פופקורן A110 ותאורת לד אחורית למסך - מדריך עשה זאת בעצמך !

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #21 

(Y) (Y) (Y)

אתה משוגע!!!

מה שכן - הייתי ממליץ להכין איזה מחבר חיצוני - במידה ואתה רוצה להזיז את הפופקורן

dizingof פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2518
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #22 

lawpower כתב:(Y) (Y) (Y)

אתה משוגע!!!

מה שכן - הייתי ממליץ להכין איזה מחבר חיצוני - במידה ואתה רוצה להזיז את הפופקורן
...
הכל נתיק , גם הקונקטור הפנימי וגם הסטריפ :)

אופיר28,

הנה חבילה של 10 קונקטורים ב10 שח :
תמונה

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15234

אמרתי לכם האתר הזה ממכר .. :D

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #23 

כל הכבוד דיזינגוף! תותח רציני!
חבל שבעלי ה-HDX לא יכולים לבצע זאת :עצוב:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #24 

כמה דברים:

1. האפקט של צמצום אישונים עובד עם כל טמפ' צבע.

2. מרבית ה-LED בצבע לבן הם בטמפ' גבוהה יותר מ-6500K - הם כחולים יותר.

3. במקרה כזה, זה יכול לגרום לתמונה להרגיש "צהובה" מדי מכפי שהיא בפועל.

4. שימו לב לטמפ' העבודה - מה שמקצר את החיים של ה-LED אינו עוצמתם אלא אם הם נמצאים בסביבה שחום המסך או החום שלהם עצמם יכול לקצר להם את החיים.

5. לא מבין איך הפופקורן משתלב כאן. כל ספק של 12V יכול לעשות את אותו דבר. אני בניתי בדיוק כזה דבר עם ספק חיצוני שממותג מהרסיבר שלי. אפשר לחבר מתג מה-12V RELAYS שיש בתוך הרסיבר וכך כשהמערכת דלוקה הפס LED דלוק...

dizingof פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

oferlaor כתב:כמה דברים:

1. האפקט של צמצום אישונים עובד עם כל טמפ' צבע.

2. מרבית ה-LED בצבע לבן הם בטמפ' גבוהה יותר מ-6500K - הם כחולים יותר.

3. במקרה כזה, זה יכול לגרום לתמונה להרגיש "צהובה" מדי מכפי שהיא בפועל.

4. שימו לב לטמפ' העבודה - מה שמקצר את החיים של ה-LED אינו עוצמתם אלא אם הם נמצאים בסביבה שחום המסך או החום שלהם עצמם יכול לקצר להם את החיים.

5. לא מבין איך הפופקורן משתלב כאן. כל ספק של 12V יכול לעשות את אותו דבר. אני בניתי בדיוק כזה דבר עם ספק חיצוני שממותג מהרסיבר שלי. אפשר לחבר מתג מה-12V RELAYS שיש בתוך הרסיבר וכך כשהמערכת דלוקה הפס LED דלוק...
...

3. הסטריפ הספציפי הזה שבו השתמשתי מפיק אור לבן עם גוון עדין מאד מאד של תכלת, לא ראיתי שהתמונה מרגישה "צהוב" מכפי שהיא בפועל.

4. הדגשתי כי זה חשוב, שהסטריפ עצמו קר... גם אחרי שעות של שימוש.
אם אחרי עשרות אלפי שעות של שימוש אכן יכבו מספר לדים או כולם תמיד אפשר להזמין עוד סטריפ ב38 שח ליחידה.. ולא במאות שקלים :)

5. הרעיון הוא שהפופקורן משמש כספק הכוח - בשביל מה להוסיף עוד ספק כוח עם עוד נקודת חשמל .. חסר לנו עוד אחד מאחרי המזנון שצורך חשמל 24/7 ומייצר חום?..

חשבתי תחילה לחבר את המתח לכניסת המתח של הכונן הקשיח כמו בפופקורן A100 - אך לצערי הקונקטור בA110 מחובר למעגל-האם ובחרתי לא לגעת שם.
הרעיון היה כשאתה מדליק את A110 - הסטריפ נדלק וכך גם בכיבוי.

אולי מנהל הפורום... יכול להעביר בקשה לSYABAS לשקול בקושחה הבאה שבכיבוי הנגן תיכבה גם נקודת המתח...

LedMaster
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #26 

dizingof שלום,

אקדים ואומר, אכן אני חדש בפורום המכובד, חדש במובן של מועד הרישום, אך אני עוקב די הרבה זמן אחר השרשורים השונים ובעיקר אלה הקשורים לתחום עיסוקי בעשור האחרון, לדים. קבל מחמאה, גרמת לי להרשם!!! וזאת על מנת להביע את דעתי ולתרום מנסיוני ולא רק "לשבת על הגדר" . הסיבה לכך בעיקר עקב העובדה שטכנולוגיית הלדים, שהיא מדהימה ומתקדמת בצעדי ענק עם חידושים כמעט מידי חודש לפעמים לא מובנת על ידי רוב האנשים ולצערי גם על ידי לא מעט יצרנים בעיקר הסיניים שבהם.
כאחד שעוסק בתחום, צורמת לי התופעה שעקב התלהבות המשתמשים יש את היצרנים ובעיקר המשווקים (וכאלה צצים מידי יום כמו פטריות) שמנצלים התלהבות זו כדי למכור את הזבל שהמפעלים הסיניים זורקים במחירים שהם אכן ברמה של מציאה. כמה גדולה האכזבה שמוצר חדיש שהובטחו לו 100000 שעות עבודה מתחיל לזייף אחרי פחות מ 1000 אם בכלל מחזיק מעמד עד אז, ומה יגיד אותו מתלהב מאוכזב? לא שעבדו עליו, לא שקנה מוצר זול (מדי) ולכן צפוי שיתקלקל - ברוב המקרים הוא יגיד שהלדים זה סתם ח**.
לפני כ 10 שנים, כשהתחילו להופיע לדים בעוצמה חזקה, מה שקרוי high brightness בצורה מסחרית, תקופה בה בדיוק פיתחו את הלד הכחול שהוא הבסיס שאיפשר את הבאת הלד הלבן לעולם, הייתי צריך להסביר לאנשים מה זה לד וגם אז היו רבים שעדיין לא הבינו מה ההבדל בינו לבין נורית עם חוט להט.
אם אז חשבתי כמה זה קשה לנתחיל כל מצגת בהסבר על הטכנולוגיה הזו, הרי היום החיים קלים, כולם יודעים מה זה לד. אז זהו שלא - היום אני צריך להסביר למה הבטיחו למישהו ניסים ונפלאות, אחריות ללא הגבלת זמן ועוד אגדות, והמכשירים נשרפים להם אחרי חודש.

אז נתחיל מהסוף, באומרי חכה חודש חודשיים וספר לנו איך נראים הלדים שלך.

100000 שעות זו אגדה שנגמרה ביום שהלדים עברו מייעוד של אינדיקטורים (נוריות ביקורת שאנו מוצאים כמעט בכל מכשיר) לתחום התאורה בעוצמות גבוהות.
רוב היצרנים כותבים מפורשות לא יותר מ 50000 שעות וזאת בעבודה ב 20mA בטמפרטורה של 25 מעלות. המושג של שעות עבודה צפויות (שהרי 100000 שעות הם יותר מ 10 שנים) מבוסס על קריטריונים שונים ולד נפסל כשעוצמת ההארה שלו יורדת ב 50%. לגבי לדים לבנים, פרמטר זה הוא נמוך יותר, 30%.

מה שקרה זה שעם הגברת העוצמה התחילה בעיה של חום - כיום המתכננים עסוקים בתכנון טרמי לא פחות מאשר בנתונים הפוטומטריים של המוצר.

זה לגבי הרכיב, בוא ולא נשכח את יתר המכלול.
הלד הוא רכיב שפעולתו מבוססת על זרם ולא על מתח, וזה אחד ההבדלים בינו לבין מנורה, רק שרבים לא מתייחסים לכך.
בעוד עוצמת הלד עולה ביחס ישר לזרם לא כך הקשר בין המתח לזרם. הלד הוא דיודה, מוליך למחצה ביסודו, שינוי קטן של 0.1V יכול לגרום במקרים מסויימים לעלייה של 50% בזרם, דבר שבדרך כלל יגרום נזק בלתי הפיך לרכיב. נזק זה הוא לא מיידי, בדרך כלל בא לידי ביטוי לאורך זמן וגורם לירידת עוצת האור, שינויי גוון ובסוף שריפת הרכיב.

המודול שרכשת מבוסס על נגדים מחוברים בטור לדבריך לכל לד. ייתכן שאתה צודק, ויותר סביר שכל 3 לדים מחוברים בטור לנגד אחד, מה שיותר הגיוני.
את זה קל לבדוק, אם לכל לד יש נגד אז צריכת הזרם תהיה גבוהה יחסית, 30x20mA=600mA בעוד שאם כל שלישייה מחוברת בטור אז הזרם יהיה רק 200mA. קראתי את ההסברים והתגובות באתר dealextreme, אחד המגיבים מספר שחיבר את הפס ל 6V ועבד בעוצמה כמעט שווה ל 12V דבר שאפשרי אם אכן לכל לד יש נגד. במקרה כזה, חיבור הפס ל 12V ייגרום לנגדים להתחמם לא רע, בוא ונגיד שהחום של הלדים זניח, הנגדים "מבזבזים" עליהם מעל 5W כשמורידים 12V ל איזור ה 3 בו הלדים עובדים וזה חום לא מבוטל.
לא יודע אם שמת לב, בהסברים כתוב מפורשות לא להשתמש בפס זה ברכב שמנועו עובד כדי לא לגרום להתחממות הרכיבים. זה אומר עד כמה הפס רגיש לשינויי מתח.
הסיפור הוא פשוט:
על מנת להוזיל את המחיר משתמשים בשיטה של חיבור נגד בטור, שיטה שנכונה רק במקרים בהם מתקיימים מספר תנאים ראשוניים - הלדים ממוינים לפי מתח בנקודת העבודה בה הזרם 20mA וספק הכוח יציב שביציבים. רכיבים אלקטרוניים ובעיקר לדים משנים את נקודת העבודה לאחר כ 1000 שעות כך שגם חישובים אלה נכונים רק בהתחלה. הנגדים אמורים להיות בהתאם לקבוצת המיון של הלד וצריך להיעשות שימוש בנגדים מדוייקים, לפחות 1%. ברוב הפסים שראיתי יש את אותו נגד, ומן הסתם נגד פשוט של 5%.
קשה לי להאמין שמישהו מיין את הלדים בפסים במחיר הזה, צריך להגיד תודה אם הם ממוינים לפי גוון ואין בינהם כאלה יותר צהבהבים ואחרים יותר כחלחלים.

בין הפס של $9 לזה של 900 ש"ח שהזכיר מישהו כאן יש כמובן את שביל האמצע, אפשר לייצר פס איכותי במחיר סביר ואם לא הייתי עסוק סביב ההתרחשויות האחרונות ייתכן והייתי מרים את הכפפה ומנצל את הנסיון שצברנו עם ציוד שעובד בתנאים מאוד קשים לטובת תאורה אחורית בנוייה כמו שצריך.

אפשר לדבר על לדים עוד שעות ולמלא עשרות עמודים, אך בוא ואסיים בכך שפשוט תהיה מודע שמוצר זול הוא אכן כזה ויש לכך סיבות.
אם אתה כמו אלה שבזמנו קנו דלתא ברבע מחיר של רנו וציפו לקבל מרצדס אז תתאכזב כמוהם, ואם אתה שייך למיעוט שידע שקונה אוטו עם שני אגזוזים, מגבים בשמשה האחורית ופתח חימום על יד אז תהנה. (לכל מי שלא הבין את המשפט האחרון אסביר אם אתבקש :-).
אני סקרן לשמוע איך הפס נראה אחרי חודש חודשיים.
Think Unconventional - get out from THE CUBE

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #27 

דיזינגוף,

האם שיחרור החבילה שקיבלת מהדואר בהנחה שהיא פטורה ממכס כרוך בתשלום כלשהו מסוג אחר?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46434
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #28 

LedMaster יופי של הסבר (Y)

LedMaster
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0

שליחה #29 

שלום ziv_r

הגדרות הפורום לא מאפשרות למשתמש חדש לשלוח הודעה, לכן לא יכולתי להשיב, אך מאחר וזה לא סודי הרי תשובתי כאן:

כפי שכתבתי אני אכן עוסק בתחום הלדים, יותר נכון פיתוח מערכות תאורה סימון ואיתות בעיקר לאפליקציות בטחוניות. במקצועי אני מהנדס מיקרו-אלקטרוניקה ואני מנהל חברה שעוסקת בטכנולוגיה זו מ 1997.

תודה על ההודעה והתגובה, אשמח לשתף אחרים בנסיוני למרות שלפעמים זה נשמע כאילו אני "מוציא את הרוח מהמפרשים".

meirmos
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 1 פעם

למה זה טוב?

שליחה #30 

אני מסכים שזה יפה. אבל לא משוכנע לגבי התרומה לאיכות הצפיה.
הרי אם זה נכון, אז למה במסכי קולנוע אין תאורה אחורית?
אולי בגלל כיווניות ההקרנה?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46434
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #31 

בקולנוע הפתרון לא מתאים כי משתמשים בהקרנה. חובה חושך מוחלט בקולנוע על מנת להציג תמונה בעלת שחורים, הרי לא ניתן להקרין שחור וכל אור שקיים באולם יפגע בדבר.

meirmos
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 1 פעם

הזנת לד ממתח הרמקולים

שליחה #32 

האם ניתן להזין תאורה זו ממתח היציאה של המסך המיועד לרמקולים?

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #33 

לא, היציאה הזו לא מוציאה 12V DC.

אוריה
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
שם מלא: אוריה גלזמן
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #34 

היי,

הזמנתי ביום שישי שעבר וטרם התקבלו פרטים על המשלוח.
מה שכתוב זה - Waiting for Supplier
האם זה בסדר ? כמה זמן לוקח בערך ?

אוריה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #35 

תלוי בזמינות המוצר.
DX מרכזים מוצרים מהרבה מפעלים סיניים - הם עוד לא קיבלו את המוצר לטיפולם.

dizingof פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

מאז פתיחת השירשור הזה שיחקתי עם מיקום שורת הלדים.. ולבסוף הגעתי למסקנה
שהתאורה הכי נוחה לצפיה בסרטים זה כשסטריפ הלדים נמצא בחלק התחתון של גב המסך
א-ב-ל הלדים פונים לכיוון התיקרה , הנה התוצאה:

תמונה

תענוג !

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #37 

גם אני רכשתי את הלדים (עבור המטבח) וניסיתי אותם מאחורי הפלאזמה לראות אם לרכוש עוד.

נראה לי טיפה בהיר מדי ב- 12V. ניסיתי גם ב- 8V אבל היה חלש מדי.

דיזינגוף, האם זה לא בהיר מדי עבורך ב- 12V?

dizingof פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

theone כתב:גם אני רכשתי את הלדים (עבור המטבח) וניסיתי אותם מאחורי הפלאזמה לראות אם לרכוש עוד.

נראה לי טיפה בהיר מדי ב- 12V. ניסיתי גם ב- 8V אבל היה חלש מדי.

דיזינגוף, האם זה לא בהיר מדי עבורך ב- 12V?
...
בכלל לא, ויש לי קיר לבן רגיל.
אני חשבתי לקנות עוד 2.. אבל ממש לא צריך.

ראה התמונה לעיל

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #39 

אני אנסה את מה שכתבת לגבי הפס בתחתית המסך לכיוון התקרה, יכול להיות שהפיזור באמת יותר טוב ככה ואז לא מסתנוורים מהאור בקרבת ה- LEDים.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #40 

מישהו מוכן להסביר לי למה הם בקושי מאירים אצלי?
האור ממש חלש ולא נותן את האפקט הראוי...

חיברתי לשנאי AC 12V

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”