CES: טלויזיה ב-3D כנראה הדבר החם הבא....

חדשות ועדכונים של HT Magazine
alon_fleischer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 274
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

זה מחייב משקפיים אקטיביות, דהיינו מחוברות למקור מתח וכן תקשורת לכרטיס הגרפי.
יתרה מזאת, הכרטיס של NVIDIA מחייב מקור LCD של 120HZ כנ"ל CRT שתומכת ב-100HZ.
מעשית, לא כל מסך יתאים לטכנולוגיה שלהם.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73400
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #22 

לא רק זה, כיום רב המשחקים (ואפילו כותרים ממש רציניים כמו קריסיס ו FALLOUT 3 לדוגמא) נראים פשוט זוועה כשמפעילים את האופציה הזו. אם לא תהיה תמיכה חזקה מאוד מצד מפתחי המשחקים הטכנולוגיה הזו ממש לא תתפוס (לפחות במשחקים) ותגווע די מהר כפי שקרה בעבר:

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3493&p=4

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #23 

moco כתב:
bariko כתב:ברור שהפורנו זה אלמנט חזק, אבל הסיבה האמיתית ל-3D היא המחשבה של אנשי תעשיית הקולנוע, שהטכנולוגיה הזו תתחיל לכרסם בהורדות הפיראטיות שמאיימות על השוק כולו.
...
איפה קראת את זה?
יותר קל יהיה להפעיל רשת של בלשים מאשר להפוך סרטי 3D לסטנדרד כללי ונפוץ.
וגם אם נקבל את זה כסביר, למה שזה ימנע הורדות פירטיות?
...
האם אתה לא סבור שיש "קצת" הבדל בין צפייה ביתית בסרט שמורידים באופן פיראטי , לבין צפייה באותו סרט באולם קולנוע עם ציוד מיוחד לתלת מימד?

alon_fleischer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 274
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

מנסיוני ההבדל הוא פשוט תהומי.
ראיתי כאלו אצלי במקרן הביתי וכמו כן, ראיתי באורלנדו יותר מאחד.
ההבדל הוא אדיר. אפילו בפארקי השעשועים אפשר לראות את ההבדל בין מיצגים ישנים יותר לאלו המודרניים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #25 

bariko כתב:
moco כתב:
bariko כתב:ברור שהפורנו זה אלמנט חזק, אבל הסיבה האמיתית ל-3D היא המחשבה של אנשי תעשיית הקולנוע, שהטכנולוגיה הזו תתחיל לכרסם בהורדות הפיראטיות שמאיימות על השוק כולו.
...
איפה קראת את זה?
...
האם אתה לא סבור שיש "קצת" הבדל בין צפייה ביתית בסרט שמורידים באופן פיראטי , לבין צפייה באותו סרט באולם קולנוע עם ציוד מיוחד לתלת מימד?
...
ההנחה היא שאם זה יהיה מספיק פופולארי יהיה לאנשים גם את המחיוד בבית.
בכל מקרה, לא נראה לי סביר שיהיה מספיק נפח של סרטים כאלה שזה בכלל יהיה העיניין.
משה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73400
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #26 

bariko כתב:
moco כתב:
...
איפה קראת את זה?
...
...
יש הבדל עצום. בבית אין את הישראלי המכוער שינהל לך שיחות בפלאפון תוך כדי הסרט, אין ילדים נשים וטף, יש פרטיות ולא צריך לשלם 60 שח על פופקורן. כבר שנתיים לא ראיתי סרט בקולנוע ואני לא מרגיש שום הפסד - להיפך.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #27 

אני דווקא מאוד אהבתי ללכת לקולנוע. היו אפילו סרטים שצפיתי בהם 3-4 פעמים!
אני חושב שזה ממש כיף לשמוע את התגובות של הקהל, בקטעים שונים של הסרט (כמובן כשיש אנשים שמפריעים, זה מעצבן)

אבל לא התכוונתי להבדל באווירה, אלא לאיכות. גם סרט באיכות HD, על מערכת קולנוע ביתית משובחת, לא יראה כמו תלת מימד שמציגים באולמות IMAX
ברגע שיפתחו טכנלוגיה תלת מימד אמיתית גם עבור המסכים הביתיים, הפער האיכותי הזה יתחיל להצטמצם, וזה החשש של אנשי תעשיית הקולנוע שעליו דיברו בכתבה...

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #28 

נותר רק לחכות ולראות :)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #29 

bariko כתב:אני דווקא מאוד אהבתי ללכת לקולנוע. היו אפילו סרטים שצפיתי בהם 3-4 פעמים!
אני חושב שזה ממש כיף לשמוע את התגובות של הקהל, בקטעים שונים של הסרט (כמובן כשיש אנשים שמפריעים, זה מעצבן)

אבל לא התכוונתי להבדל באווירה, אלא לאיכות. גם סרט באיכות HD, על מערכת קולנוע ביתית משובחת, לא יראה כמו תלת מימד שמציגים באולמות IMAX
ברגע שיפתחו טכנלוגיה תלת מימד אמיתית גם עבור המסכים הביתיים, הפער האיכותי הזה יתחיל להצטמצם, וזה החשש של אנשי תעשיית הקולנוע שעליו דיברו בכתבה...
...
הדבר היחידי שלנצח יבדיל בין הבית לאולם הקולנוע זה הגודל (מסך ואולם) והימצאות הקהל. כל השאר יכול להגיע הביתה בקלות.
משה

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #30 

האמת היא שלא חלפו שבועיים אחרי שרכשתי את השארפ החדשה (לפני שנה בערך), וכבר נתקפתי ברגשי חרטה, כי שמעתי על דגם משופר עם 100Hz ו- 1080/24
אחר כך כבר ירדתי מזה, כי הבנתי שאין לזה סוף, כל פעם יצא איזה גאדג'ט חדש שינקר לי את העיניים (הנה עכשיו עופר מדווח כבר על 240HZ )
כעת הגעתי להחלטה שרק תלת מימד יגרום לי לרוץ לשדרוג נוסף ,בתנאי שלא יהיה צורך במשקפיים מיוחדות, ושהמחיר לא יאלץ אותי למכור את הבית :lol:

משה,
אתה צודק לגבי היתרונות של אולם הקולנוע, אבל בינתיים המשתמש הביתי לא יכול ליהנות מחוויות תלת מימד אמיתית, אפילו לא בקטן...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #31 

moco כתב:
bariko כתב:אני דווקא מאוד אהבתי ללכת לקולנוע. היו אפילו סרטים שצפיתי בהם 3-4 פעמים!

...
הדבר היחידי שלנצח יבדיל בין הבית לאולם הקולנוע זה הגודל (מסך ואולם) והימצאות הקהל. כל השאר יכול להגיע הביתה בקלות.
...
(Y)
בזכות האתר שלנו - כל פעם שאני בקולנוע - אני חושב - למה יש לכלוך בסרט? למה השלט יציאה מקרין אור ירוק על המסך, - אהה הסאונד עכשיו קפץ לרגע :@

אני דווקא עשיתי מנוי ליס פלנט (יש דבר כזה למי שלא יודע - זה ממש יוצא שווה - במיוחד לסרטי תלת מימד - כל כרטיס - גם כשמזמינים מהבית - יוצא לך 28/29 ש"ח -לא זוכר בדיוק) בכל אופן - יש סרטים - שאני מעדיף לראות בקולנוע - וברור שיש יתרונות בקולנוע - קהל, אווירה - ולצאת קצת מהבית.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #32 

lawpower כתב:
moco כתב:

...
...
(Y)
בזכות האתר שלנו - כל פעם שאני בקולנוע - אני חושב - למה יש לכלוך בסרט? למה השלט יציאה מקרין אור ירוק על המסך, - אהה הסאונד עכשיו קפץ לרגע :@

אני דווקא עשיתי מנוי ליס פלנט (יש דבר כזה למי שלא יודע - זה ממש יוצא שווה - במיוחד לסרטי תלת מימד - כל כרטיס - גם כשמזמינים מהבית - יוצא לך 28/29 ש"ח -לא זוכר בדיוק) בכל אופן - יש סרטים - שאני מעדיף לראות בקולנוע - וברור שיש יתרונות בקולנוע - קהל, אווירה - ולצאת קצת מהבית.
...
לצערי בגלל בעיות אישיות, נמנע ממני מללכת לקולנוע ב-3 השנים האחרונות, ולכן עוד לא יצא לי ממש לחוש את חווית התלת מימד ב-IMAX (תאר לך שזכיתי במתנה מוואלה בזוג כרטיסים ל-IMAX בקריון, אבל לא יכולתי לממש את הזכייה :( )
תגיד, האם יש שם צורך במשקפי תלת מימד, או לא?

המהנדס
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

מסכים עם כל מילה

שליחה #33 

moco כתב:oferlaor,
אתה בוחן את הדברים דרך החוויה האישית שלך, אבל אתה כבר גדלת לתוך טלויזיות צבעוניות ואתה (ורבים מאיתנו לא) כבר רגיל לHD .

אני בטוח שהזלת ריר ושזה מאוד מרשים. אני גם מאוד התרשמתי פעם ראשונה שראיתי HD .
ההימור שלי (וזה כאמור רק הימור על סמך אינטואיציה) כלל לא נובע מתוך פקפוק בטכנולוגיות הקיימות או שיהיו קיימות וגם לא מפקפוק בחוויה עצמה. בתחום הטכנולוגי אני מהמר שימשיכו לשפר ולהפתיע עוד ועוד.
אני רק טוען שהחוויה החדשה היא בהכרח פחותה בהרבה מחוויות אחרות.

בוא נמנה כמה חידושים היסטוריים בתחום:
1) ייצור טלויזיות ביתיות (כשהיו רק מקלטי רדיו עד אז)
2) הכנסת צבע
3) HD
4) תלת מימד

מבחינת הצלחה בשוק:
1 היתה הצלחה היסטרית ששינתה את התרבות (בסדר גודל של המצאת המכונית).
2 לא שינתה את התרבות, אך אומצה יחסית מהר על ידי השוק
3 HD - הצלחה בשוק, אך רחוקה בסדרי גודל מהצלחת הצבע. רבים לא מחליפים למכשירים תומכי HD (אני מתיחס למדינות שבהן קל לקבל תוכן HD משודר). זה לא כמו הטירוף שכולם החליפו למכשירי צבע.
4 - ? (פה נשאר להמר מה יהיה :-) )

עכשיו בו נראה מה השינוי החוויתי שהיה בכל אחד מהשינויים:
1 - פתאום יש תמונה בבית ופנייה לחוש מספר אחד שלנו - הראייה.
2 - קפיצה אדירה בריאליזם. עד אז היה הבדל מהותי חד וברור בין תמונת הטלויזיה למציאות.
3 - עוד קפיצה בריאליזם, אך קטנה בהרבה. שיפור אדיר באיכות התמונה, אך לא במהות.
4 - 3D , היכולת לחקות את המציאות מוגבלת מאוד, כי עדיין הטלויזיה מהווה "מסגרת הצצה". תחושת תלת המימד המציאותית היא בעיקר לגופים הקרובים אלינו יותר ממכשיר הטלויזיה, ובוודאי שזה נכון כשהתוכן המצולם עצמו אינו אמור להיות קרוב.

אני בטוח שכל חידוש טכנולוגי מלהיב , ובוודאי שאותך אישית :-) , אך יש פה תבנית של תועלת שולית הולכת ופוחתת. מרטין כתב שיכול להיות שזה הדבר החם הבא או הקפיצה הבאה. יכול מאוד להיות, אך הקפיצות, אם כך, הולכות ומתקצרות מאוד.

יש גם עוד עיניין שהוא ייחודי ל3D : נניח שניתן לתת לך תחושה מציאותית אולטימטיבית (virtual reality בעצם), האם זה מה שאנשים יחפשו בצפייה בתוכן בידיוני?
הרי זה שבתאיטרון הקהל בצד אחד והבמה בצד השני וזה שבטלויזיה גם יש מכשיר בצד אחד וצופים חיצוניים בצד השני , זה משהו מהותי לחווית הצפייה בתוכן. ייתכן שאני אומר זאת כי כך הורגלתי, אך לדעתי זה יותר מהותי.
...
אכן ההבדלים פחות ופחות דרמטיים ולדעתי מסכים גדולים בפורמט סרט אמיתי
של 21:9 חשובים יותר.ואז אולי יגיע נגן BLU-RAY לביתי.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”