לא, זה מחיר כולל מע"מ והרכבה ובלי מסך, כמו שציינתי, המסך כנראה יהיה במחיר 1168 ש"ח.(DELL 2209WA).integral כתב:זה המחיר לפני מע"מ?...
מבקש את חוות דעתכם בנוגע למפרט הבא, לא HTPC, מחשב רגיל
-
AviBiton
-
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8266
מחיר טוב.
שקול לקחת את ה 5850 וקרור צד שלישי למעבד.
שקול לקחת את ה 5850 וקרור צד שלישי למעבד.
-
AviBiton
-
- גורו HTmobile

הוא תמיד נותן לי מחירים זולים ביחס למחירים בשוק, אני רוכש ממנו לא מעט מחשבים לכל הסובבים אותי (רק השנה רכשתי ממנו לא פחות מ-7 מחשבים), כך שהוא די הוגן איתי, והוא יבוא לקראתי עוד קצת.integral כתב:מחיר טוב.
שקול לקחת את ה 5850 וקרור צד שלישי למעבד....
לגבי 5850,
זו כבר חריגה נוספת, מעבר לחריגה הקודמת והרבה מעבר למה שהקצבתי לעצמי.
כרטיס מסך אני אוכל להחליף גם אח"כ, גם ככה הביצועים פחות או יותר זהים, מלבד התמיכה ב-DX11 שעדיין לא ממומשת, ולצרכים שלי זה די והותר.
מבחינת קירור, אני אראה איך המעבד מתמודד בינתיים, אם תהיה בעיה, גם את זה אני אוסיף, לא צריכה להיות בעיה.
מה דעתך על ספק הכח?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
HD5850 חזק יותר מ GTX285, ה-HD4870 לא עומד קרוב אפילו.
-
AviBiton
-
- גורו HTmobile

צודק, התבלבלתי עם 5750.TheCoolest כתב:HD5850 חזק יותר מ GTX285, ה-HD4870 לא עומד קרוב אפילו....
בכל אופן, אני לא צריך כזה כרטיס בינתיים, וה-4870 הוא יותר ממספיק.
תמיד יהיה אפשר לשדרג במידת הצורך...
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ה VX אחלה ספקים למרות שאני מעדיף את האנרמקס פרו/מודו.
אם 4870 אז אחד עם קרור אקזוטי
אני עדיין הייתי הולך על 5850.
אם 4870 אז אחד עם קרור אקזוטי
- staticx
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
לדעתי אתה עושה טעות גסה.theAman כתב: צודק, התבלבלתי עם 5750.
תמיד יהיה אפשר לשדרג במידת הצורך......
כרטיסי 5XXX חזקים משמעותית ומבוססים על ארכיטקטורה אחרת לגמרי.
אתה מקבל שם ביטסטרים של פורמטי האודיו החדשים (ולא משנה אם אתה צריך את זה או לא) וזה חוסף לך קנייה של כרטיס ייעודי ב 1000 שח!
היום 5850 עולה 1300 שח! והוא כרטיס חזק לאללה שלא צורך המון חשמל ב IDLE ונותן תמורה מלאה לכסף.
- osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
כנראה שהיה מספיק לאבי גם כרטיס 4650 אז הוא הולך על כרטיס איכותי הרבה יותר מסוג 4870 שעולה איזה 500 ש"ח יותר! ואתם ממליצים לו לשקול כרטיס High End מסוג 5850 שעולה עוד איזה 300-400 ש"ח יותר!! לטעמי, ממש אין בזה שום צורך ופשוט חבל על הכסף!!staticx כתב:לדעתי אתה עושה טעות גסה.theAman כתב: צודק, התבלבלתי עם 5750.
תמיד יהיה אפשר לשדרג במידת הצורך......
כרטיסי 5XXX חזקים משמעותית ומבוססים על ארכיטקטורה אחרת לגמרי.
אתה מקבל שם ביטסטרים של פורמטי האודיו החדשים (ולא משנה אם אתה צריך את זה או לא) וזה חוסף לך קנייה של כרטיס ייעודי ב 1000 שח!
היום 5850 עולה 1300 שח! והוא כרטיס חזק לאללה שלא צורך המון חשמל ב IDLE ונותן תמורה מלאה לכסף....
אגב, בשביל לשמוע את פורמטי האודיו החדשים הוא צריך:
1. תכנים מתאימים (ריפים ולא קבצי MKV)
2. רסיבר שתומך בפורמטים החדשים
3. להוסיף עוד 2 רמקולים למערכת (במידה וכבר יש לו 5.1 רמקולים)
4. תוכנת ניגון במחשב שיודעת להוציא את האות כביטסרים דרך יציאת ה HDMI
עד שכל זה יהיה נפוץ,זמין והנגן יעבוד כמו שצריך, הכרטיסים האלו יעלו גרושים ולא 1300 ש"ח שלא לדבר על זה שלכולנו כבר יהיה נגן בלוריי (שיודע לבצע ביטסטרים כבר היום)
- staticx
-
- חבר מכור קשה

נגן בלוריי זה לא הבעייה (200 דולר כולה)
הבעייה זה מאיפה לעזאזל משכירים דיסקים?
הבעייה זה מאיפה לעזאזל משכירים דיסקים?
-
AviBiton
-
- גורו HTmobile

staticx,
תראה, אני גם יכול לקחת מעבד i7 עם לוח אם עם צ'יפסט X58 ו-6 GB זיכרון ו-2 כרטיסים ATI 5870, ולקחת 4 HDD של 1.5 TB ב-Raid ומסך 30" של DELL, אבל אין לי צורך בזה.
אני חושב שלצרכים שלי, המחשב הזה יותר ממספיק.
אני מודע היטב ליתרונות של 58XX, אבל אין לי שום צורך בהם, וכמו ש-osherov כתב, גם הכרטיס שאני כנראה אקח, הוא מעבר לצרכיי.
שלא תבין לא נכון, אני מעריך את ניסיונך לעזור
, ואני אשמח לשמוע את חוות דעתך בנוגע למפרט שהצגתי כאן (תוכל לראות את הצרכים שלי בפוסט הראשון בשרשור) אבל מה שאתה מציע לי זה כבר overkill רציני בשבילי.
תראה, אני גם יכול לקחת מעבד i7 עם לוח אם עם צ'יפסט X58 ו-6 GB זיכרון ו-2 כרטיסים ATI 5870, ולקחת 4 HDD של 1.5 TB ב-Raid ומסך 30" של DELL, אבל אין לי צורך בזה.
אני חושב שלצרכים שלי, המחשב הזה יותר ממספיק.
אני מודע היטב ליתרונות של 58XX, אבל אין לי שום צורך בהם, וכמו ש-osherov כתב, גם הכרטיס שאני כנראה אקח, הוא מעבר לצרכיי.
שלא תבין לא נכון, אני מעריך את ניסיונך לעזור
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

נראה לי שזה יפתור את הבעיה:
http://www.atomicmpc.com.au/News/157808 ... rough.aspx
צפויים ביצועים קרובים ל 4870
http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1265
http://www.atomicmpc.com.au/News/157808 ... rough.aspx
צפויים ביצועים קרובים ל 4870
http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1265
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9327
oshapir כתב:לגבי המסך - אם מסך 1920X1080 אז 24" ומעלה! אחרת הכל קטן מדי...לדעתי.
לי אישית יש את ה-24" מאותה סדרה והייתי שמח יותר אם הייתי רוכש את ה-26" המקביל בגלל גודל הטקס הגבולי ב-24". פשוט צריך להתקרב יותר למסך...וזה פחות נוח מבחינתי.
אורן....
שאלת תם-
האם מסך גדול יותר, מבטיח בהכרח גם פונטים גדולים יותר?
מחשב ה-HP שלי מחובר כרגע למסך 20" של DELL, אבל אני שוקל רכישה של מסך גדול יותר, בגלל בעיה בראייה.
מצד שני, יש לי מחשב נוסף, מדיה סנטר שיושב בסלון ומחובר למסך 46 שלל סוני, ואני לא מבחין שהפונטים הם כאלה גדולים...
- oshapir
-
- גורו

- תגובות: 4019
גודל הפונט האבסולוטי (במידה ואתה לא משנה אותו ב-WINDOWS עצמו) תלוי בגולי המסך וברזולוציה. כמובן כאשר מתרחקים מהמסך הפונט קטן יותר בראיה ולכן צריך גם להתאים את מרחק הצפייה לגודל הפונט האבסולוטי.
אם מגדילים את המסך והרזולוציה נשארת קבועה - הפונט כמובן גדל. אבל אם באותה הזדמנות גם מתרחקים מהמסך - אז זה יכול גם לא להספיק....
אורן.
אם מגדילים את המסך והרזולוציה נשארת קבועה - הפונט כמובן גדל. אבל אם באותה הזדמנות גם מתרחקים מהמסך - אז זה יכול גם לא להספיק....
אורן.
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה אורן.
האמת היא שבמדיה סנטר הרזולוציה מכוונת על המכסימום FULL HD, אבל שם גודל הפונט הוא פחות רלוונטי, כי המחשב הזה משמש רובו ככולו לצפייה בסרטים. אני כמעט ולא מתעסק עם טקסטים.
לעומת זאת באמצעות מחשב ה-HP אני עושה את מרבית העבודה, אבל אני לא יושב מול המסך אלא שוכב במיטה (בגלל בעיית ורידים ברגליים , ההמלצה של הרופאים היא להימנע ככל האפשר מישיבה ממושכת), ודי קשה לי כבר לקרוא את הפונטים.
אז אם הבנתי אותך היטב, במידה וארכוש צג מחשב גדול יותר, אזכה לראות פונטים גדולים יותר? (כמובן בהנחה שהרזולוציה של המחשב ומרחק הצפייה, יהיו זהים למצב הנוכחי)
האמת היא שבמדיה סנטר הרזולוציה מכוונת על המכסימום FULL HD, אבל שם גודל הפונט הוא פחות רלוונטי, כי המחשב הזה משמש רובו ככולו לצפייה בסרטים. אני כמעט ולא מתעסק עם טקסטים.
לעומת זאת באמצעות מחשב ה-HP אני עושה את מרבית העבודה, אבל אני לא יושב מול המסך אלא שוכב במיטה (בגלל בעיית ורידים ברגליים , ההמלצה של הרופאים היא להימנע ככל האפשר מישיבה ממושכת), ודי קשה לי כבר לקרוא את הפונטים.
אז אם הבנתי אותך היטב, במידה וארכוש צג מחשב גדול יותר, אזכה לראות פונטים גדולים יותר? (כמובן בהנחה שהרזולוציה של המחשב ומרחק הצפייה, יהיו זהים למצב הנוכחי)
- oshapir
-
- גורו

- תגובות: 4019
נכון.
אל תשכח שאתה יכול להגדיל את הפונטים במערכת ההפעלה - לא עובד כמו שצריך ב-100% מהתוכנות, אבל פתרון טוב כדי לא להחליף את המסך...
גם בגלישה בדפדפן ניתן כמובן להגדיל את המסכים.
אורן.
אל תשכח שאתה יכול להגדיל את הפונטים במערכת ההפעלה - לא עובד כמו שצריך ב-100% מהתוכנות, אבל פתרון טוב כדי לא להחליף את המסך...
גם בגלישה בדפדפן ניתן כמובן להגדיל את המסכים.
אורן.
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אפשר בבקשה הסבר קצר איך להגדיל את הפונטים במערכת ההפעלה?
לגבי הדפדפן, אני משתמש באקספלורר גרסה 7, ובאמת אפשר להגדיל את הטקסט תחת תפריט תצוגה, אולם הבעיה היא שיש אתרים (ביניהם האתר שלנו) שבהם גודל הטקסט הוא קבוע ולא ניתן לשינוי.
מדוע זה כך?
לגבי הדפדפן, אני משתמש באקספלורר גרסה 7, ובאמת אפשר להגדיל את הטקסט תחת תפריט תצוגה, אולם הבעיה היא שיש אתרים (ביניהם האתר שלנו) שבהם גודל הטקסט הוא קבוע ולא ניתן לשינוי.
מדוע זה כך?
- staticx
-
- חבר מכור קשה

כל מה שהיית צריך זה פשוט לחפש בדביק של הפורום. יש שם הכל.
לך למדריכון - התאמת התצוגה לצופים ברזולוציה 1920X1080 ממרחק
לך למדריכון - התאמת התצוגה לצופים ברזולוציה 1920X1080 ממרחק
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

גדול
לא ידעתי שגם לזה קיים מדריך
תודה רבה
לא ידעתי שגם לזה קיים מדריך
תודה רבה
-
AviBiton
-
- גורו HTmobile

תודה רבה לכל מי שעזר לי בבחירת החלקים למחשב שלי.
המחשב סופסוף הגיע ומריץ כבר WIN7 ULTIMATE 64BIT (יש עוד לא מעט תוכנות שאני צריך להתקין, אבל יש כבר התחלה ולא היה לי יותר מדי זמן להתעסק איתו.).
המחשב התעכב קצת בגלל כרטיס המסך, בסוף בהמלצתכם ובהמלצות אחרות, נבחר ה-5770 של GYGABITE, והייתי צריך לחכות שהוא יגיע לארץ ואח"כ שהוא יגיע לחנות.
חוץ מזה בגלל סיבות אישיות, המחשב ישב כשבוע בחנות עד שהגעתי לקחת אותו.
אז המפרט בסופו של דבר הוא כזה:
- מעבד Core i5 750, s1156
- לוח אם -P55-UD3 s1156 Core i7/i5, Intel P55, DDR3 2000 - GIGABYTE
- זכרון - 2x2GB Kingston - DDRIII 1333MHZ
- כ. מסך - ATI 5770 1GB של Gygabite
- מארז - Centurion 690- CoolerMaster, הייתה בעיה עם ה-590.
- ספק כח - Enermax Modu82 525W.
- מסך - DELL 2209WA (מסך מדהים).
שוב תודה לכל מי שעזר וייעץ.

המחשב סופסוף הגיע ומריץ כבר WIN7 ULTIMATE 64BIT (יש עוד לא מעט תוכנות שאני צריך להתקין, אבל יש כבר התחלה ולא היה לי יותר מדי זמן להתעסק איתו.).
המחשב התעכב קצת בגלל כרטיס המסך, בסוף בהמלצתכם ובהמלצות אחרות, נבחר ה-5770 של GYGABITE, והייתי צריך לחכות שהוא יגיע לארץ ואח"כ שהוא יגיע לחנות.
חוץ מזה בגלל סיבות אישיות, המחשב ישב כשבוע בחנות עד שהגעתי לקחת אותו.
אז המפרט בסופו של דבר הוא כזה:
- מעבד Core i5 750, s1156
- לוח אם -P55-UD3 s1156 Core i7/i5, Intel P55, DDR3 2000 - GIGABYTE
- זכרון - 2x2GB Kingston - DDRIII 1333MHZ
- כ. מסך - ATI 5770 1GB של Gygabite
- מארז - Centurion 690- CoolerMaster, הייתה בעיה עם ה-590.
- ספק כח - Enermax Modu82 525W.
- מסך - DELL 2209WA (מסך מדהים).
שוב תודה לכל מי שעזר וייעץ.
- osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
תתחדש
ספר לנו איך כרטיס ה 5770 החדש (אני יודע מה תהיה התשובה שלך
),
אגב, האם יש לך רסיבר שתומך בפורמטי האודיו החדשים?
ספר לנו איך כרטיס ה 5770 החדש (אני יודע מה תהיה התשובה שלך
אגב, האם יש לך רסיבר שתומך בפורמטי האודיו החדשים?