מיקרוסופט - הבעיות המרכזיות ב XBOX כבר מאחורינו

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #21 

Huber כתב: קראתי. זו הכרזה של מיקרוסופט ולכם צריך לקחת אותה עם קמצוץ של מלח, בפועל גם בדגמים ה"חדשים" נתקלתי אישית באנשים שנתקלו ב RROD. אז אולי התופעה ירדה בהיקפה אבל לא נפתרה. ולגבי "מעוות את הנתונים" - אני לא זה שמעוות אלא מיקרוסופט היקרה שלא טרחה בשום שלב להודיע לאף גורם מה אחוז הנפל בכל דור ודור ושמרה את עיני כולם סומות באפילה.
...
וואלק, כי כל חברה אחרת שאתה מכיר מפרסמת את אחוז הנפל של הקונסולות שלה בכל דור ודור? תהיה רציני לרגע. ראית עדכונים מסוני על אחוז הPS3 עם בעיות העינית בכונן הבלוריי למשל? אף חברה לא מפרסמת בפומבי מספרים מדוייקים, כי כמו כל מספר מתייחסים לנתונים האלו כאל סוד מסחרי. למה? תשאל אותם.
אם אתה רוצה מספרים אז אתה בינתיים יכול לקחת את ההערכה שלי שבסופו של דבר (תוך שנה או עשר שנים) קרוב ל-100% מהקונסולות דור ראשון יקבלו RROD (בדומה לקונסולות הNES בזמנו ולסדרת קונסולות הPS עם העיניות הדפוקות). היצור של הX360 פשוט היה דפוק מהיסוד. במכשירים החדשים? אני מניח שמדובר במשהו שלא חורג כל כך מהסטנדרט של ה3% בתעשיה, אחרת היינו רואים רעש בהיקף מקביל לקונסולות המקוריות. אבל זה משהו שלא נוכל לדעת בצורה מדוייקת.

גם אני נתקלתי אישית באנשים עם בעיות בדגמים החדשים, כמו שנתקלתי אישית באנשים עם בעיות בPS3 ובWII בדגמים החדשים. כמו שזה נראה עכשיו, לא מדובר במשהו שחורג מהנורמה, ובאף אחד מהמקרים ששמעתי עליהם לא יצא לי לראות דגם חדש עם אותה הודעת שגיאה כמו הRROD המקורי.
ואתה יודע מה? בניגוד לRROD בדגמים הראשונים שהכה בצורה נרחבת, דווקא גילתי מעט האנשים עם הבעיות השונות בדגמים חדשים יותר היו עם קונסולה פרוצה. אנשים פותחים את הקונסולה, מתעסקים עם החומרה, צורבים firmware על הדיסק, מנתקים ומחברים חיבורים, ואז מתפלאים שמשהו התקלקל להם?
Huber כתב: פי שתיים? אני מבין שמתמתיקה זה לא הצד החזק שלך, הא?
http://www.xbox.com/en-US/hardware/x/xb ... itesystem/
זו הקונסולה שמקבילה מבחינת חומרה (פחות או יותר, מבחינת מה מגיע כמו כרטיס רשת אלחוטי, דיסק קשיח וכו) ל PS3. אפא אתה רואה פי 2? אני רואה מחיר זהה.[/b]
...
אל תשכח שהמחירים והבאנדלים משתנים כל הזמן, אבל בוא ונראה איך עובדת המתמטיקה שלי ושלך, טוב?
קודם כל הדגם שהבאת ב-400$ הוא הדגם היקר יותר של הX360, שקרוב יותר לדגם ה-160GB של הPS3. המשותף לשניהם הוא שמדובר במוצר מיותר ועדיף ללכת על דגם ה80GB לPS3 ב-400$ או ה60GB לX360 ב-300$.
עכשיו, אתה יכול להתחיל לדבר על רכישת אקססוריז כמו כרטיס רשת אלחוטי לX360 (שלא כולם צריכים), ואז אני אזכיר שצריך לרכוש גם headset לPS3, דבר שמגיע עם כל קונסולת X360. אז בוא נעזוב את זה.

כשאתה קונה X360 Premium ב-300$ אתה מקבל היום קונסולה, שני משחקים ושלט אלחוטי, וכל זה ב-300$.
במקום זה אתה יכול לקנות קונסולת PS3 80GB ב-400$. שם תקבל גם קונסולה ושלט אבל ללא משחקים.

עכשיו, נניח שנדפקת סטטיסטית והX360 שלך התקלקלה? אתה לא צריך עכשיו לקנות עוד Premium ב-300$! מספיק לך לקנות את גרסת הארקייד נטולת הכונן הקשיח ב-200$, ולהעביר אליה את ההרדיסק הקיים שלך. עם גרסת הארקייד תקבל שלט נוסף ועוד שני משחקים (שונים מאלו שמקבלים בגרסת הפרימיום).

אז מה יצא לנו בעצם בשורה התחתונה במקרה הקיצוני שבו הקונסולה שלך נהרסה?
PS3 עם כונן 80GB ושלט = 400$
שתי קונסולות X360 עם כונן 60GB ו-4 משחקים ושני שלטים = 500$
סידרתי לך את הבסיס המתמטי של כפול 2? זה אמנם לא חישוב מדוייק, אבל לשלט נוסף ו-4 משחקים יש גם ערך כספי.

וזו בדיוק הסיבה שבארץ לרכוש XBOX360 מתוך ידיעה ברורה שיש לך סיכוי גדול לתקלה ואין אחריות רישמית - בעיניי זו איוולת. מיקרוסופט עשתה את המינימום ההכרחי כדי להימנע מתביעות אינסופיות - שלא היה לך שמץ של ספק מה המניע מאחורי "טוב הלב" שלה, חבל שאתה לא מבין את זה.
קודם כל, זה לא עזר לה להמנע מתביעות אינסופיות. מי יודע, אולי תביעה יצוגית תתקבל ואז אני אקבל עוד בונוס מהצד בתור לקוח שנדפק? :P
וכמו שאמרתי קודם, אני מבין את זה אבל אני אשמח אם תראה לי כמה חברות עם מניעים נסתרים מאחורי טוב הלב הזה עשו צעד שדומה למה שמיקרוסופט עשו עם התקלה שלהם?
samcom כתב:זאת הסיבה היחידה, כי לקנות קונסולה ואחרי זה כדי להנות מהמשחקים שהיא מריצה צריך להוציא במקרה הטוב 200 ש"ח למשחק, אז לרבים כנראה זה לא כלכך מתאים.

אין סיבה אחרת, לכן רבים החליטו שעדיף להסתכן ברכישה חוזרת של קונסולה לא מהאמינות מאשר לרכוש קונסולה היקרה במעט יותר שלא ניתנת לפריצה ומצריכה להוציא סכום נכבד לכל משחק.

לרוב המשתמשים זה לא מתאים, ואני אומר זאת על סמך דברים שנאמרו לי מכמה וכמה בעלי חנויות שמוכרים את הקונסולות.
...
בהסתכלות גלובלית זה די חרטא. פיראטיות קונסולות זה משהו שאולי מרחף בארץ הקטנה שלנו, אבל ברוב העולם אנשים *קונים* משחקים. אם פיראטיות היתה כל כך נפוצה בעולם, סביר להניח שהPS3 היתה מוכרת יותר משחקים שיוצאים במקביל לשתי הקונסולות מאשר הX360 ובהפרש ניכר. בפועל, המצב הפוך לחלוטין.

ובאופן מפתיע, גם בישראל רוב האנשים שאני מכיר שקנו X360 (מעל 100 שברשימת החברים) לא משתמשים במשחקים פיראטיים ואפילו כאלו שצרבו בעבר "חזרו למוטב" על הX360. כנראה שהחשש מהבאן ממערכת הLive במידה ופורצים את הקונסולה (אחת מהנקודות הכי מוצלחות של הX360. שירות האונליין אולי בתשלום אבל אין לו תחרות) והחשש מאובדן אחריות במקרה של תקלה עושה את שלו, וגורם להרבה אנשים להצמד לרכישת משחקים מקוריים.

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #22 

אני מרגיש צורך להתערב בדיון הזה.

מי שמפרש את החלטתה של מיקרוסופט להוסיף לכלל המכשירים אחריות ל-3 שנים כבונוס "מתום לב"" והערכת הלקוח" פשוט תמים בצורה היסטרית. כל הדגמים למעט JASPER האחרון היו רוויי תקלות ובעיות ללא יוצא מן הכלל. וכן, הכוונה היא גם ל-FALCON שהוזכר כאן מקודם. אחוז הקלקולים ב-360 הוא מתחת לכל ביקורת. בעולם האלקטרוניקה מקובל להוציא פס ייצור מכלל שימוש ולחזור לשולחן השרטוטים אם משהו לא הולך כשורה בגבול ה-5% שלא נדבר על 33%. מספיק לעשות חיפוש בגוגל קצר על מנת לגלות את האמת האגומה מאחורי פס הייצור של מיקרוסופט. ישנו גם ראיון עם אחד המהנדסים מאחורי ה-360 שפוטר מעבודתו ונתבע על ידי מיקרוסופט לאחר שחשף את פרצופה האמיתי. כל נסיון להכחיש את העובדות המוכחות האלו הוא טמינת הראש בחול ותו לא.

חומר מעניין לקריאה:
http://www.gamecyte.com/rrod-exposed-th ... ent-page-1

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #23 

ה-JASPER בקושי יצא, אולי גם הוא יתברר ככשלון.

moishe_v
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

דודיפלצת כתב:ה-JASPER בקושי יצא, אולי גם הוא יתברר ככשלון.
...
הג'ספר עובד כמו גדול
(ממש ברגע זה בבייתי)

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #25 

וזה אומר שאין בו תקלות?

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #26 

אנשים ! תתנהגו יפה... :)
ציינתי לפני כן - לסוני 2 היו יום תקלות, זה לא מנע ממנו למכור בטירוף, אולי אם נסתכל על זה בשכלול של משחקים שהם בלעדיים וזה שהקונסולה פריצה אז נוכל להגיע לאיזושהי מסקנה. הכיוון טוב ?
Vocare Ad Regnum

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

9xcalibur9 כתב: מי שמפרש את החלטתה של מיקרוסופט להוסיף לכלל המכשירים אחריות ל-3 שנים כבונוס "מתום לב"" והערכת הלקוח" פשוט תמים בצורה היסטרית. כל הדגמים למעט JASPER האחרון היו רוויי תקלות ובעיות ללא יוצא מן הכלל. וכן, הכוונה היא גם ל-FALCON שהוזכר כאן מקודם. אחוז הקלקולים ב-360 הוא מתחת לכל ביקורת
...
אני לא חושב שאף אחד מפרש את ההחלטה של מיקרוסופט כתום לב, אלא כצעד הכרחי על מנת לקחת אחריות על טעות חמורה שהיא עשתה. וכמו שאמרתי קודם, זה הרבה יותר ממה שראיתי בעבר חברות אחרות עושות עם המוצרים הדפוקים שלהן (נינטנדו למשל).
אגב, יש לך מידע מוצק וקונקרטי לגבי אחוז הקלקולים בדגמי הFalcon? אני לא מכיר דברים כאלו.
9xcalibur9 כתב: ישנו גם ראיון עם אחד המהנדסים מאחורי ה-360 שפוטר מעבודתו ונתבע על ידי מיקרוסופט לאחר שחשף את פרצופה האמיתי.
...
זה קצת סוטה מהנושא, אבל במסגרת "חשיפת פרצופה האמיתי" של אותו מהנדס הוא הפר הסכם NDA - הדבר הכי בסיסי שצריך לכבד בעולם העסקים. אם מיקרוסופט לא היתה תובעת אותו (על לפטר אותו בכלל אין מה לדבר. הוא הפר חוזה) אז יש סיכוי שזה היה הופך לתקדים שלא מאפשר לה לאכוף הסכמי NDA דומים בעתיד.

ואגב, עצם העובדה שהמהנדס גם החליט לעשות את זה באופן לא אנונימי, גם לא תרם כי כל המידע כבר נחשף ע"י דין טקאשי בלאו הכי הרבה לפני שהוא התראיין, וגם החליט לפנות לתקשורת רק אחרי שהבעיה היתה ידועה לכולם ומיקרוסופט כבר הודתה בה, קצת גורם לבנדאם הזה להיראות יותר כרודף פרסום מאשר כנשמה טובה באמת.
אני למשל הייתי הרבה יותר מרוצה אם הוא היה חושף את הבעיה לפני שכל האנשים נתקעו עם קונסולות דפוקות מפס היצור הראשון. ואתה?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73409
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #28 

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

...
אפשר להגיד עליך כמנצח אחרי הווידאו הזה בTKO ? :lol:

moishe_v
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 0

שליחה #30 

דודיפלצת כתב:וזה אומר שאין בו תקלות?
...
בוצע פיתרון למחלה העיקרית שגרמה לטבעת המוות ע"י כך
שהציפ של כרטיס המסך הוחלף לדגם חדש(תכנון חדש לגמריי) שצורך הרבה פחות וכתוצאה מכך מתחמם הרבה פחות.

"על הדרך" בוצעו גם:
-הוחלף ציפסט של לוח האם
-כרגע יש 4 ציפים של זכרונות במקום 8

על פניו מדובר במכשיר חדש לגמריי כמעט
מי שרוצה הגנה נוספת שאמורה לתת לו הגנת "אקסטרא" של 100%-שיוסיף 2 מאווררים מיוחדים על ה-CPU וכרטיס המסך(בשביל זה נדרש שינוי טכני של צלעות הקירור הקיימות)

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

...
רגע, זה אמור להיות תגובה למשהו? או שזו בדיחה?
We're sorry. This video is no longer available

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

יש שם ווידאו של מישהו שמפרק את הקונסולה שלו... זה מצחיק מאוד. כי כתגובה לאמינות המכשיר זה אומר הרבה, אבל ברמת הבדיחות. אנחנו סתם בעקיצות כאן..
Vocare Ad Regnum

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #33 

moishe_v כתב:
דודיפלצת כתב:וזה אומר שאין בו תקלות?
...

מי שרוצה הגנה נוספת שאמורה לתת לו הגנת "אקסטרא" של 100%-שיוסיף 2 מאווררים מיוחדים על ה-CPU וכרטיס המסך(בשביל זה נדרש שינוי טכני של צלעות הקירור הקיימות)
...
בשביל זה קונים קונסולה בשביל לא להתעסק עם חומרה ושדרוגים,

קיצר אני די מופתע/מאוכזב מהת'רד הזה, מלחמת הקונסולות הגיעה גם לכאן?
זה אמור להשאר באתרים של הילדים.

תהנו עם מה שיש לכם

peace and love

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #34 

gulmer כתב:
...
רגע, זה אמור להיות תגובה למשהו? או שזו בדיחה?
We're sorry. This video is no longer available
...

אני כרגע צופה בוידאו והוא עובד.
משום מה ה-EMBED בפורום קצת מזייף.
תלחץ על הוידאו פעמיים ואז יפתח לך הלינק המקורי ב-YOUTUBE.
הוא בהחלט עובד.

indego
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 1 פעם

אני דווקא מבסוט שרכשתי Xbox360...

שליחה #35 

אני נהנה מארסנל משחקים גדול בהרבה משל הPS3, אני נהנה ממשחק LIVE איכותי בהרבה משל PS3, ואני הכי נהנה, מלהוריד משחקים מהאינטרנט בשעתים וחצי, במקום להמתין שבועות עד שמשחק יגיע לארץ (כמו לקוחות הPS3).

אז אין לי מושג למה אתם ממורמרים, הXbox360 היא קונסולה מעולה, לדעתי היא גם יותר טובה מהPS3.

ואגב בנוגע לתקלות שציינתם:

כל זה היה תקף לגרסאת ה90NM, ואני מסכים שזו הייתה גרסא מסריחה.

אבל ברגע שהוציאו את סדרת ה65NM, נדיר מאוד למצוא קונסולות שקיבלו טבעת מוות/שרטו משחקים.

אני חורש על ה65NM בFull HD על 1080P, כבר קרוב לחצי שנה, ועד היום לא נשרט לי אפילו דיסק אחד, והקונסולה אפילו לא הראתה סימנים של טבעת המוות.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

Re: אני דווקא מבסוט שרכשתי Xbox360...

שליחה #36 

indego כתב:אני נהנה מארסנל משחקים גדול בהרבה משל הPS3, אני נהנה ממשחק LIVE איכותי בהרבה משל PS3, ואני הכי נהנה, מלהוריד משחקים מהאינטרנט בשעתים וחצי, במקום להמתין שבועות עד שמשחק יגיע לארץ (כמו לקוחות הPS3).
...
ארסנל משחקים גדול בהרבה? רוב המשחקים שיצאו בשנים האחרונות יצאו לשתי הקונסולות. מעבר למשחקי השנה הראשונה, שברובם היו מחורבנים, אין לאקסבוקס כזה יתרון בכמות המשחקים על ה PS3, ודווקא מבחינת כמות בלעדיים, עושה רושם של PS3 יש יתרון.
משחק לייב איכותי יותר? זה בערך כמו הטענות בנוגע לטבעת המוות - זה עוד קורה מדי פעם, אבל בעיקרון, ה PSN כבר לא נופלת מה XBL ברמתה. חוץ מזה, עד כמה שידוע לי, אין ב XBL שום משחק עם יותר מ16 שחקנים אונליין. ב PSN כבר יש כמה עם 32, יש אחד עם 60 (R2) וצפוי לצאת במהלך השנה אחד עם 256 (MAG).
ובקשר לנקודה האחרונה, אני לא חושב שהיא רלוונטית. גם אם יכולתי לפרוץ את ה PS3 לא הייתי עושה את זה, ולו מהחשש שאחטוף באן. ולפני שתצחק ותגיד שהבאנים הם נחלת העבר, תבדוק ותראה שלפני לא כל כך הרבה זמן (בערך בזמן השקת ה NXE) היה גל של באנים. אנשים עם קונסולת Next Gen פרוצה חיים על זמן שאול.

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: אני דווקא מבסוט שרכשתי Xbox360...

שליחה #37 

Malcontent כתב: ודווקא מבחינת כמות בלעדיים, עושה רושם של PS3 יש יתרון.
...
מממ.... רושם מוטעה כנראה. גם ב-2007 וגם ב-2008 הX360 קיבלה יותר משחקים בלעדיים. נכון להיום קטלוג המשחקים שלה בערך כפול בגודלו מזה של הPS3:
http://www.metacritic.com/games/xbox360/scores/
http://www.metacritic.com/games/ps3/scores/
לא יודע אם המילה שבה הוא השתמש "גדול בהרבה" מוצדקת במקרה הזה, אבל זה עדיין גדול אבסולוטית.

לגבי לייב-PSN. הPSN באמת צמצמה פער עצום וההבדל הוא לא מה שהוא היה פעם. אבל עדיין יש הבדל, וככל הנראה כל עוד סוני לא תטרח להוציא headset אינטגרלי לכל קונסולה כמו שמיקרוסופט עושה אז הבדל אחד מאד מהותי ימשיך להתקיים - במיוחד במשחקים קבוצתיים ומשחקי co-op שבהם התקשורת בין האנשים מאד חשובה.
מה זה שווה שאפשר לשחק עם עוד 15 איש בקבוצה במשחק CTF, אבל אפילו לתאם מי מגן על הבסיס ומי יוצא להתקיף אי אפשר? בלי תקשורת (ובעצם גם עם תקשורת) משחקים בקבוצה גדולה הרבה פעמים הופכים לבלגן די רציני.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #38 

gulmer - אתה יורד חזק על הסוני, הנקודה החיובית לגביהם תהיה שהם לומדים מהר מאוד, ומיישמים מטעויות. מייקרוסופט למעשה כבר הוציאה קונסולה חדשה תוך כדי... אין להם כוח עיבוד מספיק חזק כדי להתמודד עם דברים חדשים שיצאו, סוני תתמודד בקלות עם הדברים האלו. מה שמייקרוסופט עשתה הוא די לדפוק את חלק מהקונים של המערכת שלה - מי שקנה יחסית מוקדם אכל קש עם טבעות המוות, אחר כך היו אלו בלי 1080P, מי שכן רצה - שיקנה קונסולה חדשה... מה הטעם ? אני רוצה לקנות קופסה היום שתעבוד עוד שלוש וארבע שנים.
זה שיש להם יותר משחקים לא אומר כלום, צריך משחקים איכותיים, לא משחקי ***, עיין ערך נינטנדו, אני ממש אוהב אותם אבל כמות משחקי השטות שיצאה להם מפחידה !
אתה נתפס לאופן צורת התקשורת בזמן משחקי און ליין ? סימן ששאר הדברים עובדים יופי !
ההתנצחות בין הקונסולות תימשך עוד הרבה זמן, אין הכרעה, אני בשלי ואתה בשלך. במפגשי חברים אני מביא את הסוני 3 ומשחקים כדורגל, עם האקס בוקס של חבר שלי משחקים כדורסל, השחקנים לא הביעו דיעה לכאן או לכאן. ככה זה. כל אחד והטעם שלו.
Vocare Ad Regnum

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73409
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #39 

gulmer - לסוני יש HEADSET שמקבל ציונים מאוד חיוביים בביקורות:

http://www.amazon.com/PlayStation-3-Blu ... B001BR95PW

ולגבי מי יש יותר בלעדיים - לשניהן יש מספר די דומה רק שבסוני רב השמות מוכרים ואיכותיים (חלק גדול מהם פשוט MUST לכל גיימר שמכבד את עצמו) בעוד שב XBOX חלק גדול מהם מקבל ציונים בינונים עד נמוכים. הנה רשימה מדוייקת:

PS3:

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:P ... only_games

XBOX:

http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_exclusives

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #40 

לגבי האוזנייה, כמעט כל אוזניית BT רגילה תעבוד עם הקונסולה.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”