משטרת ישראל בפעולה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
godu
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

אמנם אמרתי שלא אכתוב יותר בשרשור, אבל כיוון שלא מעט אנשים ממהרים לבקר אותי אכתוב תגובה אחת קצרה.

הדברים שכתבתי נובעים מנסיון אישי שלי, לא מהתקשורת ואני עומד מאחוריהם.

אני לא מסוג האנשים שבדר"כ מכלילים וזורקים בוץ על רשויות שונות ולא תתפסו אותי אומר אמירות (שדווקא מאוד מקובל להגיד אותם במחוזותינו) כמו "כולם מושחתים", "כל הפוליטקאים גרועים" וכו'. הדברים שאני אומר על משטרת ישראל מקורם לא בזלזול והתנשאות אלא בהתנסויות אישיות קשות שאני לא מאחל לאף אחד.

לגבי פח"ע אגב, אין לי התנסות אישית עם המשטרה, אבל דווקא שם ממה שאני רואה באמצעי התקשורת המשטרה עושה עבודה לא רעה.

דבר אחרון, כיוון שאחד הכותבים כבר האשים אותי בהשמצת שני השוטרים שנרצחו ,למרות שזה באמת לקחת את הדברים שלי למקומות שאליהם לא כיוונתי, אני אכתוב מפורשות ובלי שום ציניות שאני משתתף בצער כל משפחת שוטרים שאי פעם איבדה אחד מיקיריה. לא לשם כוונו הדברים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78769
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #22 

אני עצמי לא עשיתי מחקרים. אני ניזון מהתקשורת והם כן עשו מחקרים.
...
אם זה כתוב בעיתון, סימן שזה נכון... :?

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #23 

oferlaor כתב:
אני עצמי לא עשיתי מחקרים. אני ניזון מהתקשורת והם כן עשו מחקרים.
...
אם זה כתוב בעיתון, סימן שזה נכון... :?
...
אני לא אמרתי עיתונים אני התכוונתי לתחקירים שנעשו ע"י עיתונאים רציניים שאני מכבד.
חוץ מזה רואים לבד:
1.תאונות הדרכים רק מחמירות ומה המשטרה עושה? אוכפת לכמה ימים באופן אינטנסיבי עבירות מהירות, משקיעה מאות מליונים במצלמות שאוכפות מהירות על מנת להגדיל את קופת המדינה.(מצלמות שאוכפות עוברים באור אדום הן מצויינות) שיעילותן במניעת תאונות דרכים מוטלת בספק בעוד הרבה מדינות בעולם שם בכלל ביטלו אותם. לדעתי הן עושות הפוך, נהגים שרואים את המצלמה בין אם היא אמיתית או דחליל ואפילו שהם נוסעים על פי חוק אוטומטית לוחצים על הברקס וזה גורם לפקקי תנועה במקרה הטוב ולתאונת שרשרת במקרה הרע.
2. הפשע גואה - סמים ועולם תחתון. חיסולים על ימין ועל שמאל בעולם התחתון גם במחיר פגיעה באזרחים תמימים.
3. שחיתות בצמרת המשטרה.
4. לא מעט אנשים שראיתי שנשדדו\פרצו לבתיהם יודעים כי פנייתם למשטרה לא תניב מאום.

אז נכון שלא מדובר על 100% מהשוטרים וישנם כמה שעושים את תפקידם נאמנה. אבל המשטרה שגוף ממשלתי נתפשת ע"י למעלה מ-70-80% מהתושבים במדינה כגוף מסואב ומושחת שלא עושה את עבודתו.

אז אפשר להיות סניגור ויפה נפש ולנסות להגן על כמה אחדים שהם חברים\קרובים של כמה מחברי הפורום, אבל האדישות ועצימת העיניים הזאת וסינגור על הגוף הזה לא יפתור את הבעיות האקוטיות שהוא אמור לטפל בהם.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #24 

shraga007 כתב: אז אפשר להיות סניגור ויפה נפש ולנסות להגן על כמה אחדים שהם חברים\קרובים של כמה מחברי הפורום, אבל האדישות ועצימת העיניים הזאת וסינגור על הגוף הזה לא יפתור את הבעיות האקוטיות שהוא אמור לטפל בהם.
...
יש לי חדשות בשבילך.
התבטאויות כמו של godu (במיוחד הראשונה) וגם הביקורת שלך, גם לא יפתרו שום דבר.
ומה אתה עושה עם החוסר האדישות שלך לנושא? איך אתה פועל?
בבחירות האחרונות התעניינת בתוכניות המפלגות בתחום והצבעת לפי זה?

בסופו של דבר זה (כמו אלף בעיות ציבוריות אחרות - חינוך, תאונות דרכים,...) בעיקר עיניין של תקציב, או לפחות, התקציב זו כמעט הדרך היחידה שהמדינה יכולה להשפיע עליהם.
אני לא חושב שיש איזה אנשים מיוחדים שדווקא אם תשים אותם בצמרת המשטרה, הם יוכלו לחולל ניסים עם אותו תקציב.
אם יש איזה רעיונות חכמים לניהול המשטרה, הבה פרסם אותם ודחוף לקבלתם.

ואתה יודע, כשאתה מוסיף תקציב לעיניין אחד, זה בא על חשבון עיניין שני שהוא גם מאוד חשוב.
משה

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #25 

כשורפים תקציבים של קשר עם הבוחר על לפטופים ב-15K שקלים, מכוניות מפוארות, משכורות מפוצצות בטח שלמה שחשוב באמת לא ישאר תקציב.

אני בחרתי בבחירות האחורנות ע"פ המצע של המפלגה שהתייחסה לדבר האקוטי ביותר שקיים היום והוא המשך קיומה של מדינת ישראל.
חלילה אני לא מזלזל בחינוך ו\או בביטחון הפנים אבל אני מודה שאני לא מספיק בקיא בפרטים על מנת לספק תוכניות התייעלות.
בשביל זה יש את נבחרי העם שידאגו לכך.
קשה מאוד על בלתי אפשרי בשבילי להזיז דברים במדינתנו וגם במסגרת הזמן הפנוי שיש לי(יש דבר כזה?).

הביקורת שלי היא לגטימית ואני לא חושב שהתגובה שלך שאם אני מבקר אני גם צריך להביא את הפתרון היא במקום.
עובדה שבניו יורק החליטו לקחת את הענינים לידיים(ע"ע ג'וליאני) וחוללו שינוי אמיתי.
צריך לקחת את המודל הזה ולנסות להטמיעו ככל שניתן במדינה הקטנה שלנו.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #26 

shraga007,
נראה לי שלא הבנת את כוונתי.
הביקורת שלך בהחלט לגיטימית ומותר להעביר ביקורת גם מבלי שיש תוכניות אלטרנטיביות.
מה שכתבתי היה בתגובה לקטע שלך שציטטי.
אתה כתבת משהו שמשתמע ממנו שמהתיחסות כמו של ה"סנגורים" של המשטרה בשרשור זה לא יפתרו את הבעיה, בעוד שדברים כמו שלך כן יפתרו. אז רציתי להבהיר שלא דבריהם ולא דבריך לא ישנו שום דבר, אם לא עושים עם הדברים האלה משהו.
הביקורת שלך לא עוזרת יותר מה"סנגוריה" שלהם.
משה

godu
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #27 

אנשים פה מבקרים את צורת הביקורת ומפקפקים באפקטיביות של העלאת טענות בפורום בכלל. בהתאם לבקשתו המקורית של עופר בת'רד הפסקתי עם ההערות הפוגעות. אני מציע לחזור ולהגיב לגופו של עניין, באמת חבל לבזבז עלי את כל הקליקים האלה על המקלדת.

לגופו של עניין
moco כתב: בסופו של דבר זה (כמו אלף בעיות ציבוריות אחרות - חינוך, תאונות דרכים,...) בעיקר עיניין של תקציב, או לפחות, התקציב זו כמעט הדרך היחידה שהמדינה יכולה להשפיע עליהם.
אני לא חושב שיש איזה אנשים מיוחדים שדווקא אם תשים אותם בצמרת המשטרה, הם יוכלו לחולל ניסים עם אותו תקציב.
...
אני לא מסכים באופן עקרוני לטענה הזאת ואוי ואבוי אם זה מה שאני אבוא ואגיד לבוס שלי. אתה מבטל לחלוטין את מושג ה"יעילות". תקציב הוא דבר חשוב והכרחי אבל הרבה פעמים ניתן לפצות על חוסר בתקציב במחשבה יצירתית וגמישות. קח לדוגמא את משטרת התנועה, אני טוען שהשימוש שעושים בשוטרים ובאמצעים הוא לא יעיל. אכיפת חוקי התנועה מתרכזת בעבירות מהירות במקומות בהם מעבר של המהירות המותרת ב20 קמ"ש לא מפריע לאיש. אני לא מאמין שיש קורלציה בין טיפוסים שנוסעים 110 קמ"ש במקומות מסוימים בכביש החוף ובין בהמות שנוסעים 80 קמ"ש בתוך העיר.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #28 

צריך יעילות וצריך תקציב. לא טענתי שהגיעו ליעילות של 100% ואין מה לשפר בהחלטות, רחוק מזה.
מה שאתה יכול לעשות ביעילות מוגבל. המשטרה זו אופרציה עתירת בני אדם. אתה רוצה לגייס אנשים טובים, תצטרך לשלם להם יותר.
ההשפעה של איכות העובדים היא בסדרי גודל יותר מאשר איכות ההחלטות והתוכניות.
כמו ששום שיפור בתוכניות הלימודים לא רלוונטיות, בלי מורים טובים.

יש לי תחושה שאתה והבוס שלך ממש לא דוגמא למשטרה, אבל אם אתה היית המפכ"ל והבוס שלך היה הממשלה, לא להתייחס לעיניין התקציב היה לעבוד על עצמך בעיניים.
אני יודע, התקציב מוגבל כי "אין", ומה שנשאר זה להיות יותר "חכמים". רק צריך להתאים את הציפיות מהמשטרה.
משה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”