סאב בסטריאו-שומעים מצויין!
- ariane
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 374
כאשר רואים כמה השקעה, ידע ומדידות נדרשים כאשר מתכננים רמקול נדמה שיומרני מצידנו לבוא ולהוסיף לו עוד יחידה ולצפות לתוצאה חלקה. אני חושב שאין ספק באשר לתועלת של הסאב, אך שילובו המוצלח הוא לא עניין פשוט.
הטכנולוגיה המודרנית באה לעזרתנו וכפי שהיא באה לידי ביטוי ברסיברים הרב ערוציים נדמה שהפתרון כמעט מושלם ונותן מענה לסוגיות העיקריות של התאמת עוצמה, תזמון ופאזה. הנחות נוספות שאולי לא הכל יסכימו איתי לגביהן ופועלות לטובתנו הן :
1. האוזן האנושית פחות רגישה לתדרים המאוד נמוכים.
2. אין הרבה פרוט ברוב הצליל בתחום הזה ( אני מתכווןן לתדרים של פחות מ - 40 הרץ, בהם באמת נדרש סאב ). רוב המידע כולל הלמות תוף, אפקטים בקולנוע וכלי נגינה ספורים מאוד. לכן רוב הסאבים שתוכננו כהלכה אמורים לתפקד היטב באיזור הזה, מבלי שיובחן הבדל שמיע רב ביניהם בהיבט של פירוט ואופי הצליל ( לגבי עוצמה וכמה נמוך ניתן לרדת יתכנו הבדלים בולטים ).
אחת הבעיות היא שנכון להיום מגברים דו ערוציים נותנים פתרונות חלקיים בלבד לסוגיה הזו. לי למשל יש מגבר מתקדם למדי בהקשר הזה ועדיין יש הרבה משתנים שעלי לבחון, ואינני בטוח שאצליח... הסאבים המשוכללים דואגים יפה לעצמם ברמה של בעיות אקוסטיות אך פחות בשיפור התפר הקריטי בינם לבין הקדמיים. כמה חברות הקדישו לכך מחשבה ( כגון מערכת ה - SmartSub של THIEL ) ולהערכתי עם התקדמות הטכנולוגיה בעתיד גם מגברי סטריאו יאפשרו כיול אוטומטי פשוט ומושלם לסאב עם תוצאות טובות יותר.
לטעמי נדרש פתרון RC כולל למערכת כולה ולא רק לסאב- למשל יתכן שהסאב ( שכוון להתחיל לפעול בתדר נמוך מ - 40 הרץ ) תיקן עצמו עד 40 הרץ אך הקדמיים יוצרים פיק ב - 50 הרץ - הרי שהבאס עדיין ישמע מוגזם ומהדהד. כמו כן בעקיפין מערכות RC עשויות גם לתקן באס מוגבר בתחום בו קיימת חפיפה בין הקדמיים לסאב מפני שהן שואפות להחליש תדרים בהם נוצרים פיקים בעקומת ההענות והן אינן יודעות אם הדבר נובע מהחדר או מהרמקולים.
הטכנולוגיה המודרנית באה לעזרתנו וכפי שהיא באה לידי ביטוי ברסיברים הרב ערוציים נדמה שהפתרון כמעט מושלם ונותן מענה לסוגיות העיקריות של התאמת עוצמה, תזמון ופאזה. הנחות נוספות שאולי לא הכל יסכימו איתי לגביהן ופועלות לטובתנו הן :
1. האוזן האנושית פחות רגישה לתדרים המאוד נמוכים.
2. אין הרבה פרוט ברוב הצליל בתחום הזה ( אני מתכווןן לתדרים של פחות מ - 40 הרץ, בהם באמת נדרש סאב ). רוב המידע כולל הלמות תוף, אפקטים בקולנוע וכלי נגינה ספורים מאוד. לכן רוב הסאבים שתוכננו כהלכה אמורים לתפקד היטב באיזור הזה, מבלי שיובחן הבדל שמיע רב ביניהם בהיבט של פירוט ואופי הצליל ( לגבי עוצמה וכמה נמוך ניתן לרדת יתכנו הבדלים בולטים ).
אחת הבעיות היא שנכון להיום מגברים דו ערוציים נותנים פתרונות חלקיים בלבד לסוגיה הזו. לי למשל יש מגבר מתקדם למדי בהקשר הזה ועדיין יש הרבה משתנים שעלי לבחון, ואינני בטוח שאצליח... הסאבים המשוכללים דואגים יפה לעצמם ברמה של בעיות אקוסטיות אך פחות בשיפור התפר הקריטי בינם לבין הקדמיים. כמה חברות הקדישו לכך מחשבה ( כגון מערכת ה - SmartSub של THIEL ) ולהערכתי עם התקדמות הטכנולוגיה בעתיד גם מגברי סטריאו יאפשרו כיול אוטומטי פשוט ומושלם לסאב עם תוצאות טובות יותר.
לטעמי נדרש פתרון RC כולל למערכת כולה ולא רק לסאב- למשל יתכן שהסאב ( שכוון להתחיל לפעול בתדר נמוך מ - 40 הרץ ) תיקן עצמו עד 40 הרץ אך הקדמיים יוצרים פיק ב - 50 הרץ - הרי שהבאס עדיין ישמע מוגזם ומהדהד. כמו כן בעקיפין מערכות RC עשויות גם לתקן באס מוגבר בתחום בו קיימת חפיפה בין הקדמיים לסאב מפני שהן שואפות להחליש תדרים בהם נוצרים פיקים בעקומת ההענות והן אינן יודעות אם הדבר נובע מהחדר או מהרמקולים.
-
ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9621
סרווין סרווין ועוד פעם סרוויןארז_וחני כתב:ADICT ,
איזה דגם הסאב שהוספת?
ת.ת.ת.
ארז...
ואני מוכרח לאמר שבאמת אני מופתע מהסינכרון בין הקדמיים לסאב
הסאבHTS-15VE
קדמיים -E715
ומי שאומר שקדמיים כאלו לא צריכים סאב-לא יודע על מה הוא מדבר....
יש הבדל גדול בין הבאס שהחברה האלו נותנים(נוקשה-בועט-אגרסיווי)
לבין התוספת שהסאב הזה נותן(רך-מלטף-מתמזג-מורגש אך לא משתלט-נעים לאוזן)
ויש לציין שהוא לא בא על חשבון הבאס שלהם אלא במקביל!
כלומר מוגדר כפלוס ברסיוור ואז הוא מקבל באסים שמועברים גם לסנטר וגם לקדמיים וגם אליו
אך בחיתוך קרוס של מתחת ל60HZ
כל שאר העבודת הכיול נעשה על ידי הרסיוור המשובח AX10AI
שאולי גם תרם לסינכרון מוצלח בין כל הרכיבים
לא לשכוח שהוא מבצע כיול אקוסטי מקצועי מעבר לרסיוורים סטנדראטיים בשוק(MONITOR REFERENCE )וכולל גם טיפול בגלים עומדים
ואפשרות לכוון את הכיול לאיזה שלב אתה רוצה שיטפל בסאונד שיוצא מהרמקולים במהירויות של MS
כך שאני מאמין הטיפול המקצועי שלו גם תורם לסאונד מדויק והדוק!
יש לציין שלפני היה לי סאב 10 אינטש
שממש לא הורגש עם הקדמיים...
אך ברגע שהוחלף ל15 ממש אני נדהם ומופתע ממנו כל פעם מחדש
וזה עוד אחרי ששרד תקן THX ULTRA 4 מצד אישתי שזה כלל בעיטות מגוונות ונסיונות מלאים רצון טוב לקרוע כבל החשמל שלו
שמזל כנראה מרותך ומולחם ומותאם בדיוק לסיונות כאלו על ידי המפעל....
וזה עוד לפני שאמרתי כמה עלה לי.....
- vitalyi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2594
ללא ספקariane כתב: לטעמי נדרש פתרון RC כולל למערכת כולה ולא רק לסאב- למשל יתכן שהסאב ( שכוון להתחיל לפעול בתדר נמוך מ - 40 הרץ ) תיקן עצמו עד 40 הרץ אך הקדמיים יוצרים פיק ב - 50 הרץ - הרי שהבאס עדיין ישמע מוגזם ומהדהד. כמו כן בעקיפין מערכות RC עשויות גם לתקן באס מוגבר בתחום בו קיימת חפיפה בין הקדמיים לסאב מפני שהן שואפות להחליש תדרים בהם נוצרים פיקים בעקומת ההענות והן אינן יודעות אם הדבר נובע מהחדר או מהרמקולים....
בלבלת אותי... חשבתי שאתה מדבר על סטריאו.ADICT כתב: ויש לציין שהוא לא בא על חשבון הבאס שלהם אלא במקביל!
כלומר מוגדר כפלוס ברסיוור ואז הוא מקבל באסים שמועברים גם לסנטר וגם לקדמיים...
ויטלי
-
ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ויטאלי אתה צודק....
יש לי פה איזו טעות בניסוח
והכוונה שלא הגדרתי את הקדמיים כקטנים,אלא כגדולים(רגיל)
והסאב עובד גם במקביל אליהם(בסטריאו)
אך בחיתוך תדר של 50-60 HZ (אבדוק בדיוק מחר)
כך שיש ביניהם חפיפה-למרות שהקדמיים גם מגיעם עד ל28HZ
כמו הסאב נדמה לי
אך ההבדל בבאס ביניהם הוא ממש מורגש ונותן ערך מוסך מורגש ומבורך.....
יש לי פה איזו טעות בניסוח
והכוונה שלא הגדרתי את הקדמיים כקטנים,אלא כגדולים(רגיל)
והסאב עובד גם במקביל אליהם(בסטריאו)
אך בחיתוך תדר של 50-60 HZ (אבדוק בדיוק מחר)
כך שיש ביניהם חפיפה-למרות שהקדמיים גם מגיעם עד ל28HZ
כמו הסאב נדמה לי
אך ההבדל בבאס ביניהם הוא ממש מורגש ונותן ערך מוסך מורגש ומבורך.....
- danlior
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
נראה לי שסאב במוסיקה לא הכי מתאים גם בגלל שברוב המוחץ של חומר מוסיקלי מוקלט אין בכלל מידע מתחת ל-40HZ ורוב מה שנשמע בתחום זה זה דישטורשין וריוורב ותופעות אחרות הנגרמו מגורמים שונים הלא קשורים לחומר המוקלט.
האם אני טועה?
וחוץ מזה, איל צודק - כיוון נכון של סאב כדי שיתמזג באופן מושלם לקדמיים קשה בטירוף ושונה לחלוטין מכיולו לשם ק"ב שרוב האנשים רוצים את שני המודים.
האם אני טועה?
וחוץ מזה, איל צודק - כיוון נכון של סאב כדי שיתמזג באופן מושלם לקדמיים קשה בטירוף ושונה לחלוטין מכיולו לשם ק"ב שרוב האנשים רוצים את שני המודים.
-
ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

דני לא הבנתי את טענתך שהרוב המוחץ של חומר מוסיקלי אין מידע מתחת ל40HZdanlior כתב:נראה לי שסאב במוסיקה לא הכי מתאים גם בגלל שברוב המוחץ של חומר מוסיקלי מוקלט אין בכלל מידע מתחת ל-40HZ ורוב מה שנשמע בתחום זה זה דישטורשין וריוורב ותופעות אחרות הנגרמו מגורמים שונים הלא קשורים לחומר המוקלט.
האם אני טועה?
וחוץ מזה, איל צודק - כיוון נכון של סאב כדי שיתמזג באופן מושלם לקדמיים קשה בטירוף ושונה לחלוטין מכיולו לשם ק"ב שרוב האנשים רוצים את שני המודים....
אז מה זה אומר ...
מה אכפת לך איך הוא מוקלט
אתה יושב עם תחתון פרקדן על הכורסה
כמו אישה בהריון
ונהנה ממה שהסאב נותן לך בסטריאו
כערך מוסך
מה אכפת לך ממה השיר שהרגע זיפזפת עליו מוקלט
ועד איזה תדר?
ומה שתה הזמר באותו רגע?
ומה רע בדיסטורשן?
עם ריפ של לד זפלין
ובאסים שבא לך ללקק האצבעות?
ולמה אייל צודק?
שיזיע הוא בכיוון של הסאב..
אצלי רק הסאב מזיע
אני מזמן כבר אחרי מקלחת
מרביץ תורה לשכנים המיואשים
תפסיק לחשוב מספרים...
תיהנה כבר!
אחרי כיול (וגם לפני..)
-
ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ואגב תביא איתך כל סרט שאתה רוצה הכי תובעני שיש
ותראה גם מה הסאב הזה מסוגל לעשות בסרטים
בפול ווליום
לאחר ששמעת אותו בסטריאו כמובן
בפול ווליום
לאחר ששמעת אותו בסטריאו כמובן
- danlior
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
לגבי יכולתו של הסאב בק"ב, אין על כך עוררין!ADICT כתב:ואגב תביא איתך כל סרט שאתה רוצה הכי תובעני שיש
בפול ווליום![]()
לאחר ששמעת אותו בסטריאו כמובן...
ולגבי קביעתי לסטריאו, אם אין אינפורמציה מתחת ל-40HZ מדוע להשקיע ברכיב שיעודו היחידי הוא להשמיע אינפורמציה מסוג זה?
כל זאת בהנחה כמובן שהקדמיים שלנו הם רמקולים רצפתיים עם באס הגון ואיכותי.
-
ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

בוא נאמר שזו קביעתך
אני טוען שבמוסיקה אין מתימטיקה
ואני באמת עוד פעם לא מבין מאיפוא הבאת הנתון שכל מוסיקה לא מייצרת תדרים פחות מ40 HZ
את מי זה מעניין בכלל....
לא ראיתי בשום מניואל לא של רמקולים ולא של רסיוורים
שמוסיקה לא מייצרת תדר פחות מ4HZ
ולראות זאת כאזהרה לפני שקונים סאב או וופר מעל 12 אינטש....
אז באמת די עם ההתפלפלויות הללו -כבדות עלי
אני טוען שבמוסיקה אין מתימטיקה
ואני באמת עוד פעם לא מבין מאיפוא הבאת הנתון שכל מוסיקה לא מייצרת תדרים פחות מ40 HZ
את מי זה מעניין בכלל....
לא ראיתי בשום מניואל לא של רמקולים ולא של רסיוורים
שמוסיקה לא מייצרת תדר פחות מ4HZ
ולראות זאת כאזהרה לפני שקונים סאב או וופר מעל 12 אינטש....
אז באמת די עם ההתפלפלויות הללו -כבדות עלי
-
ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

דן הנה דברים שאתה אמרת בשרשור על סאב ואתה סותר את הדברים של עצמך-danlior כתב:נראה לי שסאב במוסיקה לא הכי מתאים גם בגלל שברוב המוחץ של חומר מוסיקלי מוקלט אין בכלל מידע מתחת ל-40HZ ורוב מה שנשמע בתחום זה זה דישטורשין וריוורב ותופעות אחרות הנגרמו מגורמים שונים הלא קשורים לחומר המוקלט.
האם אני טועה?
וחוץ מזה, איל צודק - כיוון נכון של סאב כדי שיתמזג באופן מושלם לקדמיים קשה בטירוף ושונה לחלוטין מכיולו לשם ק"ב שרוב האנשים רוצים את שני המודים....
הייתי עם AXIOM בקשר יותר מפעם אחת. המחיר אינו כולל מע"מ ומס קניה.
לגבי התאמות למוסיקה וק"ב, אתה צודק כשמדובר במוצר יקר ואיכותי אבל כשאתה צריך לחסוך ולעגל פינות אז בהחלט יש את עניין ההתאמה. ק"ב צריך הרבה כח ואפשרות של להרעיד את הטוסיק. מוסיקה צריכה באס יותר איכותי ויכולת ירידה מתחת לטווח ש להרמקולים הקדמיים. בסאבים יחסית זולים, זה או זה או זה.
איך מצד אחד אתה טוען שמוסיקה לא מוקלטת מתחתל40HZ
ומצד שני פה אתה אומר(לעיל)שמוסיקה צריכה באסיותר איכותיויכולת ירידהמתחת לטווח של הרמקולים הקדמיים....