משבר גיל ה-30 - פרוייקט שיפוץ רסיבר Sansui 7070
-
yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- Kosh
-
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- 0z23
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 525
- yehudaa
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
-
yairf
-
- עוסק בתחום

- uris
-
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- 0z23
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 525
-
yairf
-
- עוסק בתחום

- gab
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 427
לפני כחודש חודשיים שקלתי לתקן/ לשפץ SANSUI U317 שעבר התעללות מצידי. הוא כמעט הגיע לניתוח אלקטיבי אצל יאיר אבל... אז עלתה לי הזדמנות לקנות NAIM 72/140 ולאחר התייעצות נוספת עם יאיר ההמלצה המקצועית והחברית מאד יש לציין היתה ללכת על הנאים.
סקירה מסודרת אולי בהמשך אבל כמתאבן אני יכול לאמר שכמו שיאיר תאר את הזוג הזה..." זאב בלבוש כבש"
לא פחות ולא יותר- לזוג הזה יש יכולת להציג מוזיקה בצורה מהנה מאד עם במה נהדרת, אמיתות הצליל של הכלים מדהימה וכמובן הקולות והכלים מקבלים "גוף" וקונטור שנותנים הרגשה מאד הולוגרפית.
תודה ל יאיר
סקירה מסודרת אולי בהמשך אבל כמתאבן אני יכול לאמר שכמו שיאיר תאר את הזוג הזה..." זאב בלבוש כבש"
לא פחות ולא יותר- לזוג הזה יש יכולת להציג מוזיקה בצורה מהנה מאד עם במה נהדרת, אמיתות הצליל של הכלים מדהימה וכמובן הקולות והכלים מקבלים "גוף" וקונטור שנותנים הרגשה מאד הולוגרפית.
תודה ל יאיר
- ZiggyMan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2833
לא יודע לגבי המגבר הספציפי, אבל רוב המגברים מהדור הזה מקבלים לתאורת הפאנל מתח AC ישירות מהשנאי, מה שלא מתאים ללדים בלי יישור + ייצוב + נגד.yairf כתב:עדיף LED-ים גדולים (10 מ"מ)...
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
יאיר,אתה יכול לשפץ את המוח שלי?
אמן מייסר
-
yairf
-
- עוסק בתחום

-
yairf
-
- עוסק בתחום

לא צריך להגזים, אפשר (ורצוי) להתחבר למערכת ההשהיה של הממסר הראשיZiggyMan כתב:לא יודע לגבי המגבר הספציפי, אבל רוב המגברים מהדור הזה מקבלים לתאורת הפאנל מתח AC ישירות מהשנאי, מה שלא מתאים ללדים בלי יישור + ייצוב + נגד.yairf כתב:עדיף LED-ים גדולים (10 מ"מ)......
- ZiggyMan
-
- חבר ותיק

לא הבנתי מה הקשר.yairf כתב:לא צריך להגזים, אפשר (ורצוי) להתחבר למערכת ההשהיה של הממסר הראשיZiggyMan כתב:לא יודע לגבי המגבר הספציפי, אבל רוב המגברים מהדור הזה מקבלים לתאורת הפאנל מתח AC ישירות מהשנאי, מה שלא מתאים ללדים בלי יישור + ייצוב + נגד.yairf כתב:עדיף LED-ים גדולים (10 מ"מ).........
- ariekarp
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
לא צריך יישור וייצוב ללד. אתה מחבר לד עם נגד לAC ישירות והוא דולק יופי, אמנם מהבהב קצת ב50 הרץ - כמעט לא מורגש, ואם אתה מחבר שניים במקביל בקוטביות הפוכה אין הבהוב בכלל.ZiggyMan כתב: לא יודע לגבי המגבר הספציפי, אבל רוב המגברים מהדור הזה מקבלים לתאורת הפאנל מתח AC ישירות מהשנאי, מה שלא מתאים ללדים בלי יישור + ייצוב + נגד....
- ZiggyMan
-
- חבר ותיק

בתיאוריה זה אולי נכון, אבל אין חכם כבעל הנסיון. לד הוא אמנם סוג של דיודה, רק מה שחבל שהמתח האחורי (Vr) שבו מסוגלים לעמוד רוב הלדים הוא כ 4~6 וולט. ברוב המגברים מדובר על מתח AC של 12~17 וולט, שיגרום לפריצה. אפשר להוסיף דיודת יישור בטור, אבל אז מקבלים הבהוב מעצבן בתדר 25Hz. (ולא 50 כמו שכתבת. חצי גל מיושר)ariekarp כתב:לא צריך יישור וייצוב ללד. אתה מחבר לד עם נגד לAC ישירות והוא דולק יופי, אמנם מהבהב קצת ב50 הרץ - כמעט לא מורגש, ואם אתה מחבר שניים במקביל בקוטביות הפוכה אין הבהוב בכלל.ZiggyMan כתב: לא יודע לגבי המגבר הספציפי, אבל רוב המגברים מהדור הזה מקבלים לתאורת הפאנל מתח AC ישירות מהשנאי, מה שלא מתאים ללדים בלי יישור + ייצוב + נגד.......
לעיונך:
http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... P-D120.pdf
- ariekarp
-
- חבר פעיל במיוחד

גם אתה צודק.ZiggyMan כתב:בתיאוריה זה אולי נכון, אבל אין חכם כבעל הנסיון. לד הוא אמנם סוג של דיודה, רק מה שחבל שהמתח האחורי (Vr) שבו מסוגלים לעמוד רוב הלדים הוא כ 4~6 וולט. ברוב המגברים מדובר על מתח AC של 12~17 וולט, שיגרום לפריצה. אפשר להוסיף דיודת יישור בטור, אבל אז מקבלים הבהוב מעצבן בתדר 25Hz. (ולא 50 כמו שכתבת. חצי גל מיושר)ariekarp כתב:לא צריך יישור וייצוב ללד. אתה מחבר לד עם נגד לAC ישירות והוא דולק יופי, אמנם מהבהב קצת ב50 הרץ - כמעט לא מורגש, ואם אתה מחבר שניים במקביל בקוטביות הפוכה אין הבהוב בכלל.ZiggyMan כתב: לא יודע לגבי המגבר הספציפי, אבל רוב המגברים מהדור הזה מקבלים לתאורת הפאנל מתח AC ישירות מהשנאי, מה שלא מתאים ללדים בלי יישור + ייצוב + נגד.......
לעיונך:
http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... P-D120.pdf...
אני מדבר מניסיון. שמתי אותם ברסיבר עם נגד של 2200 אוהם ומתח 6 וולט AC ולא 12 ולא 17.
אמנם מתח PEAK של 6 וולט AC הוא 8.4 מעבר למתח הפריצה של הלד, אבל בשילוב עם הנגד אולי הוא מצליח לסבול את זה... הוא מוליך משהו גם בממתח אחורי, כנראה לא נופל עליו כל ה6 וולט בגלל זה הוא שורד.
אתה צודק שבמתחים גבוהים יותר צריך דיודה בטור, אבל מספיק אחד לכל הלדים, ועם קבל, אתה גם יכול לבטל את ההבהוב.
לגבי ההבהוב זה עדיין 50 הרץ. נכון שזה חצי גל, אבל זה עדיין קורה 50 פעם בשניה אור ו50 פעם חושך. זה נשאר 50 הרץ ולא 25.
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

בוודאות אני משער שאתם כותבים בעברית ואני אמור להבין את שפת האם הזאת,ובכל זאת איני מבין מאומה 
אמן מייסר
- ariekarp
-
- חבר פעיל במיוחד

עזוב יורם, נכון, המילים זה עיברית, התוכן באמת לא נורא חשוב - זוטות טכניות - יש הנהנים מזה. מה שחשוב זה באמת להנות ממוסיקה - זה המוטו של מישהו כאן מחברי הפורום לא זוכר מי. אני גם חושב שזה העיקר ואני מבין שאתה לא רק נהנה ממוסיקה אלא גם עושה וזה עוד יותר נחשב.ילדיעפים כתב:בוודאות אני משער שאתם כותבים בעברית ואני אמור להבין את שפת האם הזאת,ובכל זאת איני מבין מאומה...
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אמן מייסר