הקליפ של הפרסומת של פלאפון ביוטיוב
שוב, השאלה היא כשאתה אומר "זה נכון", למה הכוונה? זה שהמטרה היא "חיזוק מותג" ו"יצירת זיקה" זה ברור לי. השאלה היא, האם זה מדיד והאם זה נבדק שאותם מושגים אמורפיים מתבטאים, ובהיקף מספק, ברווחי המפרסם?
האם בסופו של יום, או אולי לאחר כמה שנים, יוצא שזה שווה את הכסף, בין אם ממש ברווחים תוצאתיים ובין אם בזה שהם לא התדרדרו יחסית למתחרים?
אני כמובן שואל ב"ממוצע" או "בדרך כלל". ברור שיש מסעי פרסום ספציפיים שנכשלים.
מה שהכי מעניין אותי אם הדברים הללו נמדדים בכלל ואיך בגלל
שבהרבה תחומים בחיים, כולל בחיים העסקיים, דברים מתנהלים על פי איזה conventional wisdom כי "ככה עושים דברים".
האם בסופו של יום, או אולי לאחר כמה שנים, יוצא שזה שווה את הכסף, בין אם ממש ברווחים תוצאתיים ובין אם בזה שהם לא התדרדרו יחסית למתחרים?
אני כמובן שואל ב"ממוצע" או "בדרך כלל". ברור שיש מסעי פרסום ספציפיים שנכשלים.
מה שהכי מעניין אותי אם הדברים הללו נמדדים בכלל ואיך בגלל
שבהרבה תחומים בחיים, כולל בחיים העסקיים, דברים מתנהלים על פי איזה conventional wisdom כי "ככה עושים דברים".
משה
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
קשה לי עד מאוד להאמין שפלאפון תספור לקוחות חדשים במליונים בעקבות הפרסומת. אני יכול להגיד לך שלדעתי אחד הדברים שהם רצו להשיג הוא להגיד שהם עכשיו ברשת GSM, במקום להגיד בפיגור של שנים - הם עשו את זה באופן שבו אתה מתייחס לפרסומת הנהדרת ולא למסר.
קמפיינים שנכשלו הם בדרך כלל כאלו שהמסר שלהם לא מובן או שהן עיצבנו או שהפנייה לא נכונה. אבל קמפיינים מוצלחים נמדדים באופן ההתייחסות אליהם, לאו דווקא בקנייה. קשה לייחס את זה. אתה תחזיק סוקרים בכל נקודה ותשאל אנשים למה הם קנו ? נדיר שיגידו בגלל הפרסומת, גם אם זה כן, הם לא יהיו מודעים בהכרח. אנחנו חשופים לכ3000 מסרים פרסומיים ביום, אנחנו בקושי זוכרים חמישה, איך מתברגים לחמישה ? קמפיין מוצלח.
קמפיינים שנכשלו הם בדרך כלל כאלו שהמסר שלהם לא מובן או שהן עיצבנו או שהפנייה לא נכונה. אבל קמפיינים מוצלחים נמדדים באופן ההתייחסות אליהם, לאו דווקא בקנייה. קשה לייחס את זה. אתה תחזיק סוקרים בכל נקודה ותשאל אנשים למה הם קנו ? נדיר שיגידו בגלל הפרסומת, גם אם זה כן, הם לא יהיו מודעים בהכרח. אנחנו חשופים לכ3000 מסרים פרסומיים ביום, אנחנו בקושי זוכרים חמישה, איך מתברגים לחמישה ? קמפיין מוצלח.
Vocare Ad Regnum
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אני לא חושב שאני יכול לספר כמה לקוחות הצטרפו בחודשים האחרונים לחברה ומן הסתם זה לא מיליונים אבל זהו מספר מאוד מאוד מכובד. חלק לא קטן גם הצטרף או עבר למכשיר UMTS לאחר השקה "רכה" ללא פרסום.TANDBERG כתב:קשה לי עד מאוד להאמין שפלאפון תספור לקוחות חדשים במליונים בעקבות הפרסומת. אני יכול להגיד לך שלדעתי אחד הדברים שהם רצו להשיג הוא להגיד שהם עכשיו ברשת GSM, במקום להגיד בפיגור של שנים - הם עשו את זה באופן שבו אתה מתייחס לפרסומת הנהדרת ולא למסר.
....
Need more cowbell
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

כן, אבל יש מלא סיבות למעבר:
מחירים טובים יותר.
אכזבה משירות
הבטחה שלא קויימה אצל המתחרים
מכשירים טובים יותר
קליטה טובה יותר
חסר ? אף אחד מהם לא ספציפית בגלל הפרסומת. קשה לכמת כמה עוברים בגלל פרסומת, אין כזה מדד וזה עושה טוב למפרסמים, אם היה כזה מדד - אין ספק שכמה מהמפרסמים היו נעלמים. קוקה קולה הם דוגמא טובה מאוד: לקראת החגים הם מוכרים מלא, זה בגלל פרסומת שראית בטלוויזיה ? אני מוכן לשים כסף שבלי להסתכל לא תזכור מה הייתה הפרסומת האחרונה שלהם, אבל מבצע של 49.99 לשמונה בקבוקים תזכור יופי. חצי ליטר יותר בכל יחידה תזכור. זו הנקודה שאני מנסה להעביר. טיב המוצר לא עובר בפרסומת ברוב הפעמים, אז הולכים על המסר, המיתוג, זה כן מדיד - מדרוג (רייטינג).
מחירים טובים יותר.
אכזבה משירות
הבטחה שלא קויימה אצל המתחרים
מכשירים טובים יותר
קליטה טובה יותר
חסר ? אף אחד מהם לא ספציפית בגלל הפרסומת. קשה לכמת כמה עוברים בגלל פרסומת, אין כזה מדד וזה עושה טוב למפרסמים, אם היה כזה מדד - אין ספק שכמה מהמפרסמים היו נעלמים. קוקה קולה הם דוגמא טובה מאוד: לקראת החגים הם מוכרים מלא, זה בגלל פרסומת שראית בטלוויזיה ? אני מוכן לשים כסף שבלי להסתכל לא תזכור מה הייתה הפרסומת האחרונה שלהם, אבל מבצע של 49.99 לשמונה בקבוקים תזכור יופי. חצי ליטר יותר בכל יחידה תזכור. זו הנקודה שאני מנסה להעביר. טיב המוצר לא עובר בפרסומת ברוב הפעמים, אז הולכים על המסר, המיתוג, זה כן מדיד - מדרוג (רייטינג).
Vocare Ad Regnum
TANDBERG,
אז אם הבנתי אותך נכון, והאמת היא שזה מה שאני חשדתי ממילא, העסק כלל לא מדיד ובנוי בעיקרו על "אמונה" או השד יודע מה ולא על היגיון כלכלי. ("העסק": לאו דווקא כל הפרסום, אלא פרסום אסטרטגי מסוג "תדמית" וכאלה).
נראה לי שזה כבר פשוט חלק מהתרבות העסקית.
בכל זאת, הייתי רוצה להבין איך עובד הראש של מקבלי ההחלטות בבואם להחליט על הקצבת תקציבי גדולים לפרסום מסוג זה. ניחוש שלי: הם מונעים יותר מפחד של להחליט החלטה חריגה של לא לאזן את זמן השידור של המתחרים. אף בעל מניות לא יבקר אותם על בזבוז כסף כאשר זה מה שכולם עושים. לעומת זאת, אם נתח השוק ירד יחפשו אותם על כל החלטה חריגה.
אז אם הבנתי אותך נכון, והאמת היא שזה מה שאני חשדתי ממילא, העסק כלל לא מדיד ובנוי בעיקרו על "אמונה" או השד יודע מה ולא על היגיון כלכלי. ("העסק": לאו דווקא כל הפרסום, אלא פרסום אסטרטגי מסוג "תדמית" וכאלה).
נראה לי שזה כבר פשוט חלק מהתרבות העסקית.
בכל זאת, הייתי רוצה להבין איך עובד הראש של מקבלי ההחלטות בבואם להחליט על הקצבת תקציבי גדולים לפרסום מסוג זה. ניחוש שלי: הם מונעים יותר מפחד של להחליט החלטה חריגה של לא לאזן את זמן השידור של המתחרים. אף בעל מניות לא יבקר אותם על בזבוז כסף כאשר זה מה שכולם עושים. לעומת זאת, אם נתח השוק ירד יחפשו אותם על כל החלטה חריגה.
משה
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6050
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
משה
אני הבנתי את המסר של פלאפון חצי שנה מראש, כי אני בתעשייה והיה לי מידע.
אחרת כמוך, לא היה לי שמץ.
זה ברמת הצגת החיסרון שלך היצרן/יבואן כיתרון בעיני הצופה התמים. (שיעור 2 בפרסום).
עלה תאנה במסווה של סרט גדול ונחמד.
אני הבנתי את המסר של פלאפון חצי שנה מראש, כי אני בתעשייה והיה לי מידע.
אחרת כמוך, לא היה לי שמץ.
זה ברמת הצגת החיסרון שלך היצרן/יבואן כיתרון בעיני הצופה התמים. (שיעור 2 בפרסום).
עלה תאנה במסווה של סרט גדול ונחמד.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

אם אני אגיד לך שחלק מהקמפיינים נבחרים על ידי אשת מנכ"ל החברה המפרסמת ? יישמע לך הגיוני ? אני יכול לחתום לך שעושים את זה.בכל זאת, הייתי רוצה להבין איך עובד הראש של מקבלי ההחלטות בבואם להחליט על הקצבת תקציבי גדולים לפרסום מסוג זה. ניחוש שלי: הם מונעים יותר מפחד של להחליט החלטה חריגה של לא לאזן את זמן השידור של המתחרים. אף בעל מניות לא יבקר אותם על בזבוז כסף כאשר זה מה שכולם עושים. לעומת זאת, אם נתח השוק ירד יחפשו אותם על כל החלטה חריגה....
יש גם את הקטע של "אני מגניב", אשכרה לקוח מתלהב מהסרטון, שוכח את עצמו לרגע, אם זה מנכ"ל - מי יגיד לו משהו ? אחרי זה יש לך פרסומות מפגרות לגמרי.
הראש לא עובד תמיד רציונאלי, הם לא מונעים מפחד, יש את אלמנט ה"הייתי ראשון", יש את "לא עשו את זה לפני" ועוד כל מיני חביבים. אל לנו לשכוח שמדובר באנשים, אנשים הם לא הדבר ההגיוני ביותר, הם מונעים מפחדים, שנאה, התאהבות ועוד וככאלו ההחלטות שלהם לפעמים.
לגבי פלאפון - אני ידעתי על המעבר שלהם לרשת הזו משהו כמו למעלה מחצי שנה (תחום עיסוק), הם היו חייבים לעדכן את זה בפומבי ובצורה כזו שתגרום לאנשים להבין את התועלת מהם אבל גם לחייך ולא להגיד: "וואו, רק באיחור של עשר שנים"... אני חשב שהשיגו את המטרה כאן.
Vocare Ad Regnum
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6050
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
מאחורי רוב הפרסומות עומד צוות, ויש חשיבה, זה לא סתם.
חלק זה שלופים, כי הקריאטיביות באה בשליפות, מה לעשות, אבל זה מעוגן במסר שנתי/חודשי/וואטאבר.
בסך הכל למכור מוצרים, זה לא מדע טילים.
יש גם מצבי רוח ואשת המנכ"ל בעוד תחומים, כולל נשיא ארה"ב, שמחליט לתקוף מדינות, כי מישהו הפליץ.
או מישהו כבש את חצי כדור הארץ, כי בא לו לשחרר קצת אמוציות.
או לנסוע 300 יארד על הירח עם רכב שטח מתקפל.
חסר דוגמאות לטבע האדם...?
חלק זה שלופים, כי הקריאטיביות באה בשליפות, מה לעשות, אבל זה מעוגן במסר שנתי/חודשי/וואטאבר.
בסך הכל למכור מוצרים, זה לא מדע טילים.
יש גם מצבי רוח ואשת המנכ"ל בעוד תחומים, כולל נשיא ארה"ב, שמחליט לתקוף מדינות, כי מישהו הפליץ.
או מישהו כבש את חצי כדור הארץ, כי בא לו לשחרר קצת אמוציות.
או לנסוע 300 יארד על הירח עם רכב שטח מתקפל.
חסר דוגמאות לטבע האדם...?
אם אתה מתכוון ל"הגיוני" במובן "סביר", אז אכן נשמע לי מאוד סביר.אם אני אגיד לך שחלק מהקמפיינים נבחרים על ידי אשת מנכ"ל החברה המפרסמת ? יישמע לך הגיוני ? אני יכול לחתום לך שעושים את זה....
"Never Underestimate the Power of Human Stupidity"
ידוע היטב שאנשים מאוד לא ראציונאליים. חשבתי (או אולי קיויתי) שכשמוציאים כל כך הרבה כסף ובמטרה לעשות כסף, מנסים בכל זאת לבחון את הנושא מעבר לללכת על תחושת בטן , שלא לדבר על ללכת עם האגו.
לגבי המטרה של הפרסומת הספציפית הזו של פלאפון. לא יודע כמה אנשים נוספים (שלא מהברנז'ה) קוראים פה את ההגיגים שלנו, אך אשמח לדעת מי עוד לא שם לב שהם מפרסמים את המעבר שלהם לGSM ? מי שם לב שזה בכלל פרסומת של פלאפון, ואחרי כמה פרסומות?
אולי זה רק אני שמחוסן מפני המסר עצמו?
משה
אני לא חושב שאנחנו כאלה אנשים מושפעים שפרסומת אחת תגרום לנו לקנות או לא לקנות..uriler כתב:אני בכלל רואה פרסומות בגישה הפוכה...
פרסומת שמעצבנת אותי, גורמת לי להרגיש רגשות עזים של אנטי - דווקא אז אני אזכור מה המוצר , ואשתדל מאוד לא לבחור בו....
במקרה של פלאפון הם פשוט עשו קמפיין טוב , כאילו סוף סוף לא דילגו על שלבים השקיעו בתשתיות אמיתיות ויצא בהצהרה של "היינו קצת מאחור בעבר אבל הנה אנחנו עכשיו , חזקים יותר" או משהו כזה
בכל אופן שאפו