שידורי הוט\יס בפלזמה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719

שליחה

Croc,
מה אתה מנסה להגיד? ששתלו לאנשים בראש שפלאזמה יותר טובה מCRT ורק בגלל זה הם קונים אותה?
ביום שתראה לי CRT שאני אוכל לתלות על הקיר, שתהיה במסך רחב ושהגודל שלה יהיה 42 אינץ', ושתתן את אותה איכות התמונה שהפלאזמה נותנת, אני אהיה מאד מופתע...

oferlaor,
אני מדבר על רזולוציה יותר גבוהה מSDTV... ישנם מסכי CRT בגודל סביר(34 אינץ') עם רזולוצית HD?

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083

שליחה

האם קיימת טלוויזית CRT בגודל סביר ("29 ומעלה) עם שפופרת מסך שמזכירה יותר מסך מחשב מבחינת הביצועים?

הייתי רוצה טלוויזית CRT במחיר סביר שיודע לקבל VGA ישירות, ולהציג 800x600 ללא טשטוש, כמו מסך מחשב, ורצוי אף 1024x768.

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי

שליחה

אתה כנראה לא עוקב אחרי הדיון.

עוםר כבר אמר שלדעתו CRT טובה יותר מפלאזמה ו-LCD כמעט בכל פרמטר.

שאלות?

וכמובן שזה נראה כל כך סקסי.
וכן, לדעתי נהירה לחנויות ורכישות מאסיביות של פזמות זה בגלל אפקט העדר.

כי רוב הקהל יראה דרך הפלזמה הוט/יס - ובשביל זה לא צריכים פלזמה.
מקסימום הם מחזיקים בבית DVD של ITT כדי לראות דרכו סרטי DIVX שהילד הוריד - גם כאן אפשר בלי פלזמה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78943
שם מלא: עפר לאור

שליחה

sunny_jim

בהחלט יש (בארה"ב בעיקר).

יש תנועה מחודשת לגבי CRT דקים במיוחד (בטכנולוגיה חדשה), אבל זה כמובן לא ממש תופס.

croc,

ובכ"ז, אני אחד הראשונים שקפץ על הרעיון של פלאזמה, מה זה אומר לך 8)

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

oferlaor כתב:sunny_jim

croc,

ובכ"ז, אני אחד הראשונים שקפץ על הרעיון של פלאזמה, מה זה אומר לך 8)
...
שבתחום הזה אתה לא "קהל רחב".

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

oferlaor,

אתה מדבר על THIN CRT
http://hometheater.about.com/od/onthero ... 0051_7.htm
וכפי שאתה רואה, הוא לא כל כך דק :)

Сroc,

אתה בטוח שאני זה שלא עוקב אחרי הדיון?

קודם אני אתייחס למה שאמרת לגבי המראה הדק...
יודע מה, בוא נעזוב לצד את הסקסיות... אני רוצה שתראה לי מסך CRT בגודל של 42 אינץ'+, במחיר של 12-15K, שיתן לי את אותה איכות התמונה כמו שפלאזמה נותנת... אני מציע לך להיכנע כבר עכשיו, כי אין חיה כזאת...

עכשיו בוא נתייחס לאמרה המגוכחת שלך של "רוב האנשים צופים בYES\HOT ובשביל זה לא צריך פלאזמה"...
פעם הייתה לי CRT רגילה, ועכשיו יש לי פלאזמה, ואני אספר לך שאני רואה בפלאזמה כמעט אקסקלוסיבית YES וסרטי DIVX(רק DVDRIPS איכותיים וכמעט תמיד עם סאונד AC3, שזה DOLBY DIGITAL מלא ללא שום כיווץ, DIRECT STREAM COPY מDVD, ויש גם במאגר סרטי DIVX בפורמט DTS), וזה פשוט עלבון לאינטלגנציה שלי ושל כל מי שהיה בביתי אי פעם להגיד שלא צריך בשביל זה את הפלאזמה שלי... אני רואה שאתה גר בפ"ת(גם אני) ואתה מוזמן להיווכח ולשנות מיידית את דעתך בנושא לאחר שתראה איך נראה YES+ או YES1-4 אצלי, וגם לראות את הפלאים שהPIONEER 383(מעודכן לFIRMWARE של סיקבוי) עושה עם סרטי DIVX, ואיזו תמונה אפשר לקבל(ואני לא מדבר בכלל על הסאונד, כי אין שום הבדל בין הסאונד לבין DVD מקורי...)

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתה רואה שאתה לא עוקב - דיברתי על קהל הרחב ועל הרוב שבו.
אתה רואה את השכנה שלך מלמטה מעדכנת את ה-DVD שלה בפירמוור של סיקבוי?

לגבי הבדלי איכות - דבר עם עופר.
מה שאני יודע שיש ל-CRT גם שחורים יותר טובים וגם יותר שורות מהפלזמות ה-"זולות".
אז חדות היא נראית יותר טובה. גם כאן אפרש מצטמצם אחרי שאתה מוריד sharpness בפלזמה לרמות שפויות.
וגם בד"כ בא לי להקיא מאיך שהסקיילר הפנימי של פלזמה עושה לאות TV רגיל..........

לגבי מחירים וגדלים - השווא שאתה מנסה לעשות היא לא הוגנת.
לפי חישוב שלי 42" של 16:9 זה שווה ל-34.3" של 4:3 - אז תשווה מול CRT של 34" ושם מחירים הם די ברצפה.
אני נזכר כמה שילמתי על טושיבה שלי בזמנו ובא לי לבכות. כמעט :wink: .

אבל שלא יהיה לך ספק - אם מישהו מחליט לזרוק את הפלזמה - אני אשמח לתת לה בית חם :lol:
רק עכשיו לדעתי חוץ מהמראה אין לה הצדקה עובר צפיה בשידורי TV.
גם עבור DVD אני לא יבטוח - במחירים של פלזמות אפשר ללכת על מקרן די טוב ולקבל אפקט קולנועי שאף 42" לא מסוגל לתת.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קודם כל אתה עושה השוואה לא הוגנת, מפני שיחס המסך הוא יתרון בפני עצמו... לפחות לדעתי ולדעת כל מי שהיה אצלי, שאהב מאד את היחס יחסית לי 3:4... חוץ מזה, כל פעם שאני מגיע למישהו אחר ויש לו מסך רגיל והוא צופה בו טלוויזיה, אני מרגיש כאילו ששמים לי מין מחסום על העיניים מ2 הצדדים שמעיק עלי מאד... בטח אתה תגיד שזה בגלל שהתרגלתי כבר ליחס רחב, אבל שים לב שמהשניה הראשונה לא הייתה לי שום בעיה עם היחס הרחב...
הSHARPNESS בפלאזמה שלי הוא אפילו לא על חצי ממה שאפשר...
"וגם בד"כ בא לי להקיא מאיך שהסקיילר הפנימי של פלזמה עושה לאות TV רגיל.......... " אצלי לשמחתי אף אחד עדיין לא הקיא, והרוב דווקא התפעלו...

"רק עכשיו לדעתי חוץ מהמראה אין לה הצדקה עובר צפיה בשידורי TV. "
אני מאד מצטער, אבל אתה זורק אמרות שמבוססות על איזשהם נתונים על הנייר, וקשה להתייחס אליהן, כי אני כבר אמרתי לך למה קביעה כזאת היא נכונה בעליל... תקרא את ההודעה הקודמת שלי שוב.

"במחירים של פלזמות אפשר ללכת על מקרן די טוב ולקבל אפקט קולנועי שאף 42" לא מסוגל לתת."
אתה שוכח שבשביל מקרן צריך מסך הקרנה, והחלפה של הנורה היקרה כל שנה-שנה וחצי, ומקרן בכלל לא מתאים לשידורי טלוויזיה(גם מבחינת איכות תמונה די בעייתית וגם מבחינת שריפה נורה מהירה), לאומת פלאזמה שעובדתית כן מתאימה. מקרן הוא גם לא בדיוק אסטטי, לא בכל סלון תוכל להתעסק עם סיפור של תליית מקרן ומסך הקרנה... הרי צריך לזכור שמדובר על סלון ולא על אולם קולנוע...

לגבי העדכון של סיקבוי, גם לפני העדכון החיים היו לא רעים בכלל, את זה שכחתי לציין.

אתה אומר שקונים פלאזמות בגלל "אפקט העדר" כאשר למעשה רוב המוכרים דוחפים LCD לא איכותיות שלא מתאימות לשידורי טלוויזיה... אותי אף מוכר לא שכנע לקנות פלאזמה, אלא העיניים שלי בלבד שכנעו אותי...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

תיקון קטן, חוץ מברובי, אני לא מכיר הרבה בעלי מקרנים שמחליפים נורות כל שנה-שנה וחצי.
אני עם שלי מעל שנתיים ובקושי יש לי 700 שעות ואני רואה הרבה מעל הממוצע (של בעלי המקרנים).
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

בנסיון לקחת את האשכול הזה למקום קצת יותר מועיל - כל מה שכתוב מטה מתייחס לתצוגת טלויזיה וספציפית יס.

לפני שרכשתי את הפלאזמה שלי צפיתי בהרבה אופציות, בעולם הדיגיטלי (מקום נחמד - מתקין פשוט אידיוט שלעולם לא יכנס אלי הביתה) צפיתי בשידורי יס בכל המסכים ה"נורמאליים" כולל השילוש הקדוש.
שם מחוברים כל המסכים בחיבורים איכותיים כולל מפצל איכותי ויקר והאיכות היתה איך להגיד - לא להתעלף. החלטתי לרכוש בכל זאת פלאזמה (פנסוניק VS30) פשוט כי הייתי כבר חם על פלאזמה לא בגלל שראו מדהים טלויזיה ב- PHD7 שהיתה שם בתצוגה (אבל ראו הכי טוב בין האופציות בתצוגה, לדעתי האישית והלא מלומדת).

לאחר חיבור בבית לממיר הכסוף הקטן והרגיל ראו פשוט זוועה שלא יאומן, גרוע בהרבה ממה שהוצג בחנות (pace 1000 אם אני זוכר נכון) בטח גרוע מה- toshiba 29" שעמדה שם קודם.

יום אחרי הגיע טכנאי של יס להתקין 3100, רבותי, מדובר באיכות בליגה אחרת, לטעמי רואים אצלי בבית הרבה הרבה יותר טוב משראו בחנות (לא יודע אם בגלל הממיר או בגלל הפיצול) ולפני שלקחתי את הטלויזיה חיברנו אותה בחנות ולא ראו כך.

מה שאני מנסה להגיד זה שכנראה מה שרואים בחנויות זאת לא הרמה הסופית שתראו בבית (ואני מסייג את דברי ליס, לא יודע איך בכבלים) בטח אם מדובר על מקומות מפוקפקים כמו המחסנים למניהים אבל מסתבר שגם המקומות היותר נחשבים. הייתי אפילו מציע לכם להביא ממיר 3100 מהבית ולחבר בחנות (אם הבעלים מספיק ספורטיבי) אני יודע שלי זה היה יכול לקנות הרבה שקט נפשי לפני שרכשתי.

אגב, אצלי הממיר מחובר ב- svideo ואני צופה בטלויזיה עם ערכי brightness/picture נמוכים יחסית.

בהצלחה.

eran116 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

שליחה

לaloni ,

כשכתבת "לטעמי רואים אצלי בבית הרבה הרבה יותר טוב משראו בחנות.." זה עדיין לא ברור אם רואים יותר טוב גם יחסית לCRT או במקרה שלך לטושיבה 29'' שעמדה אצלך. תוכל להבהיר קצת את הנושא?

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

ערן, אתה צודק.

ובכן, נחלק את התשובה לשני חלקים חומר ממחשב (גם סתם divx לא רק HD) ו DVD או טלויזיה.

חומר ממחשב או DVD: החומר רובו ככולו בפורמט רחב. רואים בפירוש יותר טוב, אני אוהב את הצבעים, אוהב את הדיוק בקיצור שיגעון. (אגב בגלל רזולוציה טבעית של 1024*768 רואים גם סתם כך מעולה מחשב, ניתן לגלוש באינטרנט ולהבין כל מילה על המסך מה שהיה ב- CRT רחוק מאוד מהמציאות).

טלויזיה:
יש ראשית את הבעיה של מסך רחב מול ושידור צר (4:3), ובכן אין מה לעשות ואלא אם "תבזבז" שליש מהמסך על קוים שחורים בצדדים לפחות חלק מהתמונה מתוח. הפיתרון האופטימאלי שהגעתי אליו הוא מצב תיקון של המסך (בפנאסוניק נקרא just) אשר מותח פחות במרכז ויותר בצדדים + מתיחה אנכית ידנית של התמונה בעזרת התפריטים (h-size) אם איבוד קטן של אינפורמציה קצת מעל סמל הערוץ וקצת מתחת לתרגום (לא מורגש). בקיצור נתפרה הבעיה לפחות מבחינתי ואפילו מבחינת ההנהלה שרגישה לנושא.

שנית יש את בעית הגודל, ברגע שאתה מגדיל את התמונה נראים הרבה "פאקים" שקיימים בשידור בכל מקרה (תראה אותם גם ב- CRT אם תסתכל ממש טוב והמסך שלך לא מורח יותר מידי). הממיר 3100 של יס משפר תופעה זאת לאין ערוך, דבר נוסף שמאוד עוזר זה לא לעבוד עם ערכים גבוהים של brightness ו contrast, ה- "לכלוכים" (מן פיקסלים גדולים שנגרמים בגלל כיווץ האינפורמציה או בשמם macroblocks) כמעט ולא נראים בקונפיגורציה כזאת. בערוצים מסויימים כמו "ישראל" התופעה כן מופיעה אבל אני גם כך לא צופה בערוץ זה.

אחרי שפתרנו את שתי הבעיות האלו אני חושב שנשארנו עם תמונה גדולה ויפה ועדיפה בהרבה על מסכי CRT (אני משווה מול טלויזיית טושיבה 29" בת כמה שנים ואחת יחסית חדשה 100h), אני מעדיף את הצבעים, מעדיף את הגודל ובכלל מאוד מרוצה. מעולם לא נהניתי כל כך לצפות בטלויזיה (ברור לי שההשוואה למסך שעולה בערך עשירית היא לא כל כך פיירית אבל זה מה שאני עושה כאן).

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621

שליחה

לדעתי השוואה בין CRT למסך דק באשר הוא לא ממש נכונה.
צריך להשוות בין מסכים באותו גודל אלכסון ובאותו פורמט 16:9.
כמו כן, כמה שידוע לי, הפיתוח של שפופרות CRT נפסק מזה תקופה.

ויש לי גם שאלה: האם הממיר ADB3100 נותן את איכות הוידאו הטובה ביותר? ביס אומרים שיש להם ממירים קטנים יותר וחדישים יותר בעלי כל החיבורים הנדרשים. האם בכל זאת לדרוש את 3100?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

pakostnik,

לא מדוייק, מרבית הפיתוח והיצור עבר לסין, דווקא היו כמה שיפורים בתקופה האחרונה בתחום.

לגבי 3100S, לא לוותר ולא לעבור לאף ממיר אחר.

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

עפר, תודה. כך אעשה.

אני יודע שזה לא המקום, אבל בכל זאת אשאל: האם ניתן להזמין חבילה של יס דרך צלחת וממיר פרטיים והאם זה יעלה זול יותר מקליטה דרך הצלחת של הבניין וממיר של יס?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא ניתן.

יש שירותים אחרית עם צלחות פרטיות, אבל את יס אפשר לקלוט רק עם ממיר שלהם.

eran116 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

שליחה

לPakostink,

לגבי השוואה בין CRT ומסכים דקים בפורמט 9:16 , ברור שיש לפורמט השפעה אבל כמו שהבנתי מהחברים פה הבעיה היא יותר בסיסית בצורת המרת התמונה. כלומר אם נשים CRT או מקרן אחורי בפורמט 9:16 עדיין נראה שידור טלוויזיה טוב יותר מהפלאזמה באותו הגודל ובאותו הפורמט ותקנו אותי אם אני צודק.[/quote]

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

eran116

שליחה

לא יודע לגבי מקרנים, להם יש מגבלות משלהם (עצמת תאורה למשל).
העניין של הגודל חשוב כי בד"כ במסכים קטנים מתקבלת איכות תמונה טובה יותר.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”