דרייברים לרמקול DIY
-
maor_av
-
- חבר פעיל

- תגובות: 84
אם כך אפשר להניח שהם לא פחות טובים מה REVELATOR של SCANSPEK ?
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
-
maor_av
-
- חבר פעיל

יאיר, יצא לך לשמוע \להתרשם מהמיד\באס הזה:
ACCUTON C²95-T6 ?
ACCUTON C²95-T6 ?
- HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
למה, לדרייברים קרמיים יש יותר "קסם" "נוכחות" "רגש" או משהו אחר בסגנון?yairf כתב:yairf כתב:יש כמה אנשים ב-Avalon שייתווכחו איתך על זה. מלבד זאת - תרשה לי לנחש שעוד לא יצא לך לשמוע דרייברים קרמיים, נכון?HazooM כתב:
למה לשבור את הראש עם אקוטון כשהדרייברים של סקאנספיק יותר טובים,.........
- yairf
-
- עוסק בתחום

תשמע, אני לא יכול להגיד לך שום דבר ספציפי לגבי דרייבר כזה או אחר של אקיוטון, אבל אחרי ששמעתי את ה- Avalon Eidolon שכולל יחידות קרמיות כאלו, הבנתי שזה מאד קרוב לסוף הדרך...
- HazooM
-
- כתב

יאיר, אתה מדבר על רמקול שלם, וכידוע לך זה הרבה דברים בנוסף לדרייברים. מקוםyairf כתב:תשמע, אני לא יכול להגיד לך שום דבר ספציפי לגבי דרייבר כזה או אחר של אקיוטון, אבל אחרי ששמעתי את ה- Avalon Eidolon שכולל יחידות קרמיות כאלו, הבנתי שזה מאד קרוב לסוף הדרך......
להשוואה זה לא.
- Aurum
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 66
- שם מלא: עוז
מאור שלום,
הדרייברים של Accuton מצויינים, וכך גם היחידות של סקאן ספיק.
מנסיוני, אם אין לך קיט מוכן ל Accuton ציוד ונסיון, לא הייתי ממליץ לך להכנס לתיכנון שהוא לא משהו מוכן מהרשת. גם קרוס אקטיבי לא יפתור לך את הבעיות במלואם.
הדרייברים של מורל סופרים מצויינים, לא יצא לי לעבוד עם המיד וופרים מסידרת סופרים אך יצא לי לשמוע אותם ואכן מדובר על יחידה עם פוטינצייל גבוה. מה ייצא לך מהם בסוף זה כבר תלוי בך.
הטוויטר supreme של מורל נוח מאוד לעבודה ומומלץ בחום.
והייתי משלב לטוויטר את היחידה SCM634.
הסתכלות על גרף היענות לדרייברים (במיוחד מיד-וופרים) לא ישקפו לך שומדבר והכל ישתנה מהרגע ותתקין אותם בתיבה משלך.
לכן, אם אתה לא רוצה לטעות ורוצה עבודה "קלה", לך על KIT או "קולון" מוכן ברשת, וכך צמצם את אחוזי השגיאה שלך למינימום.
בהצלחה.
מנסיוני, אם אין לך קיט מוכן ל Accuton ציוד ונסיון, לא הייתי ממליץ לך להכנס לתיכנון שהוא לא משהו מוכן מהרשת. גם קרוס אקטיבי לא יפתור לך את הבעיות במלואם.
הדרייברים של מורל סופרים מצויינים, לא יצא לי לעבוד עם המיד וופרים מסידרת סופרים אך יצא לי לשמוע אותם ואכן מדובר על יחידה עם פוטינצייל גבוה. מה ייצא לך מהם בסוף זה כבר תלוי בך.
הסתכלות על גרף היענות לדרייברים (במיוחד מיד-וופרים) לא ישקפו לך שומדבר והכל ישתנה מהרגע ותתקין אותם בתיבה משלך.
לכן, אם אתה לא רוצה לטעות ורוצה עבודה "קלה", לך על KIT או "קולון" מוכן ברשת, וכך צמצם את אחוזי השגיאה שלך למינימום.
בהצלחה.
-
maor_av
-
- חבר פעיל

הי,Aurum כתב:מאור שלום,
בהצלחה....
קודם כל תודה על התייחסותך
בהרבה דברים שרשמת אתה צודק,
הבעיה בקיט או בקלון זה שהתכנון לא בהכרח יקלע לטעמי,
כך לדוגמה את הקלון של ה 2.5 , ישנם אנשים ששמען את המקורי ואת הקלון ואמרו שזה לא אותו הדבר......
יכול להיות שבקיט מוכן הדגש יהיה על "גבוהים מודגשים" או לחילופין "בס מודגש"
כי זה טעמו של המתכנן,
עם קרוס אקטיוי אני משער שאני יוכל להגיע קרוב מאוד לצליל שאני רוצה
- yairf
-
- עוסק בתחום

-
maor_av
-
- חבר פעיל

יאיר,
האם בפרוייקט המסתננים
http://www.hometheater.co.il/vt54937
השתמשת באותם הדרייברים שמשתמשים בקיט שבאתר של zaphaudio ?
http://www.zaphaudio.com/ZRT.html
האם בפרוייקט המסתננים
http://www.zaphaudio.com/ZRT.html
- yairf
-
- עוסק בתחום

-
maor_av
-
- חבר פעיל

אכן עם החלק האחרון של המשפט הצלחת להעלות חיוך על פנייyairf כתב:אכן כן, עם קרוס אקטיוי. מצריך הגברה בריאה, לא רסיבר של דנון...
האם אתה יכול בערך להגדיר לאיזה רמקול הסאונד שלו דומה ?
- yairf
-
- עוסק בתחום

- robo7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 790
הטוויטר "קצת" שונה,maor_av כתב:יאיר,
האם בפרוייקט המסתננים
http://www.zaphaudio.com/ZRT.html...
לדעתי.
- yairf
-
- עוסק בתחום

- nimmer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
סתם שאלה מתעלקת.
בניגוד מוחלט לתשובה שקיבלתי כאן בפורום, מבדיקה שערכתי באתרי DIY רבים, ישנם הרבה חבר,ה שבונים רמקולים ביתיים מציוד HIGH END שנועד במקור לרכב.
למי שלא בקיא בתחום ההיי-אנד של הסטריאו לרכב, הרי שממזמן רמקולים מגיעים עם גרף היענות והמלצות לנפחים, טווחים ומגבלות.
הסיבה שאני מוסיף לת'רד הזה הוא סט היי-אנד שלושה חלקים שנועד, כאמור, לרכב וזכה בכל תואר אפשרי בשנתיים האחרונות כשהוא מותיר אחריו מערכות SQ עם המיטב של SCANSPEAK, MOREL SUPREME, DYNAUDIO, FOCAL BRILIUM ועוד..
החברה היא HYBRID AUDIO TECHNOLOGY - והסט מורכב מסדרת ה LEGATIA PRO שלהם. 6" וופר, 4" מיד, 1" טוויטר. דבר נוסף - ניתן להשיג את האלמנטים הללו בארץ במחיר של 4900 ש"ח (יותר זול מחו"ל)
דעתכם ?
בניגוד מוחלט לתשובה שקיבלתי כאן בפורום, מבדיקה שערכתי באתרי DIY רבים, ישנם הרבה חבר,ה שבונים רמקולים ביתיים מציוד HIGH END שנועד במקור לרכב.
למי שלא בקיא בתחום ההיי-אנד של הסטריאו לרכב, הרי שממזמן רמקולים מגיעים עם גרף היענות והמלצות לנפחים, טווחים ומגבלות.
הסיבה שאני מוסיף לת'רד הזה הוא סט היי-אנד שלושה חלקים שנועד, כאמור, לרכב וזכה בכל תואר אפשרי בשנתיים האחרונות כשהוא מותיר אחריו מערכות SQ עם המיטב של SCANSPEAK, MOREL SUPREME, DYNAUDIO, FOCAL BRILIUM ועוד..
החברה היא HYBRID AUDIO TECHNOLOGY - והסט מורכב מסדרת ה LEGATIA PRO שלהם. 6" וופר, 4" מיד, 1" טוויטר. דבר נוסף - ניתן להשיג את האלמנטים הללו בארץ במחיר של 4900 ש"ח (יותר זול מחו"ל)
דעתכם ?
- yairf
-
- עוסק בתחום

- nimmer
-
- חבר פעיל מאוד

הגם שהסט הנ"ל עומד +- בתקציב של הבחור..
אני שואל באשר לדעתכם לעניין השימוש באלמנטים שנועדו במקור לרכב בכלל וכן לדעתכם באשר לרכיבים המדוברים בפרט (וגם אם יש לכם המלצות אחרות בתקציב דומה)
תודה,
חגי
אני שואל באשר לדעתכם לעניין השימוש באלמנטים שנועדו במקור לרכב בכלל וכן לדעתכם באשר לרכיבים המדוברים בפרט (וגם אם יש לכם המלצות אחרות בתקציב דומה)
תודה,
חגי
- HazooM
-
- כתב

רמקולים לרכב (כמעט תמיד) מיועדים לסביבת עבודה שונה - על המדף האחורי, בתוך הדלתות וכו,nimmer כתב:הגם שהסט הנ"ל עומד +- בתקציב של הבחור..
תודה,
חגי...
כאשר דרייברים ביתיים מיועדים לשימוש בתוך תיבה. נוסף על כך הקרוס צריך להיות מותאם לתיבה
הספציפית שאתה הולך להשתמש בה, כאשר הקרוס שמגיע עם סטים לרכב אינו מיועד לכך.
- nimmer
-
- חבר פעיל מאוד

מתשובתך אני מבין שאתה בכלל לא בעניינים בכל הנוגע לסטריאו לרכב.
בהרבה מאוד מערכות בעולם וגם כאן בארץ מורכבים קרוסים אקטיביים יעודיים או שלחילופין נעשה שימוש ב CAR PC כמו אצלי ברכב.
הסט שהבאתי כלל איננו נמכר עם קרוסאובר כזה או אחר, אלא, רק עם המלצות לטווחים.
לידיעתך, אם תיכנס לפורום אודיו לרכב באתר הישראלי CARSFORUM תגלה שאנשים בונים תיבות ייעודיות בתוך הדלתות בנפחים המומלצים ואף משתמשים באלמנטים שנבנו במקור לבית והמותאמים לרכב כמו SCANSPEAK REVELATOR וכיו"ב..
כמו שאמרתי קודם, אותו הסט ש HYBRID AUDIO ניצח סטים של SCAN SPEAK מספר פעמים בתחרויות. וכן הוא ניצח בתחרות את מערכת ה SQ שהחזיקה בתואר משנת 94 שבה הופעל סט קדמי שמורכב מהאלמנטים של B&W 801.
מישהו פה רוצה להרים את הכפפה ורק לבדוק נתונים ? אני בהחלט לא מבין בזה כלום..
בהרבה מאוד מערכות בעולם וגם כאן בארץ מורכבים קרוסים אקטיביים יעודיים או שלחילופין נעשה שימוש ב CAR PC כמו אצלי ברכב.
הסט שהבאתי כלל איננו נמכר עם קרוסאובר כזה או אחר, אלא, רק עם המלצות לטווחים.
לידיעתך, אם תיכנס לפורום אודיו לרכב באתר הישראלי CARSFORUM תגלה שאנשים בונים תיבות ייעודיות בתוך הדלתות בנפחים המומלצים ואף משתמשים באלמנטים שנבנו במקור לבית והמותאמים לרכב כמו SCANSPEAK REVELATOR וכיו"ב..
כמו שאמרתי קודם, אותו הסט ש HYBRID AUDIO ניצח סטים של SCAN SPEAK מספר פעמים בתחרויות. וכן הוא ניצח בתחרות את מערכת ה SQ שהחזיקה בתואר משנת 94 שבה הופעל סט קדמי שמורכב מהאלמנטים של B&W 801.
מישהו פה רוצה להרים את הכפפה ורק לבדוק נתונים ? אני בהחלט לא מבין בזה כלום..