נא תקן אותי אם אני טועה, אבל אין עדיפות בין DTS ל-DD...זה לא שאחד מהם נשמע יותר טוב מהשני. אם תראה את אותו סרט עם DD ואח"כ עם DTS, אני בספק אם תרגיש הבדלים.manola כתב:תמיד צריך לבדוק את המפרט הטכני שבד"כ מופיע עם הלינקים לסרט.Trip כתב:משהו שעלה פה בין השורות - בגרסאות 720P, הסאונד לא אמור להיות זהה לגרסאות 1080P?
מלבד שם הקובץ, האם הנפח שלו אמור להעיד על סוג הסאונד שבו (כלומר, 4.5GB זה בהכרח לא DTS?)?...
יש סרטים של 720p בגודל 4.37 ג'יגה עם ביטרייט נמוך יחסית שניתן להוסיף להם
פסקול ב-dts. כמו כן, לא תמיד הסאונד בגרסת ה-720p יהיה זהה לסאונד בגרסת ה-1080p.
נתקלתי בהרבה מקרים שבשחרורים של אותה קבוצה היה סאונד DD ב-720p ו-dts ב-1080p...
האם יש טעם לצפות בפורמט 1080P ב LCD HD READY
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
אז תן לי לתקן אותך: יש הבדל עצום מבחינת איכות הסאונד בין DD ל-dts.
דבר ראשון, קצב הדגימה של dts מגיע ל-1500kbps בעוד ש-DD לא עובר את ה-640kbps.
דבר שני, הצליל ב-dts הרבה יותר נקי וטבעי מאשר DD בגלל שימוש באלגוריתם טוב יותר.
בכל מערכת, ולא רק בכאלו שעולות 10K ומעלה, תשמע מיד את ההבדל בין פסי הקול השונים בסרטים, מנסיוני האישי. קצב הדגימה הגבוה הוא ךמעשה הגורם לכך שברוב סרטי ה-720p בגודל של 4.37 ג'יגה עם ביטרייט גבוה (של הוידאו) אין סאונד ב-dts כי אין די מקום. פס קול זה יופיע בד"כ בסרטי 720p בגדלים של 6.5 ג'יגה ומעלה, עם בודדים היוצאים מהכלל.
דבר ראשון, קצב הדגימה של dts מגיע ל-1500kbps בעוד ש-DD לא עובר את ה-640kbps.
דבר שני, הצליל ב-dts הרבה יותר נקי וטבעי מאשר DD בגלל שימוש באלגוריתם טוב יותר.
בכל מערכת, ולא רק בכאלו שעולות 10K ומעלה, תשמע מיד את ההבדל בין פסי הקול השונים בסרטים, מנסיוני האישי. קצב הדגימה הגבוה הוא ךמעשה הגורם לכך שברוב סרטי ה-720p בגודל של 4.37 ג'יגה עם ביטרייט גבוה (של הוידאו) אין סאונד ב-dts כי אין די מקום. פס קול זה יופיע בד"כ בסרטי 720p בגדלים של 6.5 ג'יגה ומעלה, עם בודדים היוצאים מהכלל.
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
קודם כל, אני לא מתיימר להיות מומחה בענייני אודיו.manola כתב:אז תן לי לתקן אותך: יש הבדל עצום מבחינת איכות הסאונד בין DD ל-dts.
דבר ראשון, קצב הדגימה של dts מגיע ל-1500kbps בעוד ש-DD לא עובר את ה-640kbps....
לקצב הדגימה אין השפעה על איכות הצליל שאתה שומע, במקרה הזה. הטענה ש DTS מכיל יותר ביטרייט היא טענה וותיקה (ואכן נכונה), אבל ב-Dolby טוענים כל השנים שהם מספקים אלגוריתם דחיסה טוב יותר, ולכן את ה640 שלהם אפשר "לפרוס" מחדש לסאונד מלא, באותה איכות שתשיג מ1.5 מ"ב של DD.
עשיתי חיפוש קצר בגוגל על Dolby Vs. DTS וגיליתי מאבק ארוך כמו גלות בבל, ללא שום הכרעה ברורה. במרבית המאמרים שראיתי, המסקנה הסופית הייתה זהה - אין תשובה מוחלטת.
אני מניח שיש פה הרבה ענין אישי וסובייקטיבי לגבי מה נשמע יותר טוב.
יש לי כמה הופעות על DVD מקוריים שמכילות את שני סוגי הפסקולים. אני אבדוק מאוחר יותר, למרות שקשה להשוות ככה.
אין ספק שבסופו של יום הכל נמצא בעיני המתבונן (או באוזני המאזין, במקרה הנ"ל...),Trip כתב:manola כתב:אז תן לי לתקן אותך: יש הבדל עצום מבחינת איכות הסאונד בין DD ל-dts.
דבר ראשון, קצב הדגימה של dts מגיע ל-1500kbps בעוד ש-DD לא עובר את ה-640kbps....
אני מניח שיש פה הרבה ענין אישי וסובייקטיבי לגבי מה נשמע יותר טוב.
יש לי כמה הופעות על DVD מקוריים שמכילות את שני סוגי הפסקולים. אני אבדוק מאוחר יותר, למרות שקשה להשוות ככה....
אבל דווקא ההשוואה הטובה ביותר היא באמת לקחת סרט/הופעה שמכילה את שני פסי הקול
ולהאזין לאותו קטע כמה פעמים תוך כדי החלפה ביניהם. זה בדיוק מה שאני עשיתי פעם, גם עם סרט וגם עם הופעה וההבדל היה משמעותי. בשביל האובייקטיביות של המבחן עשיתי אותו גם בעיניים עצומות וביקשתי מחבר להחליף בין פסי הקול בלי שאדע איזה סוג הוא שם בכל החלפה ותמיד זיהיתי אותם: ב-dts הסאב פשוט נוהם כמו חיה רעה והצלילים שמופקים מהרמקולים האחוריים הרבה יותר מודגשים, ובאופן כללי הצליל פשוט עשיר יותר ולא שטוח.