תגובות למדריך להקלטה דיגיטלית של שידורי Yes ב-SageTV

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582

שליחה

doron_amedey כתב:הממשק, שלט, אין התקנות נוספות, לא צריך לשחק עם EPG ועוד תוכנות שמנסות להוריד EPG...
עבדתי עם SAGE המון עד לVMC ומאז אני עם VMC מסיבות אלו בלבד...
אולי כדאי להסתכל שוב..., אך שוב ללא שלט פשוט ועוד פעם EPG מבחוץ וכדומה.
...
סליחה, על איזה שלט אתה מדבר? יש לי שני קליינטים של SAGE עם שלטים של MCE, עובדים ללא דופי. ויש תמיכה במלא סוגים אחרים של שלטים.
לגבי ה-EPG... נכון שכרגע VMC היא התוכנה היחידה בה אתה יכול לקבל EPG מה שנקרא OUT-OF-THE-BOX. אבל למה ה-EPG הזה שווה? לא מעודכן, טעויות מפה ועד להודעה חדשה... הייתי במפגש עם אנשי MICROSOFT ישראל שבכו לפני חברי האתר על חוסר שיתוף הפעולה מצד YES ו-HOT. אין פירמוט נכון של סדרות (עונה\פרק). אין תמיכה בכמה שפות (ב-EPG שלי המידע על התוכניות של הערוצים הרוסיים הוא ברוסית, השאר בעברית). בקיצור, יש פער עצום בין ה-EPG של VMC למשהו נורמלי.

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3149

שליחה

בנושא ה-EPG אם MS לא מצליחה לקבל שיתוף פעולה שאגב על פי חוק חייב להיות מופץ חינם, אז הדרך קשה יותר לאחרים.
אני זוכר שמנכל אתר של EPG מסר פה שהוא שוקל לעשות את דף ה-EPG שלו ב-FLASH שלא נוכל להוריד...
הMEGAEPG מעולה ותודה למפתחים אך גם הוא לא חף מבעיות (היה לי אותו) ולעיתים אין שום מידע לאורך זמן וגם שם יש טעויות (באשמת אי הפצת EPG חינם כפי שנדרש), ואולי הסיבה היא תחרות ל-MAGIC ול-MAX..
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax

שליחה

תשקיע כמה גרושים ויהיה לך EPG מסודר דרך הלווין, זה לא ביג דיל.
מהיום שקניתי את הכרטיס לווין , החיים שלי השתנו!

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019

שליחה

ה-EPG היחיד שניתן להסתמך עליו עם מערכת ביתית כוללת הוא ה-EPG שאפשר להוריד ישירות מהלויין.
אין כיום פתרון אחר שמגיע לרמת הדיוק שלו.

ל-VMC אין שום יתרון, כאשר מוציאים את עניין ה-EPG "להמונים" שלא נותן מענה מלא.
גם הממשק שאולי בראיה ראשונית נראה מלוטש ויפה - לדעתי מסורבל, לא נוח לעבודה וחסרים בו המון כלים לניהול הקלטות.
מה עושים כאשר יש לך יותר מ-1000 הקלטות "חיות" במערכת? מגלגלים אייקונים ימינה ושמאלה כדי לחפש פרק מסויים בסדרה מסויימת? מה עושים כאשר המערכת צריכה לנהל 4 הקלטות בו זמנית ממקורות שונים?

VMC מתאימה למשתמש מתחיל שמקבל הכל "מוכן" מהקופסא...אבל כפתרון כולל של מערכת HTPC כלל ביתית - היא חלשה מאד וחסרת האופציות ההכרחיות.

אורן.

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ה-VMC שלי מקליט מ-3 ממירים בו זמנית ללא בעיות, גם החיפוש קל מאד.
אם כי אני בעיקר נשען על DVD שיש לי מ-MYMOVIES ואין לי יותר מ-100 הקלטות חיות ממספר סדרות...
ל-SAGE יש מספר יתרונות, אך נושא ה-EPG חשוב מאד, לגבי כרטיס לווין...צריך לשקול זאת שוב.
אני זוכר שנמסר לא פעם על בעיות שם גם.

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002

שליחה

מאמר מעניין מאוד, תודה (Y)

rami69
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 301

שליחה

doron_amedey כתב:ה-VMC שלי מקליט מ-3 ממירים בו זמנית ללא בעיות, גם החיפוש קל מאד.
אם כי אני בעיקר נשען על DVD שיש לי מ-MYMOVIES ואין לי יותר מ-100 הקלטות חיות ממספר סדרות...
ל-SAGE יש מספר יתרונות, אך נושא ה-EPG חשוב מאד, לגבי כרטיס לווין...צריך לשקול זאת שוב.
אני זוכר שנמסר לא פעם על בעיות שם גם.
...
יש לי את המערכת הגדולה בישראל :
סרבר עם 6 כרטיסים dvb-s2
4x HD Extenders (3xHD100 & 1xHD200)
3x SageClients

עובד מציין ואפילו הילדים שלי משתמשים

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648

שליחה

שאלה מתוך סקרנות -
מי מבצע את פתיחת ההצפנה - המחשב או הכרטיס DVB-S ?

כלומר האם המפתח מועבר לכרטיס והוא פותח את ההצפנה או שהמידע מהכרטיס
יוצא מוצפן ובתוכנה פותחים את ההצפנה ?

rami69
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

yeuda כתב:שאלה מתוך סקרנות -

...
המחשב בעזרת ndscam דרך md-api

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

רמי מה אתה עושה עם המערכת? זה להדגמה? או שיש לך ערוצי לווין HD שאתה מקליט מהם?
האם בדקת את VMC? מדוע אתה משתמש רק ב-SAGE?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax

שליחה

VMC לא רלוונטי בשביל הקלטה דיגיטלית, הוא לא תומך DVB-S

למה רמי משתמש ב SAGE? תרשה לי לענות בשמו...
ל SAGE יש אפשרות לסרבר קליינטים ואקסטנדרים.
האקסטנדר של SAGE מעולה, תראה פה:
http://www.sagetv.com/hd_theater.html

האקסטנדר או הקליינט מחליף את הממיר, אז זה כאילו שיש לך YES מקס מחובר לכל טלוויזיה.

rami69
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

doron_amedey כתב:רמי מה אתה עושה עם המערכת? זה להדגמה? או שיש לך ערוצי לווין HD שאתה מקליט מהם?
...
יש לי TV ב 3 חדרי שינה, חדר ארחים, מטבח, חדר אבודה, חדר קולנוה(בבניה) ו 2 מכשבים ניידים.
בכל מקום אני יכול הכול: YES עם הקלתות, Music, Movies ו בכול מקום FULL HD!

בסלום אנני טלויזיה :mrgreen: ושם אני מדבר עם הארחים 8)

בעתיד מקווה להתקין SKYHD

zovirax כתב: האקסטנדר או הקליינט מחליף את הממיר, אז זה כאילו שיש לך YES מקס מחובר לכל טלוויזיה.
...
ומה עם המוזיקה וסרטים ? ומה עם HD?
8)

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417

שליחה

וואו, אלה חדשות טובות מאד!! סיבה מספיק טובה לעבור ליס...
מחכה למדריך מקביל ל-MythTV.

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

nirmv כתב:וואו, אלה חדשות טובות מאד!! סיבה מספיק טובה לעבור ליס...
מחכה למדריך מקביל ל-MythTV.
...
צר לי לאכזב אותך, אבל לא נראה לי שיהיה פתרון כזה ללינוקס בזמן הקרוב. הסיבה לך היא שהפתרון מסתמך על NDSCAM שהוא PLUGIN שקיים רק ב-WINDOWS.

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

doron_amedey כתב:רמי מה אתה עושה עם המערכת? זה להדגמה? או שיש לך ערוצי לווין HD שאתה מקליט מהם?
...
דורון,

לרמי יש כמה טלוויזיות וכמה מחשבי HTPC ואקסטנדרים בבית. יש לו שרת אחד מרכזי עם 6 כרטיסי DVB-S2. זה מאפשר לו בקלות לצפות בכל אחד מהמחשבים או האקסטנדרים בכל תוכנית שיחפוץ וגם במקביל להקליט עוד כמות יפה של תוכניות. זה כמובן כולל גם YES HD. כמובן שכל ההקלטות הן דיגיטליות זהות למקור. אין לו אף ממיר ליד הטלוויזיות, רק HTPC או אקסטנדר. השליטה בצפיה בלייב או בתוכניות המוקלטות (כולל החלפת פס הקול) נעשית אך ורק באמצעות השלט. ה-EPG של YES יורד מהלוויין כל כמה שעות ולכן הוא מעודכן ביותר. חלק מה-EPG שלו באנגלית וחלק ברוסית (ככה הוא מעדיף).
בנוסף הוא יכול לצפות (או להאזין) בתוכן שהורד מהאינטרנט, כולל סרטי BLU RAY מלאים (גרסת הבטה האחרונה של SAGE תומכת בצפיה בסרטי BLU RAY מהכונן הקשיח, גם בקליינט שהוא מחשב וגם באקסטנדר). גם כאן כל השליטה נעשית מהשלט, כולל החלפת פס קול וכתוביות אם ישנן.
לבסוף, כמו שהוא כבר כתב, הוא מתכוון להתקין צלחת לוויין נוספת (אולי יותר מאחת) ולצפות בשידורים לווייניים נוספים, חלקם חופשיים, חלקם מוצפנים, ייתכן באמצעות שיתוף כלשהו, והכל באותה המערכת.

עכשיו, תענה לי בבקשה: אפשר להקים דבר כזה ב VMC? :D :D :D

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

אם בשיתופים עסקינן, האם dvb4sage תומכת גם בפלאג-אינים נוספים מלבד ndscam ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

yeuda כתב:שאלה מתוך סקרנות -

...
זה עובד בצורה כזאת:
1. DVB4SAGE תופסת את זרם הנתונים היורד מהלוויין (TS) שמכיל מספר גדול של תת-זרמים שמתחלקים ל-3 קבוצות:
א. תת-הזרמים של התוכן של הערוצים. כל ערוץ שמשודר על הטרנספונדר הזה מכיל לפחות 2 כאלה (1 וידאו ו-1 אודיו), אבל יש כאלה שמכילים יותר (למשל, ערוצי הסרטים של YES מכילים: 1 וידאו, 2 אודיו (מקור ורוסית) ו-3 כתוביות (עברית, רוסית וערבית)). כל אלה מוצפנים וכדי לפענח אותם דרוש מפתח (אחד לכל תת-הזרמים של אותו הערוץ שמתחלף כל 15 שניות).
ב. תת-זרמי שירות. אלה לא מוצפנים ומכילים מידע מגוון ושימושי: מידע אודות תת-זרמי התוכן (מספרי ה-PID שלהם) של כל הערוצים על אותו הטרנספונדר (ראה סעיף א' לעיל), מידע כללי על כל הערוצים של YES (שמות ומספרי הערוץ, גם הפנימי - SID, וגם "מספרי השלט") וגם ה-EPG.
ג. תת-זרמי אבטחת מידע. יש אחד כללי (EMM) שהוא זהה לכל הטרנספונדרים של YES ומעביר מידע לכרטיסים החכמים אודות הרשאות של כל מנוי ומנוי לערוצים ולפעמים אף לתוכניות ספציפיים. הסוג השני הוא פר ערוץ (ECM) והוא זה שמשמש להפקת מפתח לפיענוח תת-ערוצי התוכן של אותו הערוץ בכל רגע נתון.
2. DVBE4SAGE מפרידה את תתי-הזרם המוצפנים של הערוץ המבוקש מכל האחרים וגם מזהה את תת-הזרם המתאים המשמש לפיענוחו (ECM).
3. בגרע שיש לה ערך ECM היא שולחת אותו ל-NDSCAM שבתורו פונה לכרטיס הכחם ומחזיר את המפתח לפיענוח הערוץ המבוקש.
4. DVBE4SAGE מפענחת את תתי-הזרם של הערוץ באמצעות המפתח השתקבל.
5. חוזרים על 3 ו-4 כל פעם כשיש ערך ECM חדש (כל 15 שניות ב-YES).

אני מקווה שההסבר יצא מספיק ברור. :D

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

MarioMan כתב:אם בשיתופים עסקינן, האם dvb4sage תומכת גם בפלאג-אינים נוספים מלבד ndscam ?
...
DVBE4SAGE נכתבה לתמיכה בכל PLUGIN שעונה ל-MDAPI. אבל למיטב ידיעתי אף אחד עדיין לא בדק אותה עם PLUGIN-ים אחרים מה-NDSCAM. זה די בטוח אומר שיהיו בעיות, אבל הן ניתנות לפתרון :D

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

וואו!
ואני חשבתי שאני מופרע :-)
ב-VMC אי אפשר כמובן... ולא נראה לי שגם ב-W7.
לגבי SAGE, אולי צריך לבדוק אותו חזרה.
לעשות זאת אילו כרטיסים אני צריך?
משהו יכול לתת רשימת מצאי + לינקים אם יש איך להתקין.
אני אתחיל במשימה מחדש.
נ.ב.
MYMOVIES תומך ב-SAGE?

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

שאלה נוספת האם יש SAGE ל-WHS?

חזור אל “תוכנה - KODI”