וואלק, כי כל חברה אחרת שאתה מכיר מפרסמת את אחוז הנפל של הקונסולות שלה בכל דור ודור? תהיה רציני לרגע. ראית עדכונים מסוני על אחוז הPS3 עם בעיות העינית בכונן הבלוריי למשל? אף חברה לא מפרסמת בפומבי מספרים מדוייקים, כי כמו כל מספר מתייחסים לנתונים האלו כאל סוד מסחרי. למה? תשאל אותם.Huber כתב: קראתי. זו הכרזה של מיקרוסופט ולכם צריך לקחת אותה עם קמצוץ של מלח, בפועל גם בדגמים ה"חדשים" נתקלתי אישית באנשים שנתקלו ב RROD. אז אולי התופעה ירדה בהיקפה אבל לא נפתרה. ולגבי "מעוות את הנתונים" - אני לא זה שמעוות אלא מיקרוסופט היקרה שלא טרחה בשום שלב להודיע לאף גורם מה אחוז הנפל בכל דור ודור ושמרה את עיני כולם סומות באפילה....
אם אתה רוצה מספרים אז אתה בינתיים יכול לקחת את ההערכה שלי שבסופו של דבר (תוך שנה או עשר שנים) קרוב ל-100% מהקונסולות דור ראשון יקבלו RROD (בדומה לקונסולות הNES בזמנו ולסדרת קונסולות הPS עם העיניות הדפוקות). היצור של הX360 פשוט היה דפוק מהיסוד. במכשירים החדשים? אני מניח שמדובר במשהו שלא חורג כל כך מהסטנדרט של ה3% בתעשיה, אחרת היינו רואים רעש בהיקף מקביל לקונסולות המקוריות. אבל זה משהו שלא נוכל לדעת בצורה מדוייקת.
גם אני נתקלתי אישית באנשים עם בעיות בדגמים החדשים, כמו שנתקלתי אישית באנשים עם בעיות בPS3 ובWII בדגמים החדשים. כמו שזה נראה עכשיו, לא מדובר במשהו שחורג מהנורמה, ובאף אחד מהמקרים ששמעתי עליהם לא יצא לי לראות דגם חדש עם אותה הודעת שגיאה כמו הRROD המקורי.
ואתה יודע מה? בניגוד לRROD בדגמים הראשונים שהכה בצורה נרחבת, דווקא גילתי מעט האנשים עם הבעיות השונות בדגמים חדשים יותר היו עם קונסולה פרוצה. אנשים פותחים את הקונסולה, מתעסקים עם החומרה, צורבים firmware על הדיסק, מנתקים ומחברים חיבורים, ואז מתפלאים שמשהו התקלקל להם?
אל תשכח שהמחירים והבאנדלים משתנים כל הזמן, אבל בוא ונראה איך עובדת המתמטיקה שלי ושלך, טוב?Huber כתב: פי שתיים? אני מבין שמתמתיקה זה לא הצד החזק שלך, הא?
http://www.xbox.com/en-US/hardware/x/xb ... itesystem/
זו הקונסולה שמקבילה מבחינת חומרה (פחות או יותר, מבחינת מה מגיע כמו כרטיס רשת אלחוטי, דיסק קשיח וכו) ל PS3. אפא אתה רואה פי 2? אני רואה מחיר זהה.[/b]...
קודם כל הדגם שהבאת ב-400$ הוא הדגם היקר יותר של הX360, שקרוב יותר לדגם ה-160GB של הPS3. המשותף לשניהם הוא שמדובר במוצר מיותר ועדיף ללכת על דגם ה80GB לPS3 ב-400$ או ה60GB לX360 ב-300$.
עכשיו, אתה יכול להתחיל לדבר על רכישת אקססוריז כמו כרטיס רשת אלחוטי לX360 (שלא כולם צריכים), ואז אני אזכיר שצריך לרכוש גם headset לPS3, דבר שמגיע עם כל קונסולת X360. אז בוא נעזוב את זה.
כשאתה קונה X360 Premium ב-300$ אתה מקבל היום קונסולה, שני משחקים ושלט אלחוטי, וכל זה ב-300$.
במקום זה אתה יכול לקנות קונסולת PS3 80GB ב-400$. שם תקבל גם קונסולה ושלט אבל ללא משחקים.
עכשיו, נניח שנדפקת סטטיסטית והX360 שלך התקלקלה? אתה לא צריך עכשיו לקנות עוד Premium ב-300$! מספיק לך לקנות את גרסת הארקייד נטולת הכונן הקשיח ב-200$, ולהעביר אליה את ההרדיסק הקיים שלך. עם גרסת הארקייד תקבל שלט נוסף ועוד שני משחקים (שונים מאלו שמקבלים בגרסת הפרימיום).
אז מה יצא לנו בעצם בשורה התחתונה במקרה הקיצוני שבו הקונסולה שלך נהרסה?
PS3 עם כונן 80GB ושלט = 400$
שתי קונסולות X360 עם כונן 60GB ו-4 משחקים ושני שלטים = 500$
סידרתי לך את הבסיס המתמטי של כפול 2? זה אמנם לא חישוב מדוייק, אבל לשלט נוסף ו-4 משחקים יש גם ערך כספי.
וזו בדיוק הסיבה שבארץ לרכוש XBOX360 מתוך ידיעה ברורה שיש לך סיכוי גדול לתקלה ואין אחריות רישמית - בעיניי זו איוולת. מיקרוסופט עשתה את המינימום ההכרחי כדי להימנע מתביעות אינסופיות - שלא היה לך שמץ של ספק מה המניע מאחורי "טוב הלב" שלה, חבל שאתה לא מבין את זה.
קודם כל, זה לא עזר לה להמנע מתביעות אינסופיות. מי יודע, אולי תביעה יצוגית תתקבל ואז אני אקבל עוד בונוס מהצד בתור לקוח שנדפק?
וכמו שאמרתי קודם, אני מבין את זה אבל אני אשמח אם תראה לי כמה חברות עם מניעים נסתרים מאחורי טוב הלב הזה עשו צעד שדומה למה שמיקרוסופט עשו עם התקלה שלהם?
בהסתכלות גלובלית זה די חרטא. פיראטיות קונסולות זה משהו שאולי מרחף בארץ הקטנה שלנו, אבל ברוב העולם אנשים *קונים* משחקים. אם פיראטיות היתה כל כך נפוצה בעולם, סביר להניח שהPS3 היתה מוכרת יותר משחקים שיוצאים במקביל לשתי הקונסולות מאשר הX360 ובהפרש ניכר. בפועל, המצב הפוך לחלוטין.samcom כתב:זאת הסיבה היחידה, כי לקנות קונסולה ואחרי זה כדי להנות מהמשחקים שהיא מריצה צריך להוציא במקרה הטוב 200 ש"ח למשחק, אז לרבים כנראה זה לא כלכך מתאים.
אין סיבה אחרת, לכן רבים החליטו שעדיף להסתכן ברכישה חוזרת של קונסולה לא מהאמינות מאשר לרכוש קונסולה היקרה במעט יותר שלא ניתנת לפריצה ומצריכה להוציא סכום נכבד לכל משחק.
לרוב המשתמשים זה לא מתאים, ואני אומר זאת על סמך דברים שנאמרו לי מכמה וכמה בעלי חנויות שמוכרים את הקונסולות....
ובאופן מפתיע, גם בישראל רוב האנשים שאני מכיר שקנו X360 (מעל 100 שברשימת החברים) לא משתמשים במשחקים פיראטיים ואפילו כאלו שצרבו בעבר "חזרו למוטב" על הX360. כנראה שהחשש מהבאן ממערכת הLive במידה ופורצים את הקונסולה (אחת מהנקודות הכי מוצלחות של הX360. שירות האונליין אולי בתשלום אבל אין לו תחרות) והחשש מאובדן אחריות במקרה של תקלה עושה את שלו, וגורם להרבה אנשים להצמד לרכישת משחקים מקוריים.