עדכון: דודו טופז התאבד בתאו

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #21 

מעניין
מעניין
כולכם לא אוהבים אותו אז מאיפה הריטינג הגבוהה שלו שכל כך אפיין את מדינת ישראל?
ספרו צופים בעזה?

בתכלס- הוא הפנים של המדינה
מדינה של צ'חצ'חים , אימבצילים עם יכולות שכליות מוגבלות.
לא נעים להודות בזה.אני לא חושב ככה אבל סקרי OECD מראים זאת.הם כנראה אנטישמים.

מעניין שחשוב לדבר על הטופז הזה ולא למשל על הנשיא הרביעי של מדינת ישראל.
The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #22 

diz1 לא יודע למה אתה חושב כך , אבל דודו טופז הוא ממש אבל ממש לא הפנים של המדינה!@

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #23 

והכי מצחיק
המשטרה כאן. תביאו את שייקה אופייר מהשוטר אזולאי.
לא תופסים רוצחים נמלטים. מדינה בה יש פשע מאורגן ופרוטקשן. יגנבו לכם, ישדדו לכם , ידרסו אותכם- הם לא יעזרו לכם
אבל ריטינג הם מחפשים בצורה נואשת.
ואווו, הלבישו תיק על הטופז הזה- אחלה ריטינג. עבודת משטרה למופת.
אני זוכר איך המשטרה יצאה לחדשות עם התפיסה שלהם את חבורת השוטרים מנהריה שכל כך התייאשה מהמשטרה עצמה וחוסר היכולת שלה מול עברינים והחליטו לחסל אותם ישירות.
אז המשטרה תפסה את אותם שוטרים סטייל "החברה הטובים" ורצה לתקשורת.
רפובליקת בננות.
קטעים
The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #24 

moco כתב:michael123,
החוק הוא כמובן הפוך, אסור להסתיר מעצרים אלא תחת צו מיוחד או במקרה של קטינים.
וטוב שכך, הסכנה הגדולה לאזרח זה שיעצרו אותו ואף אחד לא ידע. פגיעה בשמם הטוב של חלק מהעצורים שמסתבר שלא עשו שום דבר זה המחיר. זה מחיר קשה, אבל האלטרנטיבה חמורה בהרבה.
...
בנאדם סיים בזה את קריירה, זה כבר לא משנה אם הוא זכאי או לא.
תקשורת צריכה להיות יותר מתונה ושקולה, היא לא חייבת להעביר דעות אלא עובדות

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #25 

האמת,יש לו פנים יפות מדי מלהיות הפנים של המדינה
אמן מייסר

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #26 

michael123 כתב:
moco כתב:michael123,
החוק הוא כמובן הפוך, אסור להסתיר מעצרים אלא תחת צו מיוחד או במקרה של קטינים.
וטוב שכך, הסכנה הגדולה לאזרח זה שיעצרו אותו ואף אחד לא ידע. פגיעה בשמם הטוב של חלק מהעצורים שמסתבר שלא עשו שום דבר זה המחיר. זה מחיר קשה, אבל האלטרנטיבה חמורה בהרבה.
...
בנאדם סיים בזה את קריירה, זה כבר לא משנה אם הוא זכאי או לא.
תקשורת צריכה להיות יותר מתונה ושקולה, היא לא חייבת להעביר דעות אלא עובדות
...
נכון, ואת העובדה שטופז או כל בן אדם אחר נעצר היא חייבת לפרסם.
תחשוב מה קורה במשטרים טוטאליטריים.
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #27 

diz1, המשטרה אינה אחראית על שמירת הביטחון האישי ולא יכולה לאכוף את החוק. כל מה שהיא מסוגלת היום לעשות זה לשמור על השקט ולכן הם יכולים לחקור רק מה שמעורר מהומה ואת האינטרס הציבורי. בעבירות רכוש וגוף (כל הזמן שלא נשפך שם דם) הם לא מסוגלים ולא יכולים להתעסק. בעבירות גוף שבהם נשפך רק דם ולא נהרג אף אחד הם קודם כל ינסו לשכנע שלא להגיש תלונה - ככה גם הסטטיסטיקה נראית טוב יותר.

מה לעשות שבמקרה של דודו טופז גם נשפך דם וגם מעורבים סלבריטאים ולכן המשטרה כבר לא יכולה לטאטא את המקרה תחת השטיח וכך כולנו נזכה לעוד כמה ימים ושבועות של קרקס הצדק שתמיד מתחיל במופע אורקולי מרשים ומסתיים בהצגת כתב האישום המצטמק המופלא.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #28 

YNET ואחרים דוחפים את הסיפור כמובן לא מפני שהם "חייבים לפרסם", אלא כי זה עסיסי מדי כדי לוותר

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #29 

michael123 כתב:YNET ואחרים דוחפים את הסיפור כמובן לא מפני שהם "חייבים לפרסם", אלא כי זה עסיסי מדי כדי לוותר
...
זה שזה עסיסי ולכן תופס כותרות זה נכון.
אם עיתון כלשהו היה "מוותר" על פרסום מעצר, הוא היה חוטא הרבה יותר מאשר ברדיפת רייטינג.
משה

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #30 

diz1 כתב:מעניין
מעניין
כולכם לא אוהבים אותו אז מאיפה הריטינג הגבוהה שלו שכל כך אפיין את מדינת ישראל?
ספרו צופים בעזה?

בתכלס- הוא הפנים של המדינה
מדינה של צ'חצ'חים , אימבצילים עם יכולות שכליות מוגבלות.
לא נעים להודות בזה.אני לא חושב ככה אבל סקרי OECD מראים זאת.הם כנראה אנטישמים.

מעניין שחשוב לדבר על הטופז הזה ולא למשל על הנשיא הרביעי של מדינת ישראל.
...
ראית איפה ישראל בכמות פטנטים רשומים לקפיטה?
of the chart, פי 2 ממדינה ממוצעת ב OECD.
לא הכל רע פה, ובכל מדינה יש אימבצילים, אין לנו שום יחודיות בתחום הזה.
ניסית לראיין אנשים במדינות אחרות שהגעת למסקנה שאנחנו יותר מפגרים מהם?
תושבי עיירה שכוחת אל בצרפת יותר משכילים מעיירה דומה בארץ?
בכל מדינה יש "צ'חצ'חים", וברברים, ומגולחי ראש וכל מיני חארות.
ציטוט מ OECD
 ציטוט מ OECD

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #31 

moco כתב:
michael123 כתב:YNET ואחרים דוחפים את הסיפור כמובן לא מפני שהם "חייבים לפרסם", אלא כי זה עסיסי מדי כדי לוותר
...
זה שזה עסיסי ולכן תופס כותרות זה נכון.
אם עיתון כלשהו היה "מוותר" על פרסום מעצר, הוא היה חוטא הרבה יותר מאשר ברדיפת רייטינג.
...
לא היה חוטא ולא כלום, יש לא מעט מקרים בהם דמות מוכרת מצליחה להוציא צו איסור פרסום בגלל פגיעה קשה במוניטין שלו בגלל היותו מפורסם !
איזה אייטם חדשותי יש כאן ?! מה הבעייה לסיים את החקירה ולהחליט על הגשת כתב אישום (או גניזה) ואז לחשוף את הכל ! אוי לבן-אדם אם במקרה הוא יצא בסוף זכאי (אפילו מחוסר ראיות) ! כמות הסבל שהוא יעבור היא מעל ומעבר לסתאם אדם מהשורה שמואשם בפרשייה דומה.
המשטרה שלנו זה פשוט בזיון

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #32 

אריה,
לגבי מתי מחליטים לעצור בן אדם, זו שאלה אחרת ואני מניח שזה באמת לפעמים נעשה מוקדם מידי. אם יש פה בעייה אז הבעייה היא במעצר מוקדם מידי. זו לא החלטה של המשטרה, אגב, אלא של השופט שמוציא את הצו.
לגבי זה שמעצרו של אדם (חוץ מבמקרים חריגים) זה מידע ציבורי , הרי זה אחד מהדברים הבסיסיים במשטר דמוקרטי.

אין פה אפשרות אחת רעה ואפשרות אחרת טובה. השאלה היא מה פחות גרוע. זה שיזרקו אנשים למעצר בלי שמישהו ידע (כמו שנעשה בכמה מדינות) זו אלטרנטיבה גרועה בהרבה מזה ששמם של אנשים ייפגע, עם כל הצער שבמקרה השני.

נראה לי לפעמים ממה שאני קורא פה באתר (גם במקרה רצח הילדה רוז, בזמנו) שגם בלימוד אזרחות, מערכת החינוך פשטה את הרגל.
כל החוקים הללו שקיימים בכל דמוקרטיה הם לא פרי החלטה מהירה של מחוקק זה או אחר. הם פרי של מאות שנים של התפתחות חוקים להגנת האזרחים מול השלטון.
במדינת ישראל עשו בשכל ואימצו בגדול את החוק הבריטי ברצון להיות דמוקרטיה מערבית, אבל מה לעשות, רוב האוכלוסיה פה מוצאה ממדינות טוטאליטריות ממזרח אירופה ומהמזרח התיכון, כך שאם לא ילמדו אזרחות כמו שצריך, זה לא יבוא לבד כמסורת אבות.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #33 

משה,
מאיפה הקביעה שלך שמעצר של בן אדם שעדיין לא הוכח שום דבר נגדו זה בסיס הדמוקרטייה, לא פחות ?!
האם הריסה טוטאלית של החיים של אותו אחד (במידה והוא יצא בסוף זכאי) זה בסיס הדמוקרטייה ?!
פרסום המעצר במקרה הנ"ל כאילו נובע בגלל זכות הציבור לדעת ובגלל חופש המידע ולא בגלל הרצון להגן על הפרט בפני מעצרי שווא (בשביל זה יש שופטים וחוקים). השאלה היא האם במקרה הזה הזכות לפרטיות לא גוברת על הרצון למציצנות ורדיפת הרייטניג !

החמור ביותר הוא שאני קורא ב ynet שהמשטרה פשוט מנהלת את החקירה שלה באופן גלוי מעל "דפי העיתון" !
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3724025,00.html

הנה הציטוט של ראש אגף החקירות של משטרת מרחב ירקון, סגן ניצב נמרוד דניאל:
"אתמול עצרנו את הדרג המבצע", הבהיר דניאל, "היום בבוקר נעצר הדרג המתווך ולאחר מכן נעצר הדרג המזמין, שהוא על פי החשד דודו טופז". במשטרה יבדקו גם את הודעות ה-SMS הרבות ששלח טופז למרגלית. היא, מצדה, לא התייחסה להודעות כאל איום, אלא כ"נדנוד" בלבד.

תנו לי סיבה הגיונית אחת למה לחשוף את המידע הזה לציבור בצורה כזאת לפני שהחקירה הסתיימה ?! האם הפירסום מקדם את החקירה ?! או שאולי זה נוצר על מנת ליצור לחץ על דודו טופז עצמו כדי שאולי יישבר בחקירה !
אותי זה מדהים

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #34 

בפרספקטיבה של זמן, לא נגרם ולא ייגרם לדודו טופז ולאחרים במצבו שום נזק.
למה?
כרגע הוא חשוד בלבד - אם לא יגישו נגדו כתב אישום הכל יישכח תוך יום וחצי
אם יגישו נגדו כתב אישום הוא יהיה נאשם. אם הוא יזוכה במשפט הכל יישכח תוך (נכון) יום וחצי
אם הוא ייצא אשם, הוא יגיש ערעור למחוזי (שימו לב שהדיון מתנהל בבי"מ השלום), ויגיע בוודאי עד לעליון.
עניין של שנים שבהם הנושא יורד לגמרי מהתודעה בין דיון לדיון.
אם כל הערעורים ייגמרו והוא ייכנס לכלא, ישכחו את זה שהוא בכלא תוך (שוב נכון) יום וחצי.
ביום שהוא ישתחרר בסופו של דבר בניכוי שליש תהיה עוד כותרת גדולה בעיתון, ולאחריה שוב הכל יישכח תוך (יופי שניחשתם) יום וחצי.
ואז כמה שנים אחרי הוא יוכל להתמודד בכיף על משרת ראש עיריה או לרוץ לפוליטיקה, מכיוון שגם קלון מוגבל בזמן,
הזיכרון שלנו כעם וכיחידים קצר שלא לומר זעיר, הכמיהה הבלתי נתפסת שלנו למישהו "שיעשה פה סדר" גדולה בצורה מבהילה, הסובלנות שלנו לכל מי שטיפה שונה מכולם בצבע עורו או דעותיו שואף לאפס, ולכן אל תתפלאו אם יבוא יום והאדמו"ר אריה דרעי יבדל"א יהיה נשיא המדינה ודודו טופז שר החינוך בממשלתו של (הוד מלכותו, הדוצ'ה, גנרליסימו, אוברפיהרר) אביגדור ליברמן.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #35 

אתה רומז שאנחנו סניליים
אמן מייסר

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #36 

Booboo כתב:בפרספקטיבה של זמן, לא נגרם ולא ייגרם לדודו טופז ולאחרים במצבו שום נזק.
למה?
...
לטעמי המשפט הנ"ל שלך לא כך כך מוצלח ?!
נניח ובאמת לא היה לו קשר לארוע, אז האם הסבל הבלתי אנושי שהוא הולך לעבור בשבועות הקרובים נכנס אצלך להגדרת "בפרספקטיבה של זמן, לא נגרם ולא ייגרם לדודו טופז".

הקטע הוא שאתם מתייחסים לארוע בביטחון שהוא באמת אשם ולכן אתם אומרים שבגלל אשמתו אז מותר ומומלץ להתעלל בו מעל גלי האתר, ואני אומר שאשמתו בסופו של דבר (אם תוכח) או זהותו של האיש בכלל לא רלוונטית ! ואפילו אם הוא יימצא אשם הרדיפה הזאת שנעשית עכשיו עדיין חמורה ביותר. כי מחר זה יקרה למישהו אחר שהוא דווקא כן יהיה חף מפשע !

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #37 

ילדיעפים כתב:אתה רומז שאנחנו סניליים
...
לא, אבל אנחנו אלופי עולם בקפיצה למסקנות
Need more cowbell

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #38 

osherov כתב:
Booboo כתב:בפרספקטיבה של זמן, לא נגרם ולא ייגרם לדודו טופז ולאחרים במצבו שום נזק.
למה?
...
לטעמי המשפט הנ"ל שלך לא כך כך מוצלח ?!
נניח ובאמת לא היה לו קשר לארוע, אז האם הסבל הבלתי אנושי שהוא הולך לעבור בשבועות הקרובים נכנס אצלך להגדרת "בפרספקטיבה של זמן, לא נגרם ולא ייגרם לדודו טופז".

הקטע הוא שאתם מתייחסים לארוע בביטחון שהוא באמת אשם ולכן אתם אומרים שבגלל אשמתו אז מותר ומומלץ להתעלל בו מעל גלי האתר, ואני אומר שאשמתו בסופו של דבר (אם תוכח) או זהותו של האיש בכלל לא רלוונטית ! ואפילו אם הוא יימצא אשם הרדיפה הזאת שנעשית עכשיו עדיין חמורה ביותר. כי מחר זה יקרה למישהו אחר שהוא דווקא כן יהיה חף מפשע !
...
המשפט הנ"ל נאמר בסרקזם בלבד.
המחשבה שהיום התקשורת עושה לינץ' בלי משפט ומוציאה להורג בכיכר העיר את דודו טופז לא בדיוק גורמת לי למצברוח מרומם.
כל מי ששמח לאידו של דודו טופז, שיזכור שהיום זה דודו טופז, מחר זה הוא עצמו.
מה שציינתי זה שיש ל"מטבע| הזה שני צדדים שאחד יותר גרוע מהשני: העוול הנורא והבלתי אפשרי שנגרם לכל אדם במידה והוא לא אשם, ומנגד חוסר היכולת שלנו להוקיע לאורך זמן ולסלק מהבמה הציבורית לתמיד את מי שכן אשם.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #39 

שכחתי על מה השירשור
אמן מייסר

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #40 

osherov כתב:משה,
מאיפה הקביעה שלך שמעצר של בן אדם שעדיין לא הוכח שום דבר נגדו זה בסיס הדמוקרטייה, לא פחות ?!
...
מאיפה? משיעורי האזרחות בתיכון (יש יתרון להיות מבוגר:-) , פעם עוד לימדו משהו) ומהשכלה כללית שבאה מקריאה, טלויזיה וכו. אין לי השכלה משפטית מעבר לכך.
קוראים לזה חופש העיתונות או חופש הביטוי .
מותר לבקש צו איסור פרסום וזה תלוי ברשות השופטת (לא במשטרה ולא בעיתונים). כידוע לך, יש הרבה מקרים שאו המשטרה או החשוד מבקשים צו איסור פרסום והוא אף ניתן, בהתאם להחלטת השופט.
osherov כתב: האם הריסה טוטאלית של החיים של אותו אחד (במידה והוא יצא בסוף זכאי) זה בסיס הדמוקרטייה ?!
...
אריה, שוב? גם פה אתה מכניס לי לפה דברים שלא אמרתי? זה סוג של דמגוגיה.
יש כמה כללים שעל בסיסיהם מתקיימת דמוקרטיה ומה שכתבת בוודאי לא אחד מהם.
אבל, כן, הרבה פעמים יש התנגשות של מטרות ראויות. כאשר אחת גוברת השנייה נפגעת.
מה לעשות, אבל בחברה אנושית זה מה שיש. אין לך דרך להימנע מזה, ואם יש לך, אז גלה אותה מהר, כי מאות שנים אנשים דנים בסוגיות הללו ולא מצאו פתרון קסם.
בדף הבא מדברים בדיוק על הנושא ועל הצעת חוק לכך שהזכות לפרטיות תגבר.
http://www.acri.org.il/story.aspx?id=1675
גם למציעים הצעת חוק זו ברור שהם משלמים מחיר יקר. שום דבר פה לא ברור וקל כפי שאתה מציג את זה.

שים לב שכל מה שכתבתי בשרשור אין לו קשר ספציפי לעיניינו של טופז דווקא. ברור כשמש שהסיפור של טופז זה לחם לעיתונים.
אגב, אני בכלל לא יודע אם הוא ביקש או בכלל רצה לאסור את הפרסום, לא נראה ככה.
טוב, מה דודו לא יעשה בשביל שידברו עליו :wink:

אין לי שום דיעה אם הוא אשם או לא. גם לא מכיר את פרטי המקרה.
משה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”