מניין לך שאין לי יהלום בגודל של מקרר מתחת לבית? מניין לך שחייזרים ממאדים לא שולטים בממשל האמריקאי? מניין לך שלא הומצאה מכונת זמן? כדי להוכיח קיום של דבר מה צריך להביא ראיות לטובתו, לא להגיד "אי אפשר להוכיח שהוא לא קיים" - להפך, זה פוסל אותו מהיותו מדעי.
לגבי השמש ושאר קשקושים - הבא ציטוט ואז נדבר. עד אז אחשוש שזה סיפור דומה ל"שבע היבשות" בספר הזוהר - סילוף של דברים שאם קוראים אותם במלואם מבינים שאין שום קשר בינם למציאות.
הדת אינה "נוגדת את השקפת עולמי" - היא פשוט אינה אמיתית. לא בחרתי להאמין במדע - הוא העובדה והוא קופה עצמו עלי. משום שאני מעדיף שהגורם השולט בחיי יהיה ההגיון ולא דמיון או שגעונות, אין לי ברירה אחרת אלה לפסול את כל הממבו ג'מבו הנקרא "דת" כלא רלוונטי. אתה מוזמן להאמין, אבל משום שאין אנו חיים בדיקטטורה פשיסטית אלא בדמוקרטיה ליברלית, זכותי המלאה היא לא לכבד אמונה זו, כשם שאני מאמין שאינך מכבד מוסלמים קיצונים.
מוזיקה מהיבט אחר ...
- UriDrori
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 598
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
כן אבל זה גם פוסל אותך מלשלול את האמונה של האחר כקישקושUriDrori כתב:מניין לך שאין לי יהלום בגודל של מקרר מתחת לבית? מניין לך שחייזרים ממאדים לא שולטים בממשל האמריקאי? מניין לך שלא הומצאה מכונת זמן? כדי להוכיח קיום של דבר מה צריך להביא ראיות לטובתו, לא להגיד "אי אפשר להוכיח שהוא לא קיים" - להפך, זה פוסל אותו מהיותו מדעי.
....
ולגבי זמן השמש אני אמצא את המקור ואביא
ולגבי זכותך לא לכבד את הדת , אתה יכול להחליט עבור עצמך אבל אני לא חושב שאתה יכול בשם זה לא לכבד דיעות של מישהו אחר , גם אם אמונתו מנוגדת לשלך
אתה חושב שהוא טועה, בסדר. אבל למה לזלזל ?
- UriDrori
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 598
מדוע זה פוסל אותי מלקבוע שזה קשקוש? אם אגיד עכשיו שיש לי שני שדונים ירוקים שמכינים לי חביתה בכל בוקר, לא תגיד שזו שטות? חובת ההוכחה היא על המאמינים, אין זה אומר שעלי להחשיב את האפשרות שאלוהים קיים כשקולה לזו שהוא אינו קיים - אלא בדיוק להפך: האמונה באלוהים היא אפס מגוחך עד שיוכח אחרת. חדל התייפייפות, אין חובה לכבד דבר, והיחס המתבקש ביותר כלפי דבר מגוחך הוא זלזול. בוודאי שלא דת, וטיעון של "יש אנשים שמאמינים בזה" הוא טפשי - כאלו יש גם בפשיזם, נאציונאל סוציאליזם ואסלאם קיצוני. האם אתה מכבד אותם? האם אתה לא מזלזל באמונתם?truejoker כתב:כן אבל זה גם פוסל אותך מלשלול את האמונה של האחר כקישקושUriDrori כתב:מניין לך שאין לי יהלום בגודל של מקרר מתחת לבית? מניין לך שחייזרים ממאדים לא שולטים בממשל האמריקאי? מניין לך שלא הומצאה מכונת זמן? כדי להוכיח קיום של דבר מה צריך להביא ראיות לטובתו, לא להגיד "אי אפשר להוכיח שהוא לא קיים" - להפך, זה פוסל אותו מהיותו מדעי.
....
ולגבי זמן השמש אני אמצא את המקור ואביא
ולגבי זכותך לא לכבד את הדת , אתה יכול להחליט עבור עצמך אבל אני לא חושב שאתה יכול בשם זה לא לכבד דיעות של מישהו אחר , גם אם אמונתו מנוגדת לשלך
אתה חושב שהוא טועה, בסדר. אבל למה לזלזל ?...
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3075
ג'וקר, ברוך השב...
חסרת כאן...
אורי דרורי,
אתה מכניס את עצמך לפינות שלא תוכל לצאת מהן...
הבלתי משוחד,
על פוליטיקה דת וכדומה לא נוהגים לכתוב באתר, בו נגיד, שההתחלה, ככה בשביל החבר'ה, אפשר לקבל, אבל לא יותר מזה.
מציע להישאר בנושא: מקומה של המוזיקה בדת. זה נושא ענק ומצוין, ואין צורך לרדת לשוליים.... בשוליים כולם יפסידו...
.
חסרת כאן...
אורי דרורי,
אתה מכניס את עצמך לפינות שלא תוכל לצאת מהן...
הבלתי משוחד,
על פוליטיקה דת וכדומה לא נוהגים לכתוב באתר, בו נגיד, שההתחלה, ככה בשביל החבר'ה, אפשר לקבל, אבל לא יותר מזה.
מציע להישאר בנושא: מקומה של המוזיקה בדת. זה נושא ענק ומצוין, ואין צורך לרדת לשוליים.... בשוליים כולם יפסידו...
.
-
הבלתימשוחד
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
בס"דramkol כתב:ג'וקר, ברוך השב...
חסרת כאן...
אורי דרורי,
אתה מכניס את עצמך לפינות שלא תוכל לצאת מהן...![]()
הבלתי משוחד,
מציע להישאר בנושא: מקומה של המוזיקה בדת. זה נושא ענק ומצוין, ואין צורך לרדת לשוליים.... בשוליים כולם יפסידו...![]()
....
דעתך מצויינת , חושב בדיוק כמוך.
בכול מקרה אנחנו לא באנו לשנות אף אחד , כול הויכוחים האלה הם ויכוחי סרק , אם תעקוב אחרי התגובות שלי תשים לב שלא נכנסתי לעומק העניין.
שיהיה לכולם אחלה של סוף שבוע
ושכמה יותר נהיה שמחים והשם יתברך יוציא אותנו מכול הויכוחים והחילוקי דעות ותנו -
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
הכל בידי שמיים חוץ משנת ישרים בצהריים
אמן מייסר