Nissim,
במקרים רבים פרסום של מחירים ברבים גורם (וגרם בעבר) ליבואנים פשוט להפסיק לעבוד עם חנויות שיורדות מתחת למינימום שהיבואן קבע.
ככה או ככה, אם חנות מבקשת לא לפרסם מחירים, זו זכותה, לא?
מישהו יודע אם מגיעים דגמי פאיוניר edtv חדשים?
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
- נדב
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1020
זה הכל משחקים במטרה אחת ברורה ...
לעשות כמה שיותר כסף ממוצר כל כך חדש שאין לצרכנים אינדיקציה ודרך לדעת מהו המחיר המומלץ, וזה תמיד ככה כשיוצאים מוצרים חדשים, המוכרים עושים הרבה כסף מצרכנים שקונים מהר ולא יכולים לחכות קצת לתחרות.
היום הרמתי טלפון לחללית (שם בדוי) כדי לבדוק מה חדש מההצעה האחרונה שקיבלתי מהם (לא רציתי את הרמקולים והמעמד) והיום פתאום החליטו ש"תגיע לחנות ונדבר על זה" (וגם באתר שלהם הם שינו את התנאי), אז עכשיו כבר אין לי מושג אם ההצעה שקיבלתי לפני שבועיים עדיין עומדת בעינה (אם ניתן היה להוריד את הרמקולים והמעמד ולהגיע ל-11000-11500 הייתי קונה עכשיו בלי לחשוב פעמיים).
היום הרמתי טלפון לחללית (שם בדוי) כדי לבדוק מה חדש מההצעה האחרונה שקיבלתי מהם (לא רציתי את הרמקולים והמעמד) והיום פתאום החליטו ש"תגיע לחנות ונדבר על זה" (וגם באתר שלהם הם שינו את התנאי), אז עכשיו כבר אין לי מושג אם ההצעה שקיבלתי לפני שבועיים עדיין עומדת בעינה (אם ניתן היה להוריד את הרמקולים והמעמד ולהגיע ל-11000-11500 הייתי קונה עכשיו בלי לחשוב פעמיים).
- נדב
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1020
oferlaor ברור שזו זכותה של חנות לא לפרסם מחירים...
וברור שלייבואנים לא משתלם למכור לחנות אחת שמוכרת במחיר נמוך יותר מחנות אחרת (אני מכיר סיפורים על חנויות שהתלוננו אצל ייבואנים בגלל שחנות מתחרה הציעה מוצרים בזול יותר) אבל בכל זאת כדאי לציין שיש גם הרבה מקרים של משחק של המוכרים והמוכרים יכולים למכור את המוצר שלהם בכמה שהם רוצים ולעיתים במחיר מוגזם ..
בינתיים כולם שותקים, אולי בגלל שהמוכרים חוששים ממשהו ואולי בגלל שהמוכרים מנצלים זאת על מנת להימנע מתחרות ולמכור במחיר גבוה יותר.. אני נוטה להאמין שזה על מנת להמנע מתחרות .
בינתיים כולם שותקים, אולי בגלל שהמוכרים חוששים ממשהו ואולי בגלל שהמוכרים מנצלים זאת על מנת להימנע מתחרות ולמכור במחיר גבוה יותר.. אני נוטה להאמין שזה על מנת להמנע מתחרות .
- OhadH
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 24
בואו נתייחס למצב הקיים כנתון ונפעל לפיו
אם הובא לידיעתינו מחיר מצויין למוצר מסויים בחנות מסויימת (אם על ידי שירשור הודעות/מסר פרטי או בכל דרך חוקית אחרת), קיימות שתי אופציות פעולה:
אופציה ראשונה :
1. להדפיס את השירשור/מסר.
2. להגדילו לגודל פוסטר.
3. למרקר בטוש זוהר את המחיר.
4. לצעוד איתו היישר לתוך אותה חנות (בשעה והיום הכי עמוסים).
5. לדרוש את אותו מחיר ולא לצאת משם עד שהמוכר יכנע לדרישתינו.
אופציה שנייה:
1. לעשות סקר מחירים פרטי בחנויות, ללא ביקור בחנות שפורסמה.
2. במידה והסקר העלה חנות אחרת שיכולה להתחרות במחיר שפורסם - קפוץ לסעיף 4 .
3. גש לאותה חנות שפורסמה.
4. אם המוצר מוצא חן בעינייך דלג על כל השאלות המיותרות וגש ישר למחיר, הפגן רצינות.
5. - נהל משא ומתן רגוע ותרבותי - זכור, אתה נמצא בעמדה מצויינת כי אינך צריך ליצור תקדים בכל הנוגע למחיר המוצר.
- גם אם מאד מדגדג לך/יושב לך על קצה הלשון, הימנע מלהביא לידיעת המוכר את המידע שבידך לגבי מחיר המוצר.
- יש להתמקד במוצר בלבד לצורך משא ומתן על המחיר, לא להתפתות למתנות כגון "כבל איכותי" או "מטלית ניקוי מיוחדת" וכולי.
- במידה ומדובר במסך גדול הבהר למוכר שהמחיר כולל מעמד/מתקן תלייה והובלה (התקנה בד"כ תדרוש תשלום נוסף - לא חובה)
6. אם הגעת לסעיף זה לאחר יישום הדברים בסעיף 5 , קפוץ לסעיף 7.
7. תתחדש.
8. תהנה.
9. שתף אותנו.
10. הכי חשוב - אתה מרוצה, המוכר מרוצה, וכולנו ממשיכים לקנות בזול.
בהצלחה
אופציה ראשונה :
1. להדפיס את השירשור/מסר.
2. להגדילו לגודל פוסטר.
3. למרקר בטוש זוהר את המחיר.
4. לצעוד איתו היישר לתוך אותה חנות (בשעה והיום הכי עמוסים).
5. לדרוש את אותו מחיר ולא לצאת משם עד שהמוכר יכנע לדרישתינו.
אופציה שנייה:
1. לעשות סקר מחירים פרטי בחנויות, ללא ביקור בחנות שפורסמה.
2. במידה והסקר העלה חנות אחרת שיכולה להתחרות במחיר שפורסם - קפוץ לסעיף 4 .
3. גש לאותה חנות שפורסמה.
4. אם המוצר מוצא חן בעינייך דלג על כל השאלות המיותרות וגש ישר למחיר, הפגן רצינות.
5. - נהל משא ומתן רגוע ותרבותי - זכור, אתה נמצא בעמדה מצויינת כי אינך צריך ליצור תקדים בכל הנוגע למחיר המוצר.
- גם אם מאד מדגדג לך/יושב לך על קצה הלשון, הימנע מלהביא לידיעת המוכר את המידע שבידך לגבי מחיר המוצר.
- יש להתמקד במוצר בלבד לצורך משא ומתן על המחיר, לא להתפתות למתנות כגון "כבל איכותי" או "מטלית ניקוי מיוחדת" וכולי.
- במידה ומדובר במסך גדול הבהר למוכר שהמחיר כולל מעמד/מתקן תלייה והובלה (התקנה בד"כ תדרוש תשלום נוסף - לא חובה)
6. אם הגעת לסעיף זה לאחר יישום הדברים בסעיף 5 , קפוץ לסעיף 7.
7. תתחדש.
8. תהנה.
9. שתף אותנו.
10. הכי חשוב - אתה מרוצה, המוכר מרוצה, וכולנו ממשיכים לקנות בזול.
בהצלחה