על ויכוחים, על סאונד ועל השאר, חלק א'

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73432
שם מלא: ערן

שליחה

Malcontent כתב:
Pavelz כתב:
Huber כתב:אין שום בעייה לחבר לשקע הישראלי ללא שום צורך בשנאי חיצוני - כל מה שתצטרך זה להחליף את הכבל לכבל "קומקום" (עולה כמה שקלים בודדים בכל חנות חשמל).
...
רגע לא עדיף לקנות איזה כבל חשמל אודיופילי עם ציפוי קריואגני שזור?
...
אני מחבר עם כזה את הקומקום - אפשר ממש להרגיש את השריקה שלו בקדמת הבמה, וזה נותן גוון הרבה יותר עמוק ומבריק לקליק של הכפתור שקופץ כשהמים רותחים. על הביעבוע של המים בכלל חבל לדבר, אני לא רוצה לגרום לאנשים פה לקנא יותר מדי.
...
המקור:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

yairf כתב:יש הנחה לעוסקים בתחום?
...
ההיפך !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

AK1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503

שליחה

KOOKE כתב:העמדה מתוכה אני מתווכח היא ההנאה מעצם הויכוח כשלעצמו..

חוץ מזה התכונה של להוכיח למי יש יותר גדול היא זו שעומדת בבסיס כל ויכוח וכל הרצון ל"נצח" בויכוח...זו תכונה הכרחית וחיונית לכל "חיה חברתית" - יעני גם לאדם שחי בחברה . פשוט כי מעצם הגדרת החברה יש בה מעמדות והחיה החברתית חייבת לדעת מהו מעמדה בחברה ולהלחם על מעמדה בחברה..זה טיבנו וטבענו מאז בריאתנו...

דרך אגב, תכונה זו של להוכיח למי יש יותר גדול בולטת יותר (תרתיי משמע..) אצל הזכרים אך קיימת גם אצל הנקבות...
...
אין לי שום בעייה עם הויכוח לשם ההנאה מהויכוח ו/או ההצדקה לכך בנימוקים כלל אנושיים / חייתיים ו/או החלת הנימוקים הנ"ל אפילו על נקבות, שאולי אין להן *** גדול, אלא חלקים גדולים אחרים. מה שמזכיר לי עוף, שלמרות שאינו ממחלקת היונקים, בכל זאת רוב האוכלים מעדיפים שייהייה לו חזה גדול, אפילו לזכרים...:-)

תיהנה!
עמיר

AK1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503

שליחה

YuvalBerger כתב:פוסט יפה (Y)
אתן את שני הסנט שלי בנושא...
תחום ה"אודיופיליה" כפי שאנחנו מכירים אותו מאגד בחובו מספר "תתי" תחומים (שכל אחד מהם הוא עולם ומלואו ותחום מורכב בפני עצמו):

- ידע טכני - בנייה, תכנון, אלקטרוניקה, פיזיקה, חומרים וכו'...
- מוזיקה - רק מוזיקה קלאסית למשל זה תחום מאוד מורכב ומעטים האנשים שבאמת מבינים מוזיקה (לרוב הם גם לא "אודיופילים").
- אקוסטיקה - אותה מערכת נשמעת שונה בחללים שונים, אופטימיזציות לחלל ההשמעה.

אליהם מצטרפים שני "שדונים" הידועים בכינויים:
"תקציב" - כל דבר שאנחנו משנים/מוסיפים במערכת הוא במסגרת תקציבית כלשהי וזה דורש ידע וניהול "נכון" של התקציב (סתירה)]
"טעם אישי" - הסובייקטיביות בתחום זה היא עצומה (בערך כמו תחום היינות).

עקב מורכבותו של כל "תת תחום" יש בעצם המון חוסר ידע וגם במקרה שהידע קיים אז מגיע עניין הטעם האישי שבכלל טורף את הכל...
לכן התגובות הרבות והשונות בנוגע לכל פרט, חילוקי הדעות האינסופיים והשרלטנות הקיימת בתחום ("המגבר הטוב ביותר עד פי 2 ממחירו") הם לדעתי איזשהו סוג של "רעש" שאני משתדל לנטרל.

נתקלתי במוצרים ובסט-אפים ש"על הנייר" נשמעים טוב (רכיבים איכותיים, חברות על, איכות בנייה של טנק "מרכבה") אבל בפועל לא השמיעו מוזיקה.

לכן, לדעתי, הערך המוסף של הויכוחים הללו הוא לא גדול (וכמו ש KOOKE ציין, הויכוח או ההנאה ממנו היא רק לשם הויכוח עצמו - שאישית אני לא מוצא בזה הנאה, זה אפילו גובל בבזבוז זמן יקר).

עקב כך, אישית, אני מעדיף פחות "להתווכח" ויותר להחשף ל"תוצאות"/סט-אפים עם ראש פתוח ופחות לנסות מראש "להבין"... כי אין בכך ממש טעם.
זו האמת שלי (וברור לי שלא כולם יסכימו איתי),
יובל.
...
תודה, יובל, על תרומתך! (Y)

במשך השנים נחשפתי להמון ויכוחים, הן כצופה והן כמשתתף, הן בתחום ה"אודיופיליה" והן בתחום ה"מוסיקה" (כאילו שהם ניגודים :-)), ובזמן האחרון התחלתי לשים לב יותר למה שעומד מאחרי הדברים. רק במיעוט מקרים הבחנתי ברצון/עניין לתרום/להיתרם, וברוב הגדול והמוחלט הפוקוס הייה להוכיח/להראות/להתגונן. במקרים רבים הביטחון והפסקנות היו ביחס הפוך להבנת הדברים לעומק. מי שמבין לעומק את התמונה, על כל מורכבויותיה, צורות ההסתכלות ונקודות המבט השונות שיכולות להיות ולידיות, בדרך כלל פחות פסקני ופחות יורה "אמיתות" מהשרוול. אחת המטרות העיקיות בפוסט שלי היתה להעלות את המודעות לדברים האלה.

שייהייה בכיף!
עמיר

חזור אל “כללי”