זו המלצה לא טובה! לקירור יש להשתמש תמיד בשאיבה ולא בדחיפה, על מנת לא ליצור כיסי אוויר. השאיבה יוצרת תת לחץ במארז שמנקז את כל האוויר ממנו. הדחיפה יוצרת על לחץ בכיסים מהם האוויר לא יוצא. רק אם יש מאורר ששואב, ניתן להוסיף אחד שדוחף.avis90 כתב:יאיר,
במארזי מחשב ההמלצה היא דווקא לדחוף את האוויר פנימה.
אבישי...
אוורור אוורור אוורור
- Koogel
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 13
- avis90
-
- חבר פעיל

- תגובות: 66
גם אני הפעלתי את אותו הההגיון של כל אלה שממליצים לשאוב ולא לדחוף וכך התקנתי את המאורר במארז שלי. ננזפתי על ידי מעבדת מחשבים שאני מעריך את הידע הטכני שלהם. הם גם מתעסקים הרבה באובר קלוקינג/קרור וכיו"ב.
אבישי
אבישי
- צלילים-ירוקים
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 239
לרוב הרסיברים יש יציאת 220 וולט ממותגת כאשר הרסיבר מופעל, אפשר לחבר אליה שנאי בעל בוחר וולטאג' משתנה.lawpower כתב:היציאה במגבר זה רק בשביל שליטה במפסק עד כמה שאני הבנתי - לא בשביל להפעיל את המאוורר...
- udi13
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 766
אני מחזק את דברי קודמי, כבר לא מעט הוסבר שמאוורר ששואב אוויר החוצה עושה פעולה יעילה יותר מאשר מאוורר שזורק אוויר פנימה בעיקר מכיוון שמאוור ששואב את האוויר החוצה מבצע בעצם 2 פעולות עיקריות:Koogel כתב:זו המלצה לא טובה! לקירור יש להשתמש תמיד בשאיבה ולא בדחיפה, על מנת לא ליצור כיסי אוויר. השאיבה יוצרת תת לחץ במארז שמנקז את כל האוויר ממנו. הדחיפה יוצרת על לחץ בכיסים מהם האוויר לא יוצא. רק אם יש מאורר ששואב, ניתן להוסיף אחד שדוחף.avis90 כתב:יאיר,
במארזי מחשב ההמלצה היא דווקא לדחוף את האוויר פנימה.
אבישי......
1)מכניס אוויר טרי פנימה דרך פתחים שקיימים באופן טבעי בכל מארז (מזנון במקרה הנ"ל)
2)שואב את האוויר החם החוצה
לעומת זה מאוור שזורק אוויר פנימה הוא רק מכניס אוויר טרי אבל לא יכול לדאוג לפינוי מיטבי של האוויר החם מבפנים החוצה.
- zivw
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 685
גם אני שיבצרתי לחבר 2 מאווררים יונקים ומחוברים למטען נוקיה ישן - שקט ואפקטיבי.
- Yuval-F
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 376
מקפיץ שרשור ישן מאחר ואני נמצא באותה סוגיה (של החבר) ולא ברור מה היה הפיתרון, יש שידה שהשארתי בה את החלל בו המכשירים פתוח מאחורה (אפשר לסגור אבל חשבתי שזה יעזור מבחינת אוויר)
עכשיו אני בכלל תוהה, אולי היה עדיף לסגור ולשים בחלק העליון של הסוגר מאוורר שמוציא את האוויר החם, כי אחרת אני לא מצליח לחשוב בכלל על איפה למקם מאוורר, בגלל הרסיבר כל השידה מרוחקת כ10 ס״מ מהקיר, חשבתי שזה יאפשרר אוורור אבל נראה שהאוויר עומד.
הרסיבר גם תופס את כל המדף התחתון, מה שמקשה לחשוב על משהו יעיל, בגדול ההתחממות לא קריטית, אבל נראה שהמאוורר של ה-NAS עובד קשה יותר והטמפ׳ מגיעות לעד 10 מעלות מעל המצב שהדלת הקדמית פתוחה (אז אני מניח יש סירקולציה מקדימה לאחורה.
איתי, תוכל לספר אם מצאת פיתרון?
תודה
עכשיו אני בכלל תוהה, אולי היה עדיף לסגור ולשים בחלק העליון של הסוגר מאוורר שמוציא את האוויר החם, כי אחרת אני לא מצליח לחשוב בכלל על איפה למקם מאוורר, בגלל הרסיבר כל השידה מרוחקת כ10 ס״מ מהקיר, חשבתי שזה יאפשרר אוורור אבל נראה שהאוויר עומד.
הרסיבר גם תופס את כל המדף התחתון, מה שמקשה לחשוב על משהו יעיל, בגדול ההתחממות לא קריטית, אבל נראה שהמאוורר של ה-NAS עובד קשה יותר והטמפ׳ מגיעות לעד 10 מעלות מעל המצב שהדלת הקדמית פתוחה (אז אני מניח יש סירקולציה מקדימה לאחורה.
תודה
- motid84
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 95
כנס לפוסט שלי ותראה פיתרון יפה...Yuval-F כתב:מקפיץ שרשור ישן מאחר ואני נמצא באותה סוגיה (של החבר) ולא ברור מה היה הפיתרון, יש שידה שהשארתי בה את החלל בו המכשירים פתוח מאחורה (אפשר לסגור אבל חשבתי שזה יעזור מבחינת אוויר)
תודה...
- Yuval-F
-
- חבר פעיל מאוד

פיתרון יפה, המצב שלי הוא קצת שונה כי מאחורה העניין פתוח ומקדימה סגור, זה מה שגורם לי לא להצליח לחשוב איפה למקם מאוורר בכלל ואם זה בכלל עוזר, הרי מאחורה הכל פתוח...
- motid84
-
- עוסק בתחום

אם נפתח מחשב וניתן לו לעבוד ללא קירור ע״י מאווררים אלה רק משום שהוא פתוח זה יהיה תקין לפי דעתך?Yuval-F כתב:פיתרון יפה, המצב שלי הוא קצת שונה כי מאחורה העניין פתוח ומקדימה סגור, זה מה שגורם לי לא להצליח לחשוב איפה למקם מאוורר בכלל ואם זה בכלל עוזר, הרי מאחורה הכל פתוח......
מכאן אני מסיק את המסקנה לגבי התשובה שאותה אתה מחפש, במידה והמזגן דלוק על 25 מעלית כל הזמן אז אין לך בעייה אבל אם לא זה המצב, סבביבה חמה לא תורמת למכשירים שלך שכן חום רב נוצר שם בזמן פעולה...
אוורור האיזור יכול רק לשפר את המצב, כבה שאתה מקרר את האיזור החם או יונק אוויר חם החוצה...
מקווה שהצלחתי להכווין אותך...
- Yuval-F
-
- חבר פעיל מאוד

בהחלט נכון ועוזר, השאלה היא היכן יהיה המיקום של מאוורר/ים, קראתי כמה מאמרים היום על תרמודינמיקה, במיוחד של ארונות שרתים, ונראה שהטעות הכי גדולה זה ליצור סירקולציה קטנה במקום לעבור דרך הארון, אני מפחד שתחת התנאים (אחורה פתוח קדימה סגור, ומרחק 10 ס״מ מהקיר) לא משנה איך אמקם את המאווררים לא תושג המטרה
ניסיון להמחיש
------------------
| בלוריי ומפצל |
------------------
|*************|
|*נאס*מחשב*|
| **** ******* |
| **** ******* |
------------------
|***רסיבר****|
|*************|
------------------
ניסיון להמחיש
------------------
| בלוריי ומפצל |
------------------
|*************|
|*נאס*מחשב*|
| **** ******* |
| **** ******* |
------------------
|***רסיבר****|
|*************|
------------------
- motid84
-
- עוסק בתחום

לפי דעתי, התקנה של מאוורר מעל כל מכשיר ( נכנה את זה תקרה של כל מדף ) עם ספייסרים של לפחות 2-3 סמ (כדיי שאפשר יהיה לדחוף אוויר) ככה שמופעל קירור על מכשיר והאוויר יוצא החוצה דרך הפתח האחורי...
כמובן עם מפסק טמפרטורה ומאווררים שקטים במיוחד...
והכי חשוב, התקנה נקייה והסטטית...
כמובן עם מפסק טמפרטורה ומאווררים שקטים במיוחד...
והכי חשוב, התקנה נקייה והסטטית...