SACD ו DVD-A
- urik79
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4321
- שם מלא: אורי
איפה ניתן למצוא דיסקים כאלו?
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
amazon
cduniverse
כל מיני בוטיקים (ברשת) של אודיופילים
cduniverse
כל מיני בוטיקים (ברשת) של אודיופילים
- ashk
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 942
+להוריד מהאינטרנט. יש DVD-A או SACD-to-DVDA דיסקים
-
sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
אתה יכול למצוא כותרי SACD גם בחנויות בארץ
טאואר, צליל, מוזיקה נטו
הבעיה היא שהם בדרך כלל לא יודעים מה יש להם
טאואר, צליל, מוזיקה נטו
הבעיה היא שהם בדרך כלל לא יודעים מה יש להם
העם דורש..... כל מיני דברים
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
יצא לי לשמוע מערכת מרובת ערוצים מבוססת SACD, הרמקולים שם לבד עולים כמו דירה קטנה. החוויה מרשימה ביותר - אמנם אין המון הקלטות SACD מרובות-ערוצים אבל שמעתי כמה שממש מגדירים מחדש את המושג "חווית האזנה". לדוגמה Pink Floyd DSOTM, בקטע עם הקופות המצלצלות מכל הכיוונים - אתה מרגיש כאילו בטריפ. כנ"ל הקלטות קלאסיות - חווית הגודל ממש מרשימה!
הפקות כאלו הן תוצר של תהליך Remastering ארוך ומייגע, בו יושבים טכנאים ומפיקים חודשים ארוכים וקובעים בדיוק אילו ערוצי הקלטה ילכו לאיזה ערוץ SACD ואיך לבשל הכל ביחד כדי שיישמע משכנע - כל שנייה מחדש!
להשוות את כל זה למצב DSP ברסיבר?? מצטער, גם בתור בדיחה זה קצת מעליב.
הפקות כאלו הן תוצר של תהליך Remastering ארוך ומייגע, בו יושבים טכנאים ומפיקים חודשים ארוכים וקובעים בדיוק אילו ערוצי הקלטה ילכו לאיזה ערוץ SACD ואיך לבשל הכל ביחד כדי שיישמע משכנע - כל שנייה מחדש!
להשוות את כל זה למצב DSP ברסיבר?? מצטער, גם בתור בדיחה זה קצת מעליב.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

yairf כתב:יצא לי לשמוע מערכת מרובת ערוצים מבוססת SACD, הרמקולים שם לבד עולים כמו דירה קטנה. החוויה מרשימה ביותר - אמנם אין המון הקלטות SACD מרובות-ערוצים אבל שמעתי כמה שממש מגדירים מחדש את המושג "חווית האזנה". לדוגמה Pink Floyd DSOTM, בקטע עם הקופות המצלצלות מכל הכיוונים - אתה מרגיש כאילו בטריפ. כנ"ל הקלטות קלאסיות - חווית הגודל ממש מרשימה!
להשוות את כל זה למצב DSP ברסיבר?? מצטער, גם בתור בדיחה זה קצת מעליב....
נדמה לי שאפילו מיקום של רמקולים עבור SACD שונה מזה של ק"ב, אני לא חושב שמצבי DSP תוכננו ל-SACD בכלל.
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
אכן! אאל"ט אמור להיות משולש שווה צלעות עם הרמקולים הקדמיים, וזווית מפתח של 120 מעלות עבור הרמקולים האחוריים
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
ziv_r כתב:Joshua_G,
באותה מידה אני יכול לומר שמי שמגביל עצמו לשמיעה רק דרך 2 ערוצים, שיהיה לו לבריאות.
על טעם ועל ריח......
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

לא מדויק.ADICT כתב:כותר שמוקלט ב5.1 או 7.1 ערוצים עצמאיים במקום בסטריאו...
יש כותרי SACD המוקלטים ב- 2 ערוצים בלבד.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
ה DSOTM ב DVD-A של הפינק פלויד הוא אחת הסיבות מדוע מוזיקה דו ערוצית הפסיקה לעניין אותי.yairf כתב:יצא לי לשמוע מערכת מרובת ערוצים מבוססת SACD, הרמקולים שם לבד עולים כמו דירה קטנה. החוויה מרשימה ביותר - אמנם אין המון הקלטות SACD מרובות-ערוצים אבל שמעתי כמה שממש מגדירים מחדש את המושג "חווית האזנה". לדוגמה Pink Floyd DSOTM, בקטע עם הקופות המצלצלות מכל הכיוונים - אתה מרגיש כאילו בטריפ. כנ"ל הקלטות קלאסיות - חווית הגודל ממש מרשימה!
להשוות את כל זה למצב DSP ברסיבר?? מצטער, גם בתור בדיחה זה קצת מעליב....
אבל חייבים לציין שלא כל הפקה מתברכת בטכנאי אודיו רב אמן ברמה של אלן פרסון
-
sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

תקשיב למלחמת העולמות בSACD
וBROTHERS IN ARMS
וBROTHERS IN ARMS
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9621
ניסיתי להוריד באימיול כותרים כאלו בזמנו -ממש לא הלך!ashk כתב:+להוריד מהאינטרנט. יש DVD-A או SACD-to-DVDA דיסקים...
והרבה אמרו שבאינטרנט בשיתוף קבצים זה לא הולך
וצריך צורב גם מיוחד
-
sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

DVD-A הוא על מדיית DVD רגילה
אין בעיה לצרוב
SACD הוא על מדיה מיוחדת
אין בעיה לצרוב
SACD הוא על מדיה מיוחדת
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

לצרוב אין בעייה
אך להוריד ..
אך להוריד ..
- michael123
-
- חבר מכור קשה

אני חושב ש-SACD זה אותה מדיה כמו DVD, פורמט אחרsam22 כתב: SACD הוא על מדיה מיוחדת...
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46462
michael123,
אחורה, הרבה אחורה.
yairf,
וכמה הקלטות כאלו קיימות? אני מאמין שלא יותר משתי ספרות. אני למשל, לא מוכן להגביל את עצמי למוזיקה מזוג רמקולים בלבד.
תחשוב על הפסי קול של הסרטים שאתה רואה, כמה מהם 7.1 או 5.1? בטח כמעט כולם. באמת יש לך Setup אשר מאפשר האזנה לכל הערוצים? לרוב האנשים אין וזה לא ממש מפריע להם שהם מפספסים כמה ערוצים או שכל האודיו עובר דרך מכשור רב, אינספור רמקולים, מצבי DSP ועוד. אבל כאשר מגיעים למוזיקה, פתאום הנושא מקבל חשיבות עליונה מאין כמוה, צריך לקצר עד כמה שיותר את המסלול, להוריד אפילו את ה Pre ולחבר ישירות בין המקור להגברה וכל רכיב שנכנס באמצע, כבל, ספייק או מתח החשמל - פתאום לכל אחד יש אוזני עטלף והוא מסוגל להאזין ולזהות אם הזמר צחצח שיניים באותו יום, אבל ערוצים שנעלמו בפסי קול של סרטים, זה אף אחד לא ממש שם לב...
עכשיו, זה נכון לומר כי דת הסטריאו מונה מספר רב של אנשים, זוהי דת קנאית אשר תעניק יחס של כופר לכל אחד שיעיז להגיד שהוא הכניס עוד זוג רמקולים או חלילה (באמת חלילה?) סאבוופר, חלק מכוהני הדת יגידו שהם חיים בעולם משלהם וכל מי שחושב אחרת - חי בעולם אחר. אני למשל חושב שאני לא שייך לשום דת, אם בא לי, אני יאזין למוזיקה דו-ערוצית (וזה ממש לא מתרחש הרבה בימים אלו), בשאר הזמן, אני יעדיף הרבה יותר מצבי DSP ברסיבר ("רסיבר? בסטריאו? חס מלהזכיר, חובה מגבר בשרני רב וואטים ופרה נפרד!") אשר יקח את המוזיקה הדו-ערוצית ויעניק לה קצת יותר נפח.
נכון, דעתי אינה ממש מקובלת בדת הסטריאו, אבל בגלל זה אני לא שייך לדת ולא מוכן להגביל עצמי לשום חוקים. אין פה יותר מידי מה להתווכח פה, אנשים רואים בסטריאו דת קדושה ויגנו עליה עד זוב המקלדת דם, לי אין פשוט זמן לעשות ויכוחים כאלו.
Joshua_G,
זה בסדר, גם אני צוחק מכל הודעה שלך.
אחורה, הרבה אחורה.
yairf,
וכמה הקלטות כאלו קיימות? אני מאמין שלא יותר משתי ספרות. אני למשל, לא מוכן להגביל את עצמי למוזיקה מזוג רמקולים בלבד.
תחשוב על הפסי קול של הסרטים שאתה רואה, כמה מהם 7.1 או 5.1? בטח כמעט כולם. באמת יש לך Setup אשר מאפשר האזנה לכל הערוצים? לרוב האנשים אין וזה לא ממש מפריע להם שהם מפספסים כמה ערוצים או שכל האודיו עובר דרך מכשור רב, אינספור רמקולים, מצבי DSP ועוד. אבל כאשר מגיעים למוזיקה, פתאום הנושא מקבל חשיבות עליונה מאין כמוה, צריך לקצר עד כמה שיותר את המסלול, להוריד אפילו את ה Pre ולחבר ישירות בין המקור להגברה וכל רכיב שנכנס באמצע, כבל, ספייק או מתח החשמל - פתאום לכל אחד יש אוזני עטלף והוא מסוגל להאזין ולזהות אם הזמר צחצח שיניים באותו יום, אבל ערוצים שנעלמו בפסי קול של סרטים, זה אף אחד לא ממש שם לב...
עכשיו, זה נכון לומר כי דת הסטריאו מונה מספר רב של אנשים, זוהי דת קנאית אשר תעניק יחס של כופר לכל אחד שיעיז להגיד שהוא הכניס עוד זוג רמקולים או חלילה (באמת חלילה?) סאבוופר, חלק מכוהני הדת יגידו שהם חיים בעולם משלהם וכל מי שחושב אחרת - חי בעולם אחר. אני למשל חושב שאני לא שייך לשום דת, אם בא לי, אני יאזין למוזיקה דו-ערוצית (וזה ממש לא מתרחש הרבה בימים אלו), בשאר הזמן, אני יעדיף הרבה יותר מצבי DSP ברסיבר ("רסיבר? בסטריאו? חס מלהזכיר, חובה מגבר בשרני רב וואטים ופרה נפרד!") אשר יקח את המוזיקה הדו-ערוצית ויעניק לה קצת יותר נפח.
נכון, דעתי אינה ממש מקובלת בדת הסטריאו, אבל בגלל זה אני לא שייך לדת ולא מוכן להגביל עצמי לשום חוקים. אין פה יותר מידי מה להתווכח פה, אנשים רואים בסטריאו דת קדושה ויגנו עליה עד זוב המקלדת דם, לי אין פשוט זמן לעשות ויכוחים כאלו.
Joshua_G,
זה בסדר, גם אני צוחק מכל הודעה שלך.
- ashk
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 942
אין בעייה להוריד. אני עושה את זה כל יום 
- michael123
-
- חבר מכור קשה

ziv_r
ה-imaging זאת פונקציה של ציוד לדעתי, בפרט הגברה ורמקולים. אני מניח שהיית אצל מרטין, המערכת שלו אינה צריכה עוד רמקולים מאחורה.. מה שאני תמיד הרגשתי בכל מיני מצבי DSP זאת רמה בלתי סבירה של עיוותים. זה נחמד, אבל לא להרבה זמן.. לא פלא שב-SSP שלי זה לא קיים (חוץ ממצבי DOLBY ו-DTS)
ה-imaging זאת פונקציה של ציוד לדעתי, בפרט הגברה ורמקולים. אני מניח שהיית אצל מרטין, המערכת שלו אינה צריכה עוד רמקולים מאחורה.. מה שאני תמיד הרגשתי בכל מיני מצבי DSP זאת רמה בלתי סבירה של עיוותים. זה נחמד, אבל לא להרבה זמן.. לא פלא שב-SSP שלי זה לא קיים (חוץ ממצבי DOLBY ו-DTS)
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ואיך זה (משנתך..)מסתדר עם העניין שאתה מבטל בשישים כל רסיוור שללא HDMI
באמת יש פעמים שצריך אוזני עטלף על מנת להרגיש את ההבדל!(לא בכל המקרים אני מסייג)
וכן אני מעדיף את הרסיוור שלי(מה לעשות)על רסיוור עם יתרון טכנולוגי בעיבוד מסויים..
מה שלא תמיד מעיד על עיסתו..(אולי מסתיר אותה..)
כך שכל מקרה(מכשיר)לגופו
תרתי משמע(איך הוא בנוי)
אז אולי לא אשמע את הקנרית מתעכבת לי מעל הראש יותר זמן(בHDMI )
וגם ככה אין סיכוי(לנראה לעיין)שאוכל להכניס לדוגמא עוד זוג אחוריים ל7.1 לדוגמא
אך אני מסתדר(ועוד הרבה)מצויין גם בלעדיהם בנתיים(אפילו אחוריים כרגע אין לי ועדיין אני נהנה מהשימושים השונים)
בקיצור כל אחד וטעמו ויכולותיו..
וכן אני מעדיף את הרסיוור שלי(מה לעשות)על רסיוור עם יתרון טכנולוגי בעיבוד מסויים..
מה שלא תמיד מעיד על עיסתו..(אולי מסתיר אותה..)
כך שכל מקרה(מכשיר)לגופו
תרתי משמע(איך הוא בנוי)
אז אולי לא אשמע את הקנרית מתעכבת לי מעל הראש יותר זמן(בHDMI )
וגם ככה אין סיכוי(לנראה לעיין)שאוכל להכניס לדוגמא עוד זוג אחוריים ל7.1 לדוגמא
אך אני מסתדר(ועוד הרבה)מצויין גם בלעדיהם בנתיים(אפילו אחוריים כרגע אין לי ועדיין אני נהנה מהשימושים השונים)
בקיצור כל אחד וטעמו ויכולותיו..
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

עולם הסטריאו והאודיופיליה מפסיד אורים ותומים.ziv_r כתב:michael123,
אחורה, הרבה אחורה.
yairf,
Joshua_G,
זה בסדר, גם אני צוחק מכל הודעה שלך....
הגיע הזמן שיבוא מישהו ויפתח להם את העיניים – שיסביר להם שהם לא שומעים את אשר הם שומעים – הם רק חסידים שוטים של אמונה כוזבת.
בינתיים, עד אשר יבוא אורים ותומים כזה, בלית ברירה, אני מתייחס רק למה ששומעות אוזניי. עד שיבוא זה שיפקח את עיני, שיסביר לי שהאיכות הגבוהה ביותר במוסיקה מתקבלת על-ידי הוספת אפקטים מלאכותיים – שרק אז תזמורת סימפונית תישמע באמת כמו תזמורת סימפונית.
בינתיים, באין מושיע, מה שאומרות לי אוזניי זה שמוסיקה דו-ערוצית נשמעת הטוב ביותר, באופן הנאמן ביותר למקור, ללא כל התערבות, אפקטים ופרוססורים.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא