בזק השיקו חבילות גלישה של 20 מגה ו 30 מגה
- liranmishani
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 653
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
ממירים ממגה לקילו ואז מחלקים ב -8. בכל בייט Byte , יש שמונה ביטיםBitRoeyTNT כתב:מה מהירות ההורדה ב30 מגה ומה מהירות ההורדה ב-20 מגה (לשניה)?
כלומר, לדוגמא, לי יש אינטרנט במהירות של 2.5 מגה, מה שאומר שאני מוריד על בערך 320 קילו-בייטים לשניה....
2.5MB ----> 2560KB -----> 2560/8 = 320kbps
30MB ---> 30720KB ---> 30720/8 = 3840kbps --->3.75mbps
אחרי שלמדת, אתה מוזמן לחשב לבד את ה 20M.....
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73386
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
תיאורטית - בהנחה שהספק אינטרנט שלך לא יגביל אותך (ואני מדבר על P2P וכו שכבר היום במהירויות הרבה יותר נמוכות יש חברות שמגבילות).
- liranmishani
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 653
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
כן, גם לדעתי מדובר במהירויות תיאורתיות בלבד....
המודל העסקי של ספקיות האינטרנט, שפותח זמן רב לפני ששיתוף הקבצים הגיע לרמות הפעילות שלו כמו שהן היום,
התבסס על כך שהשימוש לא יהיה אינטנסיבי כ"כ על הקווים.. ובעקבות כך גם התמחורים...
העומס הרב בעקבות השיתוף הראה שהמודל הזה כבר לא רלבנטי, מה שהוליד את ההגבלות ואת חבילות הגיימרים למיניהן.
היום החברות האלה כבר מנוסות יותר והן יודעות מצויין מה הולך לקרות עם קו כזה של 30 מגה. (אגב זה לא חייב להיות שיתוף בלבד, זה יכול להיות גם סטרימינג של וידאו HD מחו"ל ש"שורף" את הקווים הבינלאומיים..)
מכאן, או שהמהירויות יהיו בגדר תיאוריה בלבד ונקבל, אם בכלל, מהירויות כאלה רק בשעות הלילה הקטנות, או שפשוט נשלם עליהן מראש מחירים מאוד גבוהים ואז נקבל באמת את מלוא מהירות הקווים.
המודל העסקי של ספקיות האינטרנט, שפותח זמן רב לפני ששיתוף הקבצים הגיע לרמות הפעילות שלו כמו שהן היום,
התבסס על כך שהשימוש לא יהיה אינטנסיבי כ"כ על הקווים.. ובעקבות כך גם התמחורים...
העומס הרב בעקבות השיתוף הראה שהמודל הזה כבר לא רלבנטי, מה שהוליד את ההגבלות ואת חבילות הגיימרים למיניהן.
היום החברות האלה כבר מנוסות יותר והן יודעות מצויין מה הולך לקרות עם קו כזה של 30 מגה. (אגב זה לא חייב להיות שיתוף בלבד, זה יכול להיות גם סטרימינג של וידאו HD מחו"ל ש"שורף" את הקווים הבינלאומיים..)
מכאן, או שהמהירויות יהיו בגדר תיאוריה בלבד ונקבל, אם בכלל, מהירויות כאלה רק בשעות הלילה הקטנות, או שפשוט נשלם עליהן מראש מחירים מאוד גבוהים ואז נקבל באמת את מלוא מהירות הקווים.