הפורמטים חדשים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Rino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem

שליחה

Nba כתב:
Rino כתב:
Nba כתב:נסה לחבר עם כבל קצר יותר..
מה המרחק בין הראוטר לנגן?
...
הנגן והדיסק מחוברים לאותו switch שמחובר לראוטר מרחק של 5 מטר
...
מוזר כי אני יודע שגם switch שמחובר לראוטר עובד בבלו ריי.
יתכן כי ה switch מיושן?
...
לא , דווקא switch דיי חדש של 3COM :)
יש לי חשש שהבעייה היא ב HDD אני אנסה לנגן סרט דרך ה HDD שבמחשב אם בכלל רשת 100 תומכת בסטרימינג כזה

sbtgn1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 321

שליחה

Rino כתב:
Nba כתב:
Rino כתב:
...
...
יתכן כי ה switch מיושן?
...
יש לי חשש שהבעייה היא ב HDD אני אנסה לנגן סרט דרך ה HDD שבמחשב אם בכלל רשת 100 תומכת בסטרימינג כזה
...
רשת 100 תומכת ב 100Mbit שזה כולה 12.5 Mbyte לשנייה BLU RAY זה קצבים שגבוהים לפחות פי 2
אני מבין שסטרימינג מתבסס על איזשהו BUFFER שהוא אוגר כדי שהשידור לא היה ממש ON THE FLY
אבל בשביל שזה יעבוד הוא צריך להיות ממש גדול ולהתחיל לשדר סרט בלו רי אמור לקחת המון זמן כדי למלאות BUFFER כזה כך שלא ממש ברור לי איך זה אמור לעבוד עם רשת 100 אשמח להסברים.

Rino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

sbtgn1 כתב:
Rino כתב:
Nba כתב:
Rino כתב:
...
...
יתכן כי ה switch מיושן?
...
...
רשת 100 תומכת ב 100Mbit שזה כולה 12.5 Mbyte לשנייה BLU RAY זה קצבים שגבוהים לפחות פי 2
אני מבין שסטרימינג מתבסס על איזשהו BUFFER שהוא אוגר כדי שהשידור לא היה ממש ON THE FLY
אבל בשביל שזה יעבוד הוא צריך להיות ממש גדול ולהתחיל לשדר סרט בלו רי אמור לקחת המון זמן כדי למלאות BUFFER כזה כך שלא ממש ברור לי איך זה אמור לעבוד עם רשת 100 אשמח להסברים.
...
12.5 זה על הנייר , בפועל זה פחות..
בכל מקרה נראה לי שאולי עדיף USB או דיסק פנימי
אצלי זה מוזר , שאני מנגן מ HDD רשת של WD הסאונד נעלם (רק במקרה של הפורמטים החדשים) ושאני מגן מ HDD USB שמחובר למחשב זה רץ חלק
לא ברור לי למה...

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10131

שליחה

sbtgn1 כתב:
Rino כתב:
Nba כתב:
Rino כתב:
...
...
יתכן כי ה switch מיושן?
...
...
...
כשזה מתחיל לעשות BUFFERING זה לא עושה את כל הסרט אלא רק את הההתחלה ובאותו זמן שאתה רואה את הסרט ה BUFFER ממשיך.
אם תראה סרט ותנתק את הרשת באמצע, זה ימשיך לנגן עד לנקודה בה ה BUFFERING הגיע.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Rino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אז בעצם ה buffering "שותה" עוד רוחב פס בנוסף לסרט?

sbtgn1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Nba כתב:
sbtgn1 כתב:
Rino כתב:
Nba כתב:
Rino כתב:
...
...
יתכן כי ה switch מיושן?
...
...
...
כשזה מתחיל לעשות BUFFERING זה לא עושה את כל הסרט אלא רק את הההתחלה ובאותו זמן שאתה רואה את הסרט ה BUFFER ממשיך.
אם תראה סרט ותנתק את הרשת באמצע, זה ימשיך לנגן עד לנקודה בה ה BUFFERING הגיע.
...
כמו שאמרתי אני מבין את זה ויודע די לעומק איך עובד סטרימינג אבל כשקצב שידור הנתונים קטן פי2 מקצב הנתוניםוזה אמור להפרש על שעה וחצי בלי DELAY הBUFFER הראשוני צריך להיות די גדול
נערך לאחרונה על ידי sbtgn1 ב 24/03/2009 23:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10131

שליחה

העניין הוא שלא צריכה להיות בעיה כאשר זה מחובר ברשת קווית.
תסה לעקוף את הסוויצ' ותראה אם זה עובד בצורה תקינה.
כמו כן, תנגן סרט שהינך בטוח שהוא תקין.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Rino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Nba כתב:העניין הוא שלא צריכה להיות בעיה כאשר זה מחובר ברשת קווית.
תסה לעקוף את הסוויצ' ותראה אם זה עובד בצורה תקינה.
כמו כן, תנגן סרט שהינך בטוח שהוא תקין.
...
כמו שציינתי , שהמקור הוא ה HDD רשת יש בעיה בסאונד ואני מדבר רק על הפורמטים החדשים כל שאר הדברים רצים חלק,
וממה שבדקתי שהמקור הוא HDD USB שמחובר למחשב זה רץ טוב,

יכול להיות שה HDD רשת לא בנוי לזה

sbtgn1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Rino כתב:אז בעצם ה buffering "שותה" עוד רוחב פס בנוסף לסרט?
...
לא .
הBUFFER מתחיל להתמלאות מהתחלה, ברגע שהסרט מופעל הוא מתחיל לרוקן את הBUFFER מההתחלה(כלומר מהנתון הראשון שהגיע ) באותו זמן הBUFFER ממשיך להמלאות(מהסוף כמובן) וככה יש תחרות האם באיזשהו שלב ה BUFFER יתרוקן אם כן היה DELAY .
בעצם ה BUFFER הוא הדבר היחידי שמשתמש ברוחב הפס .

תנסה לדמיין בריכה עם שתי צינורות אחד למעלה ואחד למטה אחד ממלא ואחד מרוקן
ידוע שהצינור מרוקן יותר מהר ממה שהצינור שממלא ממלא. נניח שקובעים זממן מסויים ששניהם רצים (אורך הסרט) קיים מצב שבבריכה יש כבר כמות מים מסויימת (לפני שהצינור שמרוקן נכנס לפעולה) שבו יפעילו את שני הצינורות לאורך הזמן המוגדר הבריכה לא תהיה ריקה.

Rino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

sbtgn1 כתב:
Rino כתב:אז בעצם ה buffering "שותה" עוד רוחב פס בנוסף לסרט?
...
לא .
הBUFFER מתחיל להתמלאות מהתחלה, ברגע שהסרט מופעל הוא מתחיל לרוקן את הBUFFER מההתחלה(כלומר מהנתון הראשון שהגיע ) באותו זמן הBUFFER ממשיך להמלאות(מהסוף כמובן) וככה יש תחרות האם באיזשהו שלב ה BUFFER יתרוקן אם כן היה DELAY .
בעצם ה BUFFER הוא הדבר היחידי שמשתמש ברוחב הפס .

תנסה לדמיין בריכה עם שתי צינורות אחד למעלה ואחד למטה אחד ממלא ואחד מרוקן
ידוע שהצינור מרוקן יותר מהר ממה שהצינור שממלא ממלא. נניח שקובעים זממן מסויים ששניהם רצים (אורך הסרט) קיים מצב שבבריכה יש כבר כמות מים מסויימת (לפני שהצינור שמרוקן נכנס לפעולה) שבו יפעילו את שני הצינורות לאורך הזמן המוגדר הבריכה לא תהיה ריקה.
...
אחלה הסבר :)

בכל מקרה , לא עובד לי עם דיסק הרשת , או שאני אנגן מדיסק שנמצא במחשב או דיסק USB לנגן בלי שום buffering

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891

שליחה

טוב נראה כאילו יש מסקנה, דרך הרשת ניגון של בלוריי מלא הוא עניין מאוד גבולי.

באסה, אוסיף דיסק קשיח גדול לפופקורן.
שי

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46466

שליחה

sbtgn1,
עשית מעט סלט...

קצב הנתונים בקבצי הוידאו התובענים ביותר עומד על 50-60Mbps, קצב רשת Ethernet ממוצע 10/100 עומד על מעט פחות מ 100Mbps, לפיכך אין שום בעיה להזרים תכנים תובעניים שכאלו מעל רשת 10/100.
קצב הרשת > קצב הנתונים בקצבי הוידאו ולכן אין צורך בשום Buffer גדול כפי שציינת. שים לב כי רוב הבלבול בהודעות שלך נובע מטעות באות קטנה באחת ההודעות שלך:
sbtgn1 כתב:רשת 100 תומכת ב 100Mbit שזה כולה 12.5 Mbyte לשנייה BLU RAY זה קצבים שגבוהים לפחות פי 2
...
רשת 10/100 תומכת תיאורתית ב 12.5MBps, כלומר בייט, לא ביט כמו שרשמת (הבדל של פי 8 לטובת הבייט).

Shayosef,
אין פה שום דבר גבולי, ניתן להזרים דרך הרשת את התכנים התובעניים ביותר בצורה תקינה - יש כאן אינספור חברים אשר נוהגים כך בכל יום.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Shayosef,
אין פה שום דבר גבולי, ניתן להזרים דרך הרשת את התכנים התובעניים ביותר בצורה תקינה - יש כאן אינספור חברים אשר נוהגים כך בכל יום.
...
אוקיי, אז מה יכולה להיות הסיבה/צוואר הבקבוק ?

תכני 1080p במעטפת MKV עובדים ללא בעיה, בעוד שקבצי M2TS משלושה סרטים שונים רצים בקצב מהיר מדי וסאונד נקטע ולא מאפשר צפייה.

אותם סרטים עובדים ללא בעיה מהדיסק קשיח.

רעיונות ?

Rino

מקווה שזה בסדר שאני שואל את השאלות בשרשור שלך היות ואנחנו "סובלים" מאותה תופעה. (i)
שי

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

וודא כי הרשת פנויה.

Rino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ziv_r כתב:sbtgn1,
עשית מעט סלט...

קצב הנתונים בקבצי הוידאו התובענים ביותר עומד על 50-60Mbps, קצב רשת Ethernet ממוצע 10/100 עומד על מעט פחות מ 100Mbps, לפיכך אין שום בעיה להזרים תכנים תובעניים שכאלו מעל רשת 10/100.
קצב הרשת > קצב הנתונים בקצבי הוידאו ולכן אין צורך בשום Buffer גדול כפי שציינת. שים לב כי רוב הבלבול בהודעות שלך נובע מטעות באות קטנה באחת ההודעות שלך:
sbtgn1 כתב:רשת 100 תומכת ב 100Mbit שזה כולה 12.5 Mbyte לשנייה BLU RAY זה קצבים שגבוהים לפחות פי 2
...
רשת 10/100 תומכת תיאורתית ב 12.5MBps, כלומר בייט, לא ביט כמו שרשמת (הבדל של פי 8 לטובת הבייט).

Shayosef,
...
טוב אז לפי הדברים האלה הבעייה אתלי במקור כנראה...

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ziv_r כתב:וודא כי הרשת פנויה.
...
פנויה. אותו דבר.
שי

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אז הבעיה שלך בציוד הקצה: ראוטר, Hub...

Rino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Shayosef כתב:
Shayosef,
...
אוקיי, אז מה יכולה להיות הסיבה/צוואר הבקבוק ?

תכני 1080p במעטפת MKV עובדים ללא בעיה, בעוד שקבצי M2TS משלושה סרטים שונים רצים בקצב מהיר מדי וסאונד נקטע ולא מאפשר צפייה.

אותם סרטים עובדים ללא בעיה מהדיסק קשיח.

רעיונות ?

Rino

מקווה שזה בסדר שאני שואל את השאלות בשרשור שלך היות ואנחנו "סובלים" מאותה תופעה. (i)
...
בטח שזה בסדר :)

לי אין בעיה להריץ גם קבצי M2TS בתנאי שהם לא מכילים את הפורמטים החדשים וזה שהמקור הוא דיסק רשת ייעודי של WD
ממה שהספקתי לבדוק , אם אני מריץ מדיסק USB שמחובר למחשב על אותה רשת אז זה עובד טוב,
היום אני אעשה עוד נסיונות כי ממש לא בא לי להתקין דיסק פנימי בנגן , האופצייה השניה עבורי היא דיסק USB חיצוני

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ziv_r כתב:אז הבעיה שלך בציוד הקצה: ראוטר, Hub...
...
http://www.3com.com/products/en_US/deta ... ku=3CGSU08

זה הסוויץ', לא נראה לי שהבעיה בו.

Rino.

לא בידיוק הבנתי, האם כאשר אתה מריץ ברשת קבצי M2TS עם פסקול בפורמטים "הישנים" אין בעיה כלל ?

כלומר רק כאשר אתה מחליף את האודיו לחדשים אתה חווה בעיות ?
שי

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

מה שהצגת זה אחד מהפריטים אשר מחוברים לרשת, יש עוד פריטים והצגת תמונה שלהם איננה מאשרת שהבעיה לא טמונה בהם. אין ספק כי המזרימדי מדיה יודעים לנגן כהלכה קבצים בקצב נתונים גבוה בהצלחה מעל הרשת, הרשת לא יודעת לזהות את סוג הקבצים שעוברים מעליה (DTS רגיל או DTS-HD), הכל מקבל יחס זהה.
ייתכן ובגלל שהרשת שלך הינה 1Gb והמזרימדיה הינו ב 10/100, זה דווקא גורם לבעיות תאימות מסויימות. עוד מקור לבעיה הינו השרת תוכן, ייתכן והוא עסוק בפעולות אחרות.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”