יואלפלרמן כתב:רונן כתב: "לגבי השפעת הכבלים על התוצאה הסופית : קשה לי להשתכנע ללא הוכחה חותכת .וכאשר אני מאזין בעצמי ובוחן.
השימוש במושג "שכנוע" שגוי בהקשר כאן. מדוע? כי מלכתחילה לא הייתה טענה מסוימת שנסיתי לשכנע לגבי נכונותה או תקפותה.
מה שעשיתי הוא פשוט: הקשבתי, רשמתי תוך כדי, השוויתי, המשכתי לרשום, המשכתי להקשיב. את התוצר של התנסות השמיעה העליתי כאן.
הוכחה חותכת למה? שזה מה ששמעתי, וזאת ההתרשמות שלי? ואם תדע שלכבל אחד יש התנגדות X ולשני Y - זה מה שישכנע אותך כי קולות הנשים היו חריפים, כי הלשונית בקלרינט נשמעה יותר?
אם אתה טוען שכל דיווח כזה אינו מספק אותך - כי אתה לא סומך על הכותב, כי אתה לא מכיר את העדפותיו, כי המערכת שלו לא ראויה, כי המבחן היחיד הרלווטי הוא מה שאתה שומע - זה טיעון סביר. מנגד, טענה כזאת שומטת את הקרקע מכל דיווח כזה, בכל מקום שהוא.
לגב הנושא: העניין הזה של כבלים והשפעתם סגור מזמן בעולם האודיו, בוודאי במערכות באיכות ראויה.
ועניין אחרון
"מה שמוכיח כי הכל פסיכולוגי בראש שלנו ומושפע מפרסומות וגימיקים של יצרנים".
א. העובדה שמאזינים אצלך לא הבחינו, אינה אומרת דבר כי 1. אולי הם לא מנוסים; 2. הטיונר שלך סביר; 3. ה-CD שלך לא משהו; 4. היתרונות של שידור (נוכחות) בולטים; 5. למה שעשית אין ולא כלום עם בדיקה מוסדרת; 6. המערכת שלך אינה מסוגלת להבדיל בין איכות בסיסית של מקור (יש עוד אפשרויות, אבל העיקר הוא שאתה לא מנסה לדעת, אלא לעבוד על אנשים; זה תמיד קורה).
בכל אופן, הרעיון שמישהו ישמע רדיו ויאמר זה לא CD הוא מופרך מהיסוד; או בקיצור: השגיאה היא שלך.
דרך אגב, במערכת ממש טובה, אם תחבר לה טיונר ממש לא מוצלח, אנשים מנוסים ישימו לב מיד שזה ממש רע.. האם הם ידעו כי זה טיונר? מאיפה לאיפה? הם בהחלט יכולים לחשוב שמשהו אחר לא עובד בסדר.
מעבר לכשל הבסיסי במשוואה של "מה שאתה עושה מול מה שמוכיח" ביחס למקרה הפרטי הזה, משמעות הטענה שלך היא פשוטה: אין הבדל אמיתי (זה רק פסיכולוגי, כי ככה סדרו אותנו) בין דבר לדבר, כלומר הכל שווה.
אם כך, למה לטרוח?
ואם תאמר, לא, בין רמקולים יש; אומר לך: גם עם כבלים.
למה? כי הם רכיב במערכת כמו כל רכיב אחר. וכל רכיב במערכת משפיע על הצליל ואיכותו.
...
מר יואל פרלמן היקר :
קראתי בעיון את תגובתך המצוטטת לעיל ,
קראתי שוב את התגובה , ולא יכולתי שלא להבחין בביקורת שלילית ועוינת כלפי וכלפי מה שכתבתי !
חבל ,
חבל מפני שאינך יודע מה יש לי בבית , ואתה עוד רושם ואני מצטט :
"המערכת שלך אינה מסוגלת להבדיל בין איכות בסיסית של מקור "
בתגובותי בפורום אני לא משמיץ או פוסל או עוין אף חבר , כל אחד עם דעתו ,
אך בוודאי אינני "משמיץ בין השורות " דעות של אחרים .
אינני מצפה לתגובה ,
אינני ממשיך להגיב בשירשור זה.
נ.ב.
מעניין שאת המשפט הבא בתגובתי המקורית לא טרחת לצטט !!!
"סקירה יפה ומפורטת , הנאה לקריאה , "
מעניין מדוע ?