תשלום תמורת השאלת ציוד לבדיקה

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214

שליחה

אני לא דיברתי על הדגמות בכסף ובטח לא על המחיר ...
כי ביננו -הכסף הוא רק סף להוכח רצינות הכוונות של הקונה
אם היה מה שקרוי "תום לב"בכוונות הקונה אז זה בסדר גם אם הוא לא קונה ..
רק נתתי כמה דוגמיות קטנות כדי מעט לאזן את התמונה המוצגת פה כנגד חלק מהסוחרים ואני מוציא את עצמי מהכלל..-שכביכול לוקחים כסף על הדגמות
שלמה אין לי בעיה עם הענין והשוק הזה -אני מספיק מנוסה ...ואני ושותפי כותבים ספר חנות וירטואלי שלדעתי יכול להיות רב מכר עם סיפורי החנות...
ויש עוד הרבה הרבה מענינים ומצחיקים כאחד....
052-4200610

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262

שליחה

יאללה ישראל שתף אותנו בפרקים נבחרים מהספר...באמת הגיע הזמן לאיזון...בדרך כלל שירשורים כנגד סוחר פלוני או אלמוני זוכים לפופלריות ולמלאן תאלפים תגובות נלהבות ומתלהמות בעד ונגד...

לעומת זאת אנחנו כצרכנים כמעט ולא זוכים לעונג לראות את עצמנו בעיני הסוחר....אז יאללה שפוך...

אני בהחלט מסכים עם התוספת של מרטין, סוחר שבמוצהר כל שיטת המכירות שלו היא מבית לבית ואין לו אפשרות אחרת להציג את מרכולתו אלא בבית הלקוח לא הגיוני ולא סביר שידרוש כסף עבור ההדגמה בבית הלקוח.

שלמה
נערך לאחרונה על ידי KOOKE ב 27/11/2008 0:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא

שליחה

כשם שיש מקום לשבח ולהוקיע סוחרים – יש מקום לעשות את אותו דבר ללקוחות.

.
בברכה,
יהושע גומא

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

KOOKE
הלקוחות הם הפרנסה שלי ואני מכבד את כולם,גם את אלו שרק התענינו ולא קנו...גם את אלו שקנו אצל אחרים ובאו לקבל יעוץ אצלנו..אין לי כוונה להפוך את זה לצחוק או משהו דומה ..
אני רק יכול לציין שעל כל לקוח מהסוג שציינתי יש עשרה לקוחות שכיף לעבוד מולם ,שיודעים להעריך שירות טוב,ושמפרגנים...
052-4200610

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725

שליחה

il62 כתב:KOOKE
הלקוחות הם הפרנסה שלי ואני מכבד את כולם,גם את אלו שרק התענינו ולא קנו...גם את אלו שקנו אצל אחרים ובאו לקבל יעוץ אצלנו..אין לי כוונה להפוך את זה לצחוק או משהו דומה ..
אני רק יכול לציין שעל כל לקוח מהסוג שציינתי יש עשרה לקוחות שכיף לעבוד מולם ,שיודעים להעריך שירות טוב,ושמפרגנים...
...
(Y)

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262

שליחה

ישראל

סבבה. אבל, אין פגיעה בלקוחות אם תספר אנקדוטות ללא איזכור שם ושום פרט מזהה אחר כמו שכבר עשית.

פשוט אולי אנו כלקוחות נסתכל במראה שתציב לנו ונתקן את הדרוש תיקון בתרבות הצרכנית שלנו..

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

il62 כתב: אני רק יכול לציין שעל כל לקוח מהסוג שציינתי יש עשרה לקוחות שכיף לעבוד מולם ,שיודעים להעריך שירות טוב,ושמפרגנים...
...
זה מנחם.
גם ממרבית החנויות והסוחרים קיבלתי יחס טוב ושירות טוב – לפעמים אפילו מעולה.
בברכה,
יהושע גומא

utopia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 289

שליחה

il62 כתב:אני הייתי משאיל ציודים ללא בעיה להדגמה בבית לקוח
ואם אתם רוצים דוגמאות של כמה וכמה יפי נפש שהחזירו לי את הציוד במצב לא תקין
ועשו פרצוף של נזירה מטיבט ש.."הכל בסדר "והם לא נתקלו בבעיה והם לא יודעים על מה אני מדבר
אז יש הרבה !
ונגרמו לי נזקים של מאותשקלים ואפילו אלפי שקלים בכמה דוגמאות מהעבר-אני לא מדבר כבר על שריטות ופגמים חיצוניים..
או לקוח שביקש וקיבל דיסקים להדגמה-פאוץ' עם איזה 20 דיסקים שמשמשים להדגמות בחנות והוחזר עם איזה 3-4 שהוא נשבע בכל משפחתו לדורותיו שזה מה שקיבל
עכשיו כל אחד מהגיבורים פה שיעמוד מולו...
אני גם לא מדבר על כאלו שלקחו הדגמות ואחר כך באו על מוכן לחנות מתחרה וקנו בשקל תשעים יותר זול ...
או בחור ששמע 10 זוגות רמקולים מדפיים שונים בשני סטים של הגברה ובסוף קבע פגישה עם אחד מסוחרי האינטרנט בפתח החנות תוך בקשה\דרישה להשוות את הציוד שהוא קונה ממנו מול כל הציודים שבחן בחנות ...
אני לא מדבר על הכלל ולא עושה הכללות אך כל מה שציינתי אמיתי כולל אותו לקוח שביקש הדגמת YSP כדי שירכוש בEBAY כך אמר ואחרי חודש בא לשמוע הדגמה של הסאב כדי שישלים את הסט מEBAY....
ואותו לקוח שהורכבו לו כבלי HDMI יוקרתיים למערכת ולמסך ולאחר שהותקנו ביקש שהיה של שבוע לתשלום כדי שיזמין אותם מחול זול יותר ויחזיר אותם בשלמותם לחנות וכך עשה באמת....מענין אם הוא אוכל במסעדה ואחרי שבוע מביא את האוכל של אשתו למסעדה כי...היא מבשלת אותו דבר ממש ....אז למה לשלם..
אז אחרי דוגמאות כאלו קצת יוצאת הרוח מהמפרשים
ותרבות צרכהית כזו לא קיימת אצל דורון חברי מקנדה והיא אחת הסיבות שהוא היום שם ולא פה כי הוא חווה אף חוויות צרכניות גדולות יותר מהצד שלו בענף בו עבד בארץ
אני סומך על החושים שלי -מי שרציני ואני מכיר או סומך עליו יקבל הדגמה בבית לקוח ומי שלא יקבל הדגמה בחנות כמה זמן שירצה כולל שילוב של הציוד שלו
דרך אגב -חלק מהדוגמאות הם של אנשים שנמצאים כאן בפורום

ומשפט המסקנה שכולנו צריכים לקחת ממה שכתבתי הוא
"בטרם נתלונן -טוב כי בראי נתבונן"!
...
מקראים ממש לא נעים ולא עושים כבוד לרוכש ציוד הישראלי. (n)
משכן לא צריך להגזים לגבי "כל טוב במערב" בנושא הזה :!:
הרי רוב החנויות שם מוכרים מוצרים עם האפשרות לחזיר תוך שבועיים.
וממש לא חסרים אלו שמנצלים את זה לרעה.
שמעתי גם על אנשים שבאופן סדיר "קונים" תכשיטים הולכים איתם לאירוע ואחרי זה מחזירים את התכשיטים לחנות. :!:
ישראל יש לי שאלה אליך למה אפשרתה לאותו בחור להחזיר הכבלים אם הם הורכבו במיוחד עבורו ?! 8O
מה הבדל בין חובב מוזיקה ו בין אודיופיל ?
חובב מוזיקה שומע מוזיקה בעזרת רכיבי מערכת
ואודיופיל שומע רכיבי מערכת בעזרת מוזיקה.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

il62 כתב:אני הייתי משאיל ציודים ללא בעיה להדגמה בבית לקוח
...
האם כבר אינך מאפשר לנסות את הציוד טרם הקנייה?

.
בברכה,
יהושע גומא

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

utopia-איפשרתי להחזיר כבלים אחרים כי הלקוח הוא לקוח ...וגם אם זה לא מקובל ...הלקוח תמיד צודק...תגידו פרייר...אבל הגישה שלי אומרת שלפעמים עדיף לחרוק שיניים ובסוף זה משתלם
Joshua_G אני משאיל למי שאני סומך עליו-אני מעדיף להדגים באופן אישי ולא לגבות כסף...או לחבר ללקוח ולכייל לו את המכשיר ואז להשאיר לו ליום יומיים..גם כן בלי לגבות כסף
KOOKE
אני אספר לך עוד סיפור אחד לסיום על לקוח שהיה שלוש פעמים בחנות
הגיע ביום שישי עם אישתו -מתכון בטוח לקניה ..ובא לסגור על אחד המסכים היקרים והטובים שהיו אז לפני שנה -לא אזכיר את שם המסך(פיוניר-FHD)כי יחתכו את זה...הוא בא לסגור במחיר מזומן ...........וקיבל מחיר מיוחד למזומן לסגירה !
ברגע האחרון ביקש שהות של עוד יום ו.....יבוא לסגירה סופית!
עד כאן הצד התמים שמוצג לעיתים בפורום ...
עכשיו מאחורי הקלעים...
הלקוח כבר קנה את המסך יומיים קודם בחנות מתחרה באיזור
הלקוח הגיע עם מכשיר הקלטה והקליט אותי
הלקוח השמיע את ההקלטה לחנות המתחרה וביקש לבטל את העיסקה בטוענה שקיבל מעט זול יותר -או שיקבל את אותו מחיר
הלקוח קיבל הנחה שהיא בעצם קנס לחנות המתחרה
התצלתי כמובן בפני כל הגורמים שנפגעו מהענין...
אותו לקוח ניסה לעשות את אותו דבר בקטע של רמקולים לחנות אחרת מספר חודשים אחרי...
052-4200610

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

אני לא מסכים שהלקוח הוא תמיד צודק כי הוא לא.
אבל הוא כן תמיד הלקוח....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Highendman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 415

שליחה

il62 - גרמת לי להתכווץ בחוסר נוחות מטורף עם הכמה קטעים שקראתי. פשוט התביישתי בשביל הישראלים המכוערים האלה.
אולי אני חריג ואולי "פרייאר" אבל אני שמח לשלם תמיד וטוב על שירות טוב. לא מתמקח, לא מתנהג כמו בשוק.
אולי יכולתי בקניות המרובות שאני עושה לחסוך כמה שקלים (או הרבה שקלים) - אבל אני מעדיף את השירות הטוב שאני מקבל ואת הידיעה שהחנות תהיה שם לתמוך בי שאהיה צריך. כל זמן שאני מרגיש שהוגנים איתי אין לי בעיה להיות הוגן חזרה.
אבל כשאני נתקל במציאות הזו שאתה מתאר אני מבין למה לא הייתי יכול להיות מוכר בחנות. הייתי נכנס לכלא על תקיפה אלימה על הלקוח הראשון שהיה מנסה לשחק איתי ככה... כל הכבוד לך על היכולת לעצור את עצמך.

רוניקינג
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 522

שליחה

Highendman כתב:il62 - גרמת לי להתכווץ בחוסר נוחות מטורף עם הכמה קטעים שקראתי. פשוט התביישתי בשביל הישראלים המכוערים האלה.
אולי אני חריג ואולי "פרייאר" אבל אני שמח לשלם תמיד וטוב על שירות טוב. לא מתמקח, לא מתנהג כמו בשוק.
אולי יכולתי בקניות המרובות שאני עושה לחסוך כמה שקלים (או הרבה שקלים) - אבל אני מעדיף את השירות הטוב שאני מקבל ואת הידיעה שהחנות תהיה שם לתמוך בי שאהיה צריך. כל זמן שאני מרגיש שהוגנים איתי אין לי בעיה להיות הוגן חזרה.
אבל כשאני נתקל במציאות הזו שאתה מתאר אני מבין למה לא הייתי יכול להיות מוכר בחנות. הייתי נכנס לכלא על תקיפה אלימה על הלקוח הראשון שהיה מנסה לשחק איתי ככה... כל הכבוד לך על היכולת לעצור את עצמך.
...
(Y)
מסכים אם כל מילה צריך להיות סופרמן לא לאבד עשתונות אם לקוחות שכאלה.
רוני

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

הבהרה
אני לא רוצה שיובן חלילה שרוב הלקוחות הם כאלו..
הרוב המכריע הם לקוחות נחמדים הגונים וישרים היודעים לפרגן ולהנות משירות טוב
ועסקאות WIN -WIN שמשאירות טעם טוב
מהם אנחנו שואבים את הכוח להמשיך לתת שירות טוב
אבל מאחר ונולדתי בפורום הזה ומידי פעם פופולרי לרדת פה על חנויות ועוסקים בתחום
ש"לא נותנים שירות כמקובל"החלטתי לאזן"קצת"את התמונה ולתת מספר דוגמאות קטן
אמיתיות אך ללא שמות כמובן כדי שכולנו נרגיש בנוח...
זה נועד רק כדי לשים מראה קטנה כדי שנראה כולנו את המקרים ויחליט כל אחד מאיתנו איך הוא היה נוהג,אוליי זה יתן קצת כלים להבנה למה יבואן מירושלים גובה סכום סמלי עבור הדגמה בחיפה מלקוח...כי אחרת אוליי אותו לקוח סתם ביום חופש ובא לו שישעשעו אותו עם כמה רמקולים ומערכות משובחות שיודגמו בביתו...חשבתם על זה?נראה הזוי?אוליי אחרי הדוגמאות שקראתם כבר לא?
דרך אגב חלק מאותם דוגמאות שנתתי הם אנשים כאן בפורום-וממש משעשע אותי לקרוא את ההשתלחויות שלהם בחנויות ספקים ויבואנים כאשר רף השירות שהם קובעים כל כך גבוהה שממרומיו רף ההגינות שלהם עצמם נראה נמוך מים המלח..... :D
052-4200610

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290

שליחה

ישראל - סיפורים משעשעים\מחרידים על בני אדם...
אם תוציא את הספר שלך, תרשום הזמנה מספר אחת ממני - אני חושב שיש כאן פשוט דוגמאות מאלפות על התנהגות אנשים.
כמו תמיד, ישנם אקזמפלרים יותר חיוביים ויותר שליליים גם בצד הלקוחות וגם בצד הסוחרים.
ד"א - גם בצפון אמריקה יש מספיק אנשים שמנצלים לרעה את אפשרות ההחזרה האוטומטית, ישראל היא מקום קיצוני ולכן תמצא כאן אנשים\לקוחות גרועים מאד אבל מצד שני גם הרבה יותר טובים מהלקוח האמריקאי - לכל סיפור יש 2 צדדים. (איש טוב שאני מכיר, אומר שיש 3 צדדים - צד אלף, צד בית והאמת...).

יום טוב.
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

ליאור היקר ברור לך שלא היתה בכוונתי ליצור תמונה הפוכה בדיוק
גם בין הסוחרים והחנויות ....כמו שאומרים ....יש ....ויש
תרבות הקניה\מכירה באירופה \ארצות הברית שונה לחלוטין
הן מצד המוכרנים והן מצד הקונים
הרבה ישראלים בארצות הברית ממש חוגגים על זה -באופן שכל מה שכתבתי פה זה רק ה"בקרוב"של מה שהם עושים שם
דבר אחד בטוח
ה"נאיביות"של בתי המסחר בארצות הברית היא הרבה יותר קיצונית מאשר כאן בארץ הקודש
לעיתים עד אופן שממש נראה לנו לישראלים כחריג לחלוטין

לענין השרשור
אני מסכים לחלוטין שכל ציוד היי האנד צריך להיבדק בבית הלקוח -ולתת ללקוח את הפרטיות והזמן שנדרש לו בגבול הסביר בכדי להחליט-זו הדרך הנכונה והמקצועית ביותר..
צריך למצוא את שביל הזהב שסוחרים לא יסתובבו כל היום בהדגמות חסרות תכלית לכמה לקוחות שהחליטו ל"השתעשע ברעיון"....
כי אז יעלמו יבואני ההיי האנד שגם ככה השוק קטן ומצומצם עבורם והמצב הכלכלי הקרב ובא לא נושא בשורה עבורם
חלקם בחרו בתשלום סמלי כהוכחת רצינות -כסף שיוחזר בעת הקניה -ותאמינו לי שמי שרוצה לקנות זה לא המחסום בשבילו ..וזה גם בקושי מכסה את הוצאות היבואן (חצי יום עבודה+דלק+סבלות לציוד כבד בדרך כלל...ואיפה המלאי שהוא צריך להחזיק לצורך כך....)
אבל זה מסנן את כל הלא רציניים ...
אני באופן אישי 80%מעסקיי הם בתחום המיד והמיד הגבוה ורק 20%בתחום ההיי האנד לכן אני מדגים ללא תשלום ..
אבל יבואנים אלו -זה כל עולמם..
ועכשיו כשיש לכם את שני הצדדים יחליט כל אחד לעצמו האם זה הוגן או לא לגבות תשלום סמלי עבור הדגמה בבית לקוח..
לגבי הספר שאני כותב .... :D
אני עובד על הכרך השני
הפרקים המובחרים שכתבתי פה הם מהכרך הראשון של השנה הראשונה של החנות המכונה"שנת הנאיביות"
עכשיו עוד מעט מסתיימת השנה השניה הקרויה "שנת ההתפכחות"
052-4200610

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ישראל, מה שאתה כותב הוא ברור לחלוטין.
ללא כל ספק יש ויש, כאשר הרוב (גם הסוחרים וגם הלקוחות) הם בסדר, בעוד מיעוט בולט לחיוב ומיעוט בולט לשלילה – משני הצדדים. כך זה בכל חברה אנושית ובכל תחום – הרוב הם באמצע, בעוד קיים מיעוט בשני הקצוות.

אני רוצה להזכיר שהיה לפחות מקרה אחד בו השתלחו כאן בפורום השתלחות חסרת רסן ולא מוצדקת כלפי יבואן מסוים (ארמה אודיו), בעוד אני בעקביות יצאתי להגנתו – למרות שאיני מכיר את אותו יבואן, אף פעם לא ראיתי אותו ולא דיברתי איתו – עד עצם היום הזה.

לעומת זאת במקרה אחר הבעתי את סלידתי מבעל חנות.
להזכיר לכולנו – אין דרך נכונה לבחור ולהתאים פריטים למערכת High End לבד מאשר לנסות אותם בשילוב עם כלל המערכת. זה נכון למערכת בכל רמה, אבל זה נכון עוד יותר במערכות קצה גבוה.

אותו בעל חנות, אשר ידע שנסעתי במיוחד אליו מזכרון יעקב לגבעתיים ושמע ממני מה כוללת המערכת שלי – שהיא בפירוש High End – כאשר ביקשתי ממנו לנסות כבלי Interconnect וכבלי רמקול מסוימים – היה אמור להבין שאני מעוניין לנסות את הכבלים במטרה לרכוש אותם, אם הם יתאימו – לא כדי להשתעשע.

הצעתי לו שאשאיר בידיו שיק על מלוא הערך של הכבלים, אם הם יתאימו, אטלפן אליו למחרת ואומר לו להפקיד את השיק – ואם הם לא יתאימו אבוא אליו למחרת ואחזיר לו את הכבלים. (איני זקוק ליותר משעה, גג, כדי לדעת אם כבלים מסוימים משפרים את איכות הצליל במערכת שלי במידה המצדיקה את מחירם).
אגב, מדובר בכבלים בהם הוא עצמו משתמש להדגמות.
הוא לא הסכים לתת לי לנסות את הכבלים. הוא היה מוכן להשכיר לי כבלים ליום אחד – לא כבלים חדשים, אלה את אלה אשר בהם הוא משתמש להדגמות. לשם כך היה עלי לתאם אתו יום בו אין לו הדגמה מתוכננת (וזה לא היה ביום, או למחרת היום, בו הגעתי), להגיע במיוחד באותו יום מזכרון יעקב לגבעתיים ולמחרת שוב לנסוע במיוחד על מנת להחזיר לו את הכבלים. כל זה עבור 10% ממחירם של כבלים חדשים. (מדובר בסכום של 800 ₪ עבור השכרה ליום אחד של כבלים משומשים). ההשכרה היא השכרה בתשלום בכל מקרה – בין אם בסופו של דבר אקנה כבלים חדשים כאלה, או לא. אגב, לדבריו, עניין ההשכרה היה "כדי להוכיח את רצינותי". נו, באמת.

אגב, אני אדם הגון ביותר ורציני ביותר – וכל מי שהוא בעל הבחנה מזערית לגבי בני אדם רואה את עלי מייד. אין צורך, לא ביום לימודים ארוך ולא בניסיונות, לשם כך. יתר-על-כן – איני נוהג להתמקח, גם כאשר מדובר בציוד יקר ביותר. אני שואל את הסוחר שאלה אחת – ופעם אחת – באיזה מחיר אוכל לקבל את המוצר. אני גם שואל את זה רק לגבי מוצר שהחלטתי לקנות, לאחר שבחנתי חלופות אחרות. דבר נוסף, למרות שעד היום זה לא קרה לי – בעיקרון, אני מוכן לשלם יותר אבל לקנות במקום בו אני יודע שאקבל שירות טוב לאחר הקנייה, במקרה הצורך. זה לא קרה עד היום משום שהמחיר בו הציעו לי את המוצרים היה תמיד מחיר טוב מאד ונמוך יותר ממחיר השוק המקובל.

אגב נוסף, בסופו של דבר קניתי בדיוק את אותם כבלים, לאחר שחבר שבמערכת שלו הוא משתמש בכבלים אלה, בא אלי ואיפשר לי לנסות אותם על המערכת שלי.

כמובן שאת הכבלים לא קניתי מאותה חנות בגבעתיים וגם אין לי כל כוונה לקנות ממנו אי פעם דבר כלשהו.

כל זה בא להמחיש שיש ויש – גם בין הלקוחות, כמו גם בין הסוחרים.

גם על התנהלותם של סוחרים, בשני הקצוות, אפשר לכתוב ספר.

צריך גם לדעת לסנן את מה שאומרים סוחרים שונים. יש כאלה המשבחים את הסחורה שלהם מעבר לכל פרופורציה, בעוד אחרים תמיד יתנו לי את העצה הנכונה ביותר והמתאימה לי ביותר.

.
בברכה,
יהושע גומא

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161

שליחה

בארץ רמאים צריך להיות רמאי כדי לשרוד

כל פעם שאני חוזר מחו"ל לוקח לי כמה ימים עד שבוע כדי להתאפס

המעבר כ"כ דרסטי

זה מתחיל כבר משרות של אל-על בכניסה למטוס
הנהיגה בכבישים, נימוסים אלמנטריים, אנשים נדחפים, עוקפים, חותכים..

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מיכאל, בשבילך:
liorms כתב: כמו תמיד, ישנם אקזמפלרים יותר חיוביים ויותר שליליים גם בצד הלקוחות וגם בצד הסוחרים.
ד"א - גם בצפון אמריקה יש מספיק אנשים שמנצלים לרעה את אפשרות ההחזרה האוטומטית, ישראל היא מקום קיצוני ולכן תמצא כאן אנשים\לקוחות גרועים מאד אבל מצד שני גם הרבה יותר טובים מהלקוח האמריקאי - לכל סיפור יש 2 צדדים. (איש טוב שאני מכיר, אומר שיש 3 צדדים - צד אלף, צד בית והאמת...).
...
ואני מצטרף לדברים אלה.
חייתי זמן מה גם בארה"ב וגם בניו זילנד, כך שאני יודע גם איך זה "שם".

.
בברכה,
יהושע גומא

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029

לא שכחנו משהוא?

שליחה

ראשית כל, באמת הרוב המכריע של האנשים בתחום הם בסדר גמור ויותר מזה.

בין האנשים שמגיעים אלי יש הרבה מאוד שנעים סתם לשמוע איתם מוזיקה, או סתם לדבר, ובכלל תהליך ההאזנה הוא מבחינתי הנאה שמשולבת בעבודה. מבחינתי זו הסיבה להקמת העסק - לשלב משהוא שאני אוהב, עם אינטרקציה עם אנשים, וכמובן עם רווח.

אבל, מפעם לפעם יש אנשים שהמגע איתם לא נעים - החל מאלה שחושבים שאני "חייב להם" משהוא, המשך באלה שמסבירים לי כמה הם יודעים הכל יותר טוב מכל העולם (מה שמעלה את השאלה מה הם צריכים אותי בכלל) והמשך באלה שמחליטים עבורי כמה אני צריך להרויח . וכמובן, יש את אלה שמנסים ללחוץ על הנחה בטיעונים שיקריים או סתם מלולכים ("אני עובד בעיתון - אסדר לך בקורת" או "תראה איך אני אשמיץ אותך באינטרנט").

אז רבותי, וישראל ידידי בייחוד:

יש משהוא שנקרא כבוד עצמי

מי שמתנהג כמו חזיר, צריך לקבל יחס בהתאם. כבר קרה שהעפתי אנשים מהבית (לא בכח כמובן, אלא במשפט המקובל: "מצטער, אין לי מוצר שמתאים בשבילך, חבל על הזמן של שנינו") וכבר קרה שאמרתי לאנשים שצורת המיקוח שלהם היא כמו בשוק ושזה לא מתאים לי.

זה שאנחנו נותנים שירות ומנסים לעשות את זה טוב - זה לא אומר שאנחנו רכיכות - ולא מעניין אותי אם מדובר בלקוח פוטנציאלי שאולי לא יקנה אצלי יותר אף פעם. מי שמנסה לסחוט ממני, להעליב אותי, או לפגוע בי - שייחפש מקום אחר.[/u]
איל פור

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”