נניח BEST CASE SCENARIO ואין שום בעיה והמסך מוחלף על המקום.
האם זה תקף גם בעוד שבוע, בעוד חודש, בעוד שנה?
בזמנו לא היו יבואנים של פלזמה פנסוניק בארץ (יורוקום לא התעסקו בזה) ואני שלחתי כסף לבחור אמין ביותר (שהומלץ ב-AVSFORUM והיה ספק קבוע של אנשים שם), למעלה מ-4000 דולר בזמנו. הוא מרח את הזמן ופתאום חטפתי רגליים קרות. הוא החזיר לי את הכסף בשתי תשלומים ושבועיים אחרי זה החנות שלו פשטה רגל. כמובן שעשרות אנשים ב-AVSFORUM הפסידו את כספם (מאות אלפי דולרים) בגלל שהוא פשוט התקשה עם ה-CASH FLOW שלו.
תמיד דבר כזה יכול לקרות, אך ככל שהיבואן קטן יותר והמוצר רגיש יותר, כך הסיכון עולה.
רכישה מיבואן קטן שאין לו גיבוי של החברה המקורית היא סיכון דומה ליבוא אישי. זה בד"כ משתלם כלכלית למי שהמכשיר אינו מתקלקל וכפי שאנחנו יודעים זה בד"כ הרוב. עם זאת, טמון כאן סיכון וסיכוי לנפילה. יבואן מקבילי אינו יכול לשלוח מוצרים שלו בחזרה ליצרן (ולכן מתקשה לספוג מכשיר מקולקל) גם אין לו חנויות שהוא יכול לשים את המסכים הללו בתצוגה. המקסימום שהוא יכול לעשות זה להחליף את המסך ואיך שהוא להיפטר מהמסך (תשתמשו בדמיון שלכם).
בלי קשר לתוצאת השרשור הזה (סביר להניח שהיבואן מודע לכך שיש הרבה עיניים על השרשור הזה, כך שאני מתקשה לחשוב שהסוף כאן לא יהיה טוב) כל רכישה היא סיכון (הרי גם יבואן רשמי יכול לפשוט רגל בכל עת לאור המצב הכלכלי) אבל כשאני שם את הכסף שלי איפה שהוא אני אישית משתדל לקחת מינימום סיכונים, גם אם הרווח המיידי שלי הוא נמוך יותר. זו גם הסיבה שכמעט ולא הפסדתי כסף בבורסה בשנה האחרונה...
oferlaor כתב:נניח BEST CASE SCENARIO ואין שום בעיה והמסך מוחלף על המקום.
האם זה תקף גם בעוד שבוע, בעוד חודש, בעוד שנה?
בזמנו לא היו יבואנים של פלזמה פנסוניק בארץ (יורוקום לא התעסקו בזה) ואני שלחתי כסף לבחור אמין ביותר (שהומלץ ב-AVSFORUM והיה ספק קבוע של אנשים שם), למעלה מ-4000 דולר בזמנו. הוא מרח את הזמן ופתאום חטפתי רגליים קרות. הוא החזיר לי את הכסף בשתי תשלומים ושבועיים אחרי זה החנות שלו פשטה רגל. כמובן שעשרות אנשים ב-AVSFORUM הפסידו את כספם (מאות אלפי דולרים) בגלל שהוא פשוט התקשה עם ה-CASH FLOW שלו.
תמיד דבר כזה יכול לקרות, אך ככל שהיבואן קטן יותר והמוצר רגיש יותר, כך הסיכון עולה.
רכישה מיבואן קטן שאין לו גיבוי של החברה המקורית היא סיכון דומה ליבוא אישי. זה בד"כ משתלם כלכלית למי שהמכשיר אינו מתקלקל וכפי שאנחנו יודעים זה בד"כ הרוב. עם זאת, טמון כאן סיכון וסיכוי לנפילה. יבואן מקבילי אינו יכול לשלוח מוצרים שלו בחזרה ליצרן (ולכן מתקשה לספוג מכשיר מקולקל) גם אין לו חנויות שהוא יכול לשים את המסכים הללו בתצוגה. המקסימום שהוא יכול לעשות זה להחליף את המסך ואיך שהוא להיפטר מהמסך (תשתמשו בדמיון שלכם).
בלי קשר לתוצאת השרשור הזה (סביר להניח שהיבואן מודע לכך שיש הרבה עיניים על השרשור הזה, כך שאני מתקשה לחשוב שהסוף כאן לא יהיה טוב) כל רכישה היא סיכון (הרי גם יבואן רשמי יכול לפשוט רגל בכל עת לאור המצב הכלכלי) אבל כשאני שם את הכסף שלי איפה שהוא אני אישית משתדל לקחת מינימום סיכונים, גם אם הרווח המיידי שלי הוא נמוך יותר. זו גם הסיבה שכמעט ולא הפסדתי כסף בבורסה בשנה האחרונה...
הכל טוב ויפה,מסכים עם רוב מה שכתבת
(מלבד עניין הבורסה -קשה לי להאמין שקופות הגמל שלך וקרנות ההשתלמות לא הפסידו כסף)
ולעניין עצמו-לדעתי הכל בטל בשישים עקב הפער של ~5000 ש"ח בין ה-5090 שהוא מוכר ובין המסך שהייבואן הראשי מוכר שזה מסך זהה לחלוטין.
בעבר היו כאלו שאמרו שהדגמים האמריקאיים שהוא מוכר(5020 וכו') נחותים מאלו של הייבואן הרשמי וזה היה שיקול לקנייה
כרגע המצב שונה
ב-5000 ש"ח הפרש אפשר לבטח את המסך הספציפי כנגד כל הסיכונים במסגרת ביטוח דירה עשרות פעמים...
במקרה ונגרם נזק למסך ושאינו ניתן לתיקון-אז הביטוח מחליף את המסך בחדש תמורת השתתפות עצמית של 400 ש"ח בלבד
ותחשבו על זה
גם יבואנים רישמיים לא מחליפים ישר על פיקסל שרוף אחד.
מצד שני שבעל DVD CENTER עוקב אחרי השרשור הוא צריך להיות ממש טיפש אם הוא לא יחליף את המסך כי אחרת הוא שורף את עצמו.
אני כמו חברים נוספים עוקב בדריכות אחרי DVD CENTER כי בשדרוג ה-MXE20 שלי אני בהחלט אשקול אותו כאופציה אם הוא יתברר כמועמד ראוי.
shraga007 כתב:גם יבואנים רישמיים לא מחליפים ישר על פיקסל שרוף אחד.
מצד שני שבעל DVD CENTER עוקב אחרי השרשור הוא צריך להיות ממש טיפש אם הוא לא יחליף את המסך כי אחרת הוא שורף את עצמו.
אני כמו חברים נוספים עוקב בדריכות אחרי DVD CENTER כי בשדרוג ה-MXE20 שלי אני בהחלט אשקול אותו כאופציה אם הוא יתברר כמועמד ראוי.
...
אבל זה עדיין לא מהווה שום אינדיקצייה לעתיד(כפי שהוזכר כאן)
סמוך עליו שהמסך עם הנקודה האדומה כבר יגיע למישהו שלא יודע בכלל מה זה פיקסל....
בגדול-כסף מדבר
shraga007 כתב:גם יבואנים רישמיים לא מחליפים ישר על פיקסל שרוף אחד.
...
אבל זה עדיין לא מהווה שום אינדיקצייה לעתיד(כפי שהוזכר כאן)
סמוך עליו שהמסך עם הנקודה האדומה כבר יגיע למישהו שלא יודע בכלל מה זה פיקסל....
בגדול-כסף מדבר
...
אותו דבר גם בשוק המחשבים, מי שלא כל כך מבין קל "לסבן" אותו יותר ולשים לו חלקים שהוא לא הזמין.
אם בא לך תריץ חיפוש על מה שהיה לי עם המסך שלי(המקורי MXE 11)
אני אישית מאוד רציתי את ה 5090 וכמעט רכשתי באותו מקום בכרמיאל אבל העדפתי לרדת ל 508XD ולא להתפשר על
יבואן רשמי .
בכל מקרה נהנה מאוד מהמסך.
מקווה בשבילך שיפתר לטובה.