הגדרות כיול עבור סמסונג LAXX-A650 - מאי 2009

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #21 

האמת שאתה משנה כיול לפי ה-INPUT, כמה מהפרמטרים נשארים אבל הרוב משתנה...

אני הייתי נשאר עם הכיול ל-SD גם עם ה-MAXHD, אבל לא ניסיתי ולא ראיתי.

habshush1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Yes MaxHD

שליחה #22 

שלום טל,
ברשותי ממיר yes max hd , כאשר המקור הוא SD אני עובד עם הכיול האחרון שלך:
Contrast = 74
Brightness = 62
Sharpness = 38
Color = 45-46
התמונה אכן שופרה פלאים מבחינת הצבעים אך השחורים ללא פרטים והיה קשה להתרגל פתאום ל Sharpness גבוה עם הילה לבנה סביב לאובייקטים.
כאשר המקור הוא HD ברירת המחדל היא עבודה במצב Standard מכוון שה MOVIE עובד עם ה SD. השאלה היא איך מגיעים לכיול אופטימלי למקור HD מהממיר במצב Standard ?

תודה על הזמן והעבודה הקשה בחיפוש אחר הכיול האופטימלי.
(Y)

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: Yes MaxHD

שליחה #23 

habshush1 כתב:שלום טל,
Contrast = 74
Brightness = 62
Sharpness = 38
Color = 45-46
התמונה אכן שופרה פלאים מבחינת הצבעים אך השחורים ללא פרטים והיה קשה להתרגל פתאום ל Sharpness גבוה עם הילה לבנה סביב לאובייקטים.
כאשר המקור הוא HD ברירת המחדל היא עבודה במצב Standard מכוון שה MOVIE עובד עם ה SD. השאלה היא איך מגיעים לכיול אופטימלי למקור HD מהממיר במצב Standard ?

(Y)
...
הי, תודה.
אין לי את הממיר המדובר, לכן קשה לי להעריך מה יהיה נכון בשבילך ומה לא.
האם ביצעת את הכיול המלא עם כל ההגדרות שלו, ולא רק את אלו שרשמת?

אני שמח שהתחברת לכיול.
לגבי ההילה הלבנה - היא לא אמורה להיות שם. הקטן את ה-SHARPNESS לרמה כזאת שההילה נעלמת לחלוטין אך בתוספת ערך 1 בלבד היא חוזרת. זה יהיה הערך האולטימטיבי.
אני אשמח אם תפרסם אותו!

מוזר לי לשמוע שהשחורים ללא פרטים. האם הגדרת את ערך ה-GAMMA ל (+1)?
למרות שהממירים שונים, קשה לי להאמין שעד כידי כך....

אני לא מבין כל כך למה אתה לא משלב בין MOVIE ל-STANDARD?
שני הכיולים שפרסמתי מבוססים על למצב MOVIE מסיבות מסוימות. מה שאומר שאתה יכול להגיע לכיול אחד ויחיד שמתאים גם ל-HD וגם ל-SD.

אפשרות נוספת שאני חושב עליה כרגע היא פיצול העבודה עם הממיר.
כלומר אתה מחבר את הממיר בעזרת HDMI ל-INPUT מסויים. וע"י חיבור אחר מהממיר, נניח, S-VIDEO, אתה מתחבר ל-INPUT אחר במסך.
כך אתה יכול להגדיר הגדרות שונות לכל INPUT ולעבור ביניהם לפי סוג התוכן שאתה צופה בו.
אז ב-INPUT של ה-HDMI אתה עובד עם HD עם ההגדרות שלו וב-SVIDEO, נניח, אתה עובד עם ההגדרות של ה-SD.
כמובן שאופציה נוספת היא לקנות מפצל HDMI ולעשות את אותו הדבר על בסיס HDMI.

habshush1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #24 

טלוש כתב:
Contrast = 74
Brightness = 62
Sharpness = 38
Color = 45-46

(Y)
...
הי, תודה.

אני שמח שהתחברת לכיול.
לגבי ההילה הלבנה - היא לא אמורה להיות שם. הקטן את ה-SHARPNESS לרמה כזאת שההילה נעלמת לחלוטין אך בתוספת ערך 1 בלבד היא חוזרת. זה יהיה הערך האולטימטיבי.
אני אשמח אם תפרסם אותו!

שני הכיולים שפרסמתי מבוססים על למצב MOVIE מסיבות מסוימות. מה שאומר שאתה יכול להגיע לכיול אחד ויחיד שמתאים גם ל-HD וגם ל-SD.

כלומר אתה מחבר את הממיר בעזרת HDMI ל-INPUT מסויים. וע"י חיבור אחר מהממיר, נניח, S-VIDEO, אתה מתחבר ל-INPUT אחר במסך.
כך אתה יכול להגדיר הגדרות שונות לכל INPUT ולעבור ביניהם לפי סוג התוכן שאתה צופה בו.
אז ב-INPUT של ה-HDMI אתה עובד עם HD עם ההגדרות שלו וב-SVIDEO, נניח, אתה עובד עם ההגדרות של ה-SD.
...
ביצעתי את הכיול המלא במצב MOVIE וכרגע אני עובד עם כיול ה HTPC במצב STANDARD לתכנים HD. הבעיה שכאשר אני עובד עם כיול הנ"ל אין אפשרות לרדת ל WARM 1 אלא להישאר על STANDARD. אני חושב שהמשמעות היא שבירת האיזון של הכיול, תקן אותי אם אני טועה..
לגבי השחורים, אכן ערך ה GAMMA  מוגדר ל +1 . אני חושש שחסרים גוונים אפורים גם כאשר עשיתי בדיקה עם YES IMPACT הגוון האפור ההתחלתי לא קיים כרגע .. מופיע כשחור.
תודה רבה על העזרה.

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

בהחלט, כיול הצבעים לא תואם עם זה לא עם WARM1.
תעבוד לפי YES IMPACT כי זה המקור הכי טוב שאתה יכול לקבל בשביל לכייל עבור הממיר את הטלויזיה. ב-WARM1.
נסה להשאיר את כיול הצבעים כפי שהוא אבל את ה-GAMMA תעלה ל-+2
נסה לשחק עם ההגדרות בעזרת YES IMPACT לפי המדריך המצויין של עופר הנמצא באתר. במידה ואין תאימות או שהשחורים נבלעים הגדל את GAMMA ל+3 אחרת אם אתה רואה שהלבנים נבלעים הקטן את ערך ה-GAMMA.

תעדכן אותנו בתוצאות!

habshush1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

אני אנסה להגיע לתוצאה משביעת רצון ואעדכן בהמשך.

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

habshush1 כתב:אני אנסה להגיע לתוצאה משביעת רצון ואעדכן בהמשך.
...
(Y)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #28 

טלוש כתב:
Contrast = 74
Brightness = 62
Sharpness = 38
Color = 45-46

(Y)
...
הי, תודה.

אני שמח שהתחברת לכיול.
אני אשמח אם תפרסם אותו!

...

טלוש,
קודם כל, כל הכבוד על העבודה שעשית...
לא ראיתי התייחסות שלך לכיול במצב Dynamic בטלויזיה שרק
איתו עובד המעבד המיוחד של סמסונג DNIe Pro . יש סיבה מיוחדת מדוע אתה לא מעוניין שהמעבד יהיה בתמונה?
גם לא בSD וגם לא בHD?

ולגבי ממיר YESMAXHD....כנראה שאי אפשר להתעלם ממנו בכיולים ו"תאלץ" לבצע כיול גם עבורו...נראה לי שכולם עוברים אליו בימים אלו....גם אני עברתי.

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

תודה רבה טלHD,
אני אשמח לעבור אבל כרגע בגלל שוק העבודה הסוער בתחום ההיטק, כן גם אני... אני לא מרשה לעצמי.

המעבד המיוחד עושה את שלו אבל מאוד קשה להגיע איתו לתאימות למקור. אתה יכול לראות את הכיול של אפריל ששם כן השתמשתי בו אבל יחסית מעט אהבו את התוצאות. לדעתי התוצאות היו מאוד "מיוחדות".

מה שעושה המעבד, לדעתי, זה לקחת הגדרות אשר מצוייות ב-MENU ולהגדיר אותם לערכים מסוימים אשר מבליטים את הפרטים ה"חשובים" בתמונה אך זה בא על חשבון צבעים לא מדויקים וקפיצות לא נעימות בבהירות. ניסיתי לעקוף את זה בכיול של אפריל.

ב-SD יש הגיון מסויים להשתמש במעבד הזה מכיוון שהוא מכפיל, לפי נתוני החברה, את מספר הפיקסלים המתקבלים למסך ועושה איזשהו תהליך של שיפור איכות ומוריד את השפעות הכיווץ מהתמונה.
יש כאלה שאוהבים את התמונה המתקבלת איתו ויש כאלה שלא. אני לא.

ב-HD אני לא רואה הגיון להשתמש במעבד אלא אם כן אתה אוהב תמונה קופצת ומלאכותית.

אני תמיד שואף לראות את הדברים כפי שהבמאי רצה שנראה אותם, בשביל זה אנחנו מתעסקים בכל מה שקשור לכיולים ולהשגת מקורות איכותיים יותר וצמודים למקור.
כמו בתמונה גם בסאונד, סאונד שהוא קופץ או מתכתי או בעל השפעה חיצונית הוא לאו דווקא הסאונד ה"נכון". בגלל זה רבים מעדיפים להיצמד לרסיברים/רמקולים שהם "קרים" יותר אשר לא מנסים להבליט את הפרטים החשובים ובאותו הזמן להסתיר את פרטי הרקע אשר נותנים לו את הייחודיות של ההפקה. לא שומעים על החברות האלו יותר מידי, NAD, ROTEL, CAMBRIDGE אבל אלו רסיברים/מגברים בעלי צליל מאוד ייחודי ושונים משמעותית מהרסיברים מהמזרח. אני אישית עם NAD. לפניו הייתי עם פיוניר מסדרה יחסית גבוה, זה הבדל של שמיים וארץ....
לצערי, העולם של היום הולך לכיוון הלא נכון. אני לא מאמין שאני כותב את זה למרות שאני בן 25... חחח
אבל, אם ניקח אפילו את נושא הצילום. ונראה את התמונות שאנחנו מוציאים מהמצלמה, אפילו SLR, אנחנו לא נקבל את אפקט הוואו שאנחנו מחפשים, ברוב המקרים. רק לאחר שנעביר את התמונה בפוטושופ/עיבוד כזה או אחר, אז תקבל את התוצאה הרצויה שאלולה לקבל את אפקט הוואו. מה לעשות התרגלנו......
אותו הדבר קורה בתחום המסכים והסאונד, אנו רואים המון מעבדים חדשים, המון תוספים שנשמעים מאוד מעניין. אבל הם מסתירים המון פרטי רקע, ברוב המקרים, ופרטים אשר משפיעים על האווירה שהבמאי ניסה ליצור שעושה כל סצנה וסצנה לייחודית בדרך שלה. כמובן שכך או אחרת, הכל קשור לתחום הייצור והשיווק, יותר זול היום, כנראה, ליצור מעבד בייצור המוני מאשר פאנל איכותי שמראה את כל הפרטים בתאימות למקור מקסימלית. מצד שני, לא כולם יאהבו את התוצאה.
אבל כשהסרט/הפקה/תמונה יוצאים מהסטודיו הם יוצאים בלי תוספים שמתאימים אותם לציוד כזה או אחר ולכן, לדעתי, צריך תמיד לשאוף לראות את המקור.
כמו באוכל, תבלינים, הם רק תוספת...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #30 

טלוש,
מסכים עם 99% ממה שכתבת...
ובכלל לפי ההגיון הזה, מצב "סטנדרט" שיוצא מהמפעל בכל טלויזיה צריך להיות כמה שיותר תואם למקור.

דרך אגב, ניסית לכייל במצב דינמיק ערכים זהים לאלו שהזנת במצבים האחרים שבהם לא מופעל המעבד? מעניין מה תהיה התוצאה...

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

כמובן שהרבה אנשים ירצו לראות את המסך במצב ה"טבעי" שלו כשהוא יוצא מן המפעל, אבל לא כולם. בייחוד אלו שעובדים על השיווק של המסכים ששם הם צריכים להתמודד עם בעיה רצינית יותר והיא איך המסך הזה הולך לבלוט בדרגה מספקת מול עשרות המתחרים שלו על קיר אחד...

במידה ומכיילים במצב DYNAMIC נשארים עם הגדרות המקור מכיוון שאין גישה לעמוד הגדרות מאוד חשוב. אז אני לא רואה במצב הגיון כל כך מבלי להפעיל את המעבד.

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

נושא נוסף ששמתי לב אליו הוא בעיית ניגון חלק של סרטים.
כל הניסיונות שלי לנגן בצורה חלקה, קרובה לשלמות, הגיעו לסופם!

בעלי מסכי 100HZ רואים הרבה יותר בעיות ניגון כאלה ואחרות מבעלי טלוויזיות 50HZ, מכיוון שכל פריים מוכפל או מועבד וכל שינוי מודגש. לכן קודם כל יש לנסות לקבל ניגון חלק של הסרט.

אני לא יודע אם זו בעיה ספציפית של לוחות 780G אבל כל הזמן היו לי קפיצות קטנות במהלך הסרט שכל הזמן הפריעו לי. תוכנת RECLOCK שיפרה את המצב בכך שהפכה את הקפיצות למיני רעידות אשר כמעט ולא ניתן לשים לב אליהן.

אבל הדבר הזה הוא כמובן לא פתרון מוחלט.
עשיתי בדיקות מעמיקות בנושא ומסתבר שהקפיצות קשורות להעברת הסאונד בצורה אופטית לרסיבר. אני עדיין בשוק מעצמי שמצאתי את הקשר אבל הוא קיים.
על מנת לקבל ניגון חלק, זה מה שעשיתי:

* ביטלתי את המקודדים הפנימיים של MPC הקשורים ל-AC3/DTS.
* התקנתי את תוכנת AC3FILTER.
* הגדרתי בתוכנה את ההגדרות הנחוצות על מנת להעביר את הנתונים דרך SPDIF.
* הסרתי את RECLOCK כי לא ראיתי בו צורך.

דבר נוסף מאוד מעניין שגיליתי בתוכנה הוא שניתן לעשות בה ניהול מלא של רמקולים.
לי למשל אין סאב אז מה שעשיתי הוא לפצל את האות שלו בין הרמקולים הקדמיים ככה שהרסיבר רק מגביר את האות שהוא מקבל מהמחשב. היתרון פה שהייתי יכול באותו הזמן להגביר את האות של הסאב ובכך "להדגיש" את הנוכחות שלו במערכת. יש להיזהר עם ההגדרות כי ניתן בקלות להגיע ל-CLIPPING מה שכמובן הורס את חווית השמיעה ברוב המקרים.

narkdd
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #33 

שלום,

יש לי שאילה - האם ההגדרות הנ"ל יכולים להתאים גם ל-LA40-A550 ?

תודה מראש

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

אני לא חושב שהכיול יתאים מכיוון שהטלויזיות שונות.
גם אם הכיול לא יהיה נכון, תנסה, אולי תאהב.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

מנגנון ה-100HZ

שליחה #35 

טלוש ובעלי A650 שלום,
מאז שקיבלתי את ה-A650 , עדיין לא החלטתי באם המנגנון של ה-100HZ מוסיף או גורע...

מצד אחד, ניתן להבחין בהחלקת התמונה רק כאשר התנועה על המסך מהירה מאוד (כגון כתוביות רצות בתחתית המסך במהירות X4 או 8 X ) ולכן בשימוש "רגיל" המנגנון לא ממש נחוץ אבל הפעלתי אותו במצב "מדיום", שיהיה...

אז התברר לי שבעצם יש מס' מצבים שהמנגנון גורע באיכות וטיב החלקת התמונה, למשל בסצינות שבהן המצלמה מסתובבת סביב אובייקט מסויים בתנועה סיבובית (במס' סצינות שצפיתי בYESMAXHD בערוץ נשיונל גיאוגרפיק ששודרו ב1080I). בתנועה כפי שתיארתי יש מעיין קפיצות קטנות ומריחות שללא המנגנון, הסצינה מוחלקת ופחות מרוחה, כאילו המנגנון עושה הפוך ממה שיועד לו.

איך השוויתי? ראשית הקלטתי את התוכנית וראיתי את הסצינה מס' רב של פעמים עם המנגנון עובד והשוויתי למצב כבוי. שנית, ניתן לשים את המנגנון במצב DEMO שמחלק את המסך ל-2 וכך ניתן לראות מסך מחולק , חציו עם מנגנון עובד וחציו השני עם המנגנון כבוי.

איך אתה מסביר את זה?
יש כאן בעלי A650 שניסו ו/או חוו את התופעה?

אנא הביעו דעתכם מנסיון , מנגנון 100HZ, מוסיף... או גורע?

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

אני אומר שהוא מוסיף אף מכביד מאוד על השגת תמונה מושלמת.
למה אני מתכוון:

התמונה כפי שאני רואים על המסכים שלנו היא ככל הנראה 24FPS. מה שהמנגנון עושה הוא הכפלת כמות הפריימים ע"י מעבדים ה"מעריכים" את תנועת הפריימים "העתידיים" ובכך "מחליק" את תנועת הגוף. יש כאלה ששמים לב להבדלים, יש כאלה שלא, אני כן, ובגלל זה אני לא מוכן לוותר על המנגנון במקרה שלי. את המנגנון ניתן לראות בבירור ב-24HZ במחשב כאשר יש תנועת PANNING בצילום.

אבל!!!!!!!!!
כאשר המקור הוא טוב, ואפילו מאוד. אבל!!!! חחח...
במידה ופריים 1 מתוך 3 פריימים צמודים שונה במקצת מהצמודים לו, מה שלא ניתן לשים לב אליו במסך שהוא לא 100HZ או 100HZ של פלזמה, המעבד הולך לעיבוד, ומה שקורה בעצם מתחלק ל-2 אופציות:
1. הדגשת השינוי עקב הערכה שכל הסצנה הולכת להשתנות.
2. מחשבה שיש קפיצות מתוכננות של הסרט עצמו ומה שקורה הוא שהמעבד מנסה להדגיש את הקפיצות אך מתבלבל עם הפריים הבא שמגיע.

דבר נוסף שיש לקחת בחשבון שאלו העובדים עם מערכת שמע קולנוע ביתי המתחברים נניח HDMI למסך ואופטי לרסיבר מהמקור, חווים LAG של כ-60MS במידה והמנגנון פעיל.
למה זה משנה? זה הרי רק 60MS... משנה מאוד!!!
לשחק עם המסך במשחקי SHOOTER עם המנגנון פעיל, לא ניתן.
לבצע עריכת זמן אמת, הכוללת LIPSYNC, לא ניתן.
לשמוע בסנכרון מלא את השמע עם התמונה, לא ניתן בלי התערבות חיצונית.
כמובן, כמו בכל דבר, יש כאלו שירגישו בתופעות האלו ויש כאלו שלא. יש כאלה שיגידו שעם LAG כזה אני יכול לחויות בסרטים אבל לא במשחקים. אני אישית לא יכול, לא בזה ולא בזה... בגלל זה אני יושב יותר זמן מהרגיל בהגדרות של הדברים...
למרות הכל, להכל יש פתרון אך לפעמים הוא בא על חשבון פרמטרים שניתן להגדיר בכל מצב.

*** משתמשי מדיה פורטל עם נגן פנימי מובנה בתוכנה
=
לא יכולים לנצל את איכות המסך עקב ניגון לא איכותי מספיק של התוכן ***

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #37 

אהלן,היום התחדשתי בXBOX,אז אם למישהו יש כיולים טובים אני אשמח לשמוע ^^
היי,זה רק אני או שאני רואה dvd של פיוניר שם למטה?

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

amitgba כתב:אהלן,היום התחדשתי בXBOX,אז אם למישהו יש כיולים טובים אני אשמח לשמוע ^^
...
למה דווקא X-BOX? אני גם חושב על איזה פלטפורמה...
מתלבט בין WII ל- XBOX...

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

לאור הבקשות,
אני מכייל, פחות או יותר, בעזרת המאמר הבא:
http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=10457

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #40 

טלוש כתב:
amitgba כתב:אהלן,היום התחדשתי בXBOX,אז אם למישהו יש כיולים טובים אני אשמח לשמוע ^^
...
למה דווקא X-BOX? אני גם חושב על איזה פלטפורמה...
מתלבט בין WII ל- XBOX...
...
בעיקר בגלל המשחקים והXBOX LIVE.
ולא הבנתי מה זה הלינק שנתת למעלה והאם הוא קשור בכלל לבקשה שלי :X

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”