וווווווווואיייייייי וווווווווווואייייייי איך התחדשתי
-
צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
אני אנסה לעלות עוד תמונות היום בערב,לגבי שאר המערכת:Boaz כתב:תתחדש!
יש עוד תמונות? מה שאר המערכת?...
כרגע הרמקולים מחוברים למגבר מנורות שהשאלתי מחבר ,
זה נשמע....ווווווווווואו!עם כי אני יודע בוודאות שהמגבר הזה יחסית מגביל את הרמקולים,
יש לי כמה מועמדים ראויים ביניהם מקינטושים למיניהם...
אבל אני לא לחוץ אני נהנה ממה שיש כרגע וברגע שתיהיה הזדמנות וכסף - בהחלט חובה לשדך להם הגברה שפופרתית ראויה.
מבחינת מקור -סט של מטרונום עם DAC מנורתי .
פטיפון של טורנס 160 עם פונוסטייג' של בלארי-הוא מנגן יפה אבל אני מודע למגבלותיו ,בטח בהקשר שאר הסט,קשה לי להפרד ממנו אך אין ספק שמתישהו גם הוא ישודרג למשהו יותר מעניין.
לגבי הכבילה ,רמקולים KIMBER KABLE 8TC
אינטרקונקטים- AUDIOQUEST JAGUAR 36DV
וXLO REFERENCE
לגבי הL300.
את הרמקולים קניתי בארה"ב ,הזוג הזה נבחר בקפידה ,מבחינה חיצונית- במצב פנטסטי,אין סימנים שריטות ,לא נצבעו ואין גם צורך לחדש את הצבע.
מבחינה מכנית-שלחתי אותם ל RECON מלא לפני הקנייה בOrange County Speaker בארה"ב עם KIT מקורי כמובן.
העדשות ,הגרילים הכל במצב מצויין -צריך קצת לנקות את הגרילים(יש למישהו איזה טיפ מה הדרך המומלצת?).
כמה דברים שאני עובד עליהם:
1.החלפת הפוטנציומטרים-דחוף,הם בקושי זזים.מחשכשים לפעמים...בקרוב אני אזמין אחרים ככל הנראה לא מקוריים כי המקוריים הם באיכות נמוכה לעומת הקיימים כיום(כמובן אותם נתונים).
2.החלפת דיאפגרמה לטוויטר-אצלי עדיין הכחולות המקוריות ,מניסיון של חבר הוא דיווח על שיפור אדיר בסאונד,
אני עדיין לא בטוח שיש צורך כי הם נשמעים מצויין,בגבוהים הסאונד מאוד פתוח ונדמה שאין סוף לכמה הטוויטר הזה יכול לעלות, מי שמכיר את הטוייטר הזה יודע איזה יכולת יש לדבר הזה...
http://i.audioscope.net/jbl0772.jpg
אני אדע יותר אחרי החלפת הפוטנציומטרים.
3.BINDING POST - המקורי מאוד דק ובקושי אפשר להכניס אליו את כבל רמקול 4 מ"מ.
שלא נדבר על הטרמנינציות ,יוחלפו ל WBT .
4.אופציה אחרונה ואני לא סגור שאני רוצה או צריך לעשות את זה- רענון הקרוסאובר על חלקיו....זאת אופציה אחרונה שתישקל ע"י בעל מקצוע שמבין בתחום הזה שיקבע אם קיים צורך ...עדיפות אחרונה מבחינתי.
וזהו ...אני מקוה שזאת המערכת שאשאר איתה הרבה זמן:)
נערך לאחרונה על ידי צפיד ב 09/09/2011 19:09, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- תגובות: 1321
- שם מלא: שמעון מור יוסף
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 28 פעמים
- יצירת קשר:
תתחדש
סוף כל סוף מצאת זוג!
איזו התרגשות
תהנה
סוף כל סוף מצאת זוג!
איזו התרגשות
תהנה
- go_go
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 842
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
נשמע אחלה
.גם אני השתמשתי בכבל AT&T או בקיצור ST כשהיו לי ממיר וטרנספורט של THETA.ללא ספק החיבור הזה עולה על כל חיבור קואקסיאלי.לגבי שדרוג הקרוסאובר,לאחרונה שדרגתי את הקרוס ברמקולים שלי,החלפתי את הקבלים הישנים לקבלים חדישים.התוצאה פשוט מהממת! מומלץ מאד ברמקולים ישנים.
-
צפיד
-
- חבר ותיק

יש תדר מסויים מאוד - שאני שומע איזה חישקוש כזה מעצבן,אני עדיין לא יודע לקבוע אם המקור לזה הוא הפוטנציומטר של ה BRILIANCE או מהטוויטר עצמו,פרט לרעש הספיציפי הזה הוא מנגן ממש יפה וצלול,קראתי באיזה פורום שיש סיכוי שזה יכול לנבוע מלכלוך /אבק שיצטבר שם.hornless כתב:לא להחליף את הדיאפרגמות הכחולות בשום פנים ואופן. על כל אחד שאומר להחליף, תמצא עשרה שיאמרו אחרת....
אני לא אחליף את המימברנות המקוריות אלא אם כן לא תיהיה ברירה.
-
צפיד
-
- חבר ותיק

Re: תתחדש
האקסטרימה הוא הרמקול המדפי (קצת בעייתי להגיד את זה עליו) הכי טוב ששמעתי נקודה.gtr כתב:יש הבדל ראשוני ומהותי,שאתה חש למול האקסטרימה?
אני חושב שרכשת רמקול מצויין.היה לי בעברי את ה 250 TI,שונה בתכלית מ ה 300.לרמקול הזה יש "גרופיס",בכול העולם.שוב תתחדש.
איתן....
היו ברשותי לא מעט מדפיים בעיקר SF ביניהם קונצרטינו, קונצ'רטו,גווארינירי(דור קודם) שהושווה מול האקסטרימה .
והאקסטרימה.
האקסטרימה זה רמקול מ-ד-ה-י-ם עם יכולות מוסיקליות יוצאות דופן,פירוט ,אימג'יניג - רמקול נדיר לחלוטין בכל קטגוריה אפשרית (גם יחס מחיר לכסף).
לא ממש רציתי למכור אותם וחבר שלי שממש התאהב בהם מהרגע הראשון לחץ עליי לא מעט זמן,ברגע שצצה הזדמנות לגבי ה L300 שקלתי שוב את העניין והחלטתי שלא כדאי לפספס כי אין יותר מדי L300 בארץ.
בטח שלא במצב שאני כיוונתי אליו.
היות ואני מעוניין לשדך הגברה מנורתית לL300 גם הפאוור נמכר כך שזה די נחמד איפשהו להתחיל מהתחלה כאשר אני יודע בבודאות שהרמקול שרציתי הוא L300,אני יודע שיש כאלה שחושבים שהכל קשור להכל ויש המון פילוספיה מאחורי בחירת הסט אבל אצלי העוגן היחידי הוא הרמקול.
לגבי ההבדלים בין האקסטרימה לL300:
ההבדלים קיימים כמעט בכל פרמטר ,כמובן כנגזרת מהגודל הפיזי .
החוויה לשמוע מתיבה בסדר גודל כמו של ה L300 ומאלמנטים כאלה היא שונה לחלוטין ,הכל פשוט יותר פתוח וגדול,למרות שאני חש בעייתיות מסויימת מבחינת הבמה ,ככל הנראה אחרי החלפת הפוטנציומטרים אקבל איזון מוחלט יותר ,האקסטרימה הותירו אחריהם במה ענקית ומאוד מאוד מוחשית ,לא היה צורך אפילו לעצום עיניים כדי להרגיש שאתה שם,אנשים היו חושבים שיש כמה רמקולים בדר"כ היו ניגשים לסנטר להבין מה קורה שם באמצע המוחלט הזה,
L300 יש בס בהחלט מדהים ואני זוכר ששמעתי אותו בצורה טובה יותר מאצלי אני בטוח שזה ההגברה שלא ממקסמת את היכולת הזאת,אולי גם הסיבה שהRECONING לוופרים עדיין טרי וצריך לעבור BREAK IN.
לאקסטרימה יש יכולת בס מצויינת בעלת אופי שונה לחלוטין מL300 כנראה כנגזרת מהנצילות באקסטרימה יש ATTACK מהיר וחזק בL300 לעומת זאת ההיתרון הוא ששכבת הבס מנגנת ללא קשר לכמה מורכבת המוסיקה והפירוט נשאר האופי והיכולות גבוהות יותר ב L300.
תחום הMID הוא אחד התחומים שאני ממש תובעני בהם,זאת הסיבה שבחרתי באקסטרימה וזאת הסיבה בין היתר שבחרתי ב L300 ,כנראה שיחידת ה HORN מנגנת MID יותר לטעמי,זה נשמע אנושי לחלוטין ולא משנה מה מידת העומס בתחום הזה ,זה תמיד נשמע מלטף .
לגבי הגבוהים- חד משמעית,לא שמעתי גבוהים טובים יותר מL300 ,ה077 הוא ידוע ביכולתיו ונחשב לאבן דרך בתחום.
עדיין לא הגעתי למיקסום היכולות של הL300 אבל אני משער שזה עניין של מיקום וכמובן הגברה שכרגע היא די בינונית (לטעמי)-הגיוני מאוד שאחרי שאחליף את הפוטנציומטרים אני אקבל איזון גדול יותר כי כרגע הם פשוט מרעישים וקצת קשה לקבע אותם על FLAT ,אני חושב להזמין ספייקים לבודד את הרמקול מהריצפה ובכך לקבל בס ממוקד יותר .
צילמתי כמה תמונות אחרי ניקיון יסודי של הרמקולים והגרילים,הגעתי לתוצאה מאוד יפה,הרמקול נראה חדש לחלוטין אין צורך בהחלפת הבד הגרילים,אני אכתוב על זה שאעלה את התמונות.