האם באמת יש חשיבות לנגן הCD ?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

אני בספק, אבל יצרני המכשירים הזולים נוטים לחסוך כל סנט אפשרי במימוש היציאה הדיגיטלית של המכשירים שהם בונים, אפילו במחיר של פגיעה משמעותית בביצועים (כתבתי בעבר על רמות ה-JITTER של נגנים שונים). אז לפני שמחליטים מה זה "עובדות" ומה לא עובדות, כדאי להתחשב קצת בנתונים בפועל...

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

כמו שיאיר ציין יש הרבה נגנים שלא מטפלים טוב בתועעת הJITTER בטרנפורטים
ופיוניר בזמנו המציאה את הLEGATO LINK על מנת לטפל בבעיה
כך שלא כל דיסק שמסתובב על פלטה כטרנספורט הוא נחשב מעולה העיקר הוא מחובר דיגטאלית..

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

bu13 כתב:מנסיוני הצנוע מאוד, כאשר חיברתי CD כטרנספורט (ל- V-DAC) לעומת DVD היה הבדל ברור לטובת ה- CD, לא עשיתי מבחן עיוור ויכול להיות שזה רק פסיכולוגי.
בכל מקרה עכשיו אני מרוצה מהתוצאה ולכן אני לא מטריד את עצמי בבדיקות מיותרות.....
לדעתי ה- CD נשמע טוב יותר גם מה- SB3
...
עזוב אותך משטויות, זה הכל פסיכולוגי.
עד שלא תוכיח מדעית שיש הבדל אז אין הבדל.
ואם אתה בכל זאת שומע הבדל אז תגיד לעצמך שזה הכל הזיות מראשך הקודח...
הבנת?

לא שהאמור לעיל מייצג את דעתי אבל דעתי (או יותר נכון לאמר שמיעתי) לא נחשבת.
אז יש כאלה שבוחרים לשמוע עם האוזניים ויש כאלו שבוחרים לשמוע באמצעות הוכחות מדעיות.

באמת שהנושא נטחן עד דק ואין צורך לדוש בו שוב.
נדמה לי שפותח השרשור כבר הבין את שתי האסכולות וזכות ההחלטה שמורה רק לו.
אגב, אם לא הובן, אני מעדיף לשמוע עם האוזניים...
ארז

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

ה-LEGATO LINK דוקא לא כל כך קשור לזה, אם אני זוכר נכון זה היה מעגל בסגנון של Upsampler שמקובל למצוא היום בכל מכשיר כמעט.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

yairf כתב:ה-LEGATO LINK דוקא לא כל כך קשור לזה, אם אני זוכר נכון זה היה מעגל בסגנון של Upsampler שמקובל למצוא היום בכל מכשיר כמעט.
...
שלילי יאיר הLEGATO היתה טכנולוגיה שפיוניר המציאה בשנות ה90 להתמודד עם תופעת הJITTRIM
זה שלא כל חובבי ומעריצי פיוניר של אז אהבו את התוצאה זה כבר היה משהו אחר..
אך היום למשל פיוניר עדיין משתמשת באותה טכנולוגיה ,אך להבדיל כמדומני מימים עברו-היום פיוניר נותנת לך גם את האפשרות לבטל טכנולוגיה זו במכשיר..
לגבי הUP SAMPLLIN של פיוניר זו טכנולוגיה שיש לי אותה ברסיוור שלי למשל -וזו פשוט מעלה את מספר התדרים שהיא מקבלת מהנגן שמחובר לרסיוור עם אופציה זו
אך להגיד לך שההבדל שמיע -די זניח..
האוזן שלנו לא בדיוק אמונה על תדרים אלו והרחבת הטווח שלהם..
לא משהו שיפיל אותך מהכיסא..

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

My 2 cents

שליחה

לפני מספר שנים רכשתי מערכת של Musical Fidelity עבור STEREO
XCAN V3 מגבר אוזניות עם סופיות של נורות.
X-RAYv3 נגן CD
interconnect Eichmann eXpress 4 RCA Cable
ואוזניות Sennheiser HD650
בנוסף היה לי Pioneer DV-575A-S נגן DVD
ובעבר גם CD-42 Mk2 של MARANTZ שהיה ה CD הראשון שרכשתי בחיי עלה לי 1450 ש"ח בשנת 1994.
המסקנות הפרטיות שלי הן:
ה SETUP של נגן ה CD עם המגבר נורות והאוזניות פשוט הפיל אותי בהשוואה לכל מה שהיה לי בעבר.
כאשר חיברתי את ה DVD ביציאה האנלוגית או הדיגיטלית לרסיבר של ONKYO 575 שהיה אז ברשותי
והשוותי לCD טרנספורט ביציאה אנלוגית ודיגיטלית ההבדל היה עצום!!
ה CD נשמע פתוח מפורט עם במה מפה ועד לקיסריה וה DVD נשמע סגור וחנוק עם במה בגודל של 30ס"מ.
אבל ופה ההפתעה הגדולה דיסקים עם הקלטות רעות למשל הביצוע של המאפיה היהודית לארבע העונות של ויולדי
http://www.amazon.com/Vivaldi-Four-Seas ... 922&sr=8-4 שכנראה הוקלט DIRECT ל CD נשמע הרבה פחות רע דרך ה DVD .
פה גיליתי דבר מעניין מערכת טובה זורקת לך את המוסיקה כמו שהיא ואם איכות החומר רעה כך גם התוצאה הסופית.
אבל יחד עם זאת דווקא הקלטות מסוף שנות החמישים שהקליטו ככל הנראה על חצי אינצ מגנטי והעבירו עם ציוד מודרני ל CD נשמעות לי הכי טוב לדוגמה :
http://www.amazon.com/Count-Basie-Frien ... 418&sr=8-1
למרות ששומעים היס וכו.. עדיין נשמע לי הכי קרוב לויניל שלא לדבר על הקלטות איכותיות יותר כמו זה:
http://www.amazon.com/Classic-Meets-Tob ... 668&sr=1-3
אגב אני היום מאחסן פטיפון Stanton STR8-80 עם cartrige 881S שלהם כי פשוט אין לי מקום מתאים לחבר אותו שעשה לי מטעמים מההקלטה של The War of the Worlds ודווקא שהשתמשתי בPRE הפנימי שלו והעברתי למערכת ב LINE LEVEL כנראה שהקרבה לcartrige עושה את שלה.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא

שליחה

ziv_r כתב:בנושא טכניים גרידא, אין מקום לדעות, הכל זה עובדות.
...
כמה קלים פשוטים ויפים החיים.
אין צורך להפעיל את האוזניים, אין צורך להאזין – מביטים במפרט הטכני של המכשיר ויודעים את כל מה שניתן לדעת עליו. מתוך כך, אין טעם להשקיע יותר מאשר 150 ₪ בנגן כלשהו.
בברכה,
יהושע גומא

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון

שליחה

...
אשריך וטוב לך ...
... שיטה בדוקה לחסוך המון כסף בקנית מערכות סאונד - העיקר שיסתובב וזהו !!!

תאמין לי שאני מקנא .
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
לו הייתי רוטשילד ...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

הודעות שהן לגופו של אדם או על אדם ועל מדיניות האתר הוסרו כי הן לא רלוונטיות.
למי שיש בעיה עם מדיניות האתר, יש שירשור בנושא.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

...
בעניין זה, קיימות שתי גישות עקרוניות.

הגישה האחת היא הגישה הטכנוקראטית. גישה זאת גורסת שתוצאות המדידות המקובלות כיום והנתונים הטכניים המתפרסמים כיום הם חזות הכול. מה שלא מודדים (במדידות המקובלות, המתפרסמות) לא קיים ואינו נשמע לאוזן – לאוזן של אף אדם בעולם.

הגישה השנייה היא הגישה האודיופילית. גישה זאת גורסת שהנתונים הטכניים המתפרסמים אינם נותנים תמונה מלאה על איכות מכשירים ופריטים למערכות שמע. לכן, בנוסף למפרט הטכני, חשוב לשמוע כל פריט על מנת לדעת מהחי האיכות שלו, כפי שהיא נשמעת לאוזן.

כמובן שניתן לוודא באופן אובייקטיבי מי משתי הגישות נכונה – נכונה מבחינת היותה תואמת לעובדות.
נראה לי שמרבית בעלי הגישה הטכנוקראטית לא מעוניינים לוודא מהן העובדות לאשורן.
בברכה,
יהושע גומא

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46462

שליחה

Joshua_G,
אתה יוצא מנקודת הנחה כי טכנוקראטים טועים. אולי דווקא הצד השני טועה?

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ziv_r כתב:Joshua_G,
אתה יוצא מנקודת הנחה כי טכנוקראטים טועים. אולי דווקא הצד השני טועה?
...
אני טוען שהסוגיה היא ברת בדיקה באמצעים אובייקטיביים.
לכשעצמי, ביצעתי מבחנים השוואתיים עיוורים.
הגישה שלי אינה מעוגנת באמונה עיוורת – היא מבוססת על עובדות בדוקות.
נקודה שיש לי ספק לגביה היא כמה מהאוחזים בגישה השנייה מעוניינים בוידוא אובייקטיבי של העובדות.
בברכה,
יהושע גומא

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46462

שליחה

אתה קופץ נושא.
אמרת:
Joshua_G כתב:נראה לי שמרבית בעלי הגישה הטכנוקראטית לא מעוניינים לוודא מהן העובדות לאשורן.
...
שוב, אתה יוצא מנקודת הנחה שטכנוקריסטים טועים ולא יודעים מה הן העובדות - ואני אומר שאולי הבעיה בעצם הפוכה?

בו ננסה להשאר בגבולות נושא השרשור. למה אתה חושב שיכולים להיות הבדלים שמיעים בין טרנספורטים?

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ziv_r כתב: אתה קופץ נושא.
אמרת:
Joshua_G כתב:נראה לי שמרבית בעלי הגישה הטכנוקראטית לא מעוניינים לוודא מהן העובדות לאשורן.
...
שוב, אתה יוצא מנקודת הנחה שטכנוקריסטים טועים ולא יודעים מה הן העובדות - ואני אומר שאולי הבעיה בעצם הפוכה?
...
כתבתי שלגבי עצמי ווידאתי את הנושא במבחנים עיוורים.
האם יש לך עניין להיווכח בעובדות, במבחנים עיוורים?
ziv_r כתב: בו ננסה להשאר בגבולות נושא השרשור. למה אתה חושב שיכולים להיות הבדלים שמיעים בין טרנספורטים?
...
משום ששמעתי במו אוזניי.
בברכה,
יהושע גומא

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

ziv_r כתב:אתה קופץ נושא.
אמרת:
...

בו ננסה להשאר בגבולות נושא השרשור. למה אתה חושב שיכולים להיות הבדלים שמיעים בין טרנספורטים?
...

אם יורשה לי לענות ....
מאותה הסיבה שיש הבדלים בין כבלים .
ומאותו מקום פרובלמטי שהמדע לא יודע ולא מסוגל לספק הסבר לתופעה .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Eyal_W כתב:
ziv_r כתב:אתה קופץ נושא.
אמרת:
...

...

אם יורשה לי לענות ....
מאותה הסיבה שיש הבדלים בין כבלים .
ומאותו מקום פרובלמטי שהמדע לא יודע ולא מסוגל לספק הסבר לתופעה .
...
וגם מאותו מקום בעייתי שאנשים מסוימים לא מעוניינים לוודא את העובדות לאשורן, אלא נצמדים לדעתם בכוח.

אגב, לחלקים מסוימים במדע יש הסברים מדעיים לתופעות אלה – העניין הוא שאנשים מסוימים מבטלים מכל וכל, מראש, את אותן גישות מדעיות.
בברכה,
יהושע גומא

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112

שליחה

Joshua_G כתב:
...
בעניין זה, קיימות שתי גישות עקרוניות.

הגישה האחת היא הגישה הטכנוקראטית. גישה זאת גורסת שתוצאות המדידות המקובלות כיום והנתונים הטכניים המתפרסמים כיום הם חזות הכול. מה שלא מודדים (במדידות המקובלות, המתפרסמות) לא קיים ואינו נשמע לאוזן – לאוזן של אף אדם בעולם.

הגישה השנייה היא הגישה האודיופילית. גישה זאת גורסת שהנתונים הטכניים המתפרסמים אינם נותנים תמונה מלאה על איכות מכשירים ופריטים למערכות שמע. לכן, בנוסף למפרט הטכני, חשוב לשמוע כל פריט על מנת לדעת מהחי האיכות שלו, כפי שהיא נשמעת לאוזן.

כמובן שניתן לוודא באופן אובייקטיבי מי משתי הגישות נכונה – נכונה מבחינת היותה תואמת לעובדות.
נראה לי שמרבית בעלי הגישה הטכנוקראטית לא מעוניינים לוודא מהן העובדות לאשורן.
...
אני אישית טכנוקראט, לכן אסכים עם הנ"ל.
כל דבר ניתן למדידה, אחרת היינו נשארים ללא התקדמות טכנולוגית (אחרת) וחיים בעולם של האמונה.
אבל אני מקבל אנשים שקונים מערכת מאוד יקרה שכן מעוותת צליל, וטוענים שהיא נשמעת יותר יפה מהמקור ... כמובן לפי טעמם האישי ...

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

לדעתי כולם כאן צודקים! מצד אחד ובגדול הכל מדיד אך מצד שני עובדה שאנשים עולים על הבדלים שמדידות לא מראות.

מן הסתם אם מודדים פרמטר אחד מתוך מאה אפשריים לא מקבלים את כל התמונה וכאן קבור הכלב.

כנראה שלא מוצאים הבדלים מדידיים בין כבלים מכיוון שלא מדדו את כל הפרמטרים האפשריים. ובאפשריים אני לאו דווקא מתכוון למדידות העומדות לרשות הבודק אלא על מדידות אפשריות שעדיין לא עלו עליהן ולא החלו למדוד אותן.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

valer_valer

כתב:
כל דבר ניתן למדידה, אחרת היינו נשארים ללא התקדמות טכנולוגית (אחרת) וחיים בעולם של האמונה.

קיימת בעייתיות עם המשפט הזה .
נכון שטכנולוגיה ומדידות גרמה לכך שיש התקדמות וקידמה אך יחד עם זאת ...
כל יצרני האודיו מהנדסים או שוכרים מהנדסים שיבצעו את העבודה .
כולם בוגרי אוניברסיטה כולם למדו את חוק אום , טורי פורייה , ועוד סלט ירקות
כל המהנדסים ערכו בתקופת הלימודים מעבדות , והגישו עבודות .

על פי התיאוריה שהכל מדיד כולם היו צריכים להגיע לאותם תוצאות שהרי לא יתכן שמהנדס אחד חושב שהספק = למתח * זרם ואחר חושב שהספק = לזרם חלקי המתח (זו רק דוגמה אז אל תתפסו של יקפוץ פה איזה חבר וישאל אותי מה קורה עם הפאזה בזרם חילופין ).

והינה כל קבוצת מהנדסים מגיע לתוצר גולמי אחר ... הכיצד ???
אני מנמק וזו דעתי כמובן ...

מוסיקה או יותר נכון לשחזר מוסיקה תלויה בהמון גורמים שאינם מדידים כגון טעם , השכלה מוסיקלית , יכולת האזנה , יכולת הבנה של האזנה , תפיסה של מה טוב ומה רע ולכן התוצאות שונות ומוצרים שונים נשמעים שונה .

דבר שני הוא שלא הכל מדיד והסיבה לכך שעדיין לא ניקבעו הקריטריונים שמתארים את היחס בין המדידה לאיכות התוצאה .

שלוש . המדע עדיין לא ראה באודופיליה או יותר נכון ביכולת של אנשים השומעים הבדלים אובייקט מחקרי .

ארבע. המדע לאורך שנים טוען טענה X ולאחר תקופה בין אם זה דור ובין אם יותר מצליח להפריח את הטענה הקודמת באמצעות יכולות חדשות .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

גם המשטרה סגרה את התיק מחוסר ענין בציבור
אמן מייסר

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”