RX-V3900 VS RX-Z7

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
lobez
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה

ל Z7 אין טיונר והוא לא רסיבר הוא מגבר.....DSP-Z7

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835

שליחה

lobez כתב:הי KFIRKB

לי יש את הZ7 והוא מכשיר מצוין, הוא הרבה יותר טוב גם ב בסאונד וגם ב מעבד תמונע מ ה
.ה3900
רק תיקח רמקולים שיהתימו
...
"הרבה יותר טוב..." פששש מה אתה אומר.... ניתן להבין ממך שזה ממש הבדל של שמיים וארץ !
מותר לשאול איך הגעת למסקנה הזאת? השווית אחד מול אחד ?
אני מכיר אנשים שבקושי הצליחו לשמוע הבדל משמעותי בין ה3800 לZ11 !
וזה כולל אנשים שעוסקים בתחום שנים רבות שדיווחו על יתרון קל אם בכלל לטובת האח הגדול.
אז על אחת כמה וכמה אם משווים בין 3900 לZ7 .
אני מוכן להתערב איתך שבמבחן עיוור כשלא תדע איזה רסיבר מושמע אתה לא תוכל בשום שלב להגיד באיזה מהם אתה שומע ! אלא אם כן תהמר .

lobez
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

כן dor8יש הבדל משמעותי בין ה סידרה Z ל שער הסידרות.חסר לך הרבה הרבה חומר שתוחל להבין מה הבדלים בין DSP-Z ל RX-V.
מבחינת שמיה זה מאוד תלוי ב איזה ציוד אתה משתמש.מDVD של 100שח ורמקולים לא מותמים (מה שכולחם משתמשים) לא תרגיש שום הבדל בין Z11 ו 663.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

lobez כתב:כן dor8יש הבדל משמעותי בין ה סידרה Z ל שער הסידרות.חסר לך הרבה הרבה חומר שתוחל להבין מה הבדלים בין DSP-Z ל RX-V.
מבחינת שמיה זה מאוד תלוי ב איזה ציוד אתה משתמש.מDVD של 100שח ורמקולים לא מותמים (מה שכולחם משתמשים) לא תרגיש שום הבדל בין Z11 ו 663.
...
מותר לשאול בן כמה אדוני??
פשוט אני תוהה ממה נובעות שגיאות הכתיב הרבות וצורת הכתיבה המוזרה...???
אני שמח להרגיע אותך שאני לא משתמש בDVD של 100 ש"ח אלא במכשיר בלו ריי מסוג PIONEER ELITE BDP-09FD שמחיר המקביל שלו בארצנו עולה 30000 ש"ח !!! מספיק לכבודו ?
שאר המערכת והרמקולים באותה הרמה שכוללת גם הגברת כוח של חברת מרידיאן אם יצא לך לשמוע עליה פעם...
כבעלים של כמה וכמה רסיברים של פיוניר ושל ימאהה בעבר - כולל הסדרות הגבוהות אני בטוח שיש לי את הנסיון ואת היכולת להבין ולחוות את ההבדלים ביניהם ברמה שתהיה שווה אם לא גבוהה יותר משל כבודו המלומד .
אני בניגוד אליך מדבר מהרבה נסיון והשוואות ולא יוצא בהצהרות שאין להן שום כיסוי , או מצטט מחומר שקראת אולי באיזה מגזין אודיו..... הבנת??
ואגב אשמח לשמוע באיזה ציוד מתקדם ואיכותי אתה משתמש אחרי שזילזלת פה בכל חברי הפורום וקבעת שאנחנו משתמשים "בDVD ב100 שקל וברמקולים לא מתאימים".... :מבולבל:
אתה לא מכיר אותי או אף אחד פה ואני פשוט לא מצליח להבין את החוצפה שלך לצאת בהצהרות מהסוג הזה . אני מבלי להכיר פה את רוב החברים מבטיח לך שלחלקם יש ציוד הרבה הרבה יותר טוב ומתקדם משלך ! מבלי לזלזל כמובן .
יהיה מעניין לראות את תגובתך לנושא... ( ואת הצורה שהיא תיכתב... ) .
נערך לאחרונה על ידי dor8 ב 22/04/2009 20:32, נערך 2 פעמים בסך הכל.

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628

שליחה

הייתי היום ב SG והשוותי את ה 3900 ל Z7 ואין הבדל בסאונד בכלל.

אכן גיליתי שלרסיבר Z7 יש אופציות נוספות בעיבוד הוידאו כמו אפשרות לכיוון הניגודיות, בהירות, צבע וכו'...

מצד שני יש להם את אותו מעבד וידאו כך שמלבד אפשרות השליטה בכיוונים שציינתי לא נראה לי שהעיבוד וידאו שלו טוב יותר משל ה- 3900 ולכן לא החלטתי להוסיף את ההפרש.

דרך אגב, עשיתי השוואה בינם לבין ה- Z11 ופה אין ספק שהיה הבדל.

יש לציין שאת ההשוואות עשיתי במצב PURE DIRECT ובהאזנה למוזיקה בסטריאו.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

kfirkb כתב:הייתי היום ב SG והשוותי את ה 3900 ל Z7 ואין הבדל בסאונד בכלל.

אכן גיליתי שלרסיבר Z7 יש אופציות נוספות בעיבוד הוידאו כמו אפשרות לכיוון הניגודיות, בהירות, צבע וכו'...

מצד שני יש להם את אותו מעבד וידאו כך שמלבד אפשרות השליטה בכיוונים שציינתי לא נראה לי שהעיבוד וידאו שלו טוב יותר משל ה- 3900 ולכן לא החלטתי להוסיף את ההפרש.

...
יפה מאוד !! כך צריך לעשות לפני שקונים !
מה שאמרת מחזק את טענותי לגבי ההבדלים בין המגברים ומוכיח שברגע שמשווים ובודקים אחד מול אחד כמו שצריך ניתן להגיע למסקנות הנכונות . - I REST MY CASE :lol:
לדעתי עשית את ההחלטה הנכונה , ה3900 הוא רסיבר מדהים ויספק אותך להרבה זמן...
שידרוג הסאונד שיתן הZ11 מצריכה השקעה כספית רצינית ביותר שלא תמיד תהיה נחוצה ומשמעותית לכל אחד .

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

dor8 כתב:

...
מה שאמרת מחזק את טענותי לגבי ההבדלים בין המגברים ומוכיח שברגע שמשווים ובודקים אחד מול אחד כמו שצריך ניתן להגיע למסקנות הנכונות .
שידרוג הסאונד שיתן הZ11 מצריכה השקעה כספית רצינית ביותר שלא תמיד תהיה נחוצה ומשמעותית לכל אחד .
...
דור מה שלומך אח שלי :D
איפוא אתה לא שמענו ממך הרבה זמן :כוכב:
עם הציוד שלך גם לי לא היה זמן פה לבלות
וגם הייתי נותן לנערים לשחק לפני :lol: 8)
אל תכעס על הבחור הקודם
ובוא לא נפגע באף אחד
אך אומנם אתה צודק בדבריך
אך אוכל לאמר שהיתרון היחידי שיש לZ7 על הZ11
זה בעיבוד התמונה שיש ל7 יותר חדיש
מה11 שלו עיבוד מיושן יותר
לגבי ה3900 הבדל בהגברה לא משמעותי לאוזן
איש איש ותקציבו(וטעמו)
אגב (או לא..)
מברוק על הבלוריי של פיוניר
מה שאני לא אוהב בך
זה תמיד כשאנחנו חושבים שהיגענו לנחלה
אתה בא וטורף הקלפים מחדש.. :mrgreen: :מזיל ריר:

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ADICT כתב:
dor8 כתב:

...
מה שאמרת מחזק את טענותי לגבי ההבדלים בין המגברים ומוכיח שברגע שמשווים ובודקים אחד מול אחד כמו שצריך ניתן להגיע למסקנות הנכונות .
...
דור מה שלומך אח שלי :D
איפוא אתה לא שמענו ממך הרבה זמן :כוכב:
עם הציוד שלך גם לי לא היה זמן פה לבלות
וגם הייתי נותן לנערים לשחק לפני :lol: 8)
אל תכעס על הבחור הקודם
ובוא לא נפגע באף אחד
אך אומנם אתה צודק בדבריך
אך אוכל לאמר שהיתרון היחידי שיש לZ7 על הZ11
זה בעיבוד התמונה שיש ל7 יותר חדיש
מה11 שלו עיבוד מיושן יותר
לגבי ה3900 הבדל בהגברה לא משמעותי לאוזן
איש איש ותקציבו(וטעמו)
אגב (או לא..)
מברוק על הבלוריי של פיוניר
מה שאני לא אוהב בך
זה תמיד כשאנחנו חושבים שהיגענו לנחלה
אתה בא וטורף הקלפים מחדש.. :mrgreen: :מזיל ריר:
...
ידידי הותיק והיקר שלומי מצוין ! :)
הנה אתה רואה סוף סוף גם אני ואתה יכולים להסכים על משהו . (Y)

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

:lol: :D
נו טוב-חילוקי דיעות זה גם טוב מפעם לפעם.... (b)
אך עם הציוד והנסיון שלך(אתה יודע שאני לא אומר זאת לכל אחד-חנפן שכמוני..)
תאמין לי החלוקי דיעות יעלמו די מהר....
אם היה לי קמצוץ מכל הפיונירים הכבדים שאתה עובר ועברת.. 8) (Y) (~)

lobez
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

dor8,

1.אני כבר 8 שנים ב ארץ הקודש אז כמה שגיות כתיב מותרות לי לא???? 8O
2.קראתי את ה הודעת שלך בפורום והבנתי שאתה לא מבין כלום במה שקשור לסטריאו דו או רב ערוצי :oops: . אל תיעלב ,אבל זה המצב!!!! תסתכל לציוד שיש לך וזה מוכיח הכול מה שאמרתי :lol: !!!!! אם אתה צריך אזרה להבין איפה אתה תוהה רק תבקש ואני יאזור לך. (b)

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

lobez כתב:dor8,

1.אני כבר 8 שנים ב ארץ הקודש אז כמה שגיות כתיב מותרות לי לא???? 8O
2.קראתי את ה הודעת שלך בפורום והבנתי שאתה לא מבין כלום במה שקשור לסטריאו דו או רב ערוצי :oops: . אל תיעלב ,אבל זה המצב!!!! תסתכל לציוד שיש לך וזה מוכיח הכול מה שאמרתי :lol: !!!!! אם אתה צריך אזרה להבין איפה אתה תוהה רק תבקש ואני יאזור לך. (b)
...
חמודי , אני בטח לא נעלב ולא אעלב מאנשים מהסוג שלך ובטח שלא צריך עזרה מאדם
כמוך . בגלל הרמה ה"גבוהה" שלך ושל מה שאתה כותב תרשה לי לגחך ולא להתיחס יותר אליך או לנושא.
אז "סלומ ולו להטרעות מוטכ" :lol:

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744

שאלה לגבי הבדלים באיכות הכללית

שליחה

...
הי,
הייתי שמח לשמוע האם מצאת הבדלים כללים בין הרסיברים, במיוחד באיכות הבניה, מחברים, ארץ יצור וכו'?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46473

שליחה

ה RX-V3900 וה RX-Z7 עושים שימוש באותו מעבד תמונה, הצ'יפ הינו ABT 2010 chipset includes VRS technology.
ה Z7 בעל 6 זכרונות שונים למצבי כיוונוני עיבוד תמונה.
ה Z7 מעט גבוה יותר, עמוק יותר במידות ושוקל קילו אחד יותר.

למרות שהרסיברים מוגדרים כבעלי W זהה לערוץ, לפי העבר, מידות הרסיברים והעובדה כי ה Z7 שוקל 1 קילו יותר, ניתן להבין כי ה Z7 בעל יחידות אספקת חשמל גדולות יותר. לחברת Yamaha הסטוריה של הצבת יחידות אספקת חשמל גדולות יותר בדגם היקר יותר מזוג דגמים בעלי הספק זהה. יתרון זה של ה Z7 הדבר יתרום ליכולת הנעת רמקולים קשים יותר.

מבחינת מבנה וארץ ייצור, סדרת ה Z מיוצרת במלזיה.

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628

שליחה

כן, אין ספק שה Z7 טיפה גבוה יותר וכל הפאנל הקידמי שלו מתלבש על החלק העליון של הרסיבר בגימור יותר איכותי משל ה- 3900.
בגב המכשיר כל החיבורים נראים בדיוק אותו דבר חוץ משוני קל בחיבורים של הרמקולים בכך שהפלסטיקים שמבריגים את הכבלים נראים שונה אבל ממש לא כמו של ה- Z11 ששם החיבורים של הרמקולים בכמה רמות מעל שניהם.

אבל אותי עניין איכות הסאונד ובזה לא מצאתי הבדל בכלל.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”