קנית כרטיס קול

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
AssafAviv
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 936

שליחה

אם הוא מתחבר בצורה דיגיטלית לרסיבר נניח .. אז לא אמור להיות הבדל בין אודיג'י2 או אפילו הכרטיס המובנה על הבורד שלו במידה ויש לו יציאה דיגיטלית, לבין היקרים שבין הכרטיסים למיניהם ... אני טועה?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

לא טועה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

omer22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149

שליחה

crusader כתב:יש הבדל עצום.
אגב שלא יהיו לך ספקות,AUDIGY 2 אינו כרטיס בסיסי בכלל,עד שיצא הX-FI הוא היה הדגל של קראייטיב.
כמו שכבר אמרתי,עם אתה מרוצה זה הכי חשוב.
...
ת'אמת לא יודע.. לקנות או לא?

אם אני אקנה אני לא אצטער שאוצתי 300 שקל לכרטיס קול ששיפר רק בטיפה את איכות הסאונד?

וכשאני שם עם ווליום גבוהה מאוד, אז הרמקולים מזייפים קצת + כשהיהי לי את האדוג'י 2 זה לא יקרה? מילה שלכם?

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952

שליחה

עומר,
השקעה של סכום כסף היא דבר אינדבידואלי,אנחנו לא יכולים לומר לך שההבדל יהיה שווה את המחיר ששילמת.
עבורי הוא היה שווה, בעובור אחרים גם,יהיו שיגידו שהמעבר מכרטיס OB לכרטיס נפרד לא שווה את ההבדל.
מי שמחליט בסופו של דבר הוא אתה ורק אתה.
במידה ואתה באמת מתלבט אתה מוזמן לבוא אלי, אני ישמח להדגים לך איך הכרטיס נשמע,אחר כך תחליט לבד :wink:
אתה גם מוזמן לקרוא ביקורת בהמון אתרים ברשת על אנשים שחושבים כמוני,שהמעבר כן שווה והכרחי.
כנס גם לאתר של קראיטיב תקרא קצת על הפיצ'רים שיש לכרטיס תראה שהוא נותן הרבה מעבר לסאונד טוב יתר במוסיקה :wink:
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

omer22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

crusader כתב:עומר,
השקעה של סכום כסף היא דבר אינדבידואלי,אנחנו לא יכולים לומר לך שההבדל יהיה שווה את המחיר ששילמת.
עבורי הוא היה שווה, בעובור אחרים גם,יהיו שיגידו שהמעבר מכרטיס OB לכרטיס נפרד לא שווה את ההבדל.
מי שמחליט בסופו של דבר הוא אתה ורק אתה.
במידה ואתה באמת מתלבט אתה מוזמן לבוא אלי, אני ישמח להדגים לך איך הכרטיס נשמע,אחר כך תחליט לבד :wink:
אתה גם מוזמן לקרוא ביקורת בהמון אתרים ברשת על אנשים שחושבים כמוני,שהמעבר כן שווה והכרחי.
כנס גם לאתר של קראיטיב תקרא קצת על הפיצ'רים שיש לכרטיס תראה שהוא נותן הרבה מעבר לסאונד טוב יתר במוסיקה :wink:
...
תודה רבה לך! אשמח לדעת אילו רמקולים יש לך?

וניראה לי ששיכנעת אותי, בקורב אצלי אדוג'י 2.

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה

אל תקנה כרטיס קול רק כי אמרו לך שזה כדאי. תשמע קודם כל בעצמך ותבדוק האם יש הבדל. בסאונד לכל אחד יש סטנדרטים שונים ולכן לא כדאי לקנות בלי לנסות.

omer22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Mentally כתב:אל תקנה כרטיס קול רק כי אמרו לך שזה כדאי. תשמע קודם כל בעצמך ותבדוק האם יש הבדל. בסאונד לכל אחד יש סטנדרטים שונים ולכן לא כדאי לקנות בלי לנסות.
...
הבעיה שאין לי איפה לבדוק...

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046

שליחה

לדעתי אין פה מה להתלבט, בשיא הכנות.
כרטיסי ON BOARD זה דבר גרוע ! לעומת זאת Audigy 2 זה כרטיס מעולה למחירו, ולדעתי ה X-FI לא מצדיק את המחיר שלו.
התמורה שה Audigy 2 נותן לכסף שלו היא מעולה !! אחד הדברים הטובים ביותר שקריאטיב הצליחה לעשות (ואין הרבה כאלה).
אני מבטיח לך שתשמע הבדל משמעותי וגדול בין Audigy 2 לכרטיס O/B שלך.
לדעתי לא תצטער.

נ.ב. ממליץ לך ללכת על Audigy 2 ZS !

בהצלחה !

omer22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

The-Fox כתב:לדעתי אין פה מה להתלבט, בשיא הכנות.
כרטיסי ON BOARD זה דבר גרוע ! לעומת זאת Audigy 2 זה כרטיס מעולה למחירו, ולדעתי ה X-FI לא מצדיק את המחיר שלו.
התמורה שה Audigy 2 נותן לכסף שלו היא מעולה !! אחד הדברים הטובים ביותר שקריאטיב הצליחה לעשות (ואין הרבה כאלה).
אני מבטיח לך שתשמע הבדל משמעותי וגדול בין Audigy 2 לכרטיס O/B שלך.
לדעתי לא תצטער.

נ.ב. ממליץ לך ללכת על Audigy 2 ZS !

בהצלחה !
...
אם אני אלך על משהו זה רק על אדוג'י 2 הרגיל..

אבל הגעתי למסקנה שבווליום סביר של שמיעה רגילה שומעים איכות מצויינת, רק אם שמים על ווליום 4,5 (יש 5 רמות) אז הרמקולים מזייפים, לא זיוף יותר מידי.. וגם ככה אני לא שומע על כזה ווליום, אז אני לא חושב שאני צריך לקנות כרטיס קול, כי הסאונד של הרמקולים עם הכרטיס קול המובנה בלוח אם מצויין, ואני מעדיף להשקיע את ה300 שקל האלו בדברים אחרים שאני רוצה לקנות...

אז מה אתם אומרים?

ovego
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82

שליחה

עוד נקודה למחשבה,כרטיס קול און-בורד לוקח משאבים מהמעבד,בעוד שכרטיס קול ייעודי משחרר את המעבד מהמעמסה של עיבוד הקול.
פרמטר נוסף שאני ממליץ לך לשקול,במידה ואתה משחק במשחקים,לאודיג'י יש פילטרים שמאד נפוצים במשחקים (EAX 1,2,3 וכו') מה שלרב כרטיסי האון בורד אין.
בקיצור,אם אתה משתמש ברמקולים למשחקים,ההמלצה שלי היא כן להשקיע את ה-300 ש"ח על האודיג'י.

omer22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ovego כתב:עוד נקודה למחשבה,כרטיס קול און-בורד לוקח משאבים מהמעבד,בעוד שכרטיס קול ייעודי משחרר את המעבד מהמעמסה של עיבוד הקול.
פרמטר נוסף שאני ממליץ לך לשקול,במידה ואתה משחק במשחקים,לאודיג'י יש פילטרים שמאד נפוצים במשחקים (EAX 1,2,3 וכו') מה שלרב כרטיסי האון בורד אין.
בקיצור,אם אתה משתמש ברמקולים למשחקים,ההמלצה שלי היא כן להשקיע את ה-300 ש"ח על האודיג'י.
...
אני כמעט ולא משחק במשחקים כבר... גם אם כן, אני לרוב משתמש באוזניות..

ovego
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82

שליחה

...אם אתה שומע בעיקר מוזיקה,אז תחפש כרטיסים שמבוססים על צ'יפ ה-VINIL של VIA שהוא הרבה יותר טוב למוזיקה.
הקריאטיב הם מעולים למשחקים אבל פחות טובים מה-VINIL למוזיקה.

omer22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ovego כתב:...אם אתה שומע בעיקר מוזיקה,אז תחפש כרטיסים שמבוססים על צ'יפ ה-VINIL של VIA שהוא הרבה יותר טוב למוזיקה.
הקריאטיב הם מעולים למשחקים אבל פחות טובים מה-VINIL למוזיקה.
...
איפה אפשר לקנות את מה שאמרת? של איזה חברה הם?

אבל בכל מקרה, אני כניראה לא אקנה כרטיס קול

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719

שליחה

יש לי שאלה, אם אני מחבר את כרטיס הקול דיגיטלית לרסיבר, אז אני גם אוכל לשחק במשחקי מחשב ב5.1? אם כן, אז עדיף לחבר לרסיבר(MARANTZ SR4500) מאשר לכרטיס קול כמו הAUDIGY2 למשחקים?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

התשובה היא חיובית בתנאי שהמשחק תומך בזה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929

ממליץ לך ללכת על Audigy 2 ולחכות קצת עם X-Fi

שליחה

אחד ה-Highlights של ה-X-Fi זה זיכרון של 64 MB על הכרטיס, שיאפשר לעשות Cache להמון צלילים שחוזרים על עצמם במשחקים.
למרות שכרגע האופציה הזאת נתמכת במשחק קיים אחד ויחיד (Battlefield 2), זה אמור לשפר משמעותית את הביצועים הכוללים של מערכת המחשב שלך בעתיד.

הצרה עם Creative היא שהאופציה הזאת קיימת רק בשני הדגמים היקרים מתוך הארבעה שהיא הוציאה, שעולים החל מ-2,000 ש"ח.

אני ממליף לחכות לכרטיס שזהה ל-Xtreme אך בתוספת X-Ram, ויתומחר בהגיון (1,000 ש"ח נראה הגיוני), ואז תוך לקיחת ה-CMSS וה-Crystalizer בחשבון, יש לך כרטיס שלוקח בהליכה מבחינת סאונד את ה-Audigy 2.

לשיקולך

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”