W5000, עף לי התחת.

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778

שליחה

הבאס בW5000 הרבה יותר טבעי וריאליסטי מהGS1K. בשבילי הבאס של הגרדו הוא כמו בום בוקס כזה.

Chikolad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78

שליחה

עוד לא שמעתי את ה W5000 אבל אני חייב לא להסכים איתך בקשר לבס של ה GS1K. אני לא מרגיש שהוא מודגש בשום צורה, אלא משקף את הכוונה של המפיק בהקלטה. הבס מאוד "תחת שליטה" אך יחד עם זאת יש לו משקל ואפשר "להרגיש" אותו מתי שצריך.

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387

שליחה

ה- W5000 זאת חיה אחרת לגמרי. מלבד קשת ושתי ספרות,אין שום דבר משותף לה ולגרדו.
אותי מענין לשמוע איך נשמעות אחיותיה המקבילות הניידות, ה ESW10.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544

שליחה

"2 ספרות וקשת"? זאת כבר אוזנייה אחרת נראה לי. :lol:

אכן, פעם ראשונה ששמעתי את הבאס של הW5000 נשארתי עם פה פעור, אני גם חשבתי שהבאס באלסנדרו MS-2 שהיו לי קודם היה מלא נפח ועם פאנצ' ואהבתי אותו יותר מהבאס של הDT880 אפילו אבל בW5000 זה כמה רמות מעל מבחינת ריאליזם ופירוט, וזה בעצם החתימת סאונד שלהן.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

yossi126 כתב:הבאס בW5000 הרבה יותר טבעי וריאליסטי מהGS1K. בשבילי הבאס של הגרדו הוא כמו בום בוקס כזה.
...
Chikolad כתב:עוד לא שמעתי את ה W5000 אבל אני חייב לא להסכים איתך בקשר לבס של ה GS1K. אני לא מרגיש שהוא מודגש בשום צורה, אלא משקף את הכוונה של המפיק בהקלטה. הבס מאוד "תחת שליטה" אך יחד עם זאת יש לו משקל ואפשר "להרגיש" אותו מתי שצריך.
...
Ilyan כתב:אכן, פעם ראשונה ששמעתי את הבאס של הW5000 נשארתי עם פה פעור, אני גם חשבתי שהבאס באלסנדרו MS-2 שהיו לי קודם היה מלא נפח ועם פאנצ' ואהבתי אותו יותר מהבאס של הDT880 אפילו אבל בW5000 זה כמה רמות מעל מבחינת ריאליזם ופירוט, וזה בעצם החתימת סאונד שלהן.
...
אם אין לכם בעיה עם קצת גרפים - תראו איך "נראה" הבאס של ה 5000 (לא קיים בכלל), הבאס של
ה GS (מידבאס מוגזם לגמרי) והבאס של הדנון D5000 שהיא אוזנייה סגורה (עמוק ושטוח יחסית) או
השנייזר 800 שהן אוזניות פתוחות (גם עמוק ושטוח יחסית).

http://graphs.headphone.com/graphCompar ... phID[]=863

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

הגרף של ה5000 אומר הכל. אלה לא אוזניות לאלקטרונית, MTV וכדומה.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

מהיכן השגת את הגרף ? אפשר את כתובת האתר שיצר את זה ?

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

NM

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני עכשיו מחפש מגבר לאוזניות ואין לי מושג מה להתאים להן....
בעיה קשה.
האמפורה עף כלעומת שבא. צריך למצוא משהו אחר.

יש למישהו רעיונות?

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

truejoker כתב:מהיכן השגת את הגרף ? אפשר את כתובת האתר שיצר את זה ?
...
באתר של HeadRoom ישנו עמוד שמאפשר לראות כל מיני מדידות שהם עשו לאוזניות עם "ראש מדידות".

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אם בא לך להוציא שוב 1000$ על מגבר בשבילן אז יש לך את Yamamoto HA-2 שנחשב למגבר סינגרטי מאוד בשבילן.
אם בא לך SS אז הStello HP100 קראתי שגם מתחבר איתן בסדר.

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה. חיפשתי קצת על הימאמוטו. איפה ראית שאומרים שהם עובדים טוב ביחד? המגבר היחיד שראיתי עדויות לכך שהוא מתאים הוא ה- ha5000 המגיע רק בגירסת 100V. מאד מבאס.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מצער לשמוע שהעפת את האמפורה. אהבתי אותו, אבל לא ב1000 דולר. הימאמוטו נראה לי צעצוע בדיוק כמו האמפורה ואתה משלם המון על עיצוב, גימור וכו'..
האופציות שנשארו לך הן לדעתי קורדה סימפוני וסטלו hp100.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303

שליחה

למה לא DIY? יש לא מעט פרוייקטים מוצלחים. אתה יכול בשליש מהתקציב שלך (חצי אם תשתגע) לבנות M^3. יצא לי לשמוע אחד כזה (חבר בנה, והוא לא עבד, אז תיקנתי אותו, והוא נשאר אצלי לכמה שבועות), הוא ללא ספק אחד המגברים הטובים יותר שיצא לי לשמוע מבחינת יכולת דחיפה. הוא גם מאפשר החלפה של IC בשלב הגברת המתח, זה מאפשר לך לשנות את הסאונד לטעמך. אני ממליץ בחום לשקול את האפשרות הזו, מגברים ברמה שלו עולים לא מעט כסף.

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה אנטולי. לא בא לי להתעסק עם DIY כי אני לא מהמלחימים. לבקש ממישהו לבנות לי כזה בתשלום יעלה לא מעט וככל הנראה יקרב אותי מאד לעלות של מוצר מדף, אך ללא אחריות ותמיכה.

אגב - אם כבר M^3, למה לא B22?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303

שליחה

א. כזה בנוי יחד עם ספק כח איכותי בנוי יעלה חצי מהתקציב שלך.
ב. ה-B22 יקר יותר משמעותית, ואני לא בטוח שהוא ייתן לך תוספת גדולה במיוחד לביצועים. יצא לי לשמוע B22, הוא טוב יותר, אבל לא ברמה ששווה השקעה גדולה הרבה יותר. בטח שלא לאוזניות כמו ה-W5000 ששם באמת שלא קשה מדיי לדחוף.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

מי רצה יותר באס ולא קיבל?

שליחה

לידיעת כל אלה מאיתנו שהם בעלי אוזניות מסויימות שמעיפות ת'תחת, שזה בעיקרון אני ומתן עד כמה שאני יודע... עוד מישהו?

היום הכרחתי את עצמי לעשות משהו שרציתי לעשות הרבה זמן וזה לפתוח לW5000 את הצורה... לא (רק) מתוך שיעמום ולא בלי סיבה טובה, אלא כדי לבדוק מוד מוכר ומוכח שהונדס בשבילן בhead-Fi, איך לא. מדובר על אולי שעה של עבודה, המוד פשוט מאוד לביצוע ומערב סה"כ עבודה עם בלו-טאק ברמה של שיעור מלאכה בכיתה ג'. לא טרחתי לקחת תמונות כי הכל תועד כבר מזמן בת'ראד בהד פיי, עמוד 1 ו-9.
אחרי שביצעתי בהן את זממי מגיע הזמן להערכה מחודשת. מעכשיו הן נקראות WF5005 והן קצת יותר כבדות, אבל לא משהו רציני כמו שהיה לי בD5000 עם הdynamat. אני אפילו מעדיף אותן קצת יותר מלאות :)
הסאונד. וואו... מיד מורגשת עלייה ניכרת בווליום של הבאס, זה הדבר שהכי בולט. אותו באס הדוק ומפורט להפליא עם יותר אפקט FUN: הוא נהיה מלא ופאנצ'י יותר. בהשוואה לD5000 אחרי המוד אני חושב שיש פה קירבה מסוכנת ( 8) ) בסלאם אבל זה יותר מהיר והתקפי, כמו שאני אוהב.
תופעה שנייה היא התמתנות מסויימת של הטרבל, באיזור ה8-10K יש שיפוע רציני, כפי שהגרף של Headroom מראה.
למדתי לחיות עם הפיצ'ים האלה אבל הם בהחלט לא היו רצויים בגלל שהייתי צריך להכינס לכוננות ספיגה בקטעים מסויימים ולהתעסק עם הווליום יותר מדי. המוד ממש כמעט העלים את זה לגמרי. בנוסף יש מעין "התעבות" של המידריינג'. לי זה אף פעם לא הפריע אבל המיד של הW5000 נשמע קצת מרחף (קשה לתאר, בגדול זה אומר שהמיד אל אף שהוא מובלט הוא לא קדמי כמו בגראדו אלא יותר תלוי במרחב מה שנותן אפקט של גובה אבל גם אולי נשמע מוזר יחסית), זה די בולט כששומעים אותן פעם ראשונה או אחרי שחוזרים לשמוע איתן מאוזניות אחרות. הF5005 נשמעות יותר סולידיות, בכיוון של W11jpn, אבל ממש בקטנה ועדיין הרבה יותר בהירות.

סה"כ יש פה שיפור רציני באיזון ובטונליות לדעתי, אני לא חושב שאני יכול להיות יותר מרוצה. זו אופצייה קלה ומאוד משתלמת ואולי זה התוצאה שמתקבלת גם מללכת balanced.

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”