התקנת 7MC - רשמים ראשוניים וכמובן, איך לא, בעיות
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
עדכונים:
יש פתרון קצת עקום אבל אפשרי ע"י שינוי שם של שני קבצי מערכת (ב-Windows\System32). הפעולה קצת מורכבת, כי צריך לפני זה לעשות Hacking קטן ע"י שינוי סטטוס ה-Security של הקבצים האלה. אצלי זה עבד, אבל נגינה של MP3-ים הפסידה לעבוד, למרות שזה לא אמור לקרות. פרטים נוספים כאן:
http://thegreenbutton.com/forums/thread/325077.aspx
לגבי ה-Advanced Record, לא שמתי לב קודם, אבל זה קיים, אם כי נסתר במקצת. צריך ללחוץ פעם אחת על חץ ימני ואז מופיעה האפשרות הזאת:
יש פתרון קצת עקום אבל אפשרי ע"י שינוי שם של שני קבצי מערכת (ב-Windows\System32). הפעולה קצת מורכבת, כי צריך לפני זה לעשות Hacking קטן ע"י שינוי סטטוס ה-Security של הקבצים האלה. אצלי זה עבד, אבל נגינה של MP3-ים הפסידה לעבוד, למרות שזה לא אמור לקרות. פרטים נוספים כאן:
http://thegreenbutton.com/forums/thread/325077.aspx
לגבי ה-Advanced Record, לא שמתי לב קודם, אבל זה קיים, אם כי נסתר במקצת. צריך ללחוץ פעם אחת על חץ ימני ואז מופיעה האפשרות הזאת:
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני יצרף את כל הערות ואשלח לקבוצה.
אני יצרף את כל הערות ואשלח לקבוצה.
עדכונים בקרוב, זה לא יהיה מיידי, אבל כל אחת מהערות שלכם תיכנס לדיון.
דרך אגב, אני מבין קטן מאוד בנושא הנ"ל, ולכן חשוב ביותר לדעת מהם 2-3 ההערות הקרטיות ביותר, ועליהם "להלחם"...
תודה,
גיא
עדכונים בקרוב, זה לא יהיה מיידי, אבל כל אחת מהערות שלכם תיכנס לדיון.
דרך אגב, אני מבין קטן מאוד בנושא הנ"ל, ולכן חשוב ביותר לדעת מהם 2-3 ההערות הקרטיות ביותר, ועליהם "להלחם"...
תודה,
גיא
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כרגע, מבחינתי לפחות, ה-Show Stopper הכי משמעותי, שלא קשור לזה שה-Windows בגירסת בטא או לא, זה המעבר מ-DVR-MS ל-WTV בהקלטות מהטלוויזיה. על פי שמועות, הם כבר הולכים לעשות את זה בויסטה SP2 (יש את זה כבר בחבילת ה-TV Pack 2008 לויסטה), וזה די מדאיג.
לעבור לכזה פורמט מבלי לספק עדכון ל-Windows Media Player של ויסטה SP1 או XP זה בלתי מתקבל על הדעת.
לעבור לכזה פורמט מבלי לספק עדכון ל-Windows Media Player של ויסטה SP1 או XP זה בלתי מתקבל על הדעת.
אני גם התקנתי את ה7 , התקנתי גם בעבודה בשביל לבדוק את המערכת וגם על הHTPC לאחר שלא הצלחתי להתגבר על בעיות בכרטיס הTV בויסטה.
יש לי שתי שאלות:
* pixies - איך אני אמור לשנות את הסטטוס של האבטחה של הקובץ mp3dmod.dll? אני רוצה לטפל בעניין התרגום ואני לא מצליח לשנות את הקובץ
* בויסטה הדרייבר לכרטיס PVR-150 זוהה ע"י מערכת ההפעלה, עכשיו בWIN7 הדרייבר לא זוהה, יש דריבר מומלץ? אפשר לינק להורדה?
יש לי שתי שאלות:
* pixies - איך אני אמור לשנות את הסטטוס של האבטחה של הקובץ mp3dmod.dll? אני רוצה לטפל בעניין התרגום ואני לא מצליח לשנות את הקובץ
* בויסטה הדרייבר לכרטיס PVR-150 זוהה ע"י מערכת ההפעלה, עכשיו בWIN7 הדרייבר לא זוהה, יש דריבר מומלץ? אפשר לינק להורדה?
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

שינוי סטטוס אבטחה (נכון גם עבור 32 ביט):
http://www.vistax64.com/tutorials/67717 ... -file.html
אני השתמשתי בשיטה של הרצת Command Prompt כ-Administrator ואז הרצת הפקודות שיש שם (Method Two, Option One).
יש שמועות ברשת שאם מעתיקים את שני הקבצים mp3dmod.dll ו-mfpmp.exe ממחשב עם ויסטה 32 ביט SP1, אז גם נגינת קבצי MP3 מסתדרת. עוד לא ניסיתי את זה עדיין.
http://www.vistax64.com/tutorials/67717 ... -file.html
אני השתמשתי בשיטה של הרצת Command Prompt כ-Administrator ואז הרצת הפקודות שיש שם (Method Two, Option One).
יש שמועות ברשת שאם מעתיקים את שני הקבצים mp3dmod.dll ו-mfpmp.exe ממחשב עם ויסטה 32 ביט SP1, אז גם נגינת קבצי MP3 מסתדרת. עוד לא ניסיתי את זה עדיין.
המלצות למפתחי MC7
לדעתי הדבר הכי מוצלח שMS יכולים לעשות הוא לאפשר למפתחים לבנות תוספות צד ג'. זה מה שהפך את firefox למה שהיא וכן את מגוון התוכנות האחרות - כמן Media Portal וכו'.
אז - השוק מפתח את הפתרונות / יכולות הכי מדהימים שאפשר לחשוב עליהם.
מבחינתי החוסרים הגדולים ביותר, ואני לא נכנס לכל מיני קודקים אקזוטים שהם ממילא לא ה mainstream או הפוקוס של MS הם:
1. אמינות לוח השידורים הדיגיטלי (EPG) המובנה הוא על הפנים, מה שמאלץ להשתמש ב . - MEGAEPG.. וזה אפילו לא קשור לתוכנה - אלא לשרות...
2. יכולת להביא מידע על סרט / סדרה ממקור חיצוני כמו IMDB כולל דרוג וכו.
3. מבחינתי MS צריכה לעבוד עם יצרני חומרה, ולבטל את הצורך בכרטיס טיונר. ממילא כולם משתמשים בממיר - ולכן מספיק כרטיס video capture איכותי, שיכול גם לקבל חיבור HDMI ל HD. מי צריך את הטיונר שבכרטיס?
4. Skins... אני יודע שזה שטויות - אבל הייתי רוצה לשנות את המראה של רקעים / אייקונים לבחירתי.
אז - השוק מפתח את הפתרונות / יכולות הכי מדהימים שאפשר לחשוב עליהם.
מבחינתי החוסרים הגדולים ביותר, ואני לא נכנס לכל מיני קודקים אקזוטים שהם ממילא לא ה mainstream או הפוקוס של MS הם:
1. אמינות לוח השידורים הדיגיטלי (EPG) המובנה הוא על הפנים, מה שמאלץ להשתמש ב . - MEGAEPG.. וזה אפילו לא קשור לתוכנה - אלא לשרות...
2. יכולת להביא מידע על סרט / סדרה ממקור חיצוני כמו IMDB כולל דרוג וכו.
3. מבחינתי MS צריכה לעבוד עם יצרני חומרה, ולבטל את הצורך בכרטיס טיונר. ממילא כולם משתמשים בממיר - ולכן מספיק כרטיס video capture איכותי, שיכול גם לקבל חיבור HDMI ל HD. מי צריך את הטיונר שבכרטיס?
4. Skins... אני יודע שזה שטויות - אבל הייתי רוצה לשנות את המראה של רקעים / אייקונים לבחירתי.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לגבי 3, הטיונר הוא לא ממש חלק מרכזי בעלות הכרטיס.
כמו כן, לא ניתן לעשות Capture מ-HDMI בגלל ההצפנה בשיטת HDCP. יש את המוצר של Hauppauge שיודע לעשות Capture באיכות HD מ-Component, ה-HD01212, שנעשתה עליו ביקורת כאן באתר. כרגע הוא לא עובד עם VMC או 7MC, אלא רק עם SageTV.
כמו כן, לא ניתן לעשות Capture מ-HDMI בגלל ההצפנה בשיטת HDCP. יש את המוצר של Hauppauge שיודע לעשות Capture באיכות HD מ-Component, ה-HD01212, שנעשתה עליו ביקורת כאן באתר. כרגע הוא לא עובד עם VMC או 7MC, אלא רק עם SageTV.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

חברים, היום גיליתי בעייה חמורה נוספת.
עשיתי עם ה-7MC לפני כשבוע 2 הקלטות (טייכר וזרחוביץ' מערוץ 10 ונזקים מהוט 3).
רק היום, לאחר צפייה רצופה, גיליתי שבשתי ההקלטות יש בעיות של גמגומים ופספוסים פעם בכמה דקות, תופעה שלא קרתה לי אף פעם עם ה-VMC, שנחשב בקטע הזה יציב כסלע.
חשוב לציין שאני עובד עם כרטיס טלוויזיה שלא נתמך רשמית בווינדוס 7, ה-AverMedia M785. הדרייברים שלו לויסטה דווקא הותקנו ללא בעייה ולכאורה נראה שעבדו.
תוסיפו לזה את העובדה שאנשים לא מצליחים להתקין עליו את ה-PVR150, וקיבלתם, מצטער להגיד, מוצר חסר תועלת עבור קהילת ה-HTPC הישראלית.
כמו כן, הפטנט של הבאת 2 קבצי המערכת מויסטה SP1 לא עזר לתצוגה של כתוביות בקבצי AVI.
אני קרוב מאוד למחיקת הווינדוס 7 מההארד דיסק...
ושוב, חבל.
עשיתי עם ה-7MC לפני כשבוע 2 הקלטות (טייכר וזרחוביץ' מערוץ 10 ונזקים מהוט 3).
רק היום, לאחר צפייה רצופה, גיליתי שבשתי ההקלטות יש בעיות של גמגומים ופספוסים פעם בכמה דקות, תופעה שלא קרתה לי אף פעם עם ה-VMC, שנחשב בקטע הזה יציב כסלע.
חשוב לציין שאני עובד עם כרטיס טלוויזיה שלא נתמך רשמית בווינדוס 7, ה-AverMedia M785. הדרייברים שלו לויסטה דווקא הותקנו ללא בעייה ולכאורה נראה שעבדו.
תוסיפו לזה את העובדה שאנשים לא מצליחים להתקין עליו את ה-PVR150, וקיבלתם, מצטער להגיד, מוצר חסר תועלת עבור קהילת ה-HTPC הישראלית.
כמו כן, הפטנט של הבאת 2 קבצי המערכת מויסטה SP1 לא עזר לתצוגה של כתוביות בקבצי AVI.
אני קרוב מאוד למחיקת הווינדוס 7 מההארד דיסק...
ושוב, חבל.
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3877
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
כל הכבוד על היוזמה והשקעה דורון
בתחילת השרשור חשבתי על פתרונות נקודתיים בWMP12 (כמו להנמיך בMERIT את הערכים של הקודקים המובנים , ועוד..)
אבל נראה לי שיש עוד הרבה הרבה מכשולים במערכת עצמה. ובעיקר תמיכה בתוכנות צד ג' .
חבל ...
העתיד רק "דוחף" יותר לכיוון סטירמר .
בתחילת השרשור חשבתי על פתרונות נקודתיים בWMP12 (כמו להנמיך בMERIT את הערכים של הקודקים המובנים , ועוד..)
אבל נראה לי שיש עוד הרבה הרבה מכשולים במערכת עצמה. ובעיקר תמיכה בתוכנות צד ג' .
חבל ...
העתיד רק "דוחף" יותר לכיוון סטירמר .
And the meek shall inherit the earth
...
...
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

סטרימר עדיין לא נותן פתרון של PVR. יש את היס מקס, אבל הבעייה איתו שהתכנים המוקלטים בו "סגורים".
מדובר בסה"כ בגירסת בטא. אני מאמין שלקראת ה-Release העניינים יסתדרו. בינתיים, ה-VMC עושה את העבודה ללא בעיות.
מדובר בסה"כ בגירסת בטא. אני מאמין שלקראת ה-Release העניינים יסתדרו. בינתיים, ה-VMC עושה את העבודה ללא בעיות.
העצה הכי טובה שלי לאנשי מיקרוסופט שעובדים על 7MC היא לעבור לעבוד עם mythtv לאיזה חודש-חודשיים, לראות איך צריכה להתנהג מערכת מדיה סנטר ולממש את הפיצ'רים והלוגיקה של myth יחד עם ה-GUI והמראה הסקסי של מיקרוסופט.
זה פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש לראות איך מיקרוסופט מצליחה לפספס יכולות ותובנות של איך המוצר הזה צריך לעבוד. נראה כאילו אין product management או MRDים מסודרים (יותר נכון - יש, אבל מי שכותב אותם מנותק לחלוטין ממה שקורה סביבו, ומהשוק).
זה פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש לראות איך מיקרוסופט מצליחה לפספס יכולות ותובנות של איך המוצר הזה צריך לעבוד. נראה כאילו אין product management או MRDים מסודרים (יותר נכון - יש, אבל מי שכותב אותם מנותק לחלוטין ממה שקורה סביבו, ומהשוק).
You are never fully dressed without a smile
עצה נוספת
כנראה שתוקפת את מיקרוסופת מכת מגלומניה
הם באמת חושבים שהגדרת התצוגה (CLONE\EXTENDED) יותר מספיק טובה לעומת הכלי (תוכנה) של הכרטיס?
הם באמת חושבים שמספיק טוב להשתמש במקודדים המובנים במערכת?
אני מאמין שנמצא עוד דברים שמראים על בעית מגלומניה של מיקרוסופט....
בינתיים נראה שהשיפור העיקרי הוא בממשק (במראה ובנוחות שהוא מספק), לא יותר מזה.
כנראה שתוקפת את מיקרוסופת מכת מגלומניה
הם באמת חושבים שהגדרת התצוגה (CLONE\EXTENDED) יותר מספיק טובה לעומת הכלי (תוכנה) של הכרטיס?
הם באמת חושבים שמספיק טוב להשתמש במקודדים המובנים במערכת?
אני מאמין שנמצא עוד דברים שמראים על בעית מגלומניה של מיקרוסופט....
בינתיים נראה שהשיפור העיקרי הוא בממשק (במראה ובנוחות שהוא מספק), לא יותר מזה.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני מניח שהכוונה שלהם בסה"כ טובה, שיהיו מקודדים פנימיים ואנשים לא יצטרכו להוריד אינסוף קודקים ולהתקין בעצמם וכו.
הבעייה היא שהם פשוט חיים בפלנטה אחרת. לתת קודק בלי שום אפשרות להוסיף לו כתוביות או אפשרות להחליף אותו בקודק אחר זה פשוט בדיחה עצובה.
הבעייה היא שהם פשוט חיים בפלנטה אחרת. לתת קודק בלי שום אפשרות להוסיף לו כתוביות או אפשרות להחליף אותו בקודק אחר זה פשוט בדיחה עצובה.
- mottikeren
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אין תמיכה מובנית ב-MKV בתוך ה-7MC, אלא רק בעזרת FFDShow. הצלחתי לנגן איתו MKV עם תרגום.
PIXIES איך ? אצלי ה VMC 7 מסרב לנגן MKV שלא לדבר על כתוביות לאחר כל המשחקים עם FFSSHOW , הVLC במובן מנגן כל מה שזז, אולי תשלח תמונת מסך או פרטי קונפיגורציה של ה FFDSHOW
PIXIES איך ? אצלי ה VMC 7 מסרב לנגן MKV שלא לדבר על כתוביות לאחר כל המשחקים עם FFSSHOW , הVLC במובן מנגן כל מה שזז, אולי תשלח תמונת מסך או פרטי קונפיגורציה של ה FFDSHOW
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני פשוט התקנתי Haali + FFDShow על פי המדריך לסדר התקנה נכון שיש בראש הפורום, ואיפשרתי ב-FFDShow כתוביות. זה הכל. שינויים קטנים נוספים שעשיתי זה רק גודל וסוג פונט.
התקנת גירסת 32 ביט או 64 ביט? אצלי זה 32 ביט.
התקנת גירסת 32 ביט או 64 ביט? אצלי זה 32 ביט.