כתבה על מסכי פלזמה בעיתון ידיעות אחרונות!
-
IMFH
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 252
אם הם כתבו משפט כזה ברור שמותר לך.
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4949
על מה הפליאה?bitton71 כתב:אף אחד לא שם לב לבדיחה הכי גדולה בכתבה ?
"מסך עם הכנה ל היי דפנישיין" , שכנראה זה התירגום המילולי ל HD READY .
לצחוק או לבכות ?...
את הכתבה כתבה "מומחית" למוצרי אלקטרוניקה, לא?
היא בסה"כ עיתונאית שמצטטת יבואנים ונציגי חנויות ואין לה מושג ירוק על מה הם מדברים.
אדם שמכיר במגבלותיו (ואי אפשר להבין בכל תחום) היה מעביר את הכתבה להגהה של מישהו מקצועי אבל כנראה שזה לא ממש מטריד אותה.
ארז
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

מבצעי ראש השנה !IMFH כתב:למה מה יש באוקטובר?...
- Trip
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
ארז_וחני כתב:על מה הפליאה?bitton71 כתב:אף אחד לא שם לב לבדיחה הכי גדולה בכתבה ?
לצחוק או לבכות ?...
היא בסה"כ עיתונאית שמצטטת יבואנים ונציגי חנויות ואין לה מושג ירוק על מה הם מדברים.
אדם שמכיר במגבלותיו (ואי אפשר להבין בכל תחום) היה מעביר את הכתבה להגהה של מישהו מקצועי אבל כנראה שזה לא ממש מטריד אותה.
ארז...
אל תשכח ש-80% מהאנשים לא מבינים בנושא הזה, ולכן המושג "הכנה להיי דפינישן" נשמע להם ברור בדיוק כמו HD Ready. הכתבה מיועדת לאנשים "הרגילים" שרוצים עצה קטנה לפני שהם שמים 5000-10000 ש"ח על מותג מדבקה או על מסך מהדגמים הנמוכים. מי שרוצה להתעניין באמת ולהבין מה ההבדל בין השחור של הקורו לבראוויה לפני שהוא משקיע במסך, יגיע לפורומים כאן או לאתרים דומים ולא ל"ידיעות אחרונות".
כמו שביקורות רכב במעריב לא יהיו כמו ביקורות רכב של "אוטו".
אני מסכים שהכתבה חובבנית, אבל לא חושב שנכון לזלזל ככה. הכל שאלה של קהל יעד.
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

הלוואי שהמציאות הייתה כמו שאתה מצייר.
אל תשכח ש-80% מהאנשים לא מבינים בנושא הזה, ולכן המושג "הכנה להיי דפינישן" נשמע להם ברור בדיוק כמו HD Ready. הכתבה מיועדת לאנשים "הרגילים" שרוצים עצה קטנה לפני שהם שמים 5000-10000 ש"ח על מותג מדבקה או על מסך מהדגמים הנמוכים. מי שרוצה להתעניין באמת ולהבין מה ההבדל בין השחור של הקורו לבראוויה לפני שהוא משקיע במסך, יגיע לפורומים כאן או לאתרים דומים ולא ל"ידיעות אחרונות".
אני מסכים שהכתבה חובבנית, אבל לא חושב שנכון לזלזל ככה. הכל שאלה של קהל יעד....
בחירת האנשים שהתראיינו בכתבה איננה מקרית וזה חלק מהפרסומת הסמויה שקיימת ב"תחקירים מקצועיים".
הכתבה אמורה "לעזור" לאדם מן הישוב וכל מה שהיא עושה זה נותנת במה לסוחרים בענף על מנת שהקונה התמים יגיע בדיוק למקומות האלה.
כתבה כזו לא צריכה לרדת לעומק של ההבדל בין השחור של הקורו לסוני או פנסוניק אבל אם הכתבה לא מסוגלת לתת הסבר פשוט למושגים בסיסיים בתחום אז בשביל מה הביאו אותה לדפוס?
הדוגמא שהבאת מצוינת - ביקורת רכב ב"מעריב" אכן לא צריכה להכנס לפרוט הטכני שמצופה מביקורת ב "אוטו" אבל אם מושגים בסיסיים הקשורים לעולם הרכב מובאים בביקורת בצורה שגויה אז לטעמי גם לביקורת כזו אין זכות פרסום.
בעיני הזלזול הוא דווקא מצד הכותבת. לו הייתה פחות מזלזלת בקוראים הייתה מבקשת מאיש מקצוע לבדוק שהמונחים המקצועיים המופיעים בכתבה מוסברים נכון.
ארז
- dudib
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
ניופאן, מהיבואניות הגדולות בשוק, החולשת גם על מותגים נחשבים כמו טושיבה וגרונדיג"
גרונדיג ....... רגע ......... קשה לי לקום מהרצפה מרוב צחוק ........
גרונדיג ....... רגע ......... קשה לי לקום מהרצפה מרוב צחוק ........
- bitton71
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- שם מלא: דודי ביטון
Trip כתב:ארז_וחני כתב:על מה הפליאה?bitton71 כתב:אף אחד לא שם לב לבדיחה הכי גדולה בכתבה ?
לצחוק או לבכות ?...
ארז...![]()
אני מסכים שהכתבה חובבנית, אבל לא חושב שנכון לזלזל ככה. הכל שאלה של קהל יעד....
אין לי בעיה עם כתבות "עממיות" , אבל לכתוב משפט בסיגנון "אפשר לבחור בין פול היי-דפינשיין,לבין הכנה להיי דפינישיין" זה לא סתם שטות ,זו פשוט הטעייה !!
המושגים HD READY , ו , FULL HD , מתייחסים לרזולוציות שונות אבל שתיהן
נחשבות ל היי-דפינישן לפי כל פרמטר. אנשים עלולים לקבל את הרושם ש HD READY ,
זה רק הכנה להיי דפינישן ,כמו הכנה לרדיו דיסק או משהו כזה והם יוכלו בעתיד "לחבר"
את ההי-דפינישן למסך...
אני כבר רואה שאלות למוכרים בשק"ם אלקטריק - תגיד , יש לפלזמה הזו הכנה ל היי-דפינישן?
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school
than we ever learned in school
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

זו רק דוגמא אחת לפרסומות שיש ב"תחקיר"....dudib כתב:ניופאן, מהיבואניות הגדולות בשוק, החולשת גם על מותגים נחשבים כמו טושיבה וגרונדיג"
![]()
![]()
![]()
![]()
גרונדיג ....... רגע ......... קשה לי לקום מהרצפה מרוב צחוק ...........
והקורא שלא מתמצא, איזה רושם מקבל מאמירה כזאת של עיתונאית שמתיימרת לכתוב כתבה כזאת בקטגוריה של "צרכנות"?
בטוח שהיא כותבת דברים ש"יעזרו" לצרכן. היא הרי אוביקטיבית, לא?
ארז
-
IMFH
-
- חבר פעיל מאוד

bitton71 וארז_וחני כל מילה שאמרתם נכונה, פשוט הוצאתם לי אותה מהפה, כל הכבוד.
- hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 838
ואני כבר רואה את המוכרים בשק"ם אלקטריק זורמים איתם רק בשביל למכור, בלי לתקן ולהסביר.bitton71 כתב:Trip כתב:ארז_וחני כתב:על מה הפליאה?bitton71 כתב:אף אחד לא שם לב לבדיחה הכי גדולה בכתבה ?
לצחוק או לבכות ?...
ארז...![]()
אני מסכים שהכתבה חובבנית, אבל לא חושב שנכון לזלזל ככה. הכל שאלה של קהל יעד....![]()
אין לי בעיה עם כתבות "עממיות" , אבל לכתוב משפט בסיגנון "אפשר לבחור בין פול היי-דפינשיין,לבין הכנה להיי דפינישיין" זה לא סתם שטות ,זו פשוט הטעייה !!
המושגים HD READY , ו , FULL HD , מתייחסים לרזולוציות שונות אבל שתיהן
נחשבות ל היי-דפינישן לפי כל פרמטר. אנשים עלולים לקבל את הרושם ש HD READY ,
זה רק הכנה להיי דפינישן ,כמו הכנה לרדיו דיסק או משהו כזה והם יוכלו בעתיד "לחבר"
את ההי-דפינישן למסך...
אני כבר רואה שאלות למוכרים בשק"ם אלקטריק - תגיד , יש לפלזמה הזו הכנה ל היי-דפינישן?...
מחוויה שלי בשק"ם אלקטריק רעננה, המצב לא טוב.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
מרגיז אותי התפיסה של "לא צריך להכנס לפרטים טכניים" ואז להוסיף המלצות שהקשר בינהם לבין האמת לא ממש קיים...
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

עופר,oferlaor כתב:מרגיז אותי התפיסה של "לא צריך להכנס לפרטים טכניים" ואז להוסיף המלצות שהקשר בינהם לבין האמת לא ממש קיים......
בהכללה אני מסכים איתך אלא שצריך לדעת מי קהל היעד שלך ובהתאם להכנס לפרטים.
אם אתה מרצה למהנדסים ובוגרי אלקטרוניקה אז יש מקום להכנס למפרטים טכניים שקוראים אחרים, שאין להם ידע טכני מקיף, פשוט לא יבינו אותו.
אבל,
גם כתבה שמיועדת לקהל הרחב צריכה להיות נכונה בפרטים ובמינוחים, מבלי להכנס להסברים טכניים מסובכים.
פה לדעתי הכתבה כשלה ואף הוסיפו חטא על פשע כאשר נתנו במה לפרסומות באצטלה של כתבה "צרכנית", שאמורה להיות אוביקטיבית או לטובת הצרכן.
ארז
- Trip
-
- חבר פעיל במיוחד

מה שיותר עצוב זה שהרבה מאוד כתבות בעיתונות מוטות. קשה לדעת מה באמת "חדשות" ומה הוא רצון של הכתב לתמוך ברעיון/דעה/אישיות/מוצר.ארז_וחני כתב: ... ואף הוסיפו חטא על פשע כאשר נתנו במה לפרסומות באצטלה של כתבה "צרכנית", שאמורה להיות אוביקטיבית או לטובת הצרכן....
- odi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 468
מותר.oferlaor כתב:מותר לי להגיד שהכתבה חובבנית עד כאב?...
זו עובדה.
- israeli1948
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 517
עופר אני ממש לא מסכים איתך אבל ממש....
לפעמים אנשים פה שוכחים עד כמה מסובך העולם הזה שאנחנו מתעסקים בו ביחוד לבן אדם שאין לו שום מושג בקודים הטכנים שלנו, רק מי שמכר מסכים ואני בטוח שעוד אנשים שעסקו בתחום יסכימו איתי יודע עד כמה בילבול יוצרים כל הריבוי חברות ריבוי דעות, ריבוי פרמטרים לבדיקה אצל הצרכן...
לא ראית משהו מגוחך בחייך עד שלא ראית אישה בת 55 מחזיקה דף ומנסה ליקרוא פרמטרים לבדיקה במפרט טכני, דבר שבדרך כלל מכניס את המוכר למלכוד שגם צריך להסביר לה על הכל ומוציא אותה יותר מבולבלת ממה שהיא נכנסה, ''רגע אבל איך הסוני הזאת יותר טובה יש לה 8 מ''ש ולהאייר יש 5''.
בחדשות ערוץ 2 נדמה לי הם אמרו את זה הכי טוב דווקא כמשל לבחירות, בחירות כמוה כניסת לחנות lcd ריבוי הדעות וריבוי מפלגות משל הם לריבוי המסכים לאחר בחילה קלה יש לך תחושת בטן שבעצם כולם אותו דבר אז אתה פשוט בוחר אחד באקראי ומסיים עם הנטל הזה.
אני מסכים עם הקביעה בכתבה שצרכן צריך לשכוח מהמפרט הטכני ולבחון את התמונה בעצמה:ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ ספורט, תמונה חשוכה, סרט hd ומחיר.
העניים אף פעם לא משקרות ועם המדד הכי טוב לבדיקה. לא כולם רוצים לעשות פרויקט מקניית טלביזיה.
לדעתי האישית הכתבה הזאת היה ממצה ויעילה.... גם בהקשר של התמורות בשוק, כתובה ברור ובשפה פשוטה.
לא ראית משהו מגוחך בחייך עד שלא ראית אישה בת 55 מחזיקה דף ומנסה ליקרוא פרמטרים לבדיקה במפרט טכני, דבר שבדרך כלל מכניס את המוכר למלכוד שגם צריך להסביר לה על הכל ומוציא אותה יותר מבולבלת ממה שהיא נכנסה, ''רגע אבל איך הסוני הזאת יותר טובה יש לה 8 מ''ש ולהאייר יש 5''.
בחדשות ערוץ 2 נדמה לי הם אמרו את זה הכי טוב דווקא כמשל לבחירות, בחירות כמוה כניסת לחנות lcd ריבוי הדעות וריבוי מפלגות משל הם לריבוי המסכים לאחר בחילה קלה יש לך תחושת בטן שבעצם כולם אותו דבר אז אתה פשוט בוחר אחד באקראי ומסיים עם הנטל הזה.
אני מסכים עם הקביעה בכתבה שצרכן צריך לשכוח מהמפרט הטכני ולבחון את התמונה בעצמה:ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ ספורט, תמונה חשוכה, סרט hd ומחיר.
העניים אף פעם לא משקרות ועם המדד הכי טוב לבדיקה. לא כולם רוצים לעשות פרויקט מקניית טלביזיה.
לדעתי האישית הכתבה הזאת היה ממצה ויעילה.... גם בהקשר של התמורות בשוק, כתובה ברור ובשפה פשוטה.
נערך לאחרונה על ידי israeli1948 ב 14/03/2009 19:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
israeli1948 צודק מאוד.
הבעייה שיש לי עם כתבות מסוג זה היא רק בפרסומת הסמויה (גם אם הכתבת לא מודעת לה) אבל מצד שני, הרי היא צריכה ללכת לאיזה חנות ולצטט מישהו.
אין כתבה בעיתון בתחום שאני טיפה מתמצא בו או על אירוע שאני הייתי בו שאין את התחושה של "מה הוא מקשקש", אבל במחשבה שנייה אני יודע שלא הייתי יכול בהכרח לשפר בלי להיכנס לפרטים שלא מעניינים את הרוב.
נושא הכתבה זה המחירים היורדים. זו לא כתבה מהז'אנר של סקירות לצרכנים מתעניינים.
אם ירידת המחירים זה נכון, אז סה"כ זה בסדר.
יש הרבה כתבות שחוטאות באי אמת לנושא העיקרי עצמו וזה לא המקרה כאן.
הבעייה שיש לי עם כתבות מסוג זה היא רק בפרסומת הסמויה (גם אם הכתבת לא מודעת לה) אבל מצד שני, הרי היא צריכה ללכת לאיזה חנות ולצטט מישהו.
אין כתבה בעיתון בתחום שאני טיפה מתמצא בו או על אירוע שאני הייתי בו שאין את התחושה של "מה הוא מקשקש", אבל במחשבה שנייה אני יודע שלא הייתי יכול בהכרח לשפר בלי להיכנס לפרטים שלא מעניינים את הרוב.
נושא הכתבה זה המחירים היורדים. זו לא כתבה מהז'אנר של סקירות לצרכנים מתעניינים.
אם ירידת המחירים זה נכון, אז סה"כ זה בסדר.
יש הרבה כתבות שחוטאות באי אמת לנושא העיקרי עצמו וזה לא המקרה כאן.
משה
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
ואני דווקא לא מסכים.
אני כן מסכים שהכתבה צריכה להסביר את הדברים המסובכים בצורה בהירה ונהירה אבל בטח שלא להטעות.
בדיקה לפי "העיניים" (וכבר דיברנו על זה אינסוף פעמים) מטעה ורלוונטית רק אם המסכים כויילו מראש.
אחרת, אפשר לבחור משהו שבנסיבות (OUT OF THE BOX או ע"י כיוון מוטה בכוונה) נראה עדיף, אבל הוא לא.
אני כן מסכים שהכתבה צריכה להסביר את הדברים המסובכים בצורה בהירה ונהירה אבל בטח שלא להטעות.
בדיקה לפי "העיניים" (וכבר דיברנו על זה אינסוף פעמים) מטעה ורלוונטית רק אם המסכים כויילו מראש.
אחרת, אפשר לבחור משהו שבנסיבות (OUT OF THE BOX או ע"י כיוון מוטה בכוונה) נראה עדיף, אבל הוא לא.
- Trip
-
- חבר פעיל במיוחד

מרטין,
מבלי לגרוע מהחסרונות ומכך שהכתבה הנ"ל נשמעת מוטה לכיוון מסויים, אי אפשר לצפות מכתבה של 250 מילים בעיתון יומי לתת רקע, מונחים והסברים כך שהצרכן המבולבל יוכל לבוא לחנות ולדעת מה הוא רוצה. זה לא תחליף להבנה וחיפוש מידע רלוונטי. כתבה כזו כן אמורה לגעת בקצרה כדי שהמושגים יהיו מוכרים לקונה כשהוא יחליט להכנס לחנות.
בשורה התחתונה, כתבה כזו לא יכולה (ולא אמורה, לדעתי) ללמד את הדיוט בתחום כיצד לרכוש מסך. זה שהיא מתיימרת ללכת לכיוון הזה זו הבעיה.
מבלי לגרוע מהחסרונות ומכך שהכתבה הנ"ל נשמעת מוטה לכיוון מסויים, אי אפשר לצפות מכתבה של 250 מילים בעיתון יומי לתת רקע, מונחים והסברים כך שהצרכן המבולבל יוכל לבוא לחנות ולדעת מה הוא רוצה. זה לא תחליף להבנה וחיפוש מידע רלוונטי. כתבה כזו כן אמורה לגעת בקצרה כדי שהמושגים יהיו מוכרים לקונה כשהוא יחליט להכנס לחנות.
בשורה התחתונה, כתבה כזו לא יכולה (ולא אמורה, לדעתי) ללמד את הדיוט בתחום כיצד לרכוש מסך. זה שהיא מתיימרת ללכת לכיוון הזה זו הבעיה.
-
IMFH
-
- חבר פעיל מאוד

אבל המשפט שלהם "הכנה לHD" היה ממש מטעה, אנשים יכולים לחשוב שאין למסך הזה HD בכלל וזה מאד טיפשי.
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
מרטין,MartinHSabag כתב:ואני דווקא לא מסכים.
אחרת, אפשר לבחור משהו שבנסיבות (OUT OF THE BOX או ע"י כיוון מוטה בכוונה) נראה עדיף, אבל הוא לא....
פה אתה טועה טעות מאוד פשוטה.
הרי אותו קונה יפעיל את הטלויזייה OUT OF THE BOX ובחיים לא יגע בשום כיוון חוץ מהווליום, אז מראה עיניים OOTB (המצאתי?
צרכנים שרוצים להשקיע טיפה יותר בהחלטתם, ממילא לא יתבססו על כתבה בידיעות.
בכלל, כל הנושא הזה שאנו דנים בו כאן הוא שולי ביותר. חשבתם פעם כמה כתבות פופולאריות יש בעיתון על נושאי בריאות ואיך אנשים מושפעים מהם?
משה