תגובות לכתבה: Harmony 1100 - השלט לאנשים שלא אוהבים שלטים

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #21 

תודה רבה על מאמר ביקורת מושקע.

מכל המתואר נשמע שלאחר שמסיימים להגדיר את כל מה שדורש הגדרה לא נשאר כבר כח להשתמש בשלט.

כפי הנראה זהו אחד השלטים היותר טובים שאפשר לקנות בכסף אך הליך ההגדרה שלו נשמע ממושך ומתיש.
נערך לאחרונה על ידי yanivol ב 13/09/2009 11:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #22 

ממש לא ותלוי למה אתה משווה את זה.

בכל תהליך ההגדרה של כל שלט לומד התומך במקרואים - שלא יהיה לך ספק, שלטי ה Harmony מסתמכים באופן כבד מאוד על מקרואים, רק שהם מסתירים את עבודת התכנות מאחורי Front End ידידותי - יש המון עבודת הכנה ותכנון מראש וזה מה שגוזל את רוב הזמן. התכנות עצמו דרך ממשק התוכנה הוא בכלל לא מעייף או מעיק. הוא ממש קליל והקלילות שלו היא עוד יותר ברורה כשאתה משווה ל Pronto או יותר גרוע מזה ל URC בסדרת ה MX שלהם.

ההשקעה בביקורת בסקירת כל פן של התוכנה נועדה לשרת שתי מטרות, האחת ליצור מקום שאליו ניתן יהיה להפנות גולשים השואלים שאלות על שלטי ה Harmony וכיצד מתכנתים אותם והמטרה השניה היא פשוט לחסוך עבודה בביקורות עתידיות על שלטי Harmony חדשים :P
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2472
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #23 

לכלל הגולשים שקראו את הכתבה וחוששים....
אני חושש פן השלט יהרס לי!
אז אני לא אדע מה לעשות עם עצמי.
( מי הסתם להשמין חדש ובמהרה! )

לאחר שבועיים עבודה עם השלט - אי אפשר בלעדיו - ושוב אל תחסכו בהגדרות וכפתורים וקיצורים שאתם אוהבים!
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

לגבי מה ש YARINO אמר.

בעבר תיכנתתי את המקשים : UP + DOWN לדברים הללו:
UP=ZOOM בגלל שיש קונוטציה למקש למעלה כאילו להגדיל
DOWN=SUBTITLE - בגלל שיש קונוטציה ללמטה כאילו התרגום מופיע למטה.

אלו הקיצורים שאהבתי ואני עדיין ממליץ!!! להשתמש על מנת לחסוך 2 מקומות במניו למעלה!
YARINO התכוון שכאשר הגדרתי לו אותם, הוא נאלץ "לזכור" שכתוביות מופיע למטה וזום למעלה ולא רשום לו בבירור.
הרי כל אחד יגדיר לעצמו מה שהוא חש איתו בכיף.
אני ל NMT שלי בכלל שמתי את המקש SOURCE בתור CH UP
מישהו יגיד לי שזה לא טוב?
אם תזיזו לי אותו עכשיו משם - או אז אני לא אדע איפה הוא.
וחוץ מזה, הסדר של ה CH UP נראה בדיוק כמו הסדר של הSOURCE מבחינת מבנה השלט
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #25 

תומר,

זה בדיוק מה שהתכוונתי, ב One אתה מאלתר כפתורים ואתה מין הסתם צריך לזכור אותם, ב 1100 הם פשוט פרוסים לך מול העיניים, ממש תענוג, במיוחד כשיש לך מקרן ואתה עובד בחושך מוחלט.

לגבי זה שה One גמיש יותר אני חולק עלייך, אני לא יודע כמה זמן היה ברשותך השלט אבל הוא הרבה יותר גמיש ונוח ממנו ,לטעמי ה One בכלל לא ברמה של ה 1100 וזה אני אומר לאחר עבודה של כמה חודשים איתו.

אגב עדכונים, אצלי עדכון לוקח בסביבות 20 שניות, האם לזה צריך לוח שנה?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #26 

העדכון אצלי אורך הרבה זמן כי יש לי תצורת מורכבת למדי בבית (אתה יכול לקבל התחלה של מושג בספירת השלטים בעמוד הראשון). היות והתוכנה מעבירה כל פעם את כל הקונפיגורציה של השלט זה תמיד לוקח הרבה זמן ואצלי זה נמדד בדקות ולא בשניות.

את השלטים של Harmony אני מכיר כבר מעל ל 10 שנים ועברו לי כבר 4 דגמים שונים תחת הידיים ואין ספור גרסאות של התוכנה, החל מזו ההיסטורית שבה עוד אפשר היה לערוך את קוד ה XML ולהדביק פקודות של הפרונטו, גך שאני יכול לההגיד בכל הצניעות שאני מכיר את השלטים הללו היטב.

אני מבין שאתה מאוד אוהב את השלט שלך וזה דבר מצויין כי הוא הממשק העיקרי שלך להפעלת המערכת הביתית. את הבדלי ההעדפות בין שלטי כפתורים לשלטי מסך מגע משאיר לדיון אחר.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #27 

למסך מגע שצריך להחזיק אותו פרונטלית לא עוזר להניח אותו על הספה ולהביט בו באלכסון
אז התפעול קשה שבעתיים
אין כאן נכון או לא נכון
יש העדפות אישיות.
אין ספק שמסך מגע הוא סקסי יותר וגמיש בהגדרות
אבל התפעול השוטף שלו מסורבל יותר
העם דורש..... כל מיני דברים

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #28 

יופי של ביקורת. במקרה שלי זה חיזק את הרצון לרכוש אותו (בחול כמובן).

הערה קטנה, למיטב הבנתי, לא הובהרה בצורה מספקת משמעות יכולת הRF של המכשיר. נוצר רושם שצריך את הRF EXTENDER של LOGITECH בשביל לשלוט על מכשירים אבל יש צורך לעשות הפרדה בין 2 דברים:

1. תמיכה מובנית בRF של ההרמוני: יכולת לשלוט במכשירים תומכי RF. למשל, יש לי בבית מגבר קולנוע תומך RF שיכול להישלט מכל מקום בבית ולכן שלט ההרמוני יכול לשלוט עליו גם כן מכל מקום. (ללא קשר ל EXTENDER שלהם שעולה אקסטרה).

2. עבור מכשירי IR(שלא תומכים RF מובנה), אם רוצים לשלוט עליהם מכל מקום בבית, קונים את הEXTENDER, שמים בקו הראייה של המכשירים. ואז ההרמוני יכול לשלוט על כל אלה ע"י שליחת RF לEXTENDER והמרה של הEXTENDER לפקודות IR מול המכשירים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #29 

נושא ה RF לא נבדק כי המפיץ לא העביר לידי את ה Extender ולכן כל מילה נוספת שהייתי כותב הייתה בגדר השערה בלבד.

עד כמה שידוע לי התמיכה ב RF מוגבלת לפרוטוקול Z-Wave . היות ולא היה בביתי שום אביזר התומך בפרוטוקל זה ולא יכלתי לבדוק את ה Extender נאלצתי להזכיר את הנושא רק כהערת אגב.

לוגיטק_מן
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 44
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #30 

שלום לכל מבקרי האתר זה

מאמר יפה ומושקע, לטעמי ארוך במקצת. אני אישית הייתי מפריד סיקור על המוצר והסבר על הפעלת תוכנה, אבל זו דעה שלי אישית.

אני ניסיתי בעצמי שלטים רבים של לוגיטק וכמעט כולם פועלים דומה בהארכה גסה, רק בחלק ממוצרים היקרים יותר ישנם תוספות נחמדות.
במידה ואתם בוחרים שלט ודורשים ממנו רק פונקציונליות אז הבחירה היא בדגמים זולים יותר Harmony 525/555, ואם את רוצים שהשלט יראה יותר סולידי ויפה יותר למראה עיניים אפשר להתפשר על הדגמים היקרים יותר Harmony 785/885/One, ומי שלא עושה חשבון על המחיר ורוצה לההנות מהמסך המגע הגדול אז רכישה היא Harmony 1100 בהחלט.

הוזכרה כאן עבודה ב-RF מול מוצרי RF. האחרי בדיקה שלי מול תמיכה של לוגיטק שלטי Harmony "יודעים" לעבד ב-RF רק מול ה-Extender של לוגיטק ולא יכולים לשלוט על מוצרי RF אחרים כמו שחשבתי בהתחלה. מי צריך RF Extender? כל אדם שרוצה לשלוט על מוצרים בבית בשלט אחת, במיוחד שמוצרים אלו לא נראים לעין. כלומר, מוצרים הנשלטים מפוזרים בחדרים שונים ורוצים "לחסוך" זמן בהדלקתם וכיבוי. או מוצרים שנמצאים בתוך מזנון מאחורי הדלתות המסיביות, נשים מאוד לא אוהבות שיש כל מיני דברים בסלון (לדוגמה) שבולטים לעין ומפריעים לאסתטיות של עיצוב החדר.

הוזכרה כאן עבודה אטית של תוכנה או מדי פעם גם אבדן תקשורת וקבלת שגיאות על המסך (ראיתי בעצמי ולא מסתיר זאת), אם תשימו לב ותרחיבו את חלון העדכון, תוכלו לראות שבכל עדכון תוכנה מבצעת סריקה מלא של תוכנת השלט וגרסתה. מצד אחד זה דבר טוב מכיוון שהכול יעודכן בהצלחה ומצד שני זה מתסכל מדי פעם כי עשינו עדכון קטן לתוכן ונאלצים להמתין זמן רב (תחשבו כמה זמן לוקח לי לטפל בשלט כאשר אני מקבל אותו לבדיקת מעבדה).

טוב, השעה כבר מאוחרת ואני צריך לזוז הביתה. אז נתכתב.
מנהל שרות למוצרי לוגיטק - מעתק מערכות

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #31 

סקירה מקיפה ומושקעת (Y)
אני נשאר עם ה 510 הפשוט שלי 8)
Enjoy the Silence

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

במידה ואתם בוחרים שלט ודורשים ממנו רק פונקציונליות אז הבחירה היא בדגמים זולים יותר Harmony 525/555, ואם את רוצים שהשלט יראה יותר סולידי ויפה יותר למראה עיניים אפשר להתפשר על הדגמים היקרים יותר Harmony 785/885/One, ומי שלא עושה חשבון על המחיר ורוצה לההנות מהמסך המגע הגדול אז רכישה היא Harmony 1100 בהחלט.
...
לדעתי אתה טועה כאן ובגדול.
אתה יודע איזה כיף זה לנגוע ולשחק עם השלט ONE, לעומת זאת, לרדת לרמה של השלט שלי ( 880 ) לי קצת עושה רע.
שלא נדבר על 555 או דגמים אחרים בהם הכפתורים קטנים!

סדר כפתורים ומיקום וגודל מסך!!! זה שם המשחק כאן!!! לא הייתי ממליץ לאף אחד לקחת 555 מכיוו ןשאני לא אוהב את הכפתורים שלו + זה שיש לו רק 6 כפתורים נוספים על המסך ולא 8 למשל.

כוונתי היא שלמי שיש עוד 200 שח, שישקיע ב ONE או לפחות ב 880.
הכפתורים בשלטים האחרים לפעמים נצמדים לשלט והמבנה הארגונומי שלהם בכוונה לא משהו כמו האחרים.
במיוחד אם לא רוצים להסתכל על השלט באמצע סרט
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #33 

tobenary' אין בכלל מה להשוות את ה One ל 880/885/890/895. השלטים האלו הם מהסדרה הישנה שתוכננו לפני ש Logitech רכשה את Harmony והם סובלים משורה של בעיות, החל מאיכות הרכבה וחומרים ירודה למדי, תחנות טעינה עם מגעים דפוקים (בסדרות הראשונות), פריסת כפתורים לא ארגונומית ומסך בעל רזולוציה מאוד נמוכה ודהוי לחלוטין.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46429
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #34 

אני עם tobenary, היה לי את ה 550 והוא פשוט לא נוח ארגונומית בהשוואה ל One. השלט הינו האביזר שזוכה להכי הרבה שימוש אצלנו במערכת וההשקעה בו צריכה להיות בהתאם.

Catskinner,
רשמת כי אצלך התצורה מורכבת ולכן זמן העדכון ארוך למדי. לא מזמן ערכתי מחדש את כל ה Activities ובדקתי את זה בקטנה מכיוון שזה הציק לי. כאשר ירדתי ל Activity בודד, זמן העדכון היה זמן כמו ל 4xActivities. לא ברור לי מה בדיוק מתקיים בזמן העדכון, אך הוא פשוט לוקח זמן רב מידי (קרוב ל 4 דקות).

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #35 

אפשר לחשוב שאנחנו עוסקים בעדכון כל הזמן.
אני דוקא חייב להגן את התוכנה
החלפתי ממתג HDMI
מהירות הורדת הממתג הקיים, לימוד בממתג החדש והטמעתו בכל הפעילויות - פשוט מצוין.
ואז עדכנתי,
הלכתי להביא כוס מים וחזרתי
העם דורש..... כל מיני דברים

לוגיטק_מן
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 44
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #36 

tobenary כתב:
...
לדעתי אתה טועה כאן ובגדול.
אתה יודע איזה כיף זה לנגוע ולשחק עם השלט ONE, לעומת זאת, לרדת לרמה של השלט שלי ( 880 ) לי קצת עושה רע.
שלא נדבר על 555 או דגמים אחרים בהם הכפתורים קטנים!

סדר כפתורים ומיקום וגודל מסך!!! זה שם המשחק כאן!!! לא הייתי ממליץ לאף אחד לקחת 555 מכיוון שאני לא אוהב את הכפתורים שלו + זה שיש לו רק 6 כפתורים נוספים על המסך ולא 8 למשל.

כוונתי היא שלמי שיש עוד 200 שח, שישקיע ב ONE או לפחות ב 880.
הכפתורים בשלטים האחרים לפעמים נצמדים לשלט והמבנה הארגונומי שלהם בכוונה לא משהו כמו האחרים.
במיוחד אם לא רוצים להסתכל על השלט באמצע סרט
...
תאמין לי אני יודע מה ההבדל בין שלטים אלו. שוב, אני התכוונתי שללוגיטק יש שלטים, במקרה שלנו, שמתאימים לכל נישה שונה, אם זה רק פונקציונליות ומחיר נמוך ואם זה מראה מרהיב וטכנולוגיה המתקדמת.

ביחס לארגונומיה של השלטים, נכון לוגיטק רכשה חברת Harmony עם הדגמים שלה וכיום קיימים מספר מהם בשוק שהם לא ארגונומיים במיוחד, זה לרוב דגמים ישנים יותר, אבל ישנם דגמים שלוגיטק הפסיקה לשווק, לפחות באזור אירופאי שאנו שייכים אליו, אזור צפון אמריקאי לא בה בחשבון, המוצרים די שונים, כי גם הטעמים שונים. נחזור שוב לארגונומיה, אני מבין שכל לקוח רוצה לקבל הכול באותה חבילה - גם מחיר הזול, וגם המוצר המושלם. לצערנו זה לא תמיד כך, אלא אם כן יש חיסול מלאי החרבה ומחירים יורדים משמעותית, דבר כזה לא ראיתי ברוב מוצרים של לוגיטק.

שלטים מסדרת Harmony 525/555 לא אמורים להיות ארגונומיים ומילה אחרונה של הטכנולוגיה, זאת סדרה של שלט אוניברסלי נטו שיכול להחליף כמה שלטים. יש אנשים שמחפשים רק זה ונהנים מהשלט. אגב אמור להגיע לארץ שלט Harmony 515 שהוא הפשוט ביותר שיש היום ללוגיטק באזור אירופאי, אני חוזר בי שוב. אז מי שמחפש רק שלט אוניברסלי מחברה מפורסמת שווה להמתין עם הרכישה. המחיר טרם נקבה, הערכה גסה 400 ועוד כמה שקלים מחיר מומלץ לצרחן.

בתגובות הקודמות הוזכרה עבודה של תוכנה, להזכירכם לרובכם (אם לא אצל כולם) מותקנת במחשב תוכנת אנטי וירוס, תוכנת חומת אש (פיירוול), תוכנת נוגד ריגול (אנטיספייוור) ש"יודעות" לחסום פורטים במחשב שלא בשימוש. אז בזמן התקנת תוכנה מומלץ לעצור פעילות של תוכנות הנ"ל להתקנה מושלמת של תוכנה וגם כאשר מופיע בעיית חיבור לפעול כך. תאמינו לי חוסך הרבה זמן ועצבים.

נחזור לנושא, שלט Harmony 1100, לדעתי פועל מצוין (בהשוואה לדגם הקודם), למרות שאני לא חובב שלטים שהם לא בצורה הרגילה, עונה על רוב הדרישות מצד של הקונה. הוסיפו פתרון בעיות מורחב, אותו ניתן לראות גם בשלט Harmony 900 החדש. תגובה לנגיעות מהירה יותר. לא התעמקתי בפעילות של השלט, כלומר לא היה לי זמן לבדוק את כל האפשרויות של השלט, ברגע שיהיה לי זמן אני בטוח אעשה זאת.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #37 

לוגיטק_מן היות ואתה עובד בתחום (מעתק הם היבואנים אם אני לא טועה?)
אולי תוכל להסביר את התמחור השערורייתי של ה1100?

Trip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #38 

ביקורת טובה! אולי היה מקום להתעסק קצת יותר עם תפעול השלט עצמו ומה שכרוך בכך ופחות בתוכנה (שרלוונטית לכל שלטי הרמוני ולאו דווקא לשלט זה).
הייתי שמח אם את ההשוואה המתבקשת ל harmony one היית כולל בגוף הביקורת, ולא כתגובות בפורום. אולי שווה להוסיף קישור למה שנאמר כאן על ההשוואה בין שניהם, לביקורת עצמה. בעוד שבוע כבר יהיה בלתי אפשרי לאתר את זה בתוך השרשור הזה, וחבל.
Catskinner כתב:אני לא רוצה להיכנס לשיקולים ולכיס של המפיץ וכפי שציינתי במאמר, קיימות חלופות זולות
יותר שעושות בדיוק אותו הדבר.
...
למה לא?
זה חלק לגיטימי מכל ביקורת. אם זה קשור לכך שהיבואן הוא זה שהביא את הדגם לבדיקה, אז זה לא אמור להשפיע. כמו שכולנו מניחים שהשלט נבדק באופן אובייקטיבי, בלי קשר לכך שהיבואן הוא זה שהביא אותו באדיבותו לצורך בדיקה.
לגיטימי ומתבקש לדבר על התמחור של השלט, וזה חלק מהגורמים שמעורבים בשביעות הרצון מהמוצר, כמו איכות ההרכבה, נוחות התפעול והאחריות.

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1233 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #39 

gkatz

מצתרף לשאלה שלך
גם אותי זה מעניין
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #40 

Trip, אשתדל לענות לשאלותיך לפי הסדר:

יותר תפעול פחות תוכנה: תפעול השלט הוא תולדה של התכנות שלו שאותו חייבים לבצע דרך התוכנה. אם הוא תוכנת טוב אז כל התפעול מסתכם בלחיצה על כפתור בודד כדי להגיע לפעילות הנדרשת ותסכים איתי שקצת קשה לכתוב מאמר שלם על זה. לכן זה הכתיב את אופי המאמר שהתמקד מאוד בתוכנה שהיא זו ההופכת את כל שלטי Logitech לכל כך יוצאי דופן.

השוואה עם Harmony One
: מלכתחילה מטרת המאמר לא הייתה לבצע השוואה כזו. יש מאמר מצויין הסוקר את ה Harmony One כאן באתר ואתה מוזמן להוציא ממנו את מסקנותיך. יתר על כך, הפורום קיים בדיוק למטרה זו וכפי שאתה רואה, לא חסרים משיבים. דרך אגב, השירשור תמיד מקושר למאמר - גם כשהוא מגיע לארכיון המאמרים.

מדיניות המחירים של המפיץ: את השלט קיבלתי מהמפיץ ולא מהיבואן ולי אין מושג מי מהם קובע את מדיניות המחירים. הסיבה שלא רציתי להגיב או להתיחס למחיר השלט היא שכשקיבלתי את השלט נמסר לי בע"פ מחיר השונה מזה שנמסר לאחר מכן לעורך הראשי. במסגרת כתיבת המאמר אסור לי, לפחות לפי השקפתי, להתיחס לחיוב או לשלילה למחיר של מוצר שאני סוקר ואני יוצא מתוך ההנחה שכולם כאן ילדים גדולים ומסוגלים לעשות את החשבונות שלהם לבד.

מסיבות אלו גם לא אחווה כאן את דעתי על המחיר של השלט. הייבואן או אחד המפיצים יכול בקלות להסביר את שיקוליו ואת האופן שבו הוא רואה את השוק המקומי וגם אני אשמח לקרוא את נימוקיו.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”