אגב, עדיין לא יצא לבחון סוגים שונים של תכנים.
לכן רציתי לשאול, האם בעקרון VMC מריץ ללא בעיה את כל סוגי הקבצים, כולל המורכבים ביותר, או שיש קבצים מסוימים, שאותם ניתן לנגן רק באמצעות ZOOM PLAYER (או נגן חלופי אחר), ולכן מוטב שאדע זאת מראש?
סליחה שאני מקפיץ את ההודעה, אבל משום מה כעת לא מופיעים כתוביות בהפעלת VMC
כאשר אני מריץ את הסרטים דרך נגן אחר (נניח ZP) , הכתוביות מופיעות כשורה.
מה יכולה להיות הבעיה ?
אשמח אם תוכלו לעזור בסוגיה זו, כי ללא הצגת הכתוביות, ה- VMC בעצם לא שווה שום דבר
אתה יכול לראות את זה בקונטרול פאנל ב-Programs and Features.
מה שאתה יכול לעשות זה Uninstall ל-SP2 או פשוט לשחזר את הנקודה שלפני התקנת SP2.
אני חי מזה כמה חודשים ללא SP2, ואין לי בעיות עם VMC.
אוקיי, תודה pixies
אנסה להסיר את SP2 במידה וזה אכן מותקן.
האמת שהמחשב הזה משמש רק כמכונת סרטים פרופר. אני לא גולש איתו, ולא עושה שום דבר אחר...
אני רק מקווה שזה אכן הגורם לבעיה שבעטיה אין כתוביות ב- VMC
אחרת זה יהיה בערך כמו לעקור את השן שליד השן הכואבת
משהו מוזר, במחשב המדיה סנטר, וגם במחשב השני (שבו אני עושה את עיקר העבודה) אין בכלל SP2
לגבי ffdshow , אוכל לבדוק מאוחר יותר, מה קורה במחשב המדיה סנטר.
במחשב השני, RAW VIDEO נמצא במצב של ALL SUPPORTED, כפי שניתן לראות כאן:
שמע, אין פה טריקים מיוחדים שעובדים רק ליחידי סגולה. הפתרונות ש pixies ואני הצענו עובדים ברוב המקרים, אבל אני יכול להגיד לך שאם האייקונים שאני רואה על שולחן העבודה שלך באמת מייצגים תוכניות שהתקנת אז סביר מאוד להניח שיש לך בלגן לא קטן בקודקים. נסה להעביר את הקבצים דרך graphedit כדי לראות מה משתחל שם בבררת המחדל
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
מחזק את קלוד. גם Div-X (מיותר!!) וגם Nero (לא רק מיותר, גם עושה בלגן אטומי בקודקים של מערכת ההפעלה). כמו כן, יש שם עוד תוכנות שנראה שהן מתקינות קודקים משלהן. בקיצור, בלגן... לא פלא שמשהו נדפק.
טוב מצטער שקצת הטעיתי אתכם, אבל כפי שהסברתי קודם, התמונה שהוצגה שם, היא מהמחשב השני, שאיתו אני עובד כל הזמן.
סך הכול מה שרציתי להראות זה את המצב של ה-raw video- ,שהוא זהה בשני המחשבים.
במחשב המדיה סנטר לא מותקנים כל התוכנות האלה. לא נרו, לא Div-X, כמעט שום דבר מעבר למקודדים הבסיסיים הנחוצים להרצת סרטי HD
האם ב-FFDShow מאופשרות הכתוביות (Subtitles)?
אם כן, נסה לאפשר פילטר אחר ב-FFDShow שנקרא OSD. הפילטר הזה מוסיף כתוביות מידע בצבע ירוק/צהוב על הקובץ (ביטרייט וכו). אם כתוביות המידע מופיעות, סימן שדרך VMC אכן FFDShow מנגן את הקובץ, ואז אולי הסיבה שאין לך כתוביות היא ששם קובץ הכתוביות הוא לא בדיוק כמו הסרט (ללא סיומת ה-MKV/AVI). כשאני כותב בדיוק, הכוונה היא ממש ברמת Copy-Paste של שם הקובץ, ורצוי מאוד ללא אותיות בעייתיות ולא שגרתיות כמו אותיות בקוריאנית או יפנית או סימנים מוזרים (אם יש, תוריד אותן גם מהשם המקורי של הסרט, והעתק שוב לשם של קובץ הכתוביות).
Subtitles לא מסומן ב- FFDShow. אם אני מסמן, אז מופיעות שני כתוביות שאחת מהן היא בג'יבריש.
ככה זה גם ב- ZP וגם ב- VMC
אבל רק כעת שמתי לב למשהו מוזר, שאולי לפיו נצליח לפתור את הסוגיה. . בהרצת סרטי AVI רגילים, יש כתוביות ב-VMC
לעומת זאת בהרצת קבצי MKV, הכתוביות לא מופיעות ב-VMC, אלא רק דרך נגנים אחרים כדוגמת ZP.
עכשיו אני גם מבין למה לא העליתי את הבעיה עוד קודם. העונות הראשונות של הסדרה "סטארגייט אטלנטיס" הם קבצי DIVX רגילים. ושם לא הייתה שום בעיה עם הכתוביות.
רק בעונה החמישית (שבה אני צופה כעת) מדובר כבר בקבצי MKV.
לגבי הזהות בין קבצי הכתוביות לסרטים, כאן בטוח שלא טמונה הבעיה. קודם כל אני מקפיד להשתמש בשמות קצרים מאוד, עם עדיפות למספרים. שנית, למען הסר ספק, אני תמיד משתמש ב- Copy-Paste, כדי לוודא שלא פספסתי שום נקודה.
חוץ מזה, ב- ZP הכתוביות מוצגות כהלכה, וגם בנגן הזה, כמו בכל נגן אחר בעצם, חייב שיהיה זהות מלאה בין קובץ הכתובית לקובץ הסרט.
אוקיי, אתה כמעט שם... אין ספק שאתה צריך לסמן את ה-Subtitles ב-FFDShow. אתה בטוח שהתקנת על פי ההוראות והמדריכים?...
הסיבה שאתה רואה 2 כתוביות: יש כתוביות מובנות באנגלית בחלק מקבצי ה-MKV. כדי להוריד את הכתוביות באנגלית, אתה יכול לעשות את זה עם ה-Media Control. ואפשר גם לקבוע בהגדרות של Haali לא לפתוח בכלל כתוביות מובנות.
ג'יבריש: כפי שמוסבר במדריך, אתה צריך ללכת לתת-התפריט Subtitles-Font, ולשים את ה-Charset על Hebrew.
ל-ZP יש ככל הנראה מנגנון כתוביות משלו שלא קשור ל-FFDShow (כמו גם ל-BSPlayer).