משבר גיל ה-30 - פרוייקט שיפוץ רסיבר Sansui 7070

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
yairf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

לא נראה לי שזה משנה מאיפה

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

(Y) אחלה של פרוייקט שיפוץ.שאפו! גם לי יש סאנסוי 8080DB שעבר שיפוץ דומה,והתוצאה מעולה ושווה את ההשקעה.ולאודי,עכשיו יהיה לך את ה"SANSUI SOUND" המפורסם.. :)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525

תודה

שליחה

תודה יאיר נעזרתי בשיפוץ

כרגע חיפוש אחרי החלפת נוריות

עזרא

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

http://www.vintage-electronics.cc/vlamp.html

אתה צריך
Fuse Lamp 6v 250ma

yairf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

עדיף LED-ים גדולים (10 מ"מ)

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

פשששש איזה ידע.... (Y)

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525

המשך שיפוץ

שליחה

תודה אודי

תודה יאיר

לדים עם נגד טורי מתאים ?

yairf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

מתאים בהחלט ומומלץ

gab
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427

שליחה

לפני כחודש חודשיים שקלתי לתקן/ לשפץ SANSUI U317 שעבר התעללות מצידי. הוא כמעט הגיע לניתוח אלקטיבי אצל יאיר אבל... אז עלתה לי הזדמנות לקנות NAIM 72/140 ולאחר התייעצות נוספת עם יאיר ההמלצה המקצועית והחברית מאד יש לציין היתה ללכת על הנאים.
סקירה מסודרת אולי בהמשך אבל כמתאבן אני יכול לאמר שכמו שיאיר תאר את הזוג הזה..." זאב בלבוש כבש"
לא פחות ולא יותר- לזוג הזה יש יכולת להציג מוזיקה בצורה מהנה מאד עם במה נהדרת, אמיתות הצליל של הכלים מדהימה וכמובן הקולות והכלים מקבלים "גוף" וקונטור שנותנים הרגשה מאד הולוגרפית.
תודה ל יאיר

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833

שליחה

yairf כתב:עדיף LED-ים גדולים (10 מ"מ)
...
לא יודע לגבי המגבר הספציפי, אבל רוב המגברים מהדור הזה מקבלים לתאורת הפאנל מתח AC ישירות מהשנאי, מה שלא מתאים ללדים בלי יישור + ייצוב + נגד.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

יאיר,אתה יכול לשפץ את המוח שלי?
אמן מייסר

yairf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

כן, אבל אין אחריות על תקלות :D

yairf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

ZiggyMan כתב:
...
לא יודע לגבי המגבר הספציפי, אבל רוב המגברים מהדור הזה מקבלים לתאורת הפאנל מתח AC ישירות מהשנאי, מה שלא מתאים ללדים בלי יישור + ייצוב + נגד.
...
לא צריך להגזים, אפשר (ורצוי) להתחבר למערכת ההשהיה של הממסר הראשי

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

yairf כתב:
ZiggyMan כתב:
...
...
לא צריך להגזים, אפשר (ורצוי) להתחבר למערכת ההשהיה של הממסר הראשי
...
לא הבנתי מה הקשר.

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596

שליחה

ZiggyMan כתב: לא יודע לגבי המגבר הספציפי, אבל רוב המגברים מהדור הזה מקבלים לתאורת הפאנל מתח AC ישירות מהשנאי, מה שלא מתאים ללדים בלי יישור + ייצוב + נגד.
...
לא צריך יישור וייצוב ללד. אתה מחבר לד עם נגד לAC ישירות והוא דולק יופי, אמנם מהבהב קצת ב50 הרץ - כמעט לא מורגש, ואם אתה מחבר שניים במקביל בקוטביות הפוכה אין הבהוב בכלל.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ariekarp כתב:
ZiggyMan כתב: לא יודע לגבי המגבר הספציפי, אבל רוב המגברים מהדור הזה מקבלים לתאורת הפאנל מתח AC ישירות מהשנאי, מה שלא מתאים ללדים בלי יישור + ייצוב + נגד.
...
לא צריך יישור וייצוב ללד. אתה מחבר לד עם נגד לAC ישירות והוא דולק יופי, אמנם מהבהב קצת ב50 הרץ - כמעט לא מורגש, ואם אתה מחבר שניים במקביל בקוטביות הפוכה אין הבהוב בכלל.
...
בתיאוריה זה אולי נכון, אבל אין חכם כבעל הנסיון. לד הוא אמנם סוג של דיודה, רק מה שחבל שהמתח האחורי (Vr) שבו מסוגלים לעמוד רוב הלדים הוא כ 4~6 וולט. ברוב המגברים מדובר על מתח AC של 12~17 וולט, שיגרום לפריצה. אפשר להוסיף דיודת יישור בטור, אבל אז מקבלים הבהוב מעצבן בתדר 25Hz. (ולא 50 כמו שכתבת. חצי גל מיושר)

לעיונך:
http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... P-D120.pdf

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ZiggyMan כתב:
ariekarp כתב:
...
...
בתיאוריה זה אולי נכון, אבל אין חכם כבעל הנסיון. לד הוא אמנם סוג של דיודה, רק מה שחבל שהמתח האחורי (Vr) שבו מסוגלים לעמוד רוב הלדים הוא כ 4~6 וולט. ברוב המגברים מדובר על מתח AC של 12~17 וולט, שיגרום לפריצה. אפשר להוסיף דיודת יישור בטור, אבל אז מקבלים הבהוב מעצבן בתדר 25Hz. (ולא 50 כמו שכתבת. חצי גל מיושר)

לעיונך:
http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... P-D120.pdf
...
גם אתה צודק.
אני מדבר מניסיון. שמתי אותם ברסיבר עם נגד של 2200 אוהם ומתח 6 וולט AC ולא 12 ולא 17.
אמנם מתח PEAK של 6 וולט AC הוא 8.4 מעבר למתח הפריצה של הלד, אבל בשילוב עם הנגד אולי הוא מצליח לסבול את זה... הוא מוליך משהו גם בממתח אחורי, כנראה לא נופל עליו כל ה6 וולט בגלל זה הוא שורד.
אתה צודק שבמתחים גבוהים יותר צריך דיודה בטור, אבל מספיק אחד לכל הלדים, ועם קבל, אתה גם יכול לבטל את ההבהוב.
לגבי ההבהוב זה עדיין 50 הרץ. נכון שזה חצי גל, אבל זה עדיין קורה 50 פעם בשניה אור ו50 פעם חושך. זה נשאר 50 הרץ ולא 25.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

בוודאות אני משער שאתם כותבים בעברית ואני אמור להבין את שפת האם הזאת,ובכל זאת איני מבין מאומה :?
אמן מייסר

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ילדיעפים כתב:בוודאות אני משער שאתם כותבים בעברית ואני אמור להבין את שפת האם הזאת,ובכל זאת איני מבין מאומה :?
...
עזוב יורם, נכון, המילים זה עיברית, התוכן באמת לא נורא חשוב - זוטות טכניות - יש הנהנים מזה. מה שחשוב זה באמת להנות ממוסיקה - זה המוטו של מישהו כאן מחברי הפורום לא זוכר מי. אני גם חושב שזה העיקר ואני מבין שאתה לא רק נהנה ממוסיקה אלא גם עושה וזה עוד יותר נחשב. (Y) הלוואי על כולנו כך.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

:D (Y)
אמן מייסר

חזור אל “DIY והדפסות 3D”