אחסון מדיה
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
בעיקרון ישנם שני מערכי רייד עיקריים שנועדים ל"גיבוי" RAID1 וRAID5.
אבל , מטרת ה"גיבוי" שמבצע הרייד היא אחרת מביצוע גיבוי רגיל. מערכי רייד אלו נועדו לשפר את שרידות המידע. כלומר למנוע מצב בו כונן קשיח מת והעבודה שמבוצעת על המחשב הולכת לאיבוד. אולם אין זה מונע מהמידע להימחק.
הגיבוי הוא כאמור פיזי למקרה של תקלה בקשיח אבל זה לא גיבוי לוגי, אם מידע נמחק מקשיח א' הוא ימחק גם מקשיח ב'
אבל , מטרת ה"גיבוי" שמבצע הרייד היא אחרת מביצוע גיבוי רגיל. מערכי רייד אלו נועדו לשפר את שרידות המידע. כלומר למנוע מצב בו כונן קשיח מת והעבודה שמבוצעת על המחשב הולכת לאיבוד. אולם אין זה מונע מהמידע להימחק.
הגיבוי הוא כאמור פיזי למקרה של תקלה בקשיח אבל זה לא גיבוי לוגי, אם מידע נמחק מקשיח א' הוא ימחק גם מקשיח ב'
- radomsk
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 27
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
היי sputty, מאחר ויש לך שני מחשבים... אני ממליץ לך להשתמש בתוכנה שמסנכרנת תיקיות דרך הרשת.sputty כתב:radomsk, חשבתי שעל הדיסקים האלה שמגבים אחד את השני יהיה כל המדיה החשובה שלי (רק עליהם ואניאגש אליהם מכל המחשבים בבית אם ארצה באמצעות SHARE).
יכלתי לשים דיסק אחד כזה בתוך מחשב אבל אז יש סיכון של תקלת חומרה שתאבד לי את כל המידע ולכן חשבתי דיסק מגובה באמצעות RAID.
האופציה השניה זה לשים דיסק נוסף בתוך המחשב שישמש כגיבוי (החומר המקורי על הדיסק הראשי וגיבוי על דיסק הגיבוי)....
פעם ראשונה זה ייקח הרבה זמן כי זה בעצם העתקה של הכל... אבל כל פעם נוספת, רק מה שהשתנה - יסונכרן.
שני דיסקים בRAID שהוא MIRROR באותו מחשב זה נחמד אבל iakovl צודק בכך שאם למשל יהיה לך וירוס שימחק לך חומר, אז כל החומר בדיסק השני בRAID גם יימחק.
תחשוב למשל אם הספק פתאום נדלק ושורף לך את המחשב (חס וחלילה)
על-מנת לגבות ספריות למחשב אחר שנמצא ברשת, אתה יכול להשתמש לדוגמא בתוכנה:
SyncBack
http://www.2brightsparks.com/assets/sof ... _Setup.zip
וחוצמזה תמיד יש את הפיתרון של כונן חיצוני.
בהצלחה,
סהר
אני רוצה להעלות עוד אפשרות קטסרופית אחרת - גניבה של מחשבים מהבית , או שריפה של כל הבית .
גם אני שקלתי את כל האפשרויות האלו למעלה ויכול להיות שNAS זה מגניב מבחינת גודל אחסון (ואני גם צריך אחד כזה ) - אבל הן טובות ל90% מהמקרים אולי אפילו 99% אבל בסוף בשביל התמונות והוידאו המשפחתי - דיסק חיצוני של טרה שלא נמצא בבית אלא מגיע אחת לחודש לגיבוי היה הפתרון הטוב והזול בשבילי , נכנס גנב שיגנוב את כל הבית יש דיסק חיצוני אצל ההורים ולהם יש אצלי -אפשר לקרוא לזה RAID משפחתי:-)
אחרים פה יטענו שבשביל לעשות DRP (Disaster recovery program יש אולי פתרונות אינטרנט אחרים לעתקת מידע למיקום אחר אבל זה גם נראה לי קצת מוגזם בשביל זכרונות משפחתיים.
גם אני שקלתי את כל האפשרויות האלו למעלה ויכול להיות שNAS זה מגניב מבחינת גודל אחסון (ואני גם צריך אחד כזה ) - אבל הן טובות ל90% מהמקרים אולי אפילו 99% אבל בסוף בשביל התמונות והוידאו המשפחתי - דיסק חיצוני של טרה שלא נמצא בבית אלא מגיע אחת לחודש לגיבוי היה הפתרון הטוב והזול בשבילי , נכנס גנב שיגנוב את כל הבית יש דיסק חיצוני אצל ההורים ולהם יש אצלי -אפשר לקרוא לזה RAID משפחתי:-)
אחרים פה יטענו שבשביל לעשות DRP (Disaster recovery program יש אולי פתרונות אינטרנט אחרים לעתקת מידע למיקום אחר אבל זה גם נראה לי קצת מוגזם בשביל זכרונות משפחתיים.
יש את second copy 7 שהיא טובה לדעתיsputty כתב:דווקא תוכנה טובה, ניסיתי אותה - הבעיה היא שזה לא עובד על ספריות בעברית, למישהו יש רעיון דומה אחר?...
יכול להיות שלא עבד לך משום שבלוח הבקרה אתה צריך שתוכנות שהן לא UNICODE יהיו על עברית ולא אנגלית
(זאת הייתה גם הבעיה שלי עם SECOND COPY)
תגיד לי אם זה פותר לך
יש לי שאלה אחרת לגבי אופציית גיבוי:
אם יש לי ראוטר שיש לו אפשרות חיבור דיסק קשיח חיצוני (הראוטר של בזק Dlink 2650U) ואני מחבר אליו דיסק של 2TB, זה יכול להוות תחליף זול וטוב לשרת NAS לא?
בעזרת תוכנת סינכרון וגיבוי (כדוגמת התוכנה שצויינה מקודם) תיקיות חשובות יגובו משני המחשבים שברשותי על גבי אותו דיסק חיצוני וזהו.
פתרון ישים וזול, לא?
אם יש לי ראוטר שיש לו אפשרות חיבור דיסק קשיח חיצוני (הראוטר של בזק Dlink 2650U) ואני מחבר אליו דיסק של 2TB, זה יכול להוות תחליף זול וטוב לשרת NAS לא?
בעזרת תוכנת סינכרון וגיבוי (כדוגמת התוכנה שצויינה מקודם) תיקיות חשובות יגובו משני המחשבים שברשותי על גבי אותו דיסק חיצוני וזהו.
פתרון ישים וזול, לא?
זה נראה לי אחלה פתרון - ראיתי שהוא יודע לשתף גם מדפסת ברשת כך שאם אין לך מדפדסת רשת (יקרות יותר) זה יכול לעזור
אבל - קח בחשבון את שני מצבי הקיצון שציינתי למעלה ( גניבה ושריפה ) זה לא יעזור לך פה
שלומי
אבל - קח בחשבון את שני מצבי הקיצון שציינתי למעלה ( גניבה ושריפה ) זה לא יעזור לך פה
שלומי