פריצות לבתים

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
geblig פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727

שליחה

טוב נו... אז אחרי הרגשה מחורבנת שלבוא הביתה ולראות שמישהו ניסה לשחק לך בדלת כדי לפרוץ פנימה החלטתי:
א) החלפת צילינדר ל multilock - MT5
ב) הוספת מנעול פלדה עם 3 בריחים (מפתח כספות) כך שסה"כ ישנם 10 בריחים.

הוספת המנעול כספות היתה המלצה של מרטין, תודה רבה על הייעוץ ועל ההכוונות בכל נושאי המיגון (Y)
החלפת הצילינדר מחויבת משום שמדובר בדירה חדשה (מקבלן) ובכל מקרה רציתי להחליף צילינדר ודחיתי את זה כל הזמן עד שכמעט והייתי מקלל את הרגע שדחיתי... :|

בכל מקרה עכשיו הדלת ממוגנת כך שייקח לאדם מקצועי עם פטישון ומקדח יהלום 40-60 דקות לפתוח את הדלת...
וזה לא הסוף.

אני מתכנן למקם מערכת אזעקה בנוסף בקרוב.

נקווה שסיימנו.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

osherov כתב:
moco כתב:תוך התנצלות על זה שאומר את הברור מאליו, אני מזכיר שביטוח לא רק שלא מונע פריצה :roll: אלא גם לא מפצה בכלום על עיקר הנזק שהוא נזק נפשי. כל מה שביטוח יכול לעשות זה לפצות, בדרך כלל חלקית, על נזק כספי.
ביטוח תכולה הוא בדרך כלל אחד הביטוחים שנמצא על גבול הסבירות ומאוד תלוי בערך הרכוש הספציפי שלכם.
אומנם תכולת הבית הכללית (כולל כל הריהוט וכל הבגדים) זה הרבה כסף אף שריפה שתכלה את הכל זה אירוע מאוד מאוד נדיר.
הסיכון הנפוץ הוא אומנם פריצה שבה נגנבים "רק" החפצים הסחירים והקלים יחסית. המערכת שלכם בהחלט בסיכון אבל תשקלו טוב מה ערכה וכמה עולה לכם הביטוח.
...
הביטוח מפצה באופן כמעט מלא על כל הציוד המבוטח (לא רק גניבות)!
משה, רק לפי שבועיים הביטוח אישר להחזיר לי סכום מעל 8 אלף ש"ח בגין טוטאל לוס שניגרם לאופניי הכביש החדשות שלי! (וזה אפילו לא התרחש בבית). האמן לי שהנזק הנפשי שהיה נגרם לי אם הייתי צריך להוציא את הסכום הזה מהכיס שלי היה גדול מאוד!
לטעמי, ביטוח תכולה הוא אחד הביטוחים החשובים ביותר שיש! גם לשקט הנפשי שלך (הכול כמובן במידה ויש לך תכולה :wink: )
...
דווקא המקרה שלך עם האופניים זה דוגמא שאני לא הייתי מבטח, פשוט כי זה רק 8K . זה לא נעים, אבל לא שובר כלכלית. כמה עלה לך לבטח את האופניים?
על שקט נפשי אין מה להתדיין כי זה מאוד אישי. מי שביטוח עוזר לו לישון בלילה, שיעשה ביטוח על כל מה שיש. שקט נפשי זה דבר חשוב.
(לא יודע אם קראת את שרשור שירות אלקטרה למזגנים כי דנו בנושא דומה).
ביטוח חשוב זה ביטוח שאין לך דרך לספוג את הנזק לבד ולמצע אותו עם שאר הסיכונים בחייך.
דוגמאות לביטוחים חשובים מאוד: רפואי, חיים, א.כ.ע.
חשובים: מבנה (בעיקר רעידת אדמה), מכונית אם היא חדשה יחסית.
לא חשובים - תקלות במכשירי חשמל
גבולי - תכולה וזה מאוד תלוי בתכולה שיש. רוב האנשים שאני מכיר עושים ביטוח תכולה מאינרציה (או בגלל שסוכן ביטוח ידע למכור) ולא בוחנים בכלל עד כמה זה רלוונטי לרכוש הספציפי שברשותם.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

moco כתב:
osherov כתב:
moco כתב:תוך התנצלות על זה שאומר את הברור מאליו, אני מזכיר שביטוח לא רק שלא מונע פריצה :roll: אלא גם לא מפצה בכלום על עיקר הנזק שהוא נזק נפשי. כל מה שביטוח יכול לעשות זה לפצות, בדרך כלל חלקית, על נזק כספי.
ביטוח תכולה הוא בדרך כלל אחד הביטוחים שנמצא על גבול הסבירות ומאוד תלוי בערך הרכוש הספציפי שלכם.
אומנם תכולת הבית הכללית (כולל כל הריהוט וכל הבגדים) זה הרבה כסף אף שריפה שתכלה את הכל זה אירוע מאוד מאוד נדיר.
הסיכון הנפוץ הוא אומנם פריצה שבה נגנבים "רק" החפצים הסחירים והקלים יחסית. המערכת שלכם בהחלט בסיכון אבל תשקלו טוב מה ערכה וכמה עולה לכם הביטוח.
...
הביטוח מפצה באופן כמעט מלא על כל הציוד המבוטח (לא רק גניבות)!
משה, רק לפי שבועיים הביטוח אישר להחזיר לי סכום מעל 8 אלף ש"ח בגין טוטאל לוס שניגרם לאופניי הכביש החדשות שלי! (וזה אפילו לא התרחש בבית). האמן לי שהנזק הנפשי שהיה נגרם לי אם הייתי צריך להוציא את הסכום הזה מהכיס שלי היה גדול מאוד!
לטעמי, ביטוח תכולה הוא אחד הביטוחים החשובים ביותר שיש! גם לשקט הנפשי שלך (הכול כמובן במידה ויש לך תכולה :wink: )
...
דווקא המקרה שלך עם האופניים זה דוגמא שאני לא הייתי מבטח, פשוט כי זה רק 8K . זה לא נעים, אבל לא שובר כלכלית. כמה עלה לך לבטח את האופניים?
על שקט נפשי אין מה להתדיין כי זה מאוד אישי. מי שביטוח עוזר לו לישון בלילה, שיעשה ביטוח על כל מה שיש. שקט נפשי זה דבר חשוב.
(לא יודע אם קראת את שרשור שירות אלקטרה למזגנים כי דנו בנושא דומה).
ביטוח חשוב זה ביטוח שאין לך דרך לספוג את הנזק לבד ולמצע אותו עם שאר הסיכונים בחייך.
דוגמאות לביטוחים חשובים מאוד: רפואי, חיים, א.כ.ע.
חשובים: מבנה (בעיקר רעידת אדמה), מכונית אם היא חדשה יחסית.
לא חשובים - תקלות במכשירי חשמל
גבולי - תכולה וזה מאוד תלוי בתכולה שיש. רוב האנשים שאני מכיר עושים ביטוח תכולה מאינרציה (או בגלל שסוכן ביטוח ידע למכור) ולא בוחנים בכלל עד כמה זה רלוונטי לרכוש הספציפי שברשותם.
...
תקלות מכשירי חשמל לא חשוב?! ומה אם כל מכשירי החשמל בבית נשרפים לך, לדוגמה כתוצאה מנחשול מתח? האם אז הסכום עדיין לא "חשוב" מספיק (או שאתה בטוח שתצליח לקבל את הכסף מחברת החשמל?)
ביטוח תכולה לא חשוב?! מה עם נשרף לך הבית? האם ערך כל התכולה שלך זניחה?
ביטוח בריאות-אכן חשוב, רק "למזלנו" כולנו מכוסים על ידי המדינה גם בלי לעשות ביטוח, באם כוונתך לביטוח בריאות פרטי מורחב או אז הסיפור ממש לא מוחלט (אין לי כוח להיכנס לעולם הזה אבל אם אתה מוצא ביטוח שיודע לכסות את מה שבאמת חשוב לכסות במחיר שפוי תגיד לי) אגב, לטעמי זה must לפחות להוסיף את ההרחבות של קופות החולים לביטוח הבריאות של כל אחד ואחת מאיתנו (משלים, מושלם)
ביטוח חיים-אומנם חשוב אבל כמעט כולנו, כנראה בגלל החשש והפחד, מבטחים את עצמנו לדעת, ככה שיוצא שאם הנורא מכל מתרחש, אז משפחתנו תקבל החזרים שהם מעל ומעבר למה שהם צריכים על מנת להמשיך להתקיים באותה רמת החיים (לא לשכוח שאנחנו מחוייבים בביטוח חיים דרך המשכנתה (אם יש) , דרך החיסכון הפנסיוני שלנו, דרך ביטוח חובה לרכב, ביטוח נסיעות ותאונות לח"ול, ביטוח ספורט אקסטרימי (למי שיש) ועוד ועוד)
אובדן כושר עבודה-חשוב מאוד, אבל שוב, יש לזכור שהמדינה מספקת לנו ביטוח כזה (אומנם הוא בדר"כ לא לגמרי מספיק, אבל גם כאן לא מעט ביטוחים פרטיים שקיימים בשוק בעייתים מאוד!)
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 24/09/2009 17:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב: דווקא המקרה שלך עם האופניים זה דוגמא שאני לא הייתי מבטח, פשוט כי זה רק 8K . זה לא נעים, אבל לא שובר כלכלית. כמה עלה לך לבטח את האופניים?
...

איזה מזל שלא הקשבתי לך :wink:
אני לא סגור על המחיר המדוייק אותו אני משלם לביטוח, מכיוון שביטוח האופניים הוא חלק מביטוח התכולה אבל אני מעריך שזה כמה מאות שקלים בשנה (יש לי 2 זוגות אופניים). את הביטוח על האופניים החדשות התחלתי לשלם בדיוק לפני 3 חודשים, והנה אחרי שהם נהרסו לי כליל, הביטוח מחזיר לי את כל הסכום (אפילו יוצא יותר בגלל שאופניים שנהרסו הם הרי לא חדשות לגמרי)

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161

שליחה

osherov כתב:
moco כתב: דווקא המקרה שלך עם האופניים זה דוגמא שאני לא הייתי מבטח, פשוט כי זה רק 8K . זה לא נעים, אבל לא שובר כלכלית. כמה עלה לך לבטח את האופניים?
...

אני לא סגור על המחיר המדוייק אותו אני משלם לביטוח, מכיוון שביטוח האופניים הוא חלק מביטוח התכולה אבל אני מעריך שזה כמה מאות שקלים בשנה (יש לי 2 זוגות אופניים). את הביטוח על האופניים החדשות התחלתי לשלם בדיוק לפני 3 חודשים, והנה אחרי שהם נהרסו לי כליל, הביטוח מחזיר לי את כל הסכום (אפילו יוצא יותר בגלל שאופניים שנהרסו הם הרי לא חדשות לגמרי)
...
זה מעניין. איך הם נהרסו?
כלומר, מה המקרים ביטוח נותן כיסוי?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

הילד הפיל את הטלויזייה על הרצפה מהמיזנון
הסכום שקיבלתי מהביטוח כיסה 3 שנים של פרמיות.
חוץ מזה את מכונת הכביסה תיקנו לי כבר 3 פעמים

והכי חשוב? אני ישן בשקט (PRICELESS)

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ואללה!
יש לי ביטוח תכולה (מורחב), אבל חשבתי כי זה מכסה רק גניבה ושריפה וכו'

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

michael123 כתב:
osherov כתב:
...

...
זה מעניין. איך הם נהרסו?
כלומר, מה המקרים ביטוח נותן כיסוי?
...
זה מניח שזה יפתיע את רובכם, אבל האופניים נהרסו בזמן שרכבתי עליהם! ולא בזמן שהם שכבו בבית!
באמצע רכיבה מהירה על הכביש, נכנס לי מוט ברזל לתוך הגלגל האחורי ומשם הוא המשיך להסתובב בגלגל ונעצר רק אחרי שהוא סדק לגמרי את השילדה (מסוג קרבון)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

michael123 כתב:ואללה!
...
אז כנראה הגיע הזמן לקרוא את הפוליסה ששולחים לך כל שנה... :roll:

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

guyezra כתב:
michael123 כתב:ואללה!
...
אז כנראה הגיע הזמן לקרוא את הפוליסה ששולחים לך כל שנה... :roll:
...
רק צריך להוסיף שביטוח תכולה רגיל לא מכסה קלקול מוצרי חשמל לשם כך צריך להרחיב את כיסוי הביטוח (וכמובן לשלם יותר)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אריה,
אתה סוכן ביטוח במקרה? כי אתה מתחיל להישמע כך :D
הכוונה לשני הסעיפים הראשונים.
תמיד אני יכול לתאר לך את המקרה הכי גרוע שיכול לקרות (וזה בדיוק מה שסוכן ביטוח יעשה על ידי זה שיספר בדיוק על מקרה שהיה ואפילו יביא קטע מעיתון :)), אבל אתה חייב להתייחס גם לסבירות המזערית שזה אומנם יקרה, אחרת מהר מאוד תגיע להחלטות אבסורדיות. כדי לשים דברים בפרופורציה, נסה להשוות בין ההסתברות שלך לאבד את חייך, חו"ח, בתאונת דרכים לבין ההסתברות לאובדן תכולה גמור. יש הסתברויות מספיק קטנות שבאות ביחד עם נזק כלכלי כבד (אך ממש לא טוטאלי כמו באובדן פרנסה), שאפשר לחיות איתן בשקט גמור. למרות כל הדאגה המוצדקת שלנו מתאונות דרכים, אנחנו עדיין נכנסים כל יום לאוטו, וזה לא גורם לנו לאבד שינה בלילה (עד שהילדים שלנו מקבלים רישיון).

אפשר עקרונית היה לבטח רק נזקים כבדים על ידי מכירת ביטוח עם השתתפות עצמית מאוד גבוה, נניח השתתפות עצמית של 30,000 ש"ח ולגבות פרמיות קטנות בהרבה. ביטוח כזה הייתי עושה בכיף.
חברות הביטוח כמובן לא יציעו את זה כי הן מרויחות דווקא מדחיפת השתתפויות עצמיות נמוכות בפרמיות גבוהות.
אני כבר "חכם בדיעבד" וב20 שנה של אי-ביטוח תכולה + ריבית דריבית, חסכתי את כל הנזקים שיכולים להיות לתכולה חוץ מאולי מקרה קיצוני ונדיר של שריפה כללית, שגם שם החיסכון יכסה על רוב הנזק. "חוכמה בדיעבד" כמובן לא מוכיחה כלום, אך השיקול שעשיתי לפני 20 שנה זה בדיוק מה שתיארתי.

ביטוח רפואי - התכוונתי לעצם הביטוח, כאשר ביטוח ממלכתי זה גם ביטוח ברמה בסיסית. לא התכוונתי לנושא של ביטוח פרטי נוסף. כשתסע לחו"ל בוודאי שתדאג שיהיה לך ביטוח רפואי.
חיים - גם פה התכוונתי לעיקרון של ביטוח פרנסת משפחתך. זה שיש אנשים שמבטחים את עצמם לדעת זה נכון. העיניין הוא שאין מגבלה על ביטוח חיים, להבדיל מביטוח אלמנטרי, וזה מאפשר למוכרי הביטוח ולרוכשי הביטוח להשתולל.
א.כ.ע. - אני חושב שכאן אפשר להגיד בפשטות שמה שהביטוח הלאומי נותן זה לא מספק.

בכל מקרה, כל שלושת הביטוחים הנ"ל הם מהותית שונים מביטוח תכולה כי מדובר בסדרי גודל שונים לגמרי של נזק כלכלי.

שאלתי כמה עלה לבטח את האופניים?
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:
...

...
:lol: :lol:
באמת מזל ולא יותר מכך.
אחת התופעות המוזרות זה שיש אנשים (לא מתכוון אליך) שממש שמחים, ואולי אף מצפים, למקרה ביטוח שיצדיק להם את תשלום הפרמיה.
בן אדם סביר (וכמובן לא נוכלי ביטוח, אשר כל האחרים משלמים עבורם, או כאלה שמצליחים לבטח ביטוח יתר), כמובן צריך לרצות שכל הפרמיות שלו ירדו לטימיון ושבדיעבד יסתבר שלא היה צריך ביטוח בכלל.

* אזהרה: שכל אחד יקח אחריות על מעשיו, ומי שמשתכנע מדברי, שיזכור שיש הסתברות שיצא גם בהפסד.

guyezra,
מסכים 100% שלישון בשקט זה priceless.
הדברים שלי רק באים לבחון מה שגורם לנו לישון או לא לישון בשקט, והאם אנו מגיעים לתחושות הללו באופן סביר.
צריך לזכור גם שיש תעשיית ביטוח אדירה שבנויה על לשכנע אנשים שאם הם לא יקנו את המוצר שלה, אסור להם לישון בשקט.
אני, למשל, לא הייתי ישן בשקט במחשבה על הפרמיות המבוזבזות וזה מצטבר להרבה מאוד במשך השנים. לא מדאגה אלא מעצבים :lol:
משה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

פרמיות מבוזבזות זה כמו סיגריות.
אם לא הייתי קונה אז הייתי חוסך X, מה לא נכון, יותר סביר שהיו מוציאים את זה על משהו אחר.
ואם היה לך רכב 20 שנה ולא תבעת את הביטוח אפילו פעם אחת? אז גם חבל על הפרמיות?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

guyezra כתב:פרמיות מבוזבזות זה כמו סיגריות.
אם לא הייתי קונה אז הייתי חוסך X, מה לא נכון, יותר סביר שהיו מוציאים את זה על משהו אחר.
...
זה כבר מאוד תלוי באופן ניהול הכספים או אי ניהול הכספים של כל אחד.
אני מסכים שעבור מישהו שכל כסף שמצטבר לו מבוזבז (במובן המלא של "מבוזבז" ), אז באמת עדיף כבר שיבוזבז על פרמיות - אולי בכל זאת זה יצא כדאי.
אני נוטה לחשוב שאצל רוב האנשים, הכסף משמש דווקא למטרות מהנות.
guyezra כתב: ואם היה לך רכב 20 שנה ולא תבעת את הביטוח אפילו פעם אחת? אז גם חבל על הפרמיות?
...
לא, ההחלטה אם לבטח נעשית מראש וצריכה להתבסס על האם מקרה הביטוח מהווה נזק כלכלי מספיק כבד שאי אפשר למצע אותו כחלק מכל סיכוני החיים.
עופר ניסח את הכלל יפה ב http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 467#919467 , רק ששם דובר על מקרה שברור מאליו שאין לבטח (תקלה במזגן).
לגבי תכולה אני רק אומר שזה גבולי ומאוד תלוי בכל מקרה ומקרה. אנשים עם הרבה תכשיטים יקרים בבית ומעט חסכונות בבנק ראוי שיבטחו את התכולה. אנשים בלי תכשיטים יקרים בבית, אך עם חסכונות מספקים בבנק, לא צריך שיבטחו.

אם מדובר על אוטו חדש/יקר שאובדנו מהווה מכה כלכלית קשה (אין לך כסף לאוטו אחר), אז בהחלט ראוי לבטחו (ולקוות שלא יקרה כלום ויתברר בדיעבד שלא היה צריך ביטוח :) ).
משה

danitamir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244

מומלץ מאד ראה הדגמה בסרטון

שליחה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

משה,
התאוריה שלך מדהימה ומפתיע אותי, דווקא ממך, המחושב, לא כל כך צפיתי שתיקח סיכונים מחושבים!
לי זה נשמע כאילו אתה מתייחס לזה כמו לאיזה משוואה מתמטית בה הבדיקה הרלוונטית היחידה היא היכולת שלך
להתאושש ממקרה של אובדן כספי! לרוב האנשים, עלויות של ביטוח תכולה ,לדוגמה, הן ממש לא גבוהות ובטח לא משפיעות על שום דבר מהותי בחייהם, האם אתה חושב שלא שווה להם לבזבז סכום קטן של כסף על מנת לישון טוב יותר בלילה!

אגב, האם אין לך ביטוח תכולה? האם אין לך ביטוח מקיף לרכב?

שרוןדרורי
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

עינית שנשברה. לא ניסיון פריצה.

שליחה

קורה הרבה שעיניות נשברות כתוצאה מהתקנה לקוייה.
הדבר קורה כאשר התקינו את העינית בהידוק יתר, העינית מושפעת מרעידות הדלת ואט ואט היציקה
המתכתית שלה נסדקת, ולבסוף נשברת.
היציקה בנויה כך שהחלק שנופל הוא חזית העינית.

מחור העינית לא מבצעים ניסיון פריצה.
לעניין פריצת דלת מתוחכמת, ישנם כלים יעודיים שניתן לרכוש ו/או לבנות לבד.
אולם השימוש בהם מחייב אימון מסויים.
לפורץ רגיל אין את התקציב לבצע אימונים כאלו.

לא כל פגיעה בדלת ו/או בחלק ממנה צריכה להתפרש כניסיון פריצה.

בברכה,
שרון דרורי
שריונית חסם

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

שרוןדרורי

תודה :!:

האם מנעול כספת בשילוב עם מנעול פלדלת "רגיל" אכן נותנים הגנה מירבית בפני פורצים?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אריה,
אני לא יודע אם אני כזה מחושב באופן כללי אבל בביטוח אני מנסה להיות. לא מבין על איזה "תאוריה מדהימה" אתה מדבר? כל מה שצריך זה רק להבין את המהות של המושג ביטוח ולמה המציאו אותו בכלל. זה פשוט נגזר מכך. לא גיליתי פה את אמריקה, סה"כ למדתי מאנשים אחרים.

כדאי שתביט על הדברים דווקא מהצד ההפוך, למה רוב האנשים כן עושים ביטוח גם על תכולה זולה יחסית לחסכונותיהם וגם על מכוניות ישנות?
האם זה בגלל שהם שקלו את הסיכון, גם מבחינת ההסתברות וגם מבחינת איך זה ישפיע הנזק על חייהם?
התשובה שלילית. רוב האנשים עושים ביטוח כי "ככה כולם עושים". הם כמעט ולא נותנים את דעתם לעיניין. אולי גם סוכן ממולח או פרסומת מצליחה גם לשכנע אותם, במודע או שלא, שבלי ביטוח או בלי תוספת של סעיף זה או אחר, הם לא יוכלו לישון טוב בלילה.
לרצון הברור של חברות הביטוח וסוכני הביטוח להרויח כסף יש תרומה מכרעת כמובן.

הוכחה לגישה הלא ראציונאלית של רוב האנשים זה עיניין ההשתתפות העצמית. רוב האנשים, ובעידוד חברות הביטוח, הולכים על השתתפות עצמית מינימלית. הם יעדיפו, בביטוח מכונית למשל, ה"ע של 1000 ש"ח ולא 3000 ש"ח.
ההסבר שלהם הוא בדרך כלל משהו כמו " אני מבטח כדי לא להינזק אז מה פתאום שאצטרך להוציא מהכיס כל כך הרבה כסף?"
הם לא שמים לב שתוספת הפרמיה היא כזו שביטוח ה2000 ש"ח האחרונים ביחס לאותם 2000ש"ח, היא בסדרי גודל יותר גדולה מהפרמיה הבסיסית. חברות הביטוח מתות על זה.
גם כל הסעיפים השוליים שמוסיפים לביטוחים אלמנטריים (שמשות, גרירה וכו.) שכפי הנראה עוזרים לשווק פוליסות, מראים שלאנשים קל יותר להתיחס לנזקים קטנים, יום יומיים וממש לא דורשי ביטוח מאשר להעריך את עצם כדאיות רכיב הביטוח העיקרי.

יש גם אירוניה רבה בכך שאנשים קשי יום מבטחים פחות מאנשים מבוססים ולפעמים גם לא מבטחים. הרי זה היה צריך להיות לגמרי הפוך, העני שאין לו כל גיבוי של חסכונות יפגע הרבה יותר מהמבוסס. הביטוח הוא פתרון קלאסי לעני שחי בסיכון כלכלי גבוה.
העיניין הוא, כמובן ,שאנשים לא מתיחסים למהות המוצר הזה (ביטוח). זה מוצר מופשט ורוב האנשים לא מבינים אותו. העני לא ירכוש פשוט כי נגמר לו הכסף והמבוסס כן יקנה כי "ככה עושים" וזה עוזר לו להירדם בלילה.

אתה צודק שכל פרמיה שנתית לתכולה, כשלעצמה , היא לא כסף גדול (אם התמזל מזלך להיות במעמד הביניים או יותר).
את "מדיניות הביטוח" שלך אתה צריך לעשות לכל החיים. לאורך שנים זה כבר לא כסף קטן ויותר חשוב, הסטטיסטיקה כבר עובדת. כלומר, אם אתה בוחן שנה אחת (נניח שאתה חי שנה אחת) אז ביטוח הוא יותר סביר. הרי זו הוצאה קטנה כדי למנוע או לצמצם עוגמת נפש כי בשנה אחת לא תחסוך את הנזק האפשרי. אם תבחן את כל שנות חייך זה כבר מתהפך.

אני חוזר שאם זה כבר נתון שזה עוזר לך לישון בלילה אז לך על זה, ללא ספק. כל הדברים שאני אומר הם בניסיון לנתק את הקשר בין זה לשינה טובה בלילה.

לשאלותיך:
היה לי ביטוח תכולה למשך שנה אחת בחיי. בהתחלה, כמו כולם, לא היה לי ממש רכוש ששווה לבטח :-)
אחרי שקניתי תכולת בית חדשה (רהיטים ומכשירים), גרתי במושב בבית עתיק שהרגשתי לאור מה שקרה מסביב שאני נמצא בסיכון גבוה לפריצה. גם אי אפשר היה להגן על הבית בשום אמצעים.
אח"כ עברתי דירה והפסקתי לבטח תכולה, נכון להיום 16 שנה בלי ביטוח תכולה. אגב, יש פה בשכונה פריצות, למזלי עוד לא נפגעתי. מנעולים לא יעזרו יותר מידי בבית שלי. תעשה לך חשבון כמה כסף הצטבר בקופת ה"ביטוח העצמי" שלי :-)
כמובן, יכול היה להיות גם סצנריו שבו כן הייתי נפגע ויוצא מופסד. העיניין העיקרי הוא שבמקרה של פגיעה בתכולה, זה לא היה הורס לי את החיים. זה רק היה מאוד מבאס.
עיקר הביאוס, אגב, לא יהיה מהנזק הכספי. זה מאוד מאוד מבאס גם כשיש ביטוח.

מקיף למכונית יש לי אבל האמת, אני על הגבול כי המכונית רחוקה מחדשה. אני משלם כל כך הרבה על נהג חדש לצד ג' שההפרש בין עם מקיף לבלי מקיף נהפך לממש שולי. לא תמיד ביטחתי מקיף.

אני כן, לעומת זאת ובניגוד לרוב, רוכש ביטוח רפואי פרטי נוסף למטרות ספציפיות כשהעיקרית בינהן זה תרופות מחוץ לסל.
אני יודע מה קורה כשחס וחלילה מגיעה איזה מחלה ארורה למשפחה. ראיתי את זה בשתי משפחות כבר (מבוססות). אתה נותן את כל מה שיש לך, וזה לא משנה כמה היתרון הרפואי של תרופה חדשה מחוץ לסל הוא קלוש. זה יכול להיות הרס הפנסיה או מכירת הדירה. כל החסכונות של משפחה מבוססת יכולים ללכת על מקרה כזה ואולי אף לא להספיק.
זה מקרה מובהק לנזק גדול שאינך יכול למצע על פני תקופת חיים אחת.
משה

שרוןדרורי
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

מנעול נוסף.

שליחה

מיכאל שלום,
מנעול נוסף בהחלט מערים קשיים על הליך הפריצה ומעכב אותה יותר.
אולם איננו יכול לבלום אותה לגמריי.

הבעיות עם פריצות אלימות הן בגלל שהן מבוצעות בשעות היום, כאשר רוב דיירי
הבית בעבודה ואין מי שיפריע לפורצים במלאכתם.

מאידך,
כאשר שומעים את קולות ההלימה בדלתות, קורה שאנשים ו/או דיירים בבניין חושבים
שמדובר בשיפוצים.

ועוד תופעה שמציקה, כאשר כבר שכן זיהה שמדובר בפריצה, הוא לא מדווח למשטרה מחשש שידעו שהוא דיווח.
ויש עוד.

הוספת מנעול יש לה ייתרון וחיסרון:
הייתרון - הוא מעכב את משך הפריצה ומגדיל את הסיכויים שהפורצים ימלטו כי הם יתגלו.
החיסרון - כאשר יש מנעול נוסף בדלת, הפורץ לא פורץ מייד. הוא לומד את באיי הבית, לוחות זמנים ובא בזמן מתאים.
למה ?
כי איפה שיש מנעול נוסף, יש מה להסתיר. מעיין תפיסה פסיכולוגית שבחובה הגיון.

שרון

חזור אל “בית חכם ובקרה”