מלווה את הרקדניות.
אין מה לעשות - כל רמקול בכל מערכת בכל מחיר, לדעתי, לא יכול לשחזר את החיות ואת הדינמיות ואת העושר הצלילי הזה.
חלק זו ההקלטה (ומגבלות המיקרופונים, מגבלות המהנדסים, מוגבלות המדיה) וחלק שאר הרכיבים במערכת וחלק גדול הוא הרמקולים.

אז מה עושים - לא משקיעים יותר מידי כסף בטכנולוגיות מוגבלות מראש או משקיעים המון כסף בטכנולוגיות שיכולות לקרב אותך לדבר האמיתי (הורן או אלקטרוסטטיים עם מגבר מתאים).
אם הייתי מתחיל מהתחלה והייתי מתעקש על רמקול קופסתי - הייתי בודק DIY או רמקולים כמו ה - Decware ויש אחרים (קלים לדחיפה משודכים ל - SET).
נערך לאחרונה על ידי דורון3 ב 03/11/2009 6:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

123tomer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130

שליחה

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929

שליחה

דורון3 כתב:[אין מה לעשות - כל רמקול בכל מערכת בכל מחיר, לדעתי, לא יכול לשחזר את החיות ואת הדינמיות ואת העושר הצלילי הזה.

אז מה עושים - לא משקיעים יותר מידי כסף בטכנולוגיות מוגבלות מראש או משקיעים המון כסף בטכנולוגיות שיכולות לקרב אותך לדבר האמיתי (הורן או אלקטרוסטטיים עם מגבר מתאים).
אם הייתי מתחיל מהתחלה והייתי מתעקש על רמקול קופסתי - הייתי בודק DIY או רמקולים כמו ה - Decware ויש אחרים (קלים לדחיפה משודכים ל - SET).
...
דורון,
לגבי השחזור, כל מי שחשב אי פעם שיוכל להגיע בבית ל"דבר האמיתי" כנראה צריך לעשות ניקוי אוזניים דחוף, והוא ירדוף כל חייו אחרי מטרה שלא ניתן להשיג.

ולגבי "להתחיל מהתחלה", קשה לי להאמין שאיפשהו בעולם יושב מישהו, "אודיופיל" בהגדרתו, שקודם כל קרא בצמא כל מילה בכל פורום במשך 5 שנים, חסך שתי קרנות השתלמות ומכר כליה, ורק אח"כ קנה מערכת בפעם הראשונה בחייו שהייתה מבוססת על Horns או אלקטרוסטאטיים עם מגבר SET.
99.9% מבזבזים הרבה הרבה מאוד כסף על "ניסויים ותהיות", וכשמגיעים בסוף לתובנות זה קורה אחרי שכבר לא נשאר להם כסף לבנות מערכת "מאפס".
מעבר לזה יש את העניין של האגו. אנשים לא מוכנים להודות בטעויות ולהודות שמהערכת הנוכחית שלהם נשמעת ח*א, למכור הכל ולבנות אותה מחדש לחלוטין.
ובנוסף לכל זה, למי יש כוח?
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

בובו , אני מסכים עם כול מילה , רק שאני אומר לך את השני סנט שלי
אם אתה לא מוכן להודות בטעויות , אתה תחיה את כול חייך בטעות
והחיים קצרים מידי מכדי שמשחקי אגו ישפיעו עלי מלחוות חוויה יותר טובה

ולגבי ניקוי אוזניים , אני לא מסכים איתך , למוח שלך יש המון יכולות שאתה אפילו לא יודע עליהן , הוא יכול בהחלט אם הצליל מאוד קרוב , לגרום לך להאמין שזה האמיתי . זה כמובן אם אתה עושה "כיול" מידי פעם בפעם ע"י שמיעה של הדבר האמיתי
עכשיו אני לא אומר שאתה יכול עכשיו ללכת ולקנות רדיוטייפ ולשמוע פסנתר , אבל אני בהחלט חושב שאתה יכול להתקרב מה שיותר למגבלות המציאותיות שלך ולהנות מהמוסיקה

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

דורון3 כתב:
truejoker כתב:2.8
...
לא שמעתי אבל במחיר שהם עולים ועם אפשרות לשלוח חזרה אם לא טוב אני חייב להודות שזה דיי מפתה.
עם זאת כמו שאמרתי מקודם - קופסה זה קופסה. לא יעזור בית דין.

רומי החתול כתב כבר את הדבר הבא:

http://www.goodsoundclub.com/Forums/Sho ... D=510#510

ואחרי 5 שנים בתחביב אני נאלץ להסכים.
- SET).
...

לגבי הציטוט שלך של "רומי החתול"- לא אוהב אותו ובכלל מעדיף כלבים .
הבעיה של רומי שהוא כותב באתר שלו ויש לו אג'נדה מאוד מוגדרת.
מלבד זה שהוא יודע הכול ומבין הכול, הוא טוען שהוא יודע לבנות. בעבר הוא מכר כל מיני דברים- אף פעם לא משהו שהוא בנה.
כך שהאג'נדה שלו היא DIY ובעיקר זו שמבוצעת על ידו.
מצד שני הבעיה שלפעמים הוא צודק יש פסקאות או פוסטים שיש שם לפעמים אות או מילה נכונה.
אני מתחבר לחלוטין למשפטים הבאים מהפוסט שהבאת(לא תיקנתי את שגיאות הכתיב שלו):
As I numerously mention: most of people in audio are Morons and Sound that they get in thier listening rooms is not the result of their personal demands but the “as is” results. Therefore, since we, the consumers, demand “as is result” then the designers-manufactures target thier predicts to satisfy the consumers “as is demands”.

Unfortunately the Morons-audiophiles do not recognize any musical results or an acoustic neutrality – they recognize only hi-fi glitz and the damn chest-pressure. I remember 4-5 years ago I foolishly brought in my home one retarded NH distributor who was sitting infront my playback and while I’ was playing for him music he was asking me: “Ok, and where is the Sound?”

בהקשרים הנ"ל אני חושב שאני בדעתו אבל אך ורק במוזיקה שאינה מוגברת, קרי למוזיקה שבצורה הטבעית שלה לא מצריכה להישמע דרך רמקול והגברה –כלומר מוזיקה קלאסית וג'אז.
מוזיקה אלקטרונית, רוק וכו' הצליל חייב לעבור דרך הגברה ורמקול כדי שישמע בהופעה .
התיאורים שאנשים מתארים את הצלילים ששומעים לעתים\לרוב לא קשורים למוזיקה.
למשל- שוב ושוב אנשים מתארים שיפור בצליל של המערכת שלהם- בצורה שהמערכת נשמעת יותר שקטה. נשאלת השאלה- למה המערכת מרעישה מלתחילה? ומה יש לשקט הזה עם החוויה המוזיקלית?
כמה רעש לבן יש בחדר האזנה- סלון שלהם? מישהו פעם מדד?
אולי אחר מדידה כזו – התחושה של "מערכת שקטה" יותר- הוא עניין מגוחך, אולי זה רק אפקט צלילי ולא קשור למוזיקה?
איזה שקט מקבלים באולם הקונצרטים?
דוגמה אחרת- אחת הטענות לגבי נחיתות וניל או מול סידי הוא שהטווח הדינמי של וניל הוא 70 דיבי ואילו של סידי גבוהה בחצי.
זה נכון אבל האם מערכת יכולה לנצל את הטווח הדינמי המשופר ולהשמיע מוזיקה בצורה דינאמית ללא קימפרוס ועיוותים?

מה עדיף- לשמוע מוזיקה דרך מדיה עם טווח דינמי רחב יותר אבל ללא יכולת דינאמית אמתית של המערכת (רוב בעלי המערכות בטוחים שהמערכת שלהם דינאמית מאוד ולכן אין בעיה)
או להקשיב למוזיקה המוקלטת על מדיה עם פחות דינאמיות אבל למערכת יכולת דינאמית גבוהה ?
איך בא לביטוי אפסקילינג במערכת דינאמית או מול מערכת לא דינאמית? עד כמה הוא באמת חשוב לחוויה מוזיקלית? לאפקט של סאונד?
ועוד ועוד ועוד
הכל מתחיל ונגמר בזה שהאודיופיל אמיתי תמיד יבחר להקשיב למערכת שלו ולא ללכת לאולם הקונצרטים.
הוא ידבר על מאהלר או שוברט עם דיסק בדיקה כזה או אחר- אבל איך נשמע במציאות- לרוב, אין לו מושג.
לפני שבועיים הטרחתי את עצמי להזמנה של עמית לעסקים- לשמוע את רביעית אביב מנגנת את השני של שוסטקוביץ באולם רפפורט בחיפה.
יש לי אותו מוקלט ברביעיית אמרסון- מה אני צריך את החברים הללו?
הגעתי לשם בגלל דבר אחד (האמת שיותר)- בגלל הסאונד (נו טוב ,גם האינטרפרטציה).
אין תחליף למוזיקה חיה.
זה ממש כמו אודיופיל אמיתי שיסע שעות כדי להקשיב למערכת אחרת ולבדוק כמה הבס מהודק.
הוא יקשיב ליותר מערכות מאשר קונצרטים. אין לזה שום כלום עם מוזיקה. מיישום מה יש אודיופילים שחשים צורך ליפות את תחביב האודיופיליה בערכים אחרים (שנתפסים כגבוהים יותר על ידי חלקם) , כמו מוזיקה.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

גידי לכל היותר מקריאת דבריך גם אתה מייצג אג'נדה .
היא שולית ביחס לכלל האודיופילים שבחרו ללכת בדרכים אחרות.
האם זה נכון ? האם זה לא נכון ?
לא יודע , סט בעל רמקול דינאמי יכול להיות לא פחות מעניין מסט עם הורן ו\או פול ריינ'ג
אתה יודע כמה אודיופילים עשו סוויטץ והחליפו סטים הורנים \ פול רינג'ים ברמקולים אקטיבים ?

מקריאת השרשור אני למד כי אלו שאינם בעלי הורנים עם SE מעוטי וואטים אינם מבינים כלל במוסיקה.
גם אני וגם אתה יודעים טוב מאוד שלא כך הדברים.

אגב העדפה שלי היא רמקולים דינמאים עם נצילות גבוהה אני מאמין שניתן לשלוט בהם טוב יותר ללא צורך בבנית חדר אקוסטי .
לא נידרש אולם קונצרטים בשביל להנות ממוסיקה ולעניות דעתי \ ניסיוני הם יותר וורסטילים ממעוטי הוואטים וההרונים.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

truejoker כתב:בובו , אני מסכים עם כול מילה , רק שאני אומר לך את השני סנט שלי
אם אתה לא מוכן להודות בטעויות , אתה תחיה את כול חייך בטעות
והחיים קצרים מידי מכדי שמשחקי אגו ישפיעו עלי מלחוות חוויה יותר טובה

ולגבי ניקוי אוזניים , אני לא מסכים איתך , למוח שלך יש המון יכולות שאתה אפילו לא יודע עליהן , הוא יכול בהחלט אם הצליל מאוד קרוב , לגרום לך להאמין שזה האמיתי . זה כמובן אם אתה עושה "כיול" מידי פעם בפעם ע"י שמיעה של הדבר האמיתי
עכשיו אני לא אומר שאתה יכול עכשיו ללכת ולקנות רדיוטייפ ולשמוע פסנתר , אבל אני בהחלט חושב שאתה יכול להתקרב מה שיותר למגבלות המציאותיות שלך ולהנות מהמוסיקה
...
הייתי כל כך קפדן, זהיר ואיטי בבחירת כל רכיב ורכיב שלי במערכת כך שיותר מדי טעויות בוודאי שלא עשיתי.
הייתי מאוד שמח למכור את כל הסטאפ שלי ולבנות מאפס את מערכת החלומות שלי, שאולי תהיה מבוססת על Horns והגברת SET. בנוסף אני בהחלט מעיד על עצמי שאני חף משיקולי אגו.
יש לי רק כמה בעיות זניחות שמונעות ממני לממש את הפוטנציאל הגלום ביכולת השמיעה המדהימה שלי:
1. אין לי מספיק כסף
2. אין לי חדר מוזיקה ייעודי וגם לא מקום להכניס עוד מערכת סטריאו בסלון המסכן שלי
3. אין לי אפילו מספיק מקום להחליף את הקופסאות הצרות והארוכות שלי בסלון ברמקולי Horn חביבים
4. אין לי מספיק כסף
5. אני שומע קלאסית וג'אז אבל גם רוק כבד ומטאל. אין מצב מבחינתי שמערכת אחת תספק לי את כל הצרכים
ולכן אני צריך שתי מערכות נפרדות וחדר ייעודי
6. אין לי חדר ייעודי
7. אין לי מספיק כסף כבר אמרתי?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

טוב , אתה מוכן לעשות לי טובה אחת ? אל תזכיר את נושא הכסף בזמן הקרוב ליידי :lol:

דורון3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הנה עוד חברה מעניינת:
[left]http://www.tonianlabs.com/[/left]
רמקולים נצילים (95-97dB), טוויטר ריבון, Semi Open Baffle, דרייברים שונים:
Phy בעל התנגדות 16 אוהם או Fostex בעל התנגדות 8 אוהם.

יש התלהבות גדולה במחנה הרמקולים הנצילים, במיוחד בהשוואה לרמקולים קופסתיים לא נצילים (דאלי, דיינאודיו וכו'):
http://www.tnt-audio.com/casse/tonianlabs_tld1_e.html
http://www.positive-feedback.com/Issue3 ... n_labs.htm
http://www.audioasylum.com/audio/speake ... 48147.html
http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl ... w&zztonian
המחיר לא מטורף (אני חושב שה - TL-D1 עולה כ - $2,200 חדש).
נערך לאחרונה על ידי דורון3 ב 06/11/2009 10:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

דורון3 כתב:הנה עוד חברה מעניינת:
[left]http://www.tonianlabs.com/[/left]
רמקולים נצילים (95-97dB), טוויטר ריבון, Semi Open Baffle, דרייברים שונים:
Phy בעל התנגדות 16 אוהם או Fostex בעל נצילות 8 אוהם.

יש התלהבות גדולה במחנה הרמקולים הנצילים, במיוחד בהשוואה לרמקולים קופסתיים לא נצילים (דאלי, דיינאודיו וכו'):
http://www.tnt-audio.com/casse/tonianlabs_tld1_e.html
http://www.positive-feedback.com/Issue3 ... n_labs.htm
http://www.audioasylum.com/audio/speake ... 48147.html
http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl ... w&zztonian
המחיר לא מטורף (אני חושב שה - TL-D1 עולה כ - $2,200 חדש).
...
השאלה היא האם רמקול של 95DB יוכל להיות מוגבר ע"י מגבר SET איכותי של 3W לדוגמה
כמו רמקול Horn של יותר מ-100DB כך שגם ברמקול הפחות נציל המוזיקה תישמע Flawless
וחסרת מאמץ/קומפרסיה לחלוטין.
אם כן - מצוין.
אם לא - לא חבל על הזמן ועל הכסף?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

בובו , אני חושב שאולי 3 לא , אבל SET זקוק יותר לעכבה יציבה מאוד , מאשר לנצילות , כך שמאוד יתכן והם טובים צריך פשוט לבדוק ולראות את הגרף שלהם
דורון אני אבדוק את זה . כרגע אני במצב פיננסי מאוד גרוע כך שאני מעכב כול החלטה . מה עוד שאני זקוק לתקן את המגבר הנוכחי שלי או להחליפו כדי שאוכל בכלל לשמוע :lol:
מקווה שהמצב ישתפר בהקדם ואוכל לדווח בשורות טובות

דורון3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ראיתי שהם גם באים בצורת קיט להרכבה עצמית (יוזיל עלויות).
דבר שיכול להיות בעוכריהם (וגם בעוכרי ה - Decware) הוא האינטגרציה של הריבון טוויטר עם ה - Extended Range Fostex Driver.

קשה לחזות איך רמקול ישמע מבלי להאזין לו. במיוחד לטון של הרמקול. הנייר לא אומר לך את זה.
השוויתי את הרמקול הנוכחי שלי לפולק מוניטור 7 (אתם יודעים כבר שאני לא סנוב) - לפולק יש באס נשלט יותר בתדירויות הנמוכות מאוד בגלל Passive Radiator אבל הטון סינתטי לחלוטין (לא נשמע כמו כלי נגינה אמיתיים אלא כמו סינתסייזר שמנגן כלים אחרים והרמקול נשמע קופסתי למהדרין). שום נתונים על הנייר לא יגידו לך את זה...

ב - Tonian Labs העכבה והנצילות טובות. בעובדה שזה Semi-Open Baffle יקטין Box Coloration, זה שזה 8 אינצ' דרייבר יתן צליל מלא יותר מה - Fostex הקטנים של ה - 4.5-5.5 אינצ' אם כי מעט איטי יותר ויותר רגיש ל - Cone Breakup.
לא יודע אם 3W יזיז אותם.
ניסינו להזיז את הקאינסידנט סופר אקליפס עם המגבר הבא:
http://www.musicalparadise.ca/mp/index. ... mua0hfnbn0
עם טרנספורמר Hammond משודרג (הטרנספורמר עלה כ - 400 דולר. לא top-of-the-line אבל לא דרעאק).
לעומת ה - JAS Audio 300B/805 נשמע פחות דינמי, פחות Extended, איטי יותר, חלקלק יותר. פחות כמו מוסיקה חיה.
תחושת בטן: אני לא בטוח שאיזשהו 300B לבד (כ - Output Tube ולא כ - Driver Tube) יכול לעשות את העבודה (להיות דינמי ו - Extended) בלי קשר לכמה נציל הרמקול. יתכן שאני טועה אבל זו לא פעם ראשונה שאני נתקל בבעיה הזאת.
805, 845, 211, EL-156 למשל זה סיפור אחר לגמרי.

אני שואל את עצמי אם הרמקול ישמע יותר דינמי מהגרנד פיאנו שלי כשהוא מחובר ל - Joule/JAS Combo.
ל - JAS יש 45 וואט לערוץ כך שמדובר במגבר חזק בהרבה.

אולי נשכנע את בעל החנות הקטנה והמטריפה (Audio Toyz) להביא זוג כי הוא מזמן רצה להביא רמקול מבוסס Fostex ואז אוכל לספר את התרשמותי מיד ראשונה.
אל תשכח שמה שאני תופש כטון "נכון" וצליל טוב זה טעמי האישי, בדיוק כמו התרשמויותיהם הסובייקטיביות של הסוקרים המקצועיים והלא מקצועיים שהאזינו לרמקול.

אני אבקש מהמתכנן עקומת הענות וגם צילום של הצד האחורי של הרמקול על מנת להבין מה זה ה - Semi Open Baffle הזה.

עוד דבר מעניין שאני אשאל אותו היא נקודת הקרוס אובר - נראה שהדרייבר הראשי מפיק את רוב התדרים (מ - 40 עד 6K או יותר) אבל זו רק השערה.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

דורון,
תקן אותי אם אני טועה אבל טוויטר ריבון זקוק ליותר זרם מטוויטר רגיל?
אם זה אכן כך מה הועילו חכמים בתקנתם, כי לפי מה שאני מבין ולפי מה ששמעתי כל הקונץ ברמקול מאוד נציל עם עכבה יציבה זה להתאים לו הגברה שתתרכז יותר באיכות הבלתי מתפשרת של ה-3W "המסכנים" שלה במקום להתעסק בלספק יותר כח ע"י יותר זרם.
לפי מה שהבנתי לחבר מגבר מנורות "סטנדרטי" שמספק 30W לרמקול מאוד נציל עלול להיות בזבוז של כח "מיותר" ע"ח איכות הצליל של המגבר.
אני צודק?

דורון3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יש כמה נקודות כאן:
1. ריבון דורש יותר זרם באופן כללי אבל ריבון שמייצר טרבל בלבד בניגוד לפול ריינג' כמו Apogee למשל לא דורש כל כך הרבה זרם. באופן מפתיע יכולה להיות לו נצילות דיי גבוהה (90dB ויותר).

הטוויטר בשימוש נסקר בכתבה הבאה:

http://www.6moons.com/audioreviews/tonian3/tlr1.html

ואם לצטט משם אז:
The R1 has a nominal impedance of 8 ohms and a sensitivity of 95dB

2. מגברי SET תלויים בעיקר במעגל, בשפופרות (סוג השפופרת ואיכותה) ובמידה רבה בטרנספורמר שלהם.
כל הפרמטרים האלה חשובים בין אם מדובר ב - 2W או ב - 160W.
אני לא חושב שעניין הוואטים חשוב כל כך.
יש עניין שככל שמעגל פשוט יותר (מינימליזם) הסיכוי להקטין פגיעה בסיגנל גבוהים יותר ולכן Purists יטענו שמגברי SET A2 (שני שלבי הגברה) בהכרח ישמעו פחות טוב ממגבר A1 ויש גם את עניין ה - Zero Global Feedback.

אם לצטט את VAC:
[left]Earlier I noted that the triode could be the most linear of amplifying devices. I left this small hedge because it is possible to build a rather flawed triode as well. The 300B is a highly linear tube. In fact, the high voltage supplies in the Renaissance Seventy/Seventy do not vary by one volt over the range from idle to clipping, indicating an absence of rectification effect (distortion). The type 845 is also a very linear tube, although requiring higher drive voltages, which can result in more overall distortion. The 211 is a bit more problematic; it requires a large drive voltage and drive power to deliver full output. In such operation (Class A2) the tube is said to "draw grid current." Entering the grid current region may cause a sort of crossover behavior as the driver stage is abruptly called to provide significant power into a suddenly lower impedance load (Moir, page 281; Ravenswood, Fixed Bias, Audio, Feb. 1958, page 48). Amplifiers running subscript 2 operation often may be identified by the use of a power tube (2A3, 300B, etc.) in the driver position. The 211 and 845 also require very high plate voltages (800-1200 VDC), about twice that of the 300B, and desire a higher load impedance, both of which complicate output transformer design.
[/left]

לפי המאמר הזה תהיה פשרה מסויימת באיכות בגלל בגלל מורכבות מסויימת של המעגל והטרנספורמר אבל מצד שני יש Headroom של כוח = דינמיות מוגברת גם ברמקול נציל. זאת הייתה התרשמותנו בקואינסידנט שהוא אמנם לא שיא הנצילות אך הוא בהחלט קל יחסית לדחיפה.

בסופו של דבר מבחן התוצאה הוא החשוב ביותר.

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לדעתי הלכתם לאיבוד
רמקול נציל אינו ערובה לאיכות. יש הרבה רמקולים נצילים לא טובים
הנצילות הוא פרמטר אחד בלבד ואינו רלוונטי בפני עצמו

SET
אינו ערובה לאיכות. יש המון סינגל אנדד טריוד שנוצרו כי מישהו יודע לבנות ו\או למכור אותם
דינאמיות אינו רק עיניין של השפורפרת. יש מעגל, יש קבלים, טרנספורמר ואחרים ויש את ההתאמה לרמקול ועוד ועוד ועוד
The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

diz1 כתב:לדעתי הלכתם לאיבוד
רמקול נציל אינו ערובה לאיכות. יש הרבה רמקולים נצילים לא טובים
הנצילות הוא פרמטר אחד בלבד ואינו רלוונטי בפני עצמו

SET
אינו ערובה לאיכות. יש המון סינגל אנדד טריוד שנוצרו כי מישהו יודע לבנות ו\או למכור אותם
דינאמיות אינו רק עיניין של השפורפרת. יש מעגל, יש קבלים, טרנספורמר ואחרים ויש את ההתאמה לרמקול ועוד ועוד ועוד
...
למרות שלי לפחות זה ברור טוב שהבהרת את זה.
יש רק שתי אפשרויות: או שאתה שומע רכיבים אצלך בבית או שאתה סומך על המלצה של מישהו אחר שמכיר את הסטאפ הנוכחי שלך ואת טעמך ב-100% ואז קונה "על עיוור".
בכל מקרה מדובר בהרבה ניסויים ותהיות ותנחומיי הכנים לאותו אחד שקונה רמקול מהאינטרנט רק בגלל שיש לו נצילות של 98DB ב-8 אוהם, דרייבר של 8 אינטש ועכבה יציבה.
כנ"ל כמובן לגבי מגבר ומבחינתי לפחות בעצם גם כל רכיב אחר.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”