תשמור את זה בבוידם עטוף ומוגן היטב, עכשיו שסוגרים את ערוץ 10 זה יהיה שווה הרבה כסף בקרוב!oferlaor כתב:moshem74,
אני אומר לך, יש לי עותק של מיקי חיימוביץ שאיכשהו נדחסה לתוך המסך פלזמה שלי.
...
הקונספירציות האלו הורגות אותו מצחוק כל פעם מחדש.

תשמור את זה בבוידם עטוף ומוגן היטב, עכשיו שסוגרים את ערוץ 10 זה יהיה שווה הרבה כסף בקרוב!oferlaor כתב:moshem74,
אני אומר לך, יש לי עותק של מיקי חיימוביץ שאיכשהו נדחסה לתוך המסך פלזמה שלי.
...

מסכם_עניין כתב:המסך שלי בעבודה הוא מסך די חובבני ולכן כנראה בגלל זה אני לא רואה את הכוכבים (בתמונות שצולמו מתוך הירח) אבל אני זוכר בפירוש את אחד המאמרים שדיבר על קונספירציה בנושא שטען שאין כוכבים בתמונות.
מישהו יכול לאשר/לשלול את הנ"ל ?...

נשמע הגיוני.Boaz כתב:מסכם_עניין כתב:המסך שלי בעבודה הוא מסך די חובבני ולכן כנראה בגלל זה אני לא רואה את הכוכבים (בתמונות שצולמו מתוך הירח) אבל אני זוכר בפירוש את אחד המאמרים שדיבר על קונספירציה בנושא שטען שאין כוכבים בתמונות.
http://homepages.wmich.edu/~korista/moonhoax2.html
מס' 8...

אהבתי את:Boaz כתב:מסכם_עניין כתב:המסך שלי בעבודה הוא מסך די חובבני ולכן כנראה בגלל זה אני לא רואה את הכוכבים (בתמונות שצולמו מתוך הירח) אבל אני זוכר בפירוש את אחד המאמרים שדיבר על קונספירציה בנושא שטען שאין כוכבים בתמונות.
http://homepages.wmich.edu/~korista/moonhoax2.html
מס' 8...

קבל עוד חתימה פוטנציאלית שיותר מתאימה לשרשור הזה:moshem74 כתב:רלוונטי לעניין:
החתימה שלך אומרת הכל....

הביטוי "המציאות עולה על כל דימיון" נאמר כשאנו נתקלים בדברים חריגים. זה לא הכלל, זה בדיוק ההיפך מהכלל. להסיק מכך שיש חריגים בעולם, שכל דבר חריג הוא סביר, זה בעצם סותר את ההגדרה של חריג.עכשיו מי שקצת צבר ניסיון חיים יודע שהמציאות עולה על כל דימיון, כמעט בכל תחום אנשים עושים דברים שאפשר לכתוב על כך סרט (ה "מקלחות" שעשו ליהודים בשואה, הונאת הפונזי הגדולה בהיסטוריה ויש עוד ועוד)....
ספקנות זה דבר מצוין, אבל הצלחת להפוך את המשמעות של ההמלצה הזו על פיה. הספקנות צריכה לבוא לטענות חסרות הוכחה, לא ההיפך. אין סימטריה בין כל טענה לטענה הפוכה לה, ולכן לא צריכה להיות סימטריה בספקנות.כל מה שאני אומר הוא כזה הספקנות היא טובה ואם נאמין לכל מה שיספרו לנו בכל דבר נהיה כמו עיוורים....

צודק, ולכן סיימתי את דבריי במשפט הבא:guyezra כתב:מסכם_עניין,
תיאוריות קונספירציה יש על כל דבר (כמעט) ממכחישי שואה ורצח קנדי ועד מכחישי נחיתה על הירח ו-AREA 51...
שכל אחד יעשה את החשבונות שלו ועם השכל הישר שלו יחליט מה אמין ומה לא....

השאלה היא איך אתה מחליט איזה דברים יש להטיל בהם ספק.מסכם_עניין כתב:צודק, ולכן סיימתי את דבריי במשפט הבא:guyezra כתב:מסכם_עניין,
תיאוריות קונספירציה יש על כל דבר (כמעט) ממכחישי שואה ורצח קנדי ועד מכחישי נחיתה על הירח ו-AREA 51...
"אבל, ספק זה דבר אחד ושיפוט מהיר זה דבר אחר - אל לנו לשפוט מהר דברים כאילו אנחנו יודעים הכול, צריך להיזהר כי הדברים מאוד מורכבים."...

קודם כל בוא נתחיל בכך שאני בנאדם שמעריך את עצמו כאדם שכמעט ולא יודע כלום.הספק אצלי שמתעורר במקרים מסוימים הרבה פעמים התגלה לי בדיעבד שנבע מבורות אצלי בתחום המסוים, אבל העובדה שאותו ספק גם עזר לי גם מספר פעמים בחיים.moco כתב:השאלה היא איך אתה מחליט איזה דברים יש להטיל בהם ספק.מסכם_עניין כתב:צודק, ולכן סיימתי את דבריי במשפט הבא:guyezra כתב:מסכם_עניין,
"אבל, ספק זה דבר אחד ושיפוט מהיר זה דבר אחר - אל לנו לשפוט מהר דברים כאילו אנחנו יודעים הכול, צריך להיזהר כי הדברים מאוד מורכבים."...
כשאתה צופה בחדשות בטלויזיה ומדווחים שפתחו את הקטע הצפוני של כביש 6 או להבדיל, שהייתה תאונת דרכים קשה ליד בית שמש. האם אתה אינטינקטיבית מטיל ספק במה שמדווח כדי לא "לחטוא בשיפוט מהיר"?
ואם תענה שאלה דברים יום יומיים, אז מה דעתך על הדיווחים שהאמריקאים מבצעים פעולות צבאיות באפגניסטן וזה שמייקל ג'קסון מת?
הרי אף בן אדם סביר לא מטיל ספק סתם. צריך סיבה בשביל זה....

ולכן נכון להיום גם אני מאמין שהייתה נחיתה על הירח.mulder כתב:עם כל חיבתי לתאוריות קונספירציה, הן מעניינות וגורמות לנו לחשוב ולהסתכל על דברים אחרת (ירח? יש לכם מושג כמה תיאוריות רצח JFK הנפיק? לפי ה X FILES זה בכלל הסמוקינג מן) אבל תחשבו רגע: לווינים בחלל יש, טלסקופ האבל יש, תחנת חלל יש, דלק סילון יש? למה כל כך קשה להאמין לאפשרות שחללית מאויישת הגיעה לירח שהוא הכוכב הכי קרוב לפה ?
כל עוד אין עדויות חותכות נגד, קשה לי לקבל את זה....