נחיתת אפולו על הירח - הכל בבל"ת לא היה ולא נברא = מדהים

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

oferlaor כתב:moshem74,

אני אומר לך, יש לי עותק של מיקי חיימוביץ שאיכשהו נדחסה לתוך המסך פלזמה שלי.
...
תשמור את זה בבוידם עטוף ומוגן היטב, עכשיו שסוגרים את ערוץ 10 זה יהיה שווה הרבה כסף בקרוב!

:מת מצחוק:

הקונספירציות האלו הורגות אותו מצחוק כל פעם מחדש.

remux
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 254

שליחה

נערך לאחרונה על ידי remux ב 19/07/2009 15:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904

שליחה

מסכם_עניין כתב:המסך שלי בעבודה הוא מסך די חובבני ולכן כנראה בגלל זה אני לא רואה את הכוכבים (בתמונות שצולמו מתוך הירח) אבל אני זוכר בפירוש את אחד המאמרים שדיבר על קונספירציה בנושא שטען שאין כוכבים בתמונות.

מישהו יכול לאשר/לשלול את הנ"ל ?
...

http://homepages.wmich.edu/~korista/moonhoax2.html

מס' 8

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422

שליחה

Boaz כתב:
מסכם_עניין כתב:המסך שלי בעבודה הוא מסך די חובבני ולכן כנראה בגלל זה אני לא רואה את הכוכבים (בתמונות שצולמו מתוך הירח) אבל אני זוכר בפירוש את אחד המאמרים שדיבר על קונספירציה בנושא שטען שאין כוכבים בתמונות.

...

מס' 8
...
נשמע הגיוני.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

moshem74,
אני לא סגור עם עצמי אם כל מה שכתבת זה ברצינות או סוג של הומור "הפוך על הפוך".
בכל מקרה זה היה טריגר לכמה לינקים משעשעים ובעיקר פרץ יצירתיות של עופר לאור :-)

אם במקרה כתבת ברצינות, אז 2 עיצות:
1) אל תעשה מעצמך צחוק בציבור
2) איך אנחנו נוודא שאתה לא בעצם שתול של bad losers רוסים מזדקנים :-) או אולי בכלל הרעילו אותך בסמים סודיים ? :-)
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Boaz כתב:

...

מס' 8
...
אהבתי את:
[left]
"... to the no-moonies who, apparently, are smarter than rocket scientists ... "
[/left]
:lol:
משה

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בוא נתפשר...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

ברור שהכל קונספירצייה! ...
פרסומת חביבה שמוכיחה את השקר הגדול במאדים:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

moshem74 פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1516

שליחה

רלוונטי לעניין:

החתימה שלך אומרת הכל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

moshem74 כתב:רלוונטי לעניין:

החתימה שלך אומרת הכל.
...
קבל עוד חתימה פוטנציאלית שיותר מתאימה לשרשור הזה:
[left]

Don't be so open-minded that your brain falls out[/left]
:D
משה

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ברור שכל מה שנאמר לפה או לפה לא ישפיע על מה שבאמת קרה.

בעיני נשמע קצת תמוה שעותק הוידאו היחיד מהנחיתה היה ליד מגנט ענק שגרם לשיבוש/מחיקת נתונים ואז היו צריכים לבצע תיקון באמצעים דיגיטלים.

עכשיו מי שקצת צבר ניסיון חיים יודע שהמציאות עולה על כל דימיון, כמעט בכל תחום אנשים עושים דברים שאפשר לכתוב על כך סרט (ה "מקלחות" שעשו ליהודים בשואה, הונאת הפונזי הגדולה בהיסטוריה ויש עוד ועוד).

כל מה שאני אומר הוא כזה הספקנות היא טובה ואם נאמין לכל מה שיספרו לנו בכל דבר נהיה כמו עיוורים.

אבל, ספק זה דבר אחד ושיפוט מהיר זה דבר אחר - אל לנו לשפוט מהר דברים כאילו אנחנו יודעים הכול, צריך להיזהר כי הדברים מאוד מורכבים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

מסכם_עניין,
יש קצת בעייתיות בצורת ההסקה שלך.
עכשיו מי שקצת צבר ניסיון חיים יודע שהמציאות עולה על כל דימיון, כמעט בכל תחום אנשים עושים דברים שאפשר לכתוב על כך סרט (ה "מקלחות" שעשו ליהודים בשואה, הונאת הפונזי הגדולה בהיסטוריה ויש עוד ועוד).
...
הביטוי "המציאות עולה על כל דימיון" נאמר כשאנו נתקלים בדברים חריגים. זה לא הכלל, זה בדיוק ההיפך מהכלל. להסיק מכך שיש חריגים בעולם, שכל דבר חריג הוא סביר, זה בעצם סותר את ההגדרה של חריג.
כל מה שאני אומר הוא כזה הספקנות היא טובה ואם נאמין לכל מה שיספרו לנו בכל דבר נהיה כמו עיוורים.
...
ספקנות זה דבר מצוין, אבל הצלחת להפוך את המשמעות של ההמלצה הזו על פיה. הספקנות צריכה לבוא לטענות חסרות הוכחה, לא ההיפך. אין סימטריה בין כל טענה לטענה הפוכה לה, ולכן לא צריכה להיות סימטריה בספקנות.
אם אני טוען שכרגע יורד שלג בת"א זו טענה שונה מהותית מזה שאטען שנוחתים עכשיו מטוסי נוסעים בשדה התעופה בניו יורק. להיות ספקן לשתי הטענות באותה מידה כי "ספקנות זה טוב" זה אבסורדי.
במקרה הנחיתה הירח, הספקנות הטובה היא לגבי הטענה שזה מפוברק, כי זו הטענה חסרת ההוכחות.
להיות ספקן כלפי הנחיתה למרות שזה בלתי סביר בעליל לפברק דבר כזה ולמרות שיש גם הוכחות למי שרוצה, זו לא ספקנות בריאה, זו סתם נטייה להאמין בקונספירציות.

אם יש לך 10 דקות, שווה שתראה את הסרטון הבא שמסביר בצורה ברורה בדיוק את הנושא של אי סימטריה בין טענות:
משה

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

moco,

על דבר אחד אני מוכן להסכים איתך - על זה שאנחנו לא מסכימים.

בכל מקרה, מכבד את דעתך.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

מסכם_עניין,
תיאוריות קונספירציה יש על כל דבר (כמעט) ממכחישי שואה ורצח קנדי ועד מכחישי נחיתה על הירח ו-AREA 51...
שכל אחד יעשה את החשבונות שלו ועם השכל הישר שלו יחליט מה אמין ומה לא.

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

guyezra כתב:מסכם_עניין,
תיאוריות קונספירציה יש על כל דבר (כמעט) ממכחישי שואה ורצח קנדי ועד מכחישי נחיתה על הירח ו-AREA 51...
...
צודק, ולכן סיימתי את דבריי במשפט הבא:

"אבל, ספק זה דבר אחד ושיפוט מהיר זה דבר אחר - אל לנו לשפוט מהר דברים כאילו אנחנו יודעים הכול, צריך להיזהר כי הדברים מאוד מורכבים."

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

מסכם_עניין כתב:
...

"אבל, ספק זה דבר אחד ושיפוט מהיר זה דבר אחר - אל לנו לשפוט מהר דברים כאילו אנחנו יודעים הכול, צריך להיזהר כי הדברים מאוד מורכבים."
...
השאלה היא איך אתה מחליט איזה דברים יש להטיל בהם ספק.
כשאתה צופה בחדשות בטלויזיה ומדווחים שפתחו את הקטע הצפוני של כביש 6 או להבדיל, שהייתה תאונת דרכים קשה ליד בית שמש. האם אתה אינטינקטיבית מטיל ספק במה שמדווח כדי לא "לחטוא בשיפוט מהיר"?
ואם תענה שאלה דברים יום יומיים, אז מה דעתך על הדיווחים שהאמריקאים מבצעים פעולות צבאיות באפגניסטן וזה שמייקל ג'קסון מת?
הרי אף בן אדם סביר לא מטיל ספק סתם. צריך סיבה בשביל זה.
משה

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

moco כתב:
מסכם_עניין כתב:
...

...
השאלה היא איך אתה מחליט איזה דברים יש להטיל בהם ספק.
כשאתה צופה בחדשות בטלויזיה ומדווחים שפתחו את הקטע הצפוני של כביש 6 או להבדיל, שהייתה תאונת דרכים קשה ליד בית שמש. האם אתה אינטינקטיבית מטיל ספק במה שמדווח כדי לא "לחטוא בשיפוט מהיר"?
ואם תענה שאלה דברים יום יומיים, אז מה דעתך על הדיווחים שהאמריקאים מבצעים פעולות צבאיות באפגניסטן וזה שמייקל ג'קסון מת?
הרי אף בן אדם סביר לא מטיל ספק סתם. צריך סיבה בשביל זה.
...
קודם כל בוא נתחיל בכך שאני בנאדם שמעריך את עצמו כאדם שכמעט ולא יודע כלום.הספק אצלי שמתעורר במקרים מסוימים הרבה פעמים התגלה לי בדיעבד שנבע מבורות אצלי בתחום המסוים, אבל העובדה שאותו ספק גם עזר לי גם מספר פעמים בחיים.
תקרא לזה אינטליגנציה, מזל, אמונה ועוד אני לא יודע להסביר מתי אני מפעיל את הספק אבל אני דואג להפעיל אותו מפעם לפעם תוך הקפדה על כך שאסור לי לשפוט מהר דברים.

בנוסף, כל עוד לא הוכחתי לעצמי דברים אני דואג לשלול את הספק.

ובאותו הקשר, המוטו שלי בחיים לעשות ולטעות, אבל ללמוד מטעויות ולהשתפר כל הזמן - אני מניח שבאיזור גיל 80-90 אני עדיין אוכל לומר לך את המשפט "..אני בנאדם שמעריך את עצמו כאדם שכמעט ולא יודע כלום".

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7663

שליחה

עם כל חיבתי לתאוריות קונספירציה, הן מעניינות וגורמות לנו לחשוב ולהסתכל על דברים אחרת (ירח? יש לכם מושג כמה תיאוריות רצח JFK הנפיק? לפי ה X FILES זה בכלל הסמוקינג מן) אבל תחשבו רגע: לווינים בחלל יש, טלסקופ האבל יש, תחנת חלל יש, דלק סילון יש? למה כל כך קשה להאמין לאפשרות שחללית מאויישת הגיעה לירח שהוא הכוכב הכי קרוב לפה ?

כל עוד אין עדויות חותכות נגד, קשה לי לקבל את זה.

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

mulder כתב:עם כל חיבתי לתאוריות קונספירציה, הן מעניינות וגורמות לנו לחשוב ולהסתכל על דברים אחרת (ירח? יש לכם מושג כמה תיאוריות רצח JFK הנפיק? לפי ה X FILES זה בכלל הסמוקינג מן) אבל תחשבו רגע: לווינים בחלל יש, טלסקופ האבל יש, תחנת חלל יש, דלק סילון יש? למה כל כך קשה להאמין לאפשרות שחללית מאויישת הגיעה לירח שהוא הכוכב הכי קרוב לפה ?

כל עוד אין עדויות חותכות נגד, קשה לי לקבל את זה.
...
ולכן נכון להיום גם אני מאמין שהייתה נחיתה על הירח.

מותר לי להשאיר ספק קטנטנן קטנטן אצלי ?

בוא נניח ספק של 0.001 אחוז שזה לא קרה - מותר לי ?

חזור אל “ללא קשר”