דפדפן כרום החדש

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73385
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #21 

אחרי שמתרגלים לקוסטימיזציה המופלאה שמאפשרים התוספים של ה FF אי אפשר לחזור לאחור. בלי פתיחת הדפדפן הנ"ל לתוספים אני לא רואה לו עתיד מזהיר, בטח לא אצלי.

RUJI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #22 

לאחר נסיון בכמה דפדפנים כולל כרום.
אני עדיין לא רואה סיבה לעבור אליו.

בינתיים FF נותן את כל מה שצריך וגם לא זולל זכרון כמו שמישהו ציין כאן.
לגבי כרום עם ההסכם משתמש שגוגל יכולה להשתמש במידע שעובר דרכו מהמשתמשים זאת עוד סיבה למה לא לעבור אליו.
וזאת הסיבה שאני אישית בלי אמונה ב-GMAIL כי אני לא יודע מי מגוגל עוקבת אחריי הודעותיי.

מעדיף להשתמש בשרת exchange הפרטי שלי.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #23 

FF בהחלט זולל זכרון, תנסה להשאיר אותו כמה ימים פתוח ולגלוש הרבה אז תשים לזה לב.
הדליפה לא מתרחשת דווקא בגללו, אלא יותר בגלל המערכת הפעלה (כלומר לרב לא מדובר בדליפות זכרון של FF עצמה)

ל FF עדיין יש מנוע ג'אווהסקריפט הרבה יותר איטי (מה שיתוקן בFF 3.1 )
גם ל FF יש עוד חסרון שהתוספים שלו לא רצים ב Sandbox מה שהחלט גורר את FF למטה בהמון מקרים (לא תמיד אני מתקין רק תוספים "בשלים")
אגב, חשוב גם לא לשכוח שאחד התוספים הכי פופלרים וחשובים של FF זה דווקא הtoolbar של גוגל עצמה.

בנתיים אני משתמש ב FF רב הזמן ושאר הזמן ב כרום 2 ואני בהחלט רואה את עצמי עובר לכרום בסופו של דבר כשהוא יענה על כל הצרכים שלי (באופן אירוני הפיצר שהכי חסר לי זה google bookmarks)

אגב, Huber, תוספים בהחלט נמצאים באופק של כרום

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #24 

כשהאופק הזה יגיע, ננסה אותו שוב ונחליט. כרגע אני לא מסוגל בלי כמה מהתוספים שיש ב FF והופכים לי את הגלישה לחוויה שונה.

leo212
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 477
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #25 

Shed כתב:אני לא אגע בכרום גם עם מקל, או ציין לייזר. לא בגלל הביצועים או היכולות הטכניות שלו, אלא בגלל הסכם המשתמש שלו, שמציין באופן מפורש שגוגל יכולה לעשות מה שהיא רוצה עם כל הודעה, פוסט, תגובה, מייל או כל דבר אחר שאני שולח דרכו.

יש גבול לכמה שאני מוכן לרמוס את הפרטיות שלי לטובת הקורפורט הכי דורסני
בעולם.
...
זה כבר לא ממש מדויק. גוגל הפיצה בטעות את הchrome עם החוזה הסטנדרטי שלה לשירותי רשת, היא תיקנה זאת מיד ברגע שנתגלתה הטעות.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #26 

chrome ללא google toolbar הופך אותו לסתם דפדפן ל- leisure ולא מתאים ל- business.

בתור אחד שמבצע עשרות חיפושים ביום, לעבוד איתו ללא התוספות זה כמו לנהוג בידני בפקק תנועה מתמיד.

leo212
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 477
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #27 

yaronkle כתב:chrome ללא google toolbar הופך אותו לסתם דפדפן ל- leisure ולא מתאים ל- business.

בתור אחד שמבצע עשרות חיפושים ביום, לעבוד איתו ללא התוספות זה כמו לנהוג בידני בפקק תנועה מתמיד.
...
זה כל היופי בchrome - אין צורך בGoogle Toolbar, החיפוש מתבצע ישירות מתוך שורת ה Url והוא יודע לבד אם התכוונת להקליד כתובת url, לחפש בהיסטוריה או לחפש בגוגל.
ויש המון יתרונות נוספים, כמו העובדה שכל טאב נפתח בThread נפרד - מה שאומר שדף שנתקע לא משפיע על שאר הטאבים הפתוחים, מהירות יותר גבוהה מכל דפדפן אחר בייחוד באתרים שיש בהם הרבה javascript, ניהול הורדות מאוד נוח ועוד... ממליץ קצת לקרוא באינטרנט על היכולות והתכונות של chrome.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #28 

leo212,
הבעיה היא שלאחר שהוא מוצא את העמוד הרצוי, אתה צריך לחפש את מילות בחיפוש בעמוד.
יוצא שאני מקליד פעמיים על כל חיפוש: פעם בשורת address ולאחר מכן עם ctrl-F.

כבר די נדיר שדף נתקע. ברגע שהעפתי את acrobat ועברתי ל- foxit reader החיים יותר טובים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #29 

אני חושב שניתן להגיד שכיום כרום עדיין לא מהווה תחרות רצינית לFF וIE, אך הוא מראה סימנים שהוא יהיה שחקן ראשי בעתיד. סה"כ הוא יצא לא לפני כל כך הרבה זמן. יחסית לדפדפן חדש דנדש, הוא די מדהים.

אני עדיין רוב הזמן בFF, אך כשהלה נתקע או מתחיל לגמגם במהירות ואין לי סבלנות לאתחל אותו כדי שישתחרר מעודף הזיכרון, אני מעלה כרום.

אגב, אותם תוספים נהדרים של FF הם גם קצת בעוכריו. יש לי הרבה ולא פעם גיליתי שמשהו נתקע באשמת אחד מהם. כשיש בעיה, כדאי דבר ראשון לעלות FF בSafe mode, ולראות אם זה פותר את הבעיה.
חוסר הרובסטיות (robustness) של FF תהווה בעיה רצינית, אם לא תיפתר, ככל שיותר אנשים ישתמשו באפליקציות ווב כבדות, שזה הכיוון שנראה שהעולם הולך אליו.
משה

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

leo212 כתב:
yaronkle כתב:chrome ללא google toolbar הופך אותו לסתם דפדפן ל- leisure ולא מתאים ל- business.

...
זה כל היופי בchrome - אין צורך בGoogle Toolbar, החיפוש מתבצע ישירות מתוך שורת ה Url והוא יודע לבד אם התכוונת להקליד כתובת url, לחפש בהיסטוריה או לחפש בגוגל.
ויש המון יתרונות נוספים, כמו העובדה שכל טאב נפתח בThread נפרד - מה שאומר שדף שנתקע לא משפיע על שאר הטאבים הפתוחים, מהירות יותר גבוהה מכל דפדפן אחר בייחוד באתרים שיש בהם הרבה javascript, ניהול הורדות מאוד נוח ועוד... ממליץ קצת לקרוא באינטרנט על היכולות והתכונות של chrome.
...
אתה ממעיט מהערך של גוגל טולבר, הוא משמש להרבה יותר מחיפושים בגוגל, אני משתמש בו ל:
-מילוי אוטומטי של טפסים
-גישה מהירה לגוגל bookmark
- חיפוש באתרים אחרים (ע"י הוספת כפתור אני מחפש מהטולבאר גם בוויקיפדיה וזאפ - וזה לא חיפוש דרך גוגל אלא החיפוש הטבעי של האתרים)
- כפתרום נוספים לגוגל קלנדר וגי'מייל -> מציג ב Pop up את הפגישות/מיילים ועובר אליהם מייד

זה די אירוני שהכלכך הרבה אנשים לא עוברים לדפדפן של גוגל בגלל שחסר להם הגוגל טולבאר. לא מבין את גוגל בעניין הזה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #31 

שבלול כתב: זה די אירוני שהכלכך הרבה אנשים לא עוברים לדפדפן של גוגל בגלל שחסר להם הגוגל טולבאר. לא מבין את גוגל בעניין הזה
...
אתה (ואחרים) מתיחסים להשקת כרום כאילו מדובר ביציאה עם מוצר שאמור לכבוש את השוק בסערה, וממבט כזה החוסר בגוגל-טולבאר באמת ייראה מוזר.
ברור שזו לא הכוונה של גוגל. הדפדפן שוחרר, מן הסתם, כי אי אפשר לפתח כזו אפליקציה מורכבת בלי חשיפה מוקדמת - בשביל שכל העולם יתחיל לגלות תקלות.
אני בטוח שAPI לתוספים יצא ובוודאי שיהיה גם גוגל-טולבאר (או שזה יהיה מובנה בדפדפן).
מוצר תוכנה יוצא בגרסת בטא או 1 ולא מתחיל בגרסא 7, גם אם התחרות כבר וותיקה.
ברור שגוגל לא מצפים שהעולם יעבור לכרום בשלב זה. הם בעיקר רוצים שכותבי אפליקציות הווב יבדקו את אתריהם גם על כרום.
משה

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #32 

מבחינתי עד שאין firebug לכרום אני לא עובר :)
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

השאלה אם אחרי שיהיה תעבור :)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #34 

שבלול כתב: - חיפוש באתרים אחרים (ע"י הוספת כפתור אני מחפש מהטולבאר גם בוויקיפדיה וזאפ - וזה לא חיפוש דרך גוגל אלא החיפוש הטבעי של האתרים)
...
רק דבר אחד קטן - כשכותבים בכרום wikipedia אחת האפשרויות שעולות היא search wikipedia , וכנ"ל עם הרבה אתרים אחרים (אמזון וכו').

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

uriler כתב:
שבלול כתב: - חיפוש באתרים אחרים (ע"י הוספת כפתור אני מחפש מהטולבאר גם בוויקיפדיה וזאפ - וזה לא חיפוש דרך גוגל אלא החיפוש הטבעי של האתרים)
...
רק דבר אחד קטן - כשכותבים בכרום wikipedia אחת האפשרויות שעולות היא search wikipedia , וכנ"ל עם הרבה אתרים אחרים (אמזון וכו').
...
צודק, אבל זה לא נח לי כמו הכפתורים. אולי אנסה להתרגל, בנתיים יותר מידי חסר לי כמה דברים אחרים, אבל אני בהחלט חושב שיש סיכוי טוב שבעתיד אעבור לשימוש מלא בכרום

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #36 

בהחלט חסר לי גם נושא ה-TOOLBAR.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #37 

פיירפוקס באמת מגיעה אצלי לאיזה 170 מגה אחרי דקה של עבודה.
כרום נשארת על 30-40 מגה עם אותם טאבים.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

איתי_הגיתי כתב:פיירפוקס באמת מגיעה אצלי לאיזה 170 מגה אחרי דקה של עבודה.
...
נשמע לי קיצוני מידי, תבדוק אם זה נגרם מאחד התוספים

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #39 

שבלול כתב:
איתי_הגיתי כתב:פיירפוקס באמת מגיעה אצלי לאיזה 170 מגה אחרי דקה של עבודה.
...
נשמע לי קיצוני מידי, תבדוק אם זה נגרם מאחד התוספים
...
אצלי עכשיו 220M , אבל העליתי את זה רק לפני רכבע שעה.

בדרך כלל מגיע במשך היום ל400-500M . (אגב, זה שיפור ניכר יחסית לגרסאות קודמות שהיה מגיע בקלות ל800-900M )

יש לציין שאני משתמש כבד מאוד - הדפדפן פתוח רצוף ואני גולש הרבה לצורכי עבודה (וגם לא, כמובן).
משה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #40 

ה FF אכן זולל זיכרון (אצלי כרגע "רק" על 250 מגה), אבל בהנחה שכיום סטיק של זיכרון עולה 50 שח, אין שום מניעה להוסיף זיכרון ובא לציון גואל. בבית עם מחשב של 2 גיגה ובעבודה עם מחשב הרבהיות רחלש (אבל גם עם 2 גיגה) לא הרגשתי שום האטה בעבודה בגלל ה FF.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”