iGO - גרסה מותאמת לישראל שוחררה לא רשמית לאייפון

חדשות ועדכונים של HT Magazine
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור

שליחה

Giliboy,

אם הם כתבו שזה בלעדי שלהם, אז הם ביצעו את זה, לא?

Huber,

בחיאת זום זום. נניח ומישהו מציע משחק בחינם לפני ה-RELEASE שלו, האם זה לא גניבה לכל דבר?

לדעתי, אגב, זה לא עבודה של מישהו אלא פשוט גירסא לא סופית של התוכנה שאיזה BETA TESTER הדליף.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73436
שם מלא: ערן

שליחה

עופר, אם מחר המשחק יופץ בכל העולם אבל רק בישראל לא ימכר - כן, מבחינתי לא ארגיש רע להשתמש בעותק פרוץ. רוצים אותי בתור לקוח? שיאפשרו לי לרכוש את המוצר. פשוט, לא?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

Huber כתב:עופר, אם מחר המשחק יופץ בכל העולם אבל רק בישראל לא ימכר - כן, מבחינתי לא ארגיש רע להשתמש בעותק פרוץ. רוצים אותי בתור לקוח? שיאפשרו לי לרכוש את המוצר. פשוט, לא?
...
זה שלא תרגיש רע ותנחם את עצמך, זה בסדר.
אבל זו עדיין גניבה, מה לעשות?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

theAman - אני לא חושב שאפשר לגנוב משהו שלא מוכרים לך מלכתחילה (ואני מדבר על שירותים, לא מוצרים, אז בבקשה לא להביא לי כדגומא דגם של רכב למשל שלא נמכר בישראל).

אני האחרון שאפשר להאשים בהיתממות, ב PS3 שלי למרות שסוני לא מוכרת לישראל מסודר (צריך להירשם עקום בתור תושב ארה"ב) אני עדיין רוכש משחקים בכסף מלא ולא גונב אותם. אם מחר סוני הייתה חוסמת את האפשרות הזו, מבחינתי היא לא רוצה אותי כלקוח אקטיבית ואני לא אהסס להשתמש בגירסאות לא קנויות אם הדבר אפשרי.

אני בעד להיות אזרח שומר חוק כמה שהדבר מאפשר.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 15/09/2009 14:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

לפי מה שאתה אומר, כל עם ישראל יכול להתחיל ולגנוב אייפונים, הם הרי לא נמכרים כאן.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

theAman כתב:לפי מה שאתה אומר, כל עם ישראל יכול להתחיל ולגנוב אייפונים, הם הרי לא נמכרים כאן.
...
:lol:
כתבתי לפני שערכת...

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

ד"א,
לשון החוק פשוטה וברורה, והיא לא מתנה את הגניבה במכירה ל-X או ל-Y.
ז"א, שלא חשוב אם מוכרים לך את השירות או לא, מה שחשוב הוא מה שאתה עושה, ואתה גונב (לא אישית כמובן, אני גם נכלל בחבורה הזו לפעמים).

אתה רוצה דוגמה אחרת,
ישנם הרבה יישובים מרוחקים שלא מקבלים תשתית של הוט (מטעמי חיסכון של הוט).
נניח שעכשיו מישהו החליט באופן עצמאי שהוא מושך כבלים ממקום אחר שבו יש שידורים, שם מגברים בדרך ומעביר את השידור לביתו (להזכירך, הוט לא מוכנים לחבר אותו).
האם הוא גנב, או לא?

רוצה עוד דוגמה?
האם מותר לך להוריד שירים של להקה שלא ניתן להשיג את הדיסקים שלה בארץ (מכל מיני סיבות).

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

Huber כתב: אני בעד להיות אזרח שומר חוק כמה שהדבר מאפשר.
...
זו בדיוק הנקודה,
הגעת למקום שבו מבחינתך שמירת החוק אינה אפשרית, ולכן אתה עובר על החוק (עזוב את הסיבות בצד).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אני לא אומר לרגע שזה חוקי - אני פשוט מציין שמבחינתי אני לא אגנוב כל עוד לא מכריחים אותי. פשוט.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

Huber כתב:אני לא אומר לרגע שזה חוקי - אני פשוט מציין שמבחינתי אני לא אגנוב כל עוד לא מכריחים אותי. פשוט.
...
עם זה אני לא מתווכח.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Huber,

כלומר, מישהו יושב עם אקדח על רקתך ומכריח אותך להשתמש בתוכנות גנובות?

האם iGo, לצורך העניין, זה הפיתרון היחיד שיש כיום לאייפון לניווט ואין פיתרונות חוקיים אחרים?

(מן הסתם אני כבר בודק גירסאת BETA שניה של WAZE שתשוחרר בקרוב, אבל גם הגירסא העולמית עובדת בישראל ב-99%!). שלא לדבר בכלל על GOOGLE MAPS?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

Huber כתב:אני לא אומר לרגע שזה חוקי - אני פשוט מציין שמבחינתי אני לא אגנוב כל עוד לא מכריחים אותי. פשוט.
...
:D :D :D
:roll: :roll: :roll:

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

תראו, יש התקדמות.
לפחות כבר יש הסכמה שמדובר בגניבה לכל דבר ושזה לא חוקי.
עכשיו כל אחד ייתן לעצמו את התירוץ המוסרי לסיבת הגניבה (במידה והוא גונב).
:)

ofir_co
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99

שליחה

theAman כתב:תראו, יש התקדמות.
לפחות כבר יש הסכמה שמדובר בגניבה לכל דבר ושזה לא חוקי.
עכשיו כל אחד ייתן לעצמו את התירוץ המוסרי לסיבת הגניבה (במידה והוא גונב).
:)
...
הנושא של קניין רוחני הרבה יותר מורכב - ואם תשים לב גם החברה עצמה ועו"ד שלה לא טוענים שמדובר בגניבה,
אלא בהפרת זכויות יוצרים.

גניבה מוגדרת כ"הרמה ונטילה" של חפץ, לא כך קורה בתוכנות/משחקים וכו...
לכן יש לשים לב להגדרות, ויותר מכך לאופי השימוש.
אם ניקח את הדוגמא של igo - אדם מוריד את התוכנה הפרוצה לאייפון דור ראשון, אין באפשרותו לנצל את רובה, אין בכוונתו לרכוש אותה, אין המדובר בחפץ שאתה "גונב" ומונע אותו מאחר, אלא על אובדן רווח.

וכאן בדיוק מתפתח הדיון המוסרי והמשפטי. (כמובן שאתר שמפיץ את התוכנות - אינו כאדם שמוריד מן הסתם)

בכל מקרה - לא גניבה אלא הפרת זכויות יוצרים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

oferlaor כתב: כלומר, מישהו יושב עם אקדח על רקתך ומכריח אותך להשתמש בתוכנות גנובות?

חס וכרפס - אף אחד לא מכריח להתשתמש בשום דבר בצורה שכזו, רק המציאות היא שאין פתרון אחר יעיל וחוקי. זה ההבדל.

האם iGo, לצורך העניין, זה הפיתרון היחיד שיש כיום לאייפון לניווט ואין פיתרונות חוקיים אחרים?

איזה תוכנות ייעודיות יש כיום לאייפון בישראל? ובבקשה אל תגיד לי WAZE, אני קורא פה בפורום חדשות לבקרים על לקוחות "מרוצים" שלה.

(מן הסתם אני כבר בודק גירסאת BETA שניה של WAZE שתשוחרר בקרוב, אבל גם הגירסא העולמית עובדת בישראל ב-99%!). שלא לדבר בכלל על GOOGLE MAPS?
...
אתה באמת משווה את הפונקציונאליות והיעילות של WAZE/GOOGLE MAPS לזו של IGO? מעוניין לעשות השוואה מסודרת ראש בראש כמאמר/סקירה באתר? :roll:

תראה, אני אישית אהיה הראשון שיקנה את ה IGO ברגע שהיא תצא חוקית בישראל (בהנחה שארכוש אייפון באחת החברות - אני עדיין מחכה לראות מה קורה עם זה), אבל כל עוד לא מאפשרים לי לרכוש אותה, להגיד שגרמתי להם נזק כלשהו זו בדיחה עצובה. אני שב וחוזר, מבחינתי אי אפשר לגנוב משהו שלא מוכרים לי מלכתחילה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Huber,

אני שוב אומר, יש אלטרנטיבות. כן, הן שמישות לחלוטין.

גם אם לא היו אלטרנטיבות זה לא היה בסדר.

אם זו לא היתה חברה ישראלית, הייתי עצבני על זה פחות, אני בסה"כ מבין אותם לחלוטין.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אני לא מכיר מספיק את התחום בשביל להגיב, אבל אם יש אלטרנטיבות אני מסכים איתך לחלוטין ואני אישית הייתי מעדיף אלטרנטיבה חוקית. אם לא היו אלטרנטיבות והחברה החליטה לא למכור את התוכנה בישראל, אין להם על מה להלין. אפא ההפסד של החברה? לי זה נשמע כמו "אכלו לי, שתו לי", או "החלטנו לא למכור לתושבי ישראל את התוכנה, איך אתם מעיזים לגנוב מאיתנו אותה?". לא נשמע לך מוזר?

אני אשאל שאלה שכזו - אם מחר מיקרוסופט מחליטה לא למכור את האופיס בישראל, האם אתה באמת חושב ששימוש בעותק פיראטי יהווה איזושהי פגיעה בהם? עזוב רגע את נושא החוקיות (זה נושא שצריך לדון עליו בערכאות קצת יותר גבוהות מהפורום), אבל מבחינתי בית תוכנה שמחליטה לא לשווק את מוצריה במדינה X, לא יכולה לטעון לפגיעה כלשהי ברווחיה - זה פשוט מגוחך ועומד בסתירה מוחלטת למציאות.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

Huber כתב:אני לא מכיר מספיק את התחום בשביל להגיב, אבל אם יש אלטרנטיבות אני מסכים איתך לחלוטין. אם לא היו אלטרנטיבות והחברה החליטה לא למכור את התוכנה בישראל, אין להם על מה להלין. אפא ההפסד של החברה? לי זה נשמע כמו "אכלו לי, שתו לי", או "החלטנו לא למכור לתושבי ישראל את התוכנה, איך אתם מעיזים לגנוב מאיתנו אותה?". לא נשמע לך מוזר?
...
לא, זה לא נשמע מוזר!
זכותה של חברה להחליט איך היא משווקת את המוצרים שלה.
אתה לא יודע מה הסיבה שהיא לא הכניסה את ישראל לרשימה (אולי אין בנק מפות במפה מספיק גבוהה, או בעלי הזכויות על המפות הקיימות דורשים סכום גבוה מדי ביחס לשוק), וזה גם לא משנה.

גם אם החברה לא מוכרת פה את מוצריה - זה לא נותן לך שום זכות מוסרית להעתיק אותם.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

"זכותה של חברה להחליט איך היא משווקת את המוצרים שלה."

ברור - הבעייה שהיא לא משווקת את המוצרים. זה בדיוק הנקודה. ברגע שחברה לא מוכרת מוצר מסויים, אפא הפגיעה בדיוק? אם מדברים על מוסריות - בדיוק פה אני לא מרגיש שום חובה מוסרית לא "לגנוב" (ועל המילה הזו סובב כל הדיון, בגלל זה המרכאות) במידה והחברה החליטה בתור מדיניות לא למכור לי את המוצר.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

הפגיעה היא בזכותה הקניינית על המוצר שהיא פיתחה.
מעניין אם היית בתחום פיתוח תוכנה היית חושב אותו הדבר...

חזור אל “חדשות HT”