רוצה חוות דעת לפני קניה בין HTPC לבין HDX1000
כשאתה אומר כונן רשת אתה מתכוון לחיצוני שמחובר לראוטר??
תראה אני בעיקרון פחות או יותר באותה סירה שלך.
יש לי ראוטר , ואני אצטרך לחבר את הסטרימר לראוטר ודרכו לבצע את כל הפעולות עידכון של הג'וקבוקס או הוספת תכנים לסטרימר.
חשבתי על אפשרות לקחת את הסטירמר פיזית למחשב עצמו לחבר בUSB SLAVE ולעשות את כל הפעולות הנ"ל בצורה הזאת ללא רשת כלל.
השאלה אם זה אפשרי?
נ.ב
יש אפשרות לראות סרטים בסטרימר ללא כונן פנימי ולא חיצוני?
תראה אני בעיקרון פחות או יותר באותה סירה שלך.
יש לי ראוטר , ואני אצטרך לחבר את הסטרימר לראוטר ודרכו לבצע את כל הפעולות עידכון של הג'וקבוקס או הוספת תכנים לסטרימר.
חשבתי על אפשרות לקחת את הסטירמר פיזית למחשב עצמו לחבר בUSB SLAVE ולעשות את כל הפעולות הנ"ל בצורה הזאת ללא רשת כלל.
השאלה אם זה אפשרי?
נ.ב
naor56 כתב:כשאתה אומר כונן רשת אתה מתכוון לחיצוני שמחובר לראוטר??
כן, יש לו חיבור ישירות לרואטר והוא לא אמור להיות מחובר למחשב דרך USB.
השאלה אם זה אפשרי?
כן אבל זה לא הכי נוח, כי כל פעם תנתק את החיבורים מהחשמל ומהמסך ואח"כ לחבר אותם עוד פעם, וזה לאחר שחיברת באמצע לחשמל ולמחשב. זה סתם מתיש. הכי נוח במקרה שלך זה לחבר אותו עם כבל רשת לרואטר, להריץ את העידכון האחרון כדי שיתקין לך יישומי NMT, לאח"כ תפעיל את SMB כדי שתוכל לראות אותו במחשב שלך בתור כונן רשת (זה בהנחה שהכונן פנימי), לבסוף תעביר את הקבצים דרך הכבל הרשת (זה איטי בהשוואה לחיבור USB) וכשההעברה תסתיים תריץ את הג'וקבוקס.
אם יש לך לאפטופ תוכל לחבר אותו ישירות ולהעביר קבצים ולהריץ את התוכנה של הג'וקבוקס ממנו.
כן אבל תהיה צריך להיות מחובר בכבל רשת לרואטר., ולראות סרטים שנמצאים על NAS,כונן רשת, על המחשב....
1.להריץ את העידכון האחרון כדי שיתקין לך יישומי NMT"
אתה מתכוון לעדכוני קושחה שיש פה?
2. " לאח"כ תפעיל את SMB כדי שתוכל לראות אותו במחשב שלך בתור כונן רשת (זה בהנחה שהכונן פנימי"
אם תוכל להסביר לי את זה אני אשמח
3 ואחרון. ולראות סרטים שנמצאים על NAS,כונן רשת, על המחשב
גם את זה לא ממש הבנתי , מה זה הכונן רשת וה-NAS?
אתה מתכוון לעדכוני קושחה שיש פה?
2. " לאח"כ תפעיל את SMB כדי שתוכל לראות אותו במחשב שלך בתור כונן רשת (זה בהנחה שהכונן פנימי"
אם תוכל להסביר לי את זה אני אשמח
3 ואחרון. ולראות סרטים שנמצאים על NAS,כונן רשת, על המחשב
גם את זה לא ממש הבנתי , מה זה הכונן רשת וה-NAS?
1. כן. כנס לאתר ותוריד את העידכון לפני האחרון, כי הבנתי שהאחרון לא כולל את יישומי NMT. אחרי שתעדכן את העידכון לפני האחרון, תעדכן עם העידכון האחרון.
2. אח"כ שתסיים להתקין תופיע לך לשונית בשם יישומי NMT, כנס אליה ובחר להפעיל את האפשרות של SMB. אם לא תפעיל אותה לא תוכל לראות את הכונן של הסטרימר בחיבור רשת.
3.NAS, זאת קופסת איחסון המכילה בדר"כ בין 2-4 הארד דיסקים שמתחברים לראוטר.
כונן רשת מתחבר לראוטר ומכיל הארד דיסק 1. NAS+כונן רשת לא מתחברים ישירות למחשב אלא דרך הרוארט .הכוונה במה שכתבתי בהערה מקודם, זה שאם אתה לא מתקין הארד דיסק פנימי ומזרים מהרשת, האפשרויות שיש לך הם NAS,כונן רשת ומחשב. החיבור במקרה כזה חייב להיות חוטי.
לי בבית יש כונן רשת של WD שממנו אני רואה בסטרימר שבחדר השינה, ובסלון לסטרימר2 יש כונן פנימי שאני מעדכן אותו 1 לשבוע, וזאת מאחר שלא הייתה לי אפשרות לעשות תעלה לכבל רשת.
על NAS תוכל לקרוא גם פה:
http://www.hometheater.co.il/article01354
2. אח"כ שתסיים להתקין תופיע לך לשונית בשם יישומי NMT, כנס אליה ובחר להפעיל את האפשרות של SMB. אם לא תפעיל אותה לא תוכל לראות את הכונן של הסטרימר בחיבור רשת.
3.NAS, זאת קופסת איחסון המכילה בדר"כ בין 2-4 הארד דיסקים שמתחברים לראוטר.
כונן רשת מתחבר לראוטר ומכיל הארד דיסק 1. NAS+כונן רשת לא מתחברים ישירות למחשב אלא דרך הרוארט .הכוונה במה שכתבתי בהערה מקודם, זה שאם אתה לא מתקין הארד דיסק פנימי ומזרים מהרשת, האפשרויות שיש לך הם NAS,כונן רשת ומחשב. החיבור במקרה כזה חייב להיות חוטי.
לי בבית יש כונן רשת של WD שממנו אני רואה בסטרימר שבחדר השינה, ובסלון לסטרימר2 יש כונן פנימי שאני מעדכן אותו 1 לשבוע, וזאת מאחר שלא הייתה לי אפשרות לעשות תעלה לכבל רשת.
על NAS תוכל לקרוא גם פה:
http://www.hometheater.co.il/article01354
אוקיי בוא נגיד שממש עזרת לי ונתת לי נקודות מפתח רציניות לפני הרכישה.
בכל אופן בוא נראה אם הבנתי:
1.בהנחה ויש לי הארד דיסק פנימי בסטרימר , אני יכול להשתמש בכבל רשת אחת לשבוע לערך כדי לעדכן אותו בתכנים או להשתמש בשיטה המסורבלת של ניתוק הסטרימר מהחשמל וחיבורו למחשב על ידי USB SLAVE
2. בהנחה ואין לי לא כונן חיצוני שיתחבר לסטרימר ולא כונן פנימי בתוך הסטרימר אני אשתמש בכונן רשת או NAS שיתחבר לראוטר ומהראוטר יצא כבל רשת לסטרימר שיקרא בעצם את כל התכנים שנמצאים על הכונן רשת או הNAS. (בהנחה וזה נכון מה שהבנתי - הסטרימר יודע לזהות את הכונן רשת שבעצם מחובר אליו בדרך עקיפה ולקבל ממנו תכנים ?)
בכל אופן בוא נראה אם הבנתי:
1.בהנחה ויש לי הארד דיסק פנימי בסטרימר , אני יכול להשתמש בכבל רשת אחת לשבוע לערך כדי לעדכן אותו בתכנים או להשתמש בשיטה המסורבלת של ניתוק הסטרימר מהחשמל וחיבורו למחשב על ידי USB SLAVE
2. בהנחה ואין לי לא כונן חיצוני שיתחבר לסטרימר ולא כונן פנימי בתוך הסטרימר אני אשתמש בכונן רשת או NAS שיתחבר לראוטר ומהראוטר יצא כבל רשת לסטרימר שיקרא בעצם את כל התכנים שנמצאים על הכונן רשת או הNAS. (בהנחה וזה נכון מה שהבנתי - הסטרימר יודע לזהות את הכונן רשת שבעצם מחובר אליו בדרך עקיפה ולקבל ממנו תכנים ?)
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יש גם מזרימדיות (למשל החדש) שאמורה להיות להם מגירה נשלפת או אמצעי דומה אחר (נדמה לי גם הH6 של ISTAR) - מה שאומר שהHDD אפילו לא חייב להיות חיצוני של ממש...
נק' למחשבה
נק' למחשבה