...
אני מסכים שכנראה יש בעיה עם המקום שלהם , במיוחד אם לא נותנים להם מה שהבטיחו להם , אבל יש עובדה אחת שאתה לא מודע לה , תנהג בכביש מספר 4 מת"א לאשקלון , ואחרי הדרך המהירה כשתעבור את אשדוד , אתה תראה בצידי הכביש "התנחלויות " של בדואים . ולכן אנשים מפחדים , ואולי זו הסיבה שהורסים להם בתים ? ז"א מפחדים שאם לא יעמידו אותם במקומם , הם יבנו בתי קבע בכול מקום שירצו ? וזו עדיין מדינה שטוענת שהיא מדינת חוק , כך שסדר אמור להיות לא ?
ramkol כתב:
מה שכתבת כמובן גזעני למופת. אתה מניח שאוכלוסיה מסויימת מתוך היותה שייכת למוצא מסויים, היא בבסיסה לא מוסרית או עבריינית. קוראים לזה גזענות.
מה אתה מציע לעשות?
...
לא. אבל אם אוכלוסייה מסויימת מתנהגת בבריונות באופן סיסתמטי , ויש לה מאפיינים מסויימים כמו השתייכות לשבט שבגללה הם מרשים לעצמם כי השבט מהווה גב , אז אני יכול להצביע עליהם וזה לא גזענות
בדיוק כמו שאגיד שחלקים לא קטנים מברייטון ביץ מאכלסים את המאפיה הרוסית ואנשים שם חשודים כמקורבים לזה , האם גם זה נכלל בגזענות ?
ramkol כתב:
דבר אחרון בעניין. עם כל הכאב על ההרס של האתר, אנשים חשובים יותר מאבנים, ואפילו אם בנו מהם את בית המקדש....
.
...
צודק , אבל אתה לקחת את זה למקום הלא נכון . אין שום סיבה להתחיל מלחמה על אבנים , אבל גם אין שום סיבה לתת "פרס " לבריונים שבגלל שחושבים, ואולי בצדק , שדפקו אותם , להתנהג בצורה הזו , כמו כן בביקור האחרון שלי בב"ש , אני ראיתי בעצמי איך הקהילה הזו מתנהגת , הן בכביש והן בשוק
אז אני אומר לך משהו אחד , אני שונא בריונים ולא משנה צבעם/מוצאם/דתם/מינם ולמעשה גם לא משנות לי הסיבות שלהם , כי ברור לי שיש צדק חלקי בסיבות שלהם , אבל ברור לי שיש המון אנשים שסובלים ולא משתמשים באלימות . מה שנעשה בעובדת היה אלימות לשמה
ועוד דבר , בזמנו הייתי מאושפז בית לווינשטיין , בחדר שלי היה בדואי מהדרום , שפשוט נכנס בכוונה (הוא אמר את זה ) ברכב ישראלי רק בגלל מספר צהוב , הוא תבע את הביטוח של הנכים כי הוא היה במצב קשה . באו אליו החמולה , ואני יכול לומר לך שהם התנהגו בצורה הכי מחפירה ומזוויעה שיצא לי לראות , ועוד בבי"ח שעוזר להם בגלל שיש שם העדפה למיעוטים (העדפה שקטה שלא מובלטת אבל ישנה , והם יודעים את זה ) , לקראת סוף האשפוז כשהבן ז**ה יכול היה להזיז את היד בגלל פיסיטרפיסטית שעשתה מעל ומעבר והיגיע גם בזמני לילה שפיזיותטרפיה לא עובדים , הוא שלח את היד שלו לאבר צנוע שלה , אני הייתי שמח להרוג אותו במקום , ואם לא היו עדים , הוא היה מת
ורק שתבין , אתה יכול בהחלט לקחת את זה לגזענות , כי כול האנשים עם דעות כמו שלך , לא מבחינים בין כעס על התנהגות לא מוסרית של מגזר שלם ובין גזענות , אבל אני יכול להבטיח לך בלב שלם שאם זה היה יהודי , ולא משנה מוצאו , הייתי מרגיש את אותו דבר , ואם לא היו עדים הוא היה מת בבוקר